Uzun bir zamandır yazmıyordum. Sanırım baharın gelişi, kış uykusundan uyandırdı ve yine sağlıklı, faydalı, doğal lezzetlerle biraz mutfağınıza katkı yapmak istedim. Vereceğim tarif ve lezzetler baharda sizi kış yorgunluğundan uzaklaştıracak ve çokça bedenen ve kısmen ruhen yenilenmenizi sağlayacak. Emin olabilirsiniz.
Yemeğin ismini bilmiyorum. Fırında kıymalı arpacık soğan desem ayıp olmaz umarım. İsmini bilen yorumlarda yazarsa öğreniriz. Bilmeyenlerden, isim önerilerini bekleriz ;)
Malzemelerimiz
Yarım kilogram arpacık soğan
250 gr dana/kuzu kıyma
Göz kararı tuz, zeytinyağı, baharat (isteğe göre)
Tarifimiz
1) Soğanları kabuklarını soymadan ve bütün şekilde önceden ısıtılmış tavaya atıp kapağını kapatalım.
Hafif ısıda soğanlar iyice ısınana kadar bekletelim. Tahmini 6-8 dakika.
2)Kabuklarından ayırma işlemi
Isınan soğanlar hem hafif sulanmış ve hafifte yumuşamış olacaktır. Böylece diplerine bastırarak soğanları kabuğundan kolayca ayırmış olacağız. Ardından birazcık üzerine tuz serpiştirelim.
3) Kıymayı hafifçe kavuralım
Malzemeleri daha sonra fırına atacağımız için, kıymayı fazla pişirmemek şartıyla tavada biraz zeytin yağı ile kızartalım. Hani hafif sulanır hafif kızarır rengi değişir ya, işte o ana kadar :)
4) Tüm malzemeyi fırın tepsisinde bir araya getirelim
Tüm malzeme dediğim de soğanla kıyma :) Soğan ve kıymayı tepsiye alıp üzerine (kıyma için) azıcık daha tuz serpelim. Burada isterseniz kendi tercihlerinize göre baharat kullanabilirsiniz. Ben bu soğanın etle karışımı sonucu ortaya çıkan o güzelim tadı iliklerime kadar hissetmek istediğim için :P baharat kullanmayacağım. ☟
5) Sür fırına kapağını kapa
200 derecede 20 dakika bekletebilirsiniz. Ara ara kontrol edin yanmasın. Fırının orta tarafına koyup alt üst yakın. Şimdi en yukarı çıkıp tekrar ilk resme bakın. Sonrada oturun bu deli lezzetin keyfine bakın :)
👉 qolokisP 🇹🇷 anlatımıyla başka bir bence'de buluşuncaya dek.
Sadece kıyma değilde kuzu ciğerde olur kuşbaşı et ve tavuk kuşbaşıda olur hepsiyle denedim arpacık soğanı karamize kıvama getirdikten sonra etle birleşimi harika oluyor.
Hatta sana ufak bir tarif veriyim. Arpacık soğanları karamelize kıvama gelene kadar pişir. Sonra bir tabağa al kuşbaşı etleride ayrıca kavur onuda arpacık soğanların üzerine dök sonra kültür mantarı kavur onuda onun üzerine dök sonra Kornişon turşu uzun ince doğra tatlı mısır ve biraz rendelenmiş kaşar peyniri olsun peyniri en sona sakla mantar et mısır turşu arpacık soğan hepsini birbirine kat içine birazda yeşil biber at ve kavur biberler az diri kalsın en son ateşi kapa ve üzerine kaşar peynir rendele afiyet olsun.
En İyi Cevaplar