🍎 Akşam yemeğine dair en çok zorlayan soru akşama ne yapsam sorusudur. Bugün bu soruya müthiş lezzetiyle cevap olacak hatta kapak olacak ikisi de birbirinden güzel ve pratik tarifimle KızlarSoruyor'dayım. O zaman haydi başlayalım ilk tarifimle.
Güveçte Hamurlu Meyveli Et!
Malzemeler:
- Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Güveç kabını yağlamak için: 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Harcı için:
- 600 gram kemiksiz ve irice doğranmış kuzu kol
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 6' şar adet sarı ve kırmızı kiraz domates
- 15 adet kayısı
- 4-5 adet kırmızı kapya biber
- 4-5 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Harç için, eti tereyağında pembeleşinceye dek soteleyelim. Üzerine ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ve bütün kayısıları ekleyelim. İrice doğranmış biberleri de. Tuz ve karabiberi ayarlayıp 5 dakika soteleyelim.
- Hamur için, yumurta akını ve sarısını ayıralım. Un, tereyağı, kabartma tozu, yumurta akı ve sirkeyi karıştıralım. Azar azar suyu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. En son üzerini örtüp 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.
- Hamur dinlenince, orta büyüklükte güveç kabının kenarlarını 5 cm. geçecek şekilde açalım. Güveci yağlayıp hamuru içine yerleştirelim. Kenardan sarkan bölümleri üçgen şeklinde kesip, yumurta sarısı sürelim. İçine harcı boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşayana dek pişirelim.
- Bu hem şık bir sunum hem de pratik. Lezzetli oluşu da çabası. İsterseniz bu tarifimi tavuk veya dana etiyle de hazırlayabilirsiniz.

Şimdi diğer tarifimde sıra. Bu tarifim özellikle de çocukların çok hoşuna gidecek. Gelin bakalım:
Patatesli Tavuk Köftesi!
Malzemeler:
1 adet haşlanmış patates, 400 gram tavuk kıyması, 6 dal maydanoz, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet yumurta, 2 dilim bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve kızartmak için zeytinyağı.
Yapılışı:
Patatesi derin bir kaba rendeleyelim. İçine kıyılmış maydanoz ve tavuk kıyması ekleyelim. Kırmızı soğanı rendeleyip harca katalım. Yumurta, ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip tüm malzemeleri yoğuralım. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ve elimizi arada suya batırıp, hamburger köftesi şekli verelim. Yapışmaz yüzeyli tavada, zeytinyağında arkalı önlü kızartıp sıcakken ikram edelim.

İşte böyle, şimdiden afiyet olsun diyorum. İlk tarifime büyükler bayılacak, ikinci tarifime ise çocuklar! İki tarifimin de ortak noktası pratik ve lezzetli olmaları. Yeni Bence'mde Yine Görüşmek Üzere Şimdilik Hoşça kalın! 🍎 #tubasueda 🍀🍀
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet hem pratik hem lezzetli görünüyorlar aç değilken acıktırdı görüntüleri. Denemek lazım. Güzel ve zaman almayan tarifleri paylaştığın için ulyra teşekkürler 😇🌹
Kesinlikle denenmeli 👍🧡
Çok güzel ama bu 🤤 emeğine sağlık ablacığım 🌸
Çok teşekkürler 😍❤️
Güzel bir bence olmuş. Emeğinize sağlık ❤
Teşekkürler ❤️😃
Acıktık okurken :D emeğine sağlık 🌸
Acıktık evet 😃 teşekkürler 😍
♥️♥️
❤️❤️
güzel bir bence, teşekkürler. :)
Emegine sağlık genç, cokoş görünüyorlar.
Elinize sağlık