Misafir yemekleri dendiğinde ilk akla gelen sarma, poğça, börek ve kısır vb. yemekler olurken (çoğumuzun severek yediği ) hiç ummadığınız anda önünüze sevmediğiniz yemekler konsa ne yaparsınız. Misafirlikte önünüze sevmediğiniz bir yemek konulsa nezaketen yer misiniz yoksa '' yemek istemediğinizi '' söyler misiniz? Sevilmeyen yemek
Misafirlikte önünüze sevmediğiniz bir yemek konulsa nezaketen yer misiniz yoksa '' yemek istemediğinizi '' söyler misiniz?
Misafirliğe gitdiğim yerler belirli. İhtimalle olucak iş değil. Sevmeyen birinin önüne bile nezaketen sevdiği yemek koyulur. Koyulmasa da yerim yemek ayırmam tad için değil doymak için yerim. Alt tarafı bi günlük misafirlik sonra evde ağzımın tadına uygun istediöimi yerim🙂
Misafirlikte olsa sevmediğim bir yemek önüme gelirse “teşekkür ederim, aç değilim” diyip özür dileyerek geri çeviririm. Belki bazılarına kabalık gibi gelebilir. Ama sevmediğim bir yemeği yiyemem. Midemi rahatsız eden o kadar çok yemek var ki zaten rahat yiyemem. Sadece evde yaptığım kendi yemeklerimi yiyebiliyorum rahatça. Dışardan ekmek almayı bile bırakmış biriyim. Mide sorunum olduğu için misafirlikte olsa başkasının yaptığı yemeği zaten yiyemiyorum. Sevmediğim bir yemeyi de “teşekkür” edip yiyemeyeceğimi söylerim. 🤷🏻♀️
Misafirlikte poğaça, börek, kısır afiyet ile yerim. Hiç yemem etmem diye huysuzluklar yapmam. Ancak çay baktım iyi değil, 2 bardak dan sonrasını istemem... Sevmediğim hiç bir yemeği de, içeceği de nezaketen içemiyorum zaten :) Samimi biriyse de kesinlikle derim ben bunu sevmiyorum diye :) Ne yapayım :) :) :)
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Misafirlikte önünüze sevmediğiniz bir yemek konulsa nezaketen yer misiniz yoksa '' yemek istemediğinizi '' söyler misiniz?