Yemeğin lezzeti kadar sunumu da önemli midir? Bu kadar olmasa da sunum önemlidir. Sunum ne kadar güzel olursa yemeğin de albenisi o kadar yüksek olur ve lezzetine lezzet katar 😋
Yemeğin lezzeti çok daha önemlidir. Sunum ne kadar iyi olursa olsun, lezzet yoksa o yemek yenmez. Başlı başına lezzette, o yemeğin giderini karşılamaz.
Lezzet + sunum çok güzel tutturulursa, damakta tat akılda görüntü bırakır.
Sunumları da bazen çok abartanlar oluyor. Yemekleri şekilden şekile sokuyorlar. Mesela görselde ki çok abartılı, çok lezzetli de olsa ben yemem onu. Çünkü hiçbir albenisi yok. Aksine itici.
Örneğin bu tiramisunun sunumu çok güzel ve insanın hemen yiyesi geliyor. Her yerde olduğu gibi abartılı ve aşırılı her şeyden kaçınmak gerekiyor. Güzel şeyleri çok basitçe daha göze ve damağa hitap etme haline getirebiliriz.
lezzetden tavız vermem.. mesela derlerki makarna suyu heba edılmemelı corbada falan kullanılmalı.. ben sevmıyorumki o lezzetı! tıpkı bunun gıbı once lezzet sonra gorsel solen..
Sunum insanın iştahını ve merakınıkabartır. Eger lezzetide iyi sayilirsa mükemmel olarak begenilir. Unutmalim en kotu bir lezzet bile sunumdan satış yaptiraboliyor
Tercih ettigim Mekanlarda genelde sunuma önem veririm Direk tabaga koyup getirmesi Pek hoş olmaz Açıkcası benim Açımdan , Ben Genelde Evde bile kendime Özenle yemek hazırlayıp süslerim.