Hayır asla daha lezzetli olduğunu göstermez. Ülkemizde şu an yemeğin pahalı olması ekonomimizin kötü olduğuna bir delalettir.
Bir de şöyle bir konu var, hepimizin bir yemeğin ederi hakkında az çok bilgisi var bu yemeği dışardanyemek istediğimiz zaman 15-20 üstünü kabul edebiliriz ancak olması gereken fiyattan çok uç bir noktadaysa bu tamamen enayi yerine koyulduğunu işaret eder 💁🏻♀️
Hayır tabiki nasıl mümkün olsun ki böyle bir şey atıyorum lahmacun ucuz ama başka bir yemek pahalı lahmacuna kötü mü diyecek şimdi 😂 ama malzemeyle alakalı olabilir içine çok malzeme istiyorsa belki
Malzemenin bol olması elbette fiyatı etkiler ama her pahalı yemek ve aşçısı güzel ve en iyisi değildir çok esnaf tanıdım malzemesini kendi yetiştirip 1. 2 liraya mal üretip ucuz ve karlı bir şekilde ortaya gerçekten çok güzel yemekler koyan bence tamamıyla kesfedilip keşfedilmeme meselesi ve levha tabela gösterişi 🙂
Pahalı yemek kaliteli malzeme kullanılması, işini bilen bir şef tarafından malzemelere doğru ve gereken hassasiyette davranılması, mutfakta yetkin ve kaliteli ekipmanların kullanılması ihtimalini arttırır çünkü pahalı yemekleri olan restoranların amacı sadece bir yemek satmak değil, içeri girdiğiniz andan çıkıncaya kadarki olan o deneyimi satmak olmalıdır.
Pahalı yemek hem lezzetli hem kaliteli hem de hijyenik. Ucuz yemekler pahalının yanına yanaşamıyor. Bendeki düğün birikimi takıntım yüzünden hep ucuz yemeklerden yana. Bunlar bile bana lezzetli geliyor.
Ya bazi yerlerde tabiki kalite farki vardir. nusret i ornek alalim. coğu insana abarti geliyor fiyatlari. Fakat o etin gerçekten ithal olduğunu ve ayri bir buz bölmesinde sislenip özel kargo edildiğini biliyor musunuz? yani bu her yer için tabiki geçerli değil. Fakat bazi yerlere özel kendi ürünleri hakki ile yapilirken fiyat farki doğuyor.
Yemeğin fiyatından ziyade ben yemeğin yapıldığı yerin puanına dikkat ediyorum daha çok. Müşteri memnuniyeti yüksek mi değil mi diye. Her pahalı yemek lezzetli olmuyor, olmaz.
Her zaman kaliteli pahlı yerler kaliteli yemek yapar restoranlara luks lokntalara toptan mal sattığımız ıcın biliyorum uygun satan en ucuz cıcek yağı alır kalıte tyapan en kalıte zeytın yağı tereyağı kullanır
E bide duygu Özaslan o çok gündem olan brunch adlı sevgilisiyle paylaştığı çok lüks restoranda yediği manyak gibi para verdigi çiğ otlar var gider bir buçuk porsiyon İskender yerim daha iyi