Serbest kıyafet
Okul forması
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben forma taraftarıyım. Maddi durumu iyi olmayan aileler için büyük sıkıntı. Çocuğun mahcubeyti de var. Arkadaşlarının giiyip kendi giyemedigi kıyafetler için.
Okul forması
bir de kiyafet sıkıntısı çıkmasın fakir fukaraya
Okulda belli bir kiyafet olmali hem okula giren cikan kim belli olsun. hemde ogrencinin ki ozlelliklemkozlarin kafasi kiyafet yakistirmakla. mesgul. olmasin
Okul forması.
Disiplin önemli.
Cevap
10Cevap
burdakilerin çoğu kıyafet serbest olsun diyenler genelde cehepe zihniyetinde olanlar.. halbuki biz daha 2008lerde devrimci liseliler olarak kıyafet serbest olsun sloganları atıyorduk. çünkü okul kıyafeti almaya gücü olamayan insanlar var okul kıyafeti olmadığından derslerinden geri kalan insanlar var ve ben okul kıyafetlerinde okudum ve bu kıyafetten hep nefret ettim..
avrupaya bakarsan avrupadada okul kıyafeti çogu ülkede serbest.. çocuklar kendini evlerinde hissetsinler diye normal kıyafetle okula gidiyorlar...
okulda kıyafet serbest olsun diyenler herkes benim ayakkabım daha yeni yarışmasına girerdik diye yorum yazan bir kız gördüm yorumlarda şimdide kıyafet serbestken aynı yarısa giriyor çocuklar..
ve üzülerek söylüyorum ki lise üniforması değişik fantezilere sebeb olabiliyor ve sübyenciliğin yayılmasında mini etek liseli v. s. yakıştırmaları psikolojisi bozuk insanları sapıklaştırabiliyor..
bu son söylediğim şeyi eleştirecek olanlar kendisini kandırmasın 40 yasında olup liselilere yan gözle bakanlar ortada.. lisede mini etek yarısına giriyor kızlar serbest giyinsinler daha iyi..
yorumuma mantıksız ve sinir bozucu eleştirici hakaret içerisi tartışma ve kavga açıcı yorum yapanların yorumu silinir boşuna elinizi yormayın olumsuz yorumları silcem. beğenmeyen eksileyebilir. benim görüşüm eksilediniz diye değişmez.
Okul kıyafeti bile alamayacak durumda ise bu sefer hergün aynı elbiseyi giyer ve bu çok daha kötü.
@Karabatmanşövalye okul kıyafeti alamayıp devamsızlıkdan okul hayatına son vermekdense hergün aynı kıyafeti giymek daha iyi..
Okul kıyafeti alamayacak durumda demek? Çevremde baya fakir vardı ama o kadar da yoktu
@Karabatmanşövalye benim babamın iş arkadaşı bir kadın var o bizden para istedi yegeni yetimmiş elbise alacak parası yokmuş okula gidemiyormuş kıyafeti yok diye derslerinden geri kalcamış bizde para vermiştik...
Bu bir çok açıdan ele alınabilecek bir konu. Okula bakış açısı önemli. Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak görülse sadece kıyafette serbestlik bence en ideali. Kişinin rahat olduğu ve kişiliğini yansıtan ve seçimlerinde özgür olduğu giyim tarzını kullanabilmesi bireysel özsaygı ve gelişim için bence ideal. Ama günümüzde okulu moda ruzgarlarinin esintisi gibi görenler de var ki bu da eğitim öğretimi gölgede bırakıyor. Diğer açıdan tek tip giyimin imkan eşitliğini sağladığını adaleti sağladığını savunan kişiler de var. Maddi durumu iyi olan ve olmayan öğrencileri tek firmada eşitlemek fikri bence saçmalık. Biz öğrencilere kıyafete göre kişilik değerlendirmemeyi, vicdan , ahlak, kişi onur ve gururuna saygıyı ogreteniyorsak bunu bir forma ile adaleti sağlamak da ne bileyim...
Forma olmalı.
Formayla okula giderken bile arkadaşlarımızla sürekli bir ayakkabı, çanta, mont, hırka bir şey yarışına girerdik. En azında forma hepimizin aynıydı. Iyiki serbest kıyafetli bir dönemde okul okumamışım diyorum, ailemi çok zorlardım.
Çünkü lise dönemine kadar olan o yaşlar, hiç bir şeyin bilince olmadığımız, çocukça heveslerin peşinde olduğumuz, yoktan vardan anlamadığımız saçma sapan yaşlardı.
Ben okul formasının giyilmesinden yanayım. Öğrenciyi öğrenci gösteren formadır bence. Kimse elindeki kitaba veya sırtındaki çantaya bakarak "bu öğrencidir" demez çünkü. Aynı zamanda okul forması bir sorumluluktur. Onu temiz giymek, düzenli kullanmak önemlidir. Öğrencilere sorumluluk duygusu kazandırmada okul formasının da rolü vardır diye düşünüyorum.
Üniforma olmalı. İnsanların ekonomik durumu okullarda ayrımcılığa yol açıyo çok yanlış ben lisedeyken üniforma vardı herkes aynıydı ve herkes birbiriyle çok sıcak kanlıydı ayrım felan yoktu herkesi olduğu gibi kabul ediyorduk.
okul forması olmalı sonra vay efendim sen çirkin giyinmişsin yok efendim sen pazar malı giyiyosun yok benim aldığım kazak 500 tl seninki 35 falan yok arkadas yok en iyisi tek tip okul forması
Okul forması. Bizim lisede sivildi hergün aynı kıyageti giyiyor diye arkadaşımla biri dalga geçmişti artı okula uygun kıyafet isteniyor onun için ayrı masraf mı yapacak millet okul forması daha iyi
Okul forması en iyisi her gün ne giyeceğim hava atacağım diye düşünmesinler.
Serbest kıyafet olmalı Tabi ki Tamam ilkokul öğrencisi olsa neyse de ama ortaokul özellikle lise çağındaki birinin okul forması giymesi doğru değil bu benim görüşüm serbest daha iyi.
Tektıp ıyıdır serbest olursa genclerımız ıpın ucunu kacırır buda velılere gırer. Malesef gunumuz genclerı cok tatmınsız hıc bırseyden mutlu olmuyorlar
Tabikide serbest her türlü dayatmacılığa karşıyım herkes zevkine göre giyinsin kışla değil ya burası okul 👍
Ama tepeden tırnağa devlet karsilamali... serbestte o insanlar birbiri ile dalga geçerler.. benim spor ayakkabim yirtikti hep dalga geçiyorlar di. sene 1990di
Okullarda forma olmalı, memurlarda eskisi gibi tıraşlı takım elbise kravat olmalı. Devleti hırpani kılıklı hale getirdiler yav
Forma olmalı. Kim öğrenci, kim değil belli olmalı.
Kesinlikle okul forması
Resmi bir kurum sonuçta forma olmalı💫
Okul kıyafeti olcak gezmeye mi gidiyon okula
Sabretsinler üniye kadar
okul forması olmalı..
Serbest kıyafet ama kızlar dozutmayın lütfen :)
Forma
Forma
Okul forması
Okul forması.
Serbest
Forma
Forma olmali bence
Okul kiyafeti
Okul forması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar