Benim sınırlı bütçem olduğu için sanırım ayak uyduramaz ve bir süre sonra da arkadaşlığı keserdim. Başına böyle şeyler gelen var mı? Geliri çok yüksek arkadaşlarla nasıl başa çıkılır :)
Herkesin su gibi para harcadığı bir arkadaş ortamınız olsa, kendinizi nasıl hissedersiniz?
Bir zaman sonra arkadaşlık zaten kendi kendine bitecektir. Çünkü işin içinde psikolojik faktörler var. Bende yakın zamanda böyle bir arkadaşımla görüşmemeye başladım. Allah kendisine imkan vermiş, hiç gözüm yok Allah biliyor. Ama senin kendi imkanların belli, birlikte gezerken ve o senin yanında gani gani sorgusuz sualsiz para harcarken senin kendini kötü hissetmemen imkansız. Bir yerde artık kendini sorgulamaya başlıyorsun. Bir yerden sonra onun yanında ezik görünmemek için belki de imkanın olmamasına rağmen alışveriş yapmaya başlıyorsun. Her türlü zarar yani.
Peki zengin ile orta halli kişiler arkadaş olamaz mı? Bu birazda zengin arkadaşın karakteri ile ilgili bir durum. Eğer düzgün bir adamsa yanındaki arkadaşını da rencide etmeyecek davranışlarda bulunabilir, ortak harcamalar yapabilir, alacağı varsa sen yanında yokken gidip alabilir. Karakteri oturmuş düzgün birisi böyle yapar, ama sonradan görmeler hep yanındaki kişiye hava atacağım diye aslında arkadaşlıklarına dostluklarına zarar verir.
Öyle bir ortamım olmadı olamazda zaten ama olsaydi da farketmezdi benim harcadigim bir sey var o da yemek onun haricinde hic bir seye para harcamam giyecek filan olsun para harcamak kadar gereksiz bir sey yok ben zenginim istedigim kadar harcarim her alisveriste bir canta dolusu kiyafet alan birisi bu kadar kiyafetin ne yapacak acaba hele ki kizlar cok yapiyor zaten seneyi doldurmuyor bile hatta bir iki kere giy sonra cope at suanda gundemde demet akalin var sacma sapan bir ayakkabiya 33 bin tl para vermis ne gerek var yani
Su gibi para harcamak? Bakiniz seyma subasi veya benzeri.. Neden? Cunku kendi kazanmiyor , yiyor saciyor. Su gibi harcamak zenginlik fakirlik degildir eline pars gecer su gibi harcar misal ama 29 gun aç gezer... Asil mesele kendi parani kazanip alisveris yaptigin zaman o para ile gecinmesini bilip butceni doyasiya alninin aki ile yemektir. Mesela ben de kendi parami kazaniyorum kimi zaman kendimce su gibi harciyorum, kimi zaman tutumlu olup dikkat ediyorum. Kisi once bunun ayrimimi yapmali. Belki sana gore su gibi dedigin benim 2 gunluk harcamamdir veya tam tersi.
Malesef oldu. evliyken çok şaşalı bir hayatim vardi. boşandiktan sonra kizimin okul taksidini yatirip kirayi yatiramadigim oldu. evliliyimden kalan arkadaslarim bir yerlere davet ediyordu gidiyordum zorlanarak. sonra baktim 50 tl ye kahve icip evde makarna yiyoruz.1 ay anca tahammül ettim hepsini hayatimdan def ettim😋😋😋😋
biz bunu üniversitede okurken yaşadık ilk günler 3 arkadaş kalıyorduk evde sonra 4 oldu.. 3 müzün aileden gelen harclıgı hemen hemen aynıydı o zaman 3 ayda bir alınıyordu ögrenim kredileri 3 ayda birde ordan gelirdi 1 ay idare ederdik ama bir arkadaşımız bizden biraz daha iyi harclık aldıgı için onun nöbetçi oldugu yani yemek yaptıgı günler mutfak bütcemiz çökerdi en az 1 haftalık bütceyi bir günde harcardı biz çogu zaman tolere etsekde ara ara abartmamasını tenbih ederdik şuna kani olduk aynı ortamı aynı zamanı paylaştıgımız birlikte vakit gecirdiklerimiz arkadaşım dediklerimiz ile sosyo ekonomik durumlarımız eş ya da yakın degilse o arkadaşlıklar uzun sürmez..
bence sıkıntı yok sürü psikolojisine uymak zorunda değilsin, illa bişey veya pahalı bişey içmene gerek yok veya yemene veya üstbaş almaya vs. seni orda sen olsuğun için sevmiyolarsa ve sen orda harcamayla değil kendi karakterinle varlığınla yoksan zaten çık kaç. bunun haricinde sıkıntı yok
Ben fakir değilim zenginde değilim orta hâli olan bir ailenin çocuğuyum ben israfın kötü olduğunu bilirim o yüzden para harcarken giyim hariç ihtiyacımın olmadığı şeylere para harcamamayi tercih ederim çünkü paranın ne şartlarda kazandığını biliyorum. Arkadas ortaminda su gibi para harcaniyorsa o arkadaş ortaminda bulunmam sadece para harcayarak kendini mutlu eden insanların çok sığ insanlar olduğunu bilirim o yüzden sığ insanlarla arkadaş olmam.
Öyle arkadaşlarım oldu. Ama para sorun olmadı. Bende ne varsa ortaya koydum, o da koydu. Tabi, benimkisi çok daha azdı ama hiçbir zaman bununla ilgili aksi bir şey duymadım ondan. Günün sonunda eve giderken bineceğim otobüsün parasını ayırır gerisini harcardık. Zenginlik içinde doğanlar şımarık olmuyor. Sonradan görenler çok şımarık oluyor. Tecrübeyle sabittir. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Herkes kendi sınıf ile takılmalı. Sosyalist bir sistemden geliyorum. Ama kapitast bir Dünyada eşitlik yok. Senden biraz Fakir arkadaş senden sanki normalmiş gibi şoförlük bekler, sen onun kutlamalara çağırdığında ondan bir karşılıklı yanıt gelmez. Daha zengin arkadaş seni zengin mekanlarda takilmalar ile sıkar ve konuşmalar hep estetik veya pahalı mobilya üzerinde olur.
Kazandıkları parayı dilediğince harcasınlar ama daha düşük bütçeye sahip arkadaşlarlayken ona göre harcama yapmalılar. Bazıları har vurup harman savuruyor üstelik yiyeceğe çok harcıyorlar. Ye tabii afiyet olsun da o nasıl bir midedir hiç mi dolmuyor diyesim var 😂😂
Gelir konusunda sıkıntım yok şükür ama ben de arkadaşliğı sürdüremem samimiyetsizce tüketen ve insanlari düşünmeden eğlence uğruna karakterinden harcayan israf eden benim arkadaşim olamaz. Heleki dünya üzerinde terlikle kışı çıkaran çocuklar varken böylelerihle arkadaşlik yapmiyorum diye aklima bile gelmez.
su gibi para harcaması hiç umurum da olmaz ama o harcadığı su gibi para ile hava atıp küçümsemeye kalkarlarsa işte o zaman çok umrumda olur. zaten onu yapanlar gerçek arkadaşlar ya da dostlar olamaz. hatta insan bile olamaz. ne demişler insan paranın sahtesini yapar. para da insanların sahtesini. insanın kazandığı paradan değil , paranın kazandığı insandan korkulur. yani para için herşeyi yapan insandan korkulur.
Ben biriyle arkadaşlığım iyiyse arkadaşlığımı kesmem ama onları paralarını dikkatsiz harcamamaları konusunda onları uyarırım sonuçta para öyle yağmur gibi yağmıyor su gibi harcansın alın teriyle kazanılıyor biraz daha dikkatli harcamalılar madem çok paraları var hayırlı bir iş için harcasınlar bari sevaba girsinler
Benim öyle arkadaslarım var. Filanca yerlerde takılalım diyolar. Bende benimle vakit geçirmek istiyorsanız benim takıldığım yerlere gelirsiniz yoksa siz gidin takılın diyorum. Çünkü takıldıkları yerlerde bir gece takılmanın bedeli neredeyse benim aylık gelirim kadar. En azından benim takıldığım yerlerde hesabı ödediğim zaman beni sarsmıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Başa çıkılmaz zaten bir süre sonra aynı ortamı paylaşıyor olmayacaksınız psikolojik olarak kötü hissettiriyor bu durum o yüzden ne ben ne onlar istisna dışında görüşmeyiz onların gittikleri yerlere ben gidemem harcadıkları parayı harcayamam onların bir haftada harcadıkları parayla ben ev gecindiriyorum insanın zoruna gidiyor ama Allah daha çok versin gözüm yok insan olsunlar yeter...
Çok da aman aman bir şey hissetmem fakat bende harcamak isterdim düşüncesi kaplar. Benim başıma geldi yanımda 1 kuruş dahi yoktu ama arkadaşımla beraber her şeyi ortak yedik içtik bowling oynadık o biraz da arkadaşlarına bağlı
Herkes kendi bütçesine göre harcama yapar. Bunu arkadaşıma da açıklardım. Gereksiz israf harcamalarda uyarır, elindekinin kıymetini bilmesini söylerdim. gercekten arkadaşımsa ve o kişiyi seviyorsam arkadaşlığımı bitirmem.
Etrafım da bütçe olarak da denk arkadaşlarım olduğu için bizimkiler en fazla avucunun içinde ki su kadar para harcayabilirler onda da problem yok ayak uydururum :D
Evet universite doneminde oldu. Apart yurta kalirken ayni daireyi paylastigim arkadaslarim cok zengindi. Ben haftalik 50 tl harclik alirken onlar 150 ser tl aliyordu. Bir kac hafta sonra yonetimle konusup dairemi degistirdim.
o tür insanlarla hiçbir ortamda olmadım her zaman az da olsa öz de olsa çekirdek sayılı bir arkadaş grubum oldu uzun vadeli arkadaşlıklar kurarım çünkü
Bir ara ben de deli gibi harcıyordum, 1 ayda 1,5 milyar ne demek sen bu parayı sen ne yaptın! Sonra o kişiyle anlaşamayıp mesafeyi kestik şu an rahatım ✩
Hiç öyle bir ortamım olmadı olacağını da düşünmüyorum açıkçası. İnsan kendini kötü hisseder. Fakat olduğunu varsayarsak selamın aleyküm aleyküm selam olurdu sadece samimiyet kurmazdım
Israf dinen de uygun değildir. Ama şimdi ki insanlar kendini elit ve paralı göstermek için bir çoraba bile 100 tl verecek durumda bunun nedeni ise benim param var ben herşeye sahip olurum demek oluyor ama dinen uygun değildir. 700 doları ona verene kadar bir gariban çocuğu giydirip önüne bir tas çorba da koyabilir benim düşüncem bu yönde
Öyle bir arkadaş ortamım olmaz. Benim arkadaş ortamımda kimse varlığı ile sırıtmaz. Herkese uygun ortak koşullarda buluşuruz. Kimse kendini parası ile ispatlamaya çalışmaz.
En İyi Cevaplar