Bugün tabakla önüme gelen pilav yenecek gibi değildi, lapa bile denilemezdi, çok kötü bir durumdu. Ben bunu yemem diyemiyorsun, beğenmedim diyemiyorsun, lapa olmuş diyemiyorsun 🤔

İnsan içecek bir şey verirdi beee, içecek bile yoktu 😂
Bugün tabakla önüme gelen pilav yenecek gibi değildi, lapa bile denilemezdi, çok kötü bir durumdu. Ben bunu yemem diyemiyorsun, beğenmedim diyemiyorsun, lapa olmuş diyemiyorsun 🤔

İnsan içecek bir şey verirdi beee, içecek bile yoktu 😂
"Aramızdaki samimiyete bağlı. Samimi isek, bu ne biçim pilav açım ben. İki yumurta kır, yiyim derim. Samimi değilsem, mecbur ne kadar yiyebilirsem yemeye çalışırım. Bir daha da o eve gitmem." :) :) :)
Yıllar evvel böyle bir hususta patavatsızlık yapmıştım, sanırım o vakitler ya onlu yaşların sonundaydım, ya da yirmili yaşların evvelinde."Çorba çok tuzlu"demiştim, ah ev sahibi nasıl utandı, başını yere eğdi, utanmaktan ziyade üzüldü, hâlâ çam devirdiğimin farkında değilim, ev sahibinin arkadaşı "çorbayı tuzlu yapmıyoruz, dikkat ediyoruz''dedi, bana arka çıktı, muhakkak ki gençliğime vermişlerdir o çam devirişimi, istemeden oldu, kazayla çünkü, halbuki beni bozadabilirdi ha, daha iyisini yap da, senin ellerinden yiyelim diyerekten, belli ki bu hususta evvelinde de söylenmiş kendisine lakin hâlâ yemeklere fazlaca tuz katmış, elinin ayarı yok demek ki tuz hususunda lakin benim söylemimden sonra dikkat etmişti, yaptığı çorba da nefisti, ezo gelin çorbasıydı, baharatları birbirine güzel kavuşturmuş, güzel buluşturmuştu, yağsı, salçası, rengi, baharatları yerindeydi çorbanın lakin tuzun ölçüsü fazlaydı, mahire bir hanımdı, tuz sonradan da eklebiliyor çorbaya. "Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer'' diye bir atasözü var ya, tabii ki insan elinde var olanı ikram eder, sunar lakin misafirle de empati yapılmalı, atalarımızın her sözü doğru değil, pilavı yapan kişi de yağsını az koydu belki de, yağsız pilav lapadan bile kötü olur ya da tuzunu eksik koydu, tuzsuz denilecek kadar az belki de, sonradan tuz eklenmez pilava, çorba gibi değil pilav ya da diğer yemekler gibi değil ki tuzu eklensin sonradan, pilavın tuz oranına evveliyatında dikkat edilmeli, en temel yemektir pirinç pilavı da, herkesin bilmesi lazım gelen, belki de suyunu fazla koymuştur, gereğinden fazla suyu konulan pilav da korkunç oluyor. Göz var, izan var, görmüyor mu fa
farkında değil mi yaptığı pilavın nasıl olduğunun, insan utanır, yanında yoğurt ya da cacık da ikram edebilirdi.
Sonuçta güzel yemek yapabilir, internet dönemindeyiz, videoları izle, ona göre yemek yap, yahu bu kadar kolay aslında yemek yapmak, göz kararı olarak da verilmiyor tarifler, tam ölçüsüyle veriliyor her şeyiyle. İnternet kullanabilen herkes güzel yemek yapabilir, bu kadar zor olmamalı.
Tabağıma koymuşsa yerdim sanırım, sevmediğim sebze yemeğini yemiştim, evveliyatında görseydim, "ben normalde de bu yemeği yemiyorum, lütfen koymayın"derdim lakin farkında değildim o yemeği tabağıma eklediğinin, mecburen yedim, yeniyor yani, sevmesem de yerim zorlanarak da olsa.
Pilavın nasıl olduğu tadına bakmadan zaten görülüyor, bence misafire ikram edilmemelidir. Misafir zaten her türlü yer, sesini çıkarmaz tarzında bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum
İşte ben de onu söylemek istedim aslında. Nitekim hayatında hiç yemek yapmamış olan kişi dahi yemek videolarını izleyerek harika sunumlar ortaya çıkarabilir, hiçbir şeyin bahanesi olamaz. Bunun adı özentisizlik olmuş.
Teşekkür ederim.🌺
Rica ederim : ))
Yemeye çalışırım ama yiyemiyorsam da kusura bakmasın evde su da mı yokmuş 😅
Su vardı ama masaya bir tane bardak koymuşlar, içmedim bende 😂
Rica ederim : ))
Cevap
4Cevap
Ben beğenirim beğenmesem de yerim zaten
Misafir umdugunu degil bulduğunu yer, sorun etmem her şeyden çok az isterim kalbi kırılmasın diye.
Pilavı görsem zaten doydum, yemem derdim de; yemeğin nasıl olduğunu görmeden tabakla geldi önüme 😂
İnsanlık hali napalm herkes güzel yemek yapamayabilir.:)
Salata yoğurt falan gideri olurdu o pilavın ya jxjsjs neyse benim midem çok hassas ben yiyemem midem ağrıyor derdim yemezdim
Yiyorum zorluyorum, elinize saglikta diyorum. Eve gecince bir maden suyu.
Yiyemem ben ya. Özellikle pilav kötüyse hiç çekilmez.
Nezaketen bir iki kaşık yerim. Tabağın içine taş koysa beğenmedim diyemem.
Beğenmedım falan dıyemem sonuçta ayıp çok terbıyesızlık olur
Ben yerim beğenmemezlik yapmam
Misafir buldunu yer..
Nezaketli olmak ne güzel bir şey.
Alir gibi yapsaydin sende😊
Yemem , nolcak , tokum derim
Belli etmemeye çalışırım.
Yemem
yemem..
Yemem.
Bişey diyemem😊yerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?