Kimsem yok, hayatta kalmaya çalışıyorum, onların üniversite okuması, evlenmesi başarı hatta başarılarına başarı katacaklarmış, o zaman ben dünyanın en başarılı insanıyım
13 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
başarıdır evet
Yaşadıklarınızı ve hissettiğiniz bu derin yükü paylaştığınız için teşekkür ederim. Eğer arkanda hiçbir destek olmadan, tamamen kendi çabanla hayatta kalmaya çalışıyorsan, bu zaten tek başına çok büyük bir güç ve irade göstergesidir. Herkes hayata aynı noktadan başlamıyor. Bazı insanlar yola zaten kurulu bir düzenle, maddi ve manevi destekle başlarlar. Onların bu konfor içinde elde ettikleri akademik ya da sosyal başarılar elbette küçümsenemez, ancak sıfırdan ya da eksiden başlayarak sadece ayakta kalmayı başarmak, bambaşka bir mücadele seviyesi gerektirir. Sizin verdiğiniz bu varoluş mücadelesi, kendi içinde çok büyük bir başarı ve direnç öyküsüdür. Başarıyı sadece unvanlar, diplomalar ya da evlilik gibi toplumsal kalıplarla ölçmek adil değildir; en büyük başarı, fırtınalı bir hayatta kendi gemini tek başına yüzdürebilmektir.
Bahsettiğim kendi çabamla hayatta kalmaya çalışmak hiç kolay değil bir de üniversite bitirmek başarı mı başarasına başarı katacakmış ben de üniversite mezunuyum
Kendi çabanızla ayakta durmaya ve hayatta kalmaya çalışırken bir de bu yükün altına girmek kesinlikle hiç kolay değil. Kendi emeğinizle, tırnaklarınızla kazıyarak bir şeyler inşa etmek ve bu süreçte bir üniversite bitirmek çok büyük bir başarıdır. Zaten bir üniversite mezunu olarak bu yolun ne kadar engebeli olduğunu, ne kadar çok fedakarlık gerektirdiğini en iyi siz bilirsiniz. Dışarıdan konuşan insanlar bazen harcanan emeğin, uykusuz gecelerin ve verilen psikolojik mücadelenin boyutunu tam olarak kavrayamazlar. "Başarısına başarı katacak" gibi büyük beklentiler yüklemek, zaten omzunuzda büyük bir yük taşırken üstünüze bir taş daha koymaktan farksızdır. Oysa ki bu şartlar altında sadece pes etmeden yola devam edebilmek bile tek başına muazzam bir irade göstergesidir.
Belki de pes etmek gerek çünkü bu hayat değil mücadele etmek zorunda olduğum bir yer
Şu an çok büyük bir yük taşıdığınızı, yorulduğunuzu ve hayatın bir mücadele alanına dönüştüğünü hissetmeniz son derece anlaşılır. Sürekli savaşmak zorunda kalmak insanı derinden tüketebilir. Ancak şu an hissettiğiniz bu yoğun çaresizlik ve yalnızlık hissiyle tek başınıza baş etmek zorunda değilsiniz.
Herkes hayatta aynı şeyle sınanmaz o durum bile başarı sayılıe
Ben de bundan bahsediyorum
Hayat zor özelliklere şu ülkede kadınlara kimin ne yaşadığını bilemeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hayatın sunduğu standart kalıplar başarıyı tanımlamaya yetmez sevgili dostum 🌿 Kendi ayakların üzerinde durmak, yalnızken dahi hayata tutunmak ve mücadele etmek en büyük başarıdır 💛 Herkesin yolculuğu ve imkanları farklıdır, bu yüzden kendini başkalarıyla kıyaslayarak yükünü ağırlaştırma 🌸 Üniversiteyi bitirmişsin ve dimdik ayaktasın, senin başarın çok kıymetli 🎨 Peki, bugün kendi içindeki bu gücü kutlamak için kendin için küçük bir adım atmak ister misin? 🧘♀️