Merhaba KScanlarım😊 Belki de adını bile duymadığınız şerbetimiz ta Sümerlerde bile bilindiği iddia edilen, yapımı çok eskilere dayanan, popüleritesini yitirmiş ancak halen Ege civarında nadide yerlerde yapılıyor. Yapımı da öyle zor falan değil üstelik masrafsız bile sayılır🤗 Hadi yapımına geçelim.
Mis gibi kavunumuzu yiyip çekirdeklerini iyice yıkıyoruz.

Güneşte çok iyi kurutuyoruz (bu önemli). Tarif için tam ölçü vermek zor. Onun için elimizdeki malzemeye göre hareket etmemiz gerekiyor. Ben bir kavunun çekirdeklerini kullandım. Önceden taş değirmende öğütülerek yapılırmış. Şimdi nereden bulacağız taş değirmeni filan demeyin tunç havanda da iyice ezebilirsiniz ya da benim gibi teknolojiden yararlanıp baharat öğütücünüze çekirdeklerinizi ve bir miktar şekerinizi koyup iyice çekebilirsiniz.
Fokur fokur kaynattığımız suya çektiğimiz çekirdeklerimizi ekleyip yaklaşık 15 20 dakika iyice kaynatıyoruz.

Ilıdıktan sonra tenceremizi bir gece buzdolabına kaldırıp şerbetimizi dinlendiriyoruz. Dinlenen şerbetimizi ertesi gün sık delikli bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz
Artık şerbetimiz içmeye hazır😍

Minicik bir dipnot düşeyim. Dışarıda kavun kokulu sübye şerbeti diye satılan içecekler sübye şerbeti değiller efendim. Onların muhtevasını bilmiyorum. Ama sübye asla kavun kokmaz.
Afiyetler olsun efendim🤗🌺💐
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar