Ben bir türlü beceremiyordum ya çok ekşi oluyordu ya çok süt gibi oluyordu bu kez başardım 😅

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben bir türlü beceremiyordum ya çok ekşi oluyordu ya çok süt gibi oluyordu bu kez başardım 😅

Sütü sulandıran içindeki sudur.
Sulanmayan yoğurt yapmak için; sütü kaynama aşamasında kepçe ile havalandırın
İçindeki su buharı uçar gider yoğurt sert olur
Mutlaka yağlı süt alın, yağı alınmış süt sert olmaz
Sütün mayalanma sıcaklığı 35-45 derece olmalı
Ancak fırında mayalayacaksanız fırın sıcaklığı 70-75 olmalı, bu sıcaklıktan geriye doğru inmeli.
Ayrıca mayalama süresi en az 8 saat olmalı, sonrasında da buzdolabında 3-4 saat beklemeli.
Tecrübe ile sabit
Market den neden almıyorsun 🙄 daha masrafsız olur gibi
Market yoğurdunu yiyemiyoruz en yapımı doğal sütten yapılmış yoğurt çok daha sağlıklı
Net tarif var bir sürü ortam sıcaklığını mı tuturamadın anlamadım ki 🙄 bu ülkede sağlıklı bir şey yok kendin üretmediğin sürece
Mayaladığın kap sıcaklıkları fark ediyormuş deneme yanılmayla öğrendim plastik kaplarda süt çabuk soğuyacağı için biraz daha sıcakken mayalamak lazım ama böyle tabanı kalın çelik tencere geç soğuyacağı için ılık sütken mayalanmalı tabanındaki sıcaklık çabuk kaybolmuyor mayaladıktan 5 saat sonrada dolaba koymak gerekiyor kendim deneye deneye buldum çözümü
Deneme yanılma yöntemi ile zaten öğrenirsin iyi yapmayı hadi bakalım güveniyorum sana atom karınca 🤣
Zat-ı Şahaneleri, helal olsun, en zoru geçmişsin zaten 😄 Şimdi taş gibi tutan basic Orçun usulü yoğurt mayalama gelsin:
1. Sütü kaynat, sonra el dayanacak sıcaklığa gelsin (parmağını sokunca 7’ye kadar sayıp zor dayanıyorsan tamamdır 😁)
2. 1 litre süte 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt maya.
3. Mayayı ayrı bir kasede 2-3 kaşık ılımış sütle aç, süte ekle, karıştırma hafifçe.
4. Tencerenin ağzını kapat, üstünü battaniye/havluyla sar.
5. 5-6 saat oynama, sonra buzdolabına kaldır.
Ekşime olursa: Çok sıcak mayalamışsın veya çok bekletmişsindir. Çok süt gibi kalırsa: Ya ısı azdır ya maya azdır 😉
Cevap
1Cevap
bol bol karıştırmak lazım.
Yoğurt mayalandıktan sonra dolapta bekletin üstünde su birikirse havlu kağıt peçete üzerine bırakın o şekilde yapıyorum Çok güzel oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?