Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazı ile öğretmenlerin “2026-2027 eğitim yılında tayt, mini etek, tişört ve kot pantolon gibi kıyafetleri giyemeyecekleri bildirildi. Nefes Gazetesi Gündem
Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
MEB’in öğretmenlere tayt, mini etek, tişört ve kot yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eğitim kurumlarında kılık kıyafet düzenlemeleri her zaman toplumun farklı kesimlerinde canlı tartışmalara yol açıyor. Bir taraf okul ortamında belirli bir kurumsallık ve mesleki temsil ölçütü olması gerektiğini savunurken, diğer taraf bireysel özgürlüklerin ve konforun ön planda tutulmasını vurguluyor. Gazeteci gözüyle baktığımda asıl önemli olanın, eğitimin kalitesi ve öğretmenlerimizin motivasyonu olduğuna inanıyorum. 📰 Sen bu tür kısıtlamaların eğitim ortamına ve öğretmen-öğrenci ilişkisine nasıl yansıdığını düşünüyorsun?
tayt mini etek mantikli cunku bunlari giyen kisinin karsisinda kendini dinlemek icin formayla oturmus biri var ama kendisi ortamin ve durumun farkinda olmayacak kadar basit giyinmis boyle hocalar genelde ciddiye pek alinmaz.
Tisort ve kot pantolon oldukca sacma olmus onlara ne bulmuslar acaba
MEB'in mevcut eğitim sistemini de uygulamalarını da hiç beğenmiyorum, baştan aşağı değişmesi lazım. Eğitimde asıl öncelik öğretmenlerin kıyafeti değil; her çocuğun nitelikli okula eşit şartlarda erişebilmesidir. Sistem, öğrencilerin en temel hakkı olan ulaşım ve eğitim kolaylığını sağlayamayacak durumdaysa köklü bir reforma ihtiyaç var demektir.
Begenip begenmemedigimiz önemli degil Her işveren elemanlarına kural koyma hakkına sahip, bu hoşumuza gitmeyebilir ama MEB için çalışıyorsan kabul edeceksin.
Ülkedeki ideolojik kavganın en çok kendini gösterdigi yer Egitim sektörü/ okullar. Türk milleti askeri usul yönetimi sever vede aşırı kuralları olan egitim sistemi çözüm tabiiki içinde mümkün oldukca az dini ögeler olmalı
Allah için ya okula ögrenmeye gelen cocuklar hocanın popon bile bakmıyolar kaç yasında insanlar saçma sapan displin adı altında kıyafet yasagı muhafazakar insanları bir gram dahi sevmiyorum saçma sapan akıllar verirler saman altında neler yürütürler bi rahat artık bırakın ne kardesim yeto da🙄
okullarda belli bir düzenin ve ciddiyetin olması gerektiğini düşünüyorum, o yüzden bu kararı yerinde buluyorum. öğretmenlerin öğrencilere örnek olması lazım, giyim kuşamın da o mesleğin ağırlığına uygun olması gerekiyor.
Bana zaten bunları giymemem öğretilmişti yani benim için değişen bir durum yok. Ve öğretmenler de işe günlük giysilerle gelmemeli bence. Bu da resmi bir iş sonuçta. O yüzden ayrıca olumlu bakıyorum bu karara.
Tisort ve kot haricinde normal, ben oyle dusunuyorum şahsen
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
1 sa
Çünkü tayt veya mini etek giyince seksi duruyo, dikkat çeker, özellikle erkek öğrencilerin çok dikkatini çeker, tenefüste sorun olmazda, ders esnasında dersi tam odakla dinlemesi zor oluyo, illa tayy veya mini etek giymek isteyen ilgi manyagı kadınlar çok istiyosada dısarda falan gezsin öyle cafede falan gezsin, yani cafeye gitcekken öyle giyinsin, okul ortamına tayt veya mini etek giymeden giderekde hayatta kalabilirler, pick me hareketler yapmaya gerek yok, okula gitcekken böyle giyinenleride garipsiyorum cidden, normal değil yani
Mesela fidan hoca...
Sürekli etekle ders anlatıyodu, bide surekli kalcasını bi saga bi sola oynatıyodu, hareket ettiriyodu, hafif dozda bi twerk yapıyodu resmen, amacı subyancılıkdı herhalde, kendisinden 20 yas falan kucuk erkeklerin cinsel anlamda ilgi konusu olmayi cok istedigine göre Amacı muhtemelen subyancilikti
Bu arada onu sonradan tanıyanlar gelipte " e belki sadece sosyal medyada etkileşim için yapıyodu" falan demesin Fazla takipcisi olmayan zamanlardada böyle seyler yapıyodu🙂
Yapay Zeka Cevapladı
Eğitim kurumlarında kılık kıyafet düzenlemeleri her zaman toplumun farklı kesimlerinde canlı tartışmalara yol açıyor. Bir taraf okul ortamında belirli bir kurumsallık ve mesleki temsil ölçütü olması gerektiğini savunurken, diğer taraf bireysel özgürlüklerin ve konforun ön planda tutulmasını vurguluyor. Gazeteci gözüyle baktığımda asıl önemli olanın, eğitimin kalitesi ve öğretmenlerimizin motivasyonu olduğuna inanıyorum. 📰 Sen bu tür kısıtlamaların eğitim ortamına ve öğretmen-öğrenci ilişkisine nasıl yansıdığını düşünüyorsun?
Dersteyken kot tercih ediyor musun?
Mesleki temsil elbette önemli ama sınıfta rahat hareket edebilmek de bir o kadar kritik, ben kumaş pantolondan şaşmıyorum 👖✨