• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26
Yeme & İçme

Evde yoğurt nasıl yapılır?

Gizli Üye
Gizli Üye
(45 üstü)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
38
Yapay Zekaya Sor
Ne kadar mayalanır?
Ne kadar dolapta bekletilir?
Yoğurt yapmanın püf noktaları nelerdir?
Güncellemeler
+1 yıl
Süper soru ❤️
Nasıl Yapılır Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • kotukizzx
    kotukizzx Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl

Yoğurt nasıl mayalanır?

Süt, belli bir ısıya düştüğünde mayalamak için ayrılan yoğurdu bir kaseye koyun. İçine 4-5 kaşık süt katın daha sonra karıştırarak sıvı hale getirin. kasede bulunan mayanın tümünü tencerenin orta kısmına dökün. Orta hızda 4-5 kez kaşıkla karıştırın ve mayanın süte tamamen dağılmasını sağlayın.

Yoğurdun püf noktaları nelerdir?

Yoğurdun üst kısmında su tabakası birikmemesini istiyorsanız sütü kaynattıktan sonra tencerenin üstüne geniş bir peçete gerin. Gerdiğiniz peçete nemi alarak yoğurdun daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Yoğurt mayalandığında üstünü açın. Yoğurta kaymak seviyorsanız mayalarken kaymağı dağıtmayın. Süt soğuduğunda üst kısmında tabaka meydana gelir. Maya koyarken o tabakayı yok etmezseniz iyi kaymak elde edilir. Yoğurt olduğunda ağız kısmını açıp 30-45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Yoğurdun kıvamlı olması için bir püf noktası ise, Yoğurdu buz dolabına koyduktan sonra üstünü 1 gün açık bırakın. Yoğurt daha katı ve kıvamlı olacaktır.🙈💜

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• KompleksfemiNa
    KompleksfemiNa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

Bunun özel videoları var. En önemlisi parmakla ısı testi ve sabır. Taze bir yoğurtla mayalanıp bir kaç saat bekliyor.
    Pekala, böyle bir şey buldum:

Önemli not: Evde yapmak istediğiniz yoğurt, peynir, tereyağı gibi süt ürünlerini hazırlarken güvenilir, sağlıklı, taze ve temiz içerikli olduğuna emin olduğunuz yerlerden çiğ süt temin etmeye özen gösterin. Eğer böyle bir süte erişiminiz yoksa ya da o sütlerin tazeliğinden ve güvenliğinden emin değilseniz bu ürünleri hazırlarken taze günlük süt veya pastörize süt kullanabilirsiniz.

Özellikle konu yoğurt olduğunda halkımızca akan sular duruyor. O dolmaların, sarmaların yanına yediğimiz yoğurtların tadı hep bir başka oldu. İtiraf edelim, birçoğumuz ev yoğurdunun tadını unuttuk. Büyüklerimizin evine döndüğümüzde afiyetle tüketiyor ve yemeklerin yanına ne de güzel gittiğini bir kez daha hatırlıyoruz. Belki vakitsizlikten, belki de hiç tutturamayacağımızı düşündüğümüzden ya da taze süte ulaşamıyor oluşumuzdan elimiz hiç yoğurt mayalamaya gitmiyor.

Oysaki birkaç adımda, sıcaklıklara ve püf noktalarına dikkat ederek mükemmel yoğurtlar mayalamak mümkün.

Süt seçimi nasıl olmalı?

Yoğurt mayalamanın en önemli kurallarının başında ana malzemesinin seçimi yani süt seçimi geliyor. Yıllardır her birimizin süt ve süt ürünleriyle ilgili yaptığı bir tartışma burada da kendini gösteriyor. ''Yoğurt mayalarken pastörize süt mü kullanılır yoksa çiğ süt mü?''

Konumuz yoğurt yapımı bu nedenle bu sorunun cevabını çiğ süt olarak vermek en doğrusu. Yoğurt yaparken pastörize süt kullananlar, yoğurdunun kıvamını misler gibi tutturanlarımız elbette ki vardır. Ancak yoğurdun tutması için, sütün faydalarından daha fazla yararlanabilmek adına yoğurt yaparken çiğ süt kullanmanızı öneririz. Pastörize sütler birçok işlemden geçmeleri nedeniyle yoğurdun kıvamının tutmaması gibi durumlar da oluşacaktır. Alıştığımız ev yoğurdu tadından da farklı bir tat olması muhtemel.

Bu nedenle siz güvendiğiniz yerlerden, temizliğine ve tazeliğine güvendiğiniz sütleri alarak yoğurt mayalayın deriz. Bu konu üzerine her ikisinin nasıl üretildiğinden sağlığımıza olan etkilerine kadar anlattığımız detaylı bir içeriğimiz de mevcut. Merak edenleri şuradan buyur edelim: Yıllardır Tartışma Konusu: Çiğ Süt mü İçmeli, Hazır Süt mü?

Yoğurt nasıl mayalanır?

Gelelim kıvamı hayranlık uyandıracak yoğurtların yapımına. Bunun için iyi kalitede, taze ve temizliğine güvendiğiniz bir çiğ süte ihtiyacınız olacak. Elinizde böyle bir süt varsa derin bir tencerenin üzerine süzgeç ya da tülbent oturtarak işe başlayın. Sütünüzü bu tülbent ya da süzgeçten geçirin. Yabancı maddelerin bu şekilde üzerinde kalmasını sağlayın.

Tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte tahta kaşık yardımıyla sütü havalandırarak (havalandırmaktan kasıt belli bir yönde karıştırırken arada bir sütün bir kısmını kaşığın üzerine alarak yukarıya kaldırıp geri dökülmesini sağlamak) kaynatmaya başlayın. Bu şekilde havalandırarak 6-8 dakika kadar kaynattın. Fokurmaya başlayıp süt yükseldiğinde ocağın altını en kısığa alın ve 10 dakika daha kaynatın.

Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Bu aşama yoğurdu mayalamaktaki en önemli aşama. Çünkü doğru ısıyı yakalayamazsanız yoğurdunuzu mayalamanız zor olacaktır. Eğer termometreniz varsa 42-45 dereceyi gördüğünüzde hemen mayanızı ilave edin. Ancak termometreniz yoksa serçe parmağınızı sütün kenarına hafifçe daldırın. Parmağınızı yakmayan bir ısı hissediyorsanız ne tamamen soğuk ne de tamamen sıcaksa mayalanma vakti gelmiş demektir. Maya miktarını da 1 litre süte 1 yemek kaşığı dolusu (tepeleme yemek kaşığı) maya olarak düşünebilirsiniz. Dilerseniz içine bir miktar şeker ya da tuz da ilave edebilirsiniz. Mayanızı bir kabın içine koyun ve bir miktar süt ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı sütün içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Hemen ardından yoğurdu mayaladığınız kabı sarıp sarmayalın ve kapağını da güzelce kapatın. Oda sıcaklığında ortalama 6-8 saat arası mayalandırmaya bırakın. En ideali eğer vaktiniz varsa 1 gece mayalandırmak. Eğer çok soğuk bir havada mayalandırma işlemini gerçekleştirmeye çalışıyorsanız, 40 derecede 15-20 dakika ısınmış, ardından birkaç dakika soğumaya bırakılmış fırının orta rafına yoğurt kabınızı yerleştirin. Soğuk havalarda bu şekilde mayalandırma işlemini hızlandırmış olacaksınız. Mayalanınca dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra yoğurtlarınız tüketilmeye hazır!

Katı yoğurt yapmanın püf noktaları

Evde yoğurt mayalandığında en çok şikayet edilen konuların başında yoğurdun çok sulu olmuş olması geliyor. Kıvamının bu denli sulu olması, yoğurttan beklenen o tok duruşu karşılamıyor oluşu hazır yoğurtlara yönelmenin sebeplerinden biri.

Eğer yoğurdunuzu mayalamak istediğiniz mayanın kendisi de sulu bir kıvamda ise yoğurdunuz da sulu bir kıvamda oluyor ve dilediğiniz gibi tutmuyor. Bu nedenle daha yoğun ve sert kıvamlı yoğurt mayaları ile yoğurt mayalamanızı öneririz. Bu şekilde yoğurtlarınız daha yoğun kıvamlı olacaktır.

Katı yoğurt yapmanın bir başka sırrı ise farklı süt çeşitlerini bir arada kullanmaktan geçiyor. Örneğin; sütünüzün yarısını manda, keçi sütü gibi bir süt geriye kalanını klasik inek sütü olarak tercih ederseniz de katı bir yoğurt elde ederseniz. Dilerseniz sütünüzün tamamını keçi, koyun veya bulabilirseniz manda sütü gibi sütten de tercih edebilirsiniz. Bu şekilde daha katı kıvamlı bir yoğurt elde etmiş olacaksınız.

Bu püf noktalarını yazın bizce bir kenara.

Yoğurdun ekşimesi nasıl önlenir?

Binbir emekle hazırlanan bu yoğurtları afiyetle tüketmek istediğimizde ekşimiş, sulanmış ve bozulmuş olduklarını görmek çok üzücü bir durum. Bu durum önüne geçmek ve daha uzun süre afiyetle yoğurt tüketmenin de yolları var. Bir büyük kabın içerisinde yoğurtlarınızı mayalamak yerine, mayayı ilave ettikten sonra cam kapların, kavanozların ya da minik, kapaklı cam kaselerin içine aktarın ve bu şekilde mayalandırmaya bırakın. Minik porsiyonlar haline gelen yoğurtları sürekli açmayacak, açtığınız gibi bitirecek böylelikle ekşime, bozulma gibi durumların önüne geçmiş olacaksınız.

Özellikle demir döküm tencerelerin ya da emaye tencerelerin içerisinde mayalanan yoğurtlar da daha uzun süre dayancaktır, aklınızda bulunsun. Bunun yanında yoğurt mayalarken kullandığınız mayanın taze, ekşimemiş ve yoğun kıvamlı bir maya olmasına da dikkat edin. Bu şekilde daha uzun süre afiyetle yiyeceğiniz yoğurtlarınız olur.

1
    9 Yorumla
    • DerinAdam_MERDO_
      DerinAdam_MERDO_
      +1 yıl

Öf, okuya okuya yoruldum

Yorumla
    • KompleksfemiNa
      KompleksfemiNa
      +1 yıl

@DerinAdam_MERDO_ 😅

Yorumla
    • DerinAdam_MERDO_
      DerinAdam_MERDO_
      +1 yıl

Bı an kendimi fen bilgisi deneylerinde zannettim.
      Her halde yoğurdu yaparken mahalleyi ayrana bulardim 😂😂😂

Yorumla
    • KompleksfemiNa
      KompleksfemiNa
      +1 yıl

@DerinAdam_MERDO_ O kadar zor değil yahu. Belki lazım olur diye koydum.😊

Yorumla
    • DerinAdam_MERDO_
      DerinAdam_MERDO_
      +1 yıl

Yoğurtçu başı , ben makarna yapıp kendimi zehirleyen bir adamım , sen bana kaynat pişir bekle şunu yap bunu yap, evi maşallah tüm kanlar birbirine getirecek bişey anlatmissin 🙂 komşu binkase yogurdunuz var mıydı konumundayi 😂

Yorumla
    • KompleksfemiNa
      KompleksfemiNa
      +1 yıl

@DerinAdam_MERDO_ Haha 😄 öğren öğren.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yapmadan önce gelip okuyayım şimdi üşendim 😂

Yorumla
    • KompleksfemiNa
      KompleksfemiNa
      +1 yıl

İzlemek daha keyifli. En iyisi de doğaçlama 😅

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

😂😂

Yorumla
  • Jidotojimoshi
    Jidotojimoshi Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 96%
    +1 yıl

Öncelikle gerekli olanlar;
    -İşlem görmemiş İnek sütü ( pahalı olmasa manda sütü)
    -mayalanarak yapılmış oda sıcaklığında bekletilmiş mayalık yoğurt.

Yapılışı;
    - sütü tencereye alıp orta ateşte arada bir karıştırarak kaynatmak
    -kaynamaya başlayınca altını kısıp başında bekleyerek kepçe ile 10-15 dk daha kaynatıp içerisindeki su oranını düşürmek
    -soğumaya bıraktığımız sütün ısısı serçe parmağımızın 7-8 sn içerisinde durabileceği ısıya gelene kadar beklemek.
    -önceden çıkardığımız mayayı her 1LT süt İçin bir yemek kaşığı ölçüsünde bir kaba alıp bir kepçe ılık süt ile homojen karıştırmak.
    - mayamızı sütele buluşturmadan önce, mayalanacak olan kabı seçmek çok önemli.
    Tencereler genelde çelik olarak geçer ama saf ÇELİK değildir sağlıklı mayalanma olmaz bunun İçin cam veya plastik kap tercih edilmelidir ve kapağı kesinlikle açık olmalıdır. Mayalanırken çakacak buhar sütün içine karışmazsa Katı kıvam elde edilir.
    -mayalanma ritüeli kışın ve yazın farklılıklar gösterir, kışın çok sarmak kalorifer peteği yanına zulalamak faydalıdır, yazın oda sıcaklığında küçük bir masa örtüsü bile iş yapar.
    -en az 4 saat standart 6 saat mayalanınca kapağın altına kağıt havlu serip kapağı kapatıp dolapta hareket ettirmeden 24-36 saat arası dinlendirip servise hazırlanır.
    PÜF NOKTALARI
    -Süt mandıra inek sütü olacak
    -İçerisindeki su kaybı İçin kaynatılacak
    -Oda sıcaklığında uygun ölçüde maya kullanılacak
    -Mayalanacağı kap cam veya plastik olacak
    -4-6 saat yaz kış döngüsüne dikkat edilerek mayalanacak
    -24-36 saat dinlenecek
    - Servis edilirken bir kenarından tahta kaşıkla servis edilecek.
    Ben böyle yapıyorum afiyet olsun.

1
    0 Yorumla
  • novel
    novel Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 5,5b cevap paylaştı.

Kaynayıp ılıyan süte. İki kaşık yoğurt ile sütü çırpar içine döküp biraz karıştırırız. Üzerini örter biraz bırakıp soğuduğunda dolaba konulur. 1 gün açmadın mı tamamdır

1
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bak bak dolapta açmadan bekletildiğini de biliyor 😄

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

Böyle şeyler ilgimi çekiyor bazen. Aklıma takılınca da kendim yaparım 😊

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Maşallah efendim size nazar değmesin

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

Aman efenim sana da değmesin inşallah 😊

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bize değmesin diyerek konuyu kapatıyorum o zaman 😊

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

ne güzel kapattın öyle :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ne güzel dedin öyle 😄

Yorumla
    • novel
      novel
      +1 yıl

Eig için teşekkürler :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ne demek

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

9

Cevap

18

Cevap

• __AnKaKuŞu__
    __AnKaKuŞu__ Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 41%
    +1 yıl

Süt kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatmak gerekiyor. Sıcakken mayalanacak kaba aktarılmalı. Çünkü kap değiştirirken ısı kaybı oluyor. Isıyı en güzel ölçme yöntemi serçe parmağımızı sütün içine batırmak. Dayanabileceğimiz sıcaklıkta olmalı. Ben mayayı (1 çorba kaşığı) direk içine döküp tahta kaşıkla sadece bir tur karıştırıyorum. Tabi mayayı bir miktar sütle karıştırıp içine dökende var fark ne onu bilmiyorum.
    Mayaya gelecek olursak, mayamız ev yapımı yoğurttan olmalı ve ekşi olmamalı.
    Mayalama aşamasından sonra, yaz ise ince bir örtüyle kış ise daha kalın örtüyle üzerini örtüp en az 4 en fazla 6 saat (4 saatten sonra kontrol edilebilir) mayalanması beklenmeli.
    Mayalanıp dolaba kaldırdıktan sonra en az 24saat dinlendirip öyle tüketilmeli.:))
    Dipnot:Asla hazır yoğurt tüketmeyen bir aileyiz. Her hafta köyden aldığım sütü kendim kaynatıp kendi yoğurdumu kendim yapıyorum. Hem daha faydalı hemde daha lezzetli. Yaşasın ev yoğurdu:))

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkürler 😄😄

Yorumla
  • Sakaryalim
    Sakaryalim Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 38%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Bizim evde ya annem ya ben her hafta yoğurt 4-5 kg yoğurt mayalıyoruz.
    Sütü ocağa alıp, kaynamaya başladıktanen fazla 5dk. pişirmelisin.
    Sonra serçe parmağını yakmayacak şekilde soğuyana kadar beklemelisin. Yoğurt mayalamanın En püf noktası sıcaklığı.
    Sıcaklık ayarı serçe parmağını yakmayacak şekilde olmalı. Çokda soğumaya yakın olmamalı.
    Sonra kıvamına geldiğinde mayanı içerisine atıp temiz mutfak havlusu ya da onu bilimum seviyede sıcak tutacak şekilde sarmalca kenara bırakmalısın. Bu şekilde 3 4 saat (mayaladığın sıcaklığa göre değişebilir) bekledikten sonra alıp buzdolabına kaldırmalı ve ertesi günden itibaren tüketmeye başlamalısın.

Umarım anlatabilmisimdir. Şimdiden afiyet olsun.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Oyy güzel yorumuna sağlık

Yorumla
    • Sakaryalim
      Sakaryalim
      +1 yıl

Rica ederim canım. Faydalı olabildiysem ne mutlu 🙂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

❤️❤️❤️❤️

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

5 litre sütü ocağa koy kaynayınca kısık ateşe al kepçeyle havalandırarak 20-30 dk pişir soğumaya bırak. bir süre sonra serçe parmağını süte batır 7 ye kadar sayıncaya dek tutabiliyorsan mayalanma sıcaklığına gelmiştir. 3 kaşık mayalık ev yoğurduna kepçeyle süt katarak ısısını sütün ısısına getir sonra süte dök. tencerenin üzerine kapak değil elek koy havluya veya beze sararak 4 saat beklet, fırında bekletebilirsin. 4 saat sonra çıkar üzerini aç yarım saat dinlendir kapağını kapatmadan dolaba al 2 saat sonra kapağını kapat en az 24 saat daha dinlendir.

1
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@AFKzzzz yok daha dün yaptım

Yorumla
    • Anı_yakala
      Anı_yakala
      +1 yıl

Kıvamı nasıl oluyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Anı_yakala benimki gayet iyi, katılık sütün kaynama süresiyle doğru orantılı, dün yaptığım yoğurdu daha açmadım istersen yarın açınca foto atarım.

Yorumla
    • Anı_yakala
      Anı_yakala
      +1 yıl

Fazla kaynayınca daha mı iyi oluyor

Yorumla
    • Anı_yakala
      Anı_yakala
      +1 yıl

@AFKzzzz kardeş sana yazan yokki sen kaynak yapıyosun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Anı_yakala ne kadar kaynarsa sütteki su miktarı azaldığı için o kadar sert olur.

Yorumla
    • Anı_yakala
      Anı_yakala
      +1 yıl

Anladım tesekkur ederim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Anı_yakala rica ederim.

Yorumla
  • sarmaşıklarım
    sarmaşıklarım Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 53%
    +1 yıl

Sütü önce kaynat sonra soğuması için bir kenara al soğuduktan sonra içine bir tatlı kaşığı yoğurdu bir iki kaşık sütle cirp snra sütun içine karıştır kapağını kapat bide ortye sar gece oyle dursun sabah at dolaba soguyunca hazr puf noktası yoğurdu çalarken süt ne sıcak nede soğuk olck ılık olması lazım🤣🤣

1
    0 Yorumla
  • superpsikolog
    superpsikolog Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 53%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Sütü güzelce kaynatın ve dinlenmeye alın. Ilımaya başlayınca beğendiğiniz bir yoğurttan 3 4 kaşık veya direk yoğurt mayasını paketten çıkarıp içine atın. Üzerinde sağlam ve hava almasını engelleyecek kalın örtü örtün. 1 gün bekleyip kapağını açın. Afiyet olsun.

1
    0 Yorumla
  • ᴀʟᴄʜᴇᴍist
    ᴀʟᴄʜᴇᴍist Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 93%
    +1 yıl

İnternetten bak valla bilmiyorum ama annem çok güzel yapar :D

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Annene sorsana. İnternet tutmuyor

Yorumla
  • _eng_
    _eng_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Süt önce kaynatılır sonra ılıtılması için kenara alınır önceki yoğurttan kalan damızlık derler bizim burda ondan 5 kaşık falan sütün içine konulur karıştırılır sonra iyice sofra bezine konulur 4 saat kadar bekletilir biz 2 gün falan bozmuyoruz efsane oluyor ev yoğurduna alışan birde market yoğurdu yemez

1
    0 Yorumla
  • rahtltandoktor
    rahtltandoktor Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

guzel yogurt yapmanin puf noktasi sutu iyice kayntip suynu cikrmak ve mayaladiktan sonra salmmdan kasik vurmdan bir haftav 8üdolpta djnlenmeli

1
    0 Yorumla
  • Selluka_
    Selluka_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 91%
    +1 yıl

Bir kaç kez mayalamayı denedim tatlı oldu sonuç başarısız

1
    0 Yorumla
  • Mad_Soldier
    Mad_Soldier Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 49%
    +1 yıl

Benim bildiğim akşamdan sabaha kadar dinlendirilir..

1
    0 Yorumla
  • kafeinsiz
    kafeinsiz Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 45%
    +1 yıl

Bilmiyorum annem çok güzel yapıyor.
    Ayran içe içe bir hal oldum. Ama daha içiyorum da. 😂

1
    0 Yorumla
  • BOD-COD
    BOD-COD Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Valla nasıl yapılıyor bilmiyorum ama evdekine alışsan bir daha asla hazır almazsın :D

1
    0 Yorumla
  • HaydarAbiniz
    HaydarAbiniz Takip Et
    Guru Yaş: 110
    +1 yıl

süt iyice kaynatılır. Sonra dinlendirmeye bıTazerakılır ilidigi vakit evdeki yoğurttan ya da yoğurt mayasından bir miktar eklenir mayanın tutması icinbiyice bezlere sarılır 1 gün sonra yenilir

1
    0 Yorumla
  • ___LAVİNİA___
    ___LAVİNİA___ Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Biliyorumda anlatmak uzun iş

1
    0 Yorumla
  • Asil_kadinnn
    Asil_kadinnn Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 51%
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 341 cevap paylaştı.

Ben hiç tarif vermeyim anca ayran gibi oluyor 😂

1
    0 Yorumla
  • keremDNZ
    keremDNZ Takip Et
    Master Yaş: 47
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Bilmem nasıl yapılır 😅

1
    0 Yorumla
  • Adanaaşk
    Adanaaşk Takip Et
    Master Yaş: 47
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.

keşke tarifinide verseydin.

1
    0 Yorumla
  • TayyarRA
    TayyarRA Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Dolapta değilde, sanki sıkıca sarıyorlardı yoğurdu

1
    0 Yorumla
  • sessizkaranlık03
    sessizkaranlık03 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Çok severim çokta güzel yaparım.

1
    0 Yorumla
  • DerinAdam_MERDO_
    DerinAdam_MERDO_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Bilmiyorum

1
    0 Yorumla
  • enginnnn34
    enginnnn34 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 97%
    +1 yıl

Hazır alsana

1
    0 Yorumla
  • mrt555
    mrt555 Takip Et
    Master Yaş: 50
    +1 yıl

Hic ugrasamam

1
    0 Yorumla
  • PoisoneD
    PoisoneD Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

anneler bilir

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Ayran gönüllüye sor o bilir

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Seni kaç kere daha engellemek gerekiyor

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben sıkılana kadar

• tatlıPericik
    tatlıPericik Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Anneme sorun

1
    0 Yorumla
  • Melisş656
    Melisş656 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Rez alam

1
    0 Yorumla
  • Kanks3453
    Kanks3453 Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

Sütle kanks

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

De valla

Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Evde yoğurt nasıl yapılır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ev yoğurdu nasıl yapılır? 4 cevap verildi
Evde yoğurt yapmanın kolay bir yolu yok mu? 18 cevap verildi
Güzel ev yapımı yoğurt yapmanın sırları nedir? 34 cevap verildi
Evde yapılmış yoğurt sivilce yaparmı? 12 cevap verildi
Evde elmalı yoğurt nasıl yapılır? 12 cevap verildi
Evde yoğurt mayalama nasıl yapılır, evinde yoğurt mayalamayı biliyor musun? 53 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Seçme şansın olsa tek başına mı yoksa ailenle birlikte mi yaşamak isterdin?
  • Browni sever misiniz?
  • Soğuk kahve içmeyi sever misiniz?
  • Burcuna göre hangi kahvesin?
  • Yarın hava 10 derece düşücek bu gömlek giyilir mi?
  • Sevdiğiniz ile var mı bir hayaliniz?
  • En rahat uyku pozisyonu hangisi/kaçıncı?
  • Mısırın en sevdiğiniz hali hangisi?
  • Gıda satışı yapılan yerlere giremeyecekler! Köfteci Yusuf'un astığı yazı sizce haklı mı?
  • İnsan kendini öyle boş bir eve ait hisseder mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨