Forma giymeliler.
Serbest kıyafet olmalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

ya şimdi günümüzün ergen toplulukları ne yazık ki birbirleriyle en küçük sebeplerden dolayı dalga geçme potansiyeline sahipler serbest olsa her gün farklı ve markalı giyen kişiler gücü yetemeyen çocukların gözüne batıcaklar ve neden bizim gücümüz yetemiyor diye sorgulamaya başlayacaklar kimisi ailesini suçlu tutacak vs diğer yandan marka olmayan ve sürekli değişik kıyafet giymeyen çocukların maddi durumlarıyla dalga geçilecek yani her türlü bence kötü bir sonuca ulaşıyor forma bir yandan çok iyi yükü ileriki hayatta ne yazık ki bazı mesleklerin forma orunluluğu olacak ve bu bilinç ile yetişmek adapte olmak açısından zorluk çıkarmayacak sadece burada okulların yapması gereken bence ten rengi beyaz vs gibi etek pantolon renkleri yerine koyu lacivert ve siyah bir pantolon seçmeleridir çünkü en ufak bir lekeyi belli eden pantolon kazalarında bazı çocuklar özgüvenini kaybedebilir ne alaka abartma diyenleriniz olabilir ama küçük bir örnek vermekle yetiniyim size farzedelim ki bir kızımız adet döneminde okulun forması ise ten rengi bir pantolon veya etek ve adet olduğu günlerden birinde arkasına kan lekesi geçerse yüzde yüz arkadaşları tarafından dalga geçilecek ve bu onu psikolojik açıdan yıpratacak içine kapatacak her çocuğun tepkisi tabii ki aynı olmaz ama her şey göz önüne alınmalı bu tür konularda çünkü lise zamanlarında düşünce yapımız çok farklı işliyor hatta düşünemiyoruz bile ergenlik işte:D
Forma olmalı.
Formamız varken bile lise zamanında hep bir yarış içindeydik.
Onun ayakkabısı şöyle, bunun böyle..
Onun montu şöyle, benim böyle..
Hatırlıyorum da çantalar bile hep farklı hep markalı..
Iyiki serbest yönetmelik zamanında okumamışım.
Insanın tam cahil olduğu, tam her şeye heves ettiği zamanlar lise zamanları.
Ayrıca da öğrenci öğrenci gibi olmalı bence.
Serbest kıyafet.
Hoş, daha toplumda insanların giydikleri bu kadar gündem olurken bunu beklemek de saçma ama neyse.
Lisede serbest kıyafet olması öğrencilere insanları giyimiyle veya dış görünüşüyle yargılamamayı öğretir. Yırtık kot giyenin de, uzun saçlısının da, sakallısının da bu toplumda yeri olduğunu ve hepsinin normal bireyler olduğunu öğretir.
Öğrencilere aynı kıyafeti giydirelim, saçlarını, sakallarını aynı yapalım, aynı derslere, sınavlara sokalım, sonra da hepsinin özgün bir birey olmasını bekleyelim.
Böyle bir şey olmaz. Robot değil birey üretiyoruz.
Serbest giyinip kendimizi bir guzellik yarismasinda hissediyorsak okula nicin geliyoruz ki o halde?
Hem biraz dusunursek bu imkanlara sahip olmayanlar rencide olacaktir..
Hem gelen kisi gercekten de ogrenci mi degil mi belirsiz bir hal aliyor.
Hem okullar birer egitim merkezi degil, bulusma merkezi halini aliyor.
Hem o kadar garip giyinenler var ki diger insanlara hakaret oluyor.
Cevap
85Cevap
Forma olmalı her gün farklı giyemeyen kişiler kendilerini kötü hissedebilir. Ama en azından forma her daim giyilebiliyor evet pahalı ama ben pantolonunu aynı renk olduğu sürece serbest ama üstün aynı olması taraftarıyım forma olmasa bile bir t shirt satilabilir herkesin giyebileceği. En güzeli bu gerçekten. Hem ne giyeceğim derdi yok zaten üniversitede isteyen istediğini giyiyor ama liseler de bir düzen olması taraftarıyım. Bizim lisede iken ilk başlarda müdür farklı idi sorun etmiyordu kızlar tayt mayt giyiyorlardi açıkçası iyi değildi müdür değişti sert bir müdürü her şeye karışırdi evet ama düzen gelmişti en azından
Bizim zamanımızda bir ciddiyet vardı. Okula girişlerde haftada bir kontrol yapılırdı. Herkes tertipli, düzenli giyinirdi. Şimdi herkes serseri gibi giyiniyor. Ben, lise hayatım boyunca o kıravatı bir kere bile ders ve okul saatleri içinde gevşetmedim.
Ben nedense forma giyilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ergenler çünkü saçı alnına düşse sinir krizi geçirenilir düz durmuyor diye. O kadar görüntülerine takıntılılar dönemleri gereği. Şimdi iki gün aynı şeyi giymezler, ana babayı bunaltırlar, yok saç yapacağım yok yabancı dizilerdeki liseliler gibi olacağım derken saçma sapan yaşından büyük hareketlere girecekler.
Bence okul bunlar için iyi bir yer değil. Forma iyidir, temizdir. İki tane alıp 3 sene yıkayıp yıkayıp giyersin.
Forma olmalı çünkü belli bir düzen olmalı serbest olursa dışarıdan elini kolunu sallayarak gelenler olur hani artık okullarda güvenlikçi var polis var o yüzden kolay olmaz ama yine de forma daha iyi o zaman askerlerde serbest kıyafet giysin olmaz öyle forma daha iyi
Bence serbest olmalı çünkü fuzuli masraf bence. Zenginler zaten özel kolej lerde okuyor hani fakir olanlar arasinda farklılık olmasin diyoruzda bunu derken de yine durumu olmayana ekstra masraf çıkıyor. Bide bir kere alınan bir şey de değil sonuçta çocuklar büyüyor her sene tekrar tekrar almak zorundasın. Adam zaten okul masrafina zor yetisiyor bide formalar ile uğraşıyor.
Okudum bitti gitti hala bunlar tartışılıyor peh.
Önce eğitim sistemini düzeltin bunlar fasa fiso ki
Tek cümle ile özetlim
Eğer sen üniforma ile herkesi eşit konuma getirerek tek bir kalıba sokacağını inanıyorsan zenginin zenginliğini bakışlarıyla fakirin fakirliğini gururyla bile anlarsın
Saçma
Serbest, tektipleştirilmeye karşıyım şahsen.
'Ay fakirlerin fakirliği yüzlerine vurulmasın' diye acitasyon yapacak olanlara da söyleyeyim, fakir çocuğun fakirliğini unutmasını herkese aynı kıyafeti giydirerek sağlayamazsınız.
Herşeyi geçtim, her sene okul üniforması almaya paraları yetmediğinden bilekleri görünür çocuğun eski pantolonundan, gene hisseder fukaralığını yani.
Serbest olmalı bence yurt dışında öyle çünkü ve daha rahat oluyor. ayrıca kızların üzerine giydiği gömlek etek erkekleri biraz kudurtuyor bu bir gerçek görüşlere baktım erkekler forma demiş tabii kızları daha güzel görmek için ama kızlarda forma yazmış bu bana mantıklı gelmiyor herhalde fake hesap onlar
Güvenlik açısın dan serbest kıyafeti doğru bulmuyorum tüm okullar da kıyafet zorunlu olmalı çünkü okullar da düzen bozuluyor öğrenciler saygısız olarak yetişiyor eski düzene ek okul girişleri modern hale getirilmeli mesela üniversiteler de olan turnike sistemi. Sivil olunca öğrenci den çok her şeye benziyorlar bu çok yanlış.
Ergenlik sürecindeki bir çocuğa serbest kıyafet yük olacaktır. Psikolojik açıdan zedelenecektir. Uzun uzun yazmaya üşendim. Formayla devam edilmeli.
Öğrenci forma giymeli. Hayatlarındaki en önemli dönemde, kişiliklerinin oluştuğu yaşlarda kendilerini diğer arkadaşlarından aşağı hissetmemeli hiçbir öğrenci. Bunun özgüvensizliğü ölene kadar devam ediyor birçoğunda
Türkiye gibi bir ülkede forma olması çok daha uygundur çünkü durumu olmayıp her gün aynı kıyafetle okula gelecek olanlar için iyi bir durum olmaz forma en iyisi bence
bence durumu olmayan gençlerin hep aynı kıyafeti giymesi göze batar ve sınıfta kendilerini kötü hisseder okula gitmek istemezler
ondan üniforma olmalı
yoksa statür farkı oluşur
Şimdi bakın şöyle diyeyim parası olmayanlar için forma giyiliyor değil mi eyw televizyonlarda bir sürü zengin dizileri var ordan görüpte ferrariye binebilen porsche ye binebilen adam var mı ki? bu da o hesap
Olmamalı.
Formanın önemi büyük, şöyle ki, durumu iyi olan ve kötü olan arasında fark olmaması adına forma güzel bir şey ve okula bir yabancının girmemesi için mantıklı bir güvenlik önlemi.
Zaten zenginler ozel kolej de okuyor hiç faydası yok. Bide o formalar için ayrı masraf yaptığını düşün durumu olmayanların.
Liseye başladığımda her sene için 2 takım forma aldım ve hafta boyunca dönüşümlü olarak giyerdim.
Bir de şu model vardı, tüm liseyi 2 takım formayla geçirmek zorunda olan.
Forma takımı 35 lira idi, iki tanesi 70 lira, çok ekonomik.
Üniversite öncesi öğrenciler olgun değildir, o çocuk her gün, her günü bırak iki gün üst üste aynı şeyi giyse ölümüne dalga geçecekler, çocuğu büyümesine rağmen her sene farklı forma alamayan bir aile nasıl gardrobunu donatsın?
Forma, lisede sınıf ayrımını yok eder, formanın masrafı görmezden gelinecek kadar küçük bir rakam.
Türkiye gibi gelir dengesizliğinin olduğu ülkelerde bence bu şekilde olmalı. O yaşlarda insanlar beyinden çok dış görünüşe aldanır ve o yaşta bunlarla uğraşmamalılar.
Formaya devam edilmeli diye düşünüyorum öğrenciler arası eşitlik sağlanmalı, üniversiteye geçince yeterince kıyafetten bıkacaklardır. ''bugün ne giysem'' derdi olmaz esasında. :)
Geçen sene bizim serbestti kızlar sanki düğün varmış gibi geliyorlardı her zaman erkekler zaten ya tişört ya da gömlek giydiği için sorun olmuyordu ama kızlar çok sıkıntı çıkarıyordu makyaj falan
durumu olmayan bir sürü aile var maalesef. dış görünüşe daha çok önem verildiği bir dönemde çocuklar için büyük bir sıkıntı olur serbest kıyafete okula gitmek
Gelir dağılımında adaletsizlik yaşanan bir ülkede okul kıyafetleri serbest olmamalı
Serbest olmasin hergun kiyafetmi deiscez benim dolapta 2 pantolon 3 5 tsort kazak falan var 1 hafta sonra napicam arkadastan odunc mu alcam 😂😂😂😂
Herkesin maddi durumu sivil kıyafete el vermeye biliyor. Genç kızlar erkekler giyim konusunda yarışa bile girebilir
Kusura bakmayın iyice b... kunu çıkardınız oldu olucak yataktan nasıl kalkıyorsan onlarla dolan ya da hiç kıyafet degismeyin üzerinize giyin birşey heryere onunla gidin gelin
serbest kıyafet olursa fakir birinin çocuğu ezilir orada. sürekli aynı kıyafet giyeceği için. Forma olması daha iyi.
Forma bence, yoksa kızlar okula podyuma çıkar gibi gider resmiyet, disiplin yerlerde sürünür
Forma, ben 1-2 yıl gittim formasız liseye sıkıntıydı kıyafet bulamıyorsun. Üniye de öyle gidiyorum ama daha az stres yaşıyprum yeri geliyor pijamayla gidiyorum tam özgürüm şisede öyle de değildi
Biz de ceket gömlek gravattı saçımız 2 cm geçse git kestir gel derlerdi şimdi ki bebeler maşallah murat kekilli gibi okula geliyolar lan şaşırdım :D
Bence serbest olmalı ancak, mutlaka bir ölçüsü olmalı. Aksi taktirde ekonomik özgürlük uçurumu kendini belli eder. Bu da iletişimleri kapitalize eder.
Hem serbest olmamali hemde olmalı yani belirlenmiş sivil iyi bir kombin yıl boyunca giyilebilir. Okul formaları o kadar rahatsız ve kalitesiz ki..
Forma en iyisi.
Çünkü masdi durumu elverişli olmayan öğrenciler bu durumdan olumsuz etkilenebiliyor.
Zengin hergün temiz güzel giyinecek ama fakir. Fakirin öyle bir şansı yok. Formayı bile zar zor alacak.
Forma olmali tabi ki kim nerede okuyor bilinmeli ve en onemlisi herkesin imkani bir degil ama herkes esit hissetmeli.
serbest olmalı. Formalar masraflı ve gereksiz. Üstelik hiç de hoş durmuyo. Mapus damlarındaymışsın gibi bir görntüsü var.
liseli kafasına disiplin gerekir sonra tuhaflaşıyolar
Forma valla zamsne gencligi eteginin altina kopya yazamıyor bu yuzden
Yüksek puanlı liseler formalı, diğerleri serbest olmalı.
Zaten ünide ne giycem derdi oluyo bir de lisede uğraşmasınlar ya 😂
Kesinlikle forma olmalı. Serbest olunca parası olmayan çocuklar kendilerini kötü ezilmiş hissediyor
bence formalar olmalı kimin ne olduğu belli olmayan bir durum ve abartılı kıyafet takılan fazla bence hem öğrenciliğin ruhu bence forma önlük giymekti:D
Çok gariban aileler var. hergün aynı kıyafeti giyinmek o yaşlarda ki çocukta kalıtsal sorunlar doğurabileceğinden forma giymeleri daha iyidir diye düşünüyorum.
forma şart ya yoksa kızlar güzellik için kapışmaya başlarlar
Serbest iyide orasını burasını açıp şov yapmak gereksiz
Forma tabii ki. Türkiye 'deyiz yapma Allah aşkına..
Serbest kıyafet olmalı, kontrol günleri hariç hiçbir zaman giymemişimdir forma
Serbest önemli tek tip kıyafetle özgür olmuyor insan
Maf oluyoruzz yaa forma forma forma pantolon desen kumaş ayağını aç yırtılsın giyme uyarı al saçmaa
Serbest kıyafetten yanayım ama bununda getireceği bazı sorunlar var.
Forma olmalı hergün ne giycem derdi girmesin bide 👌
üniversitede yok zaten böyle kavram lisede giysinlerde anısı olsun
Forma olmalı.
Belli bir düzen ve görüntü sağlıyor.
Okul çok elit değilse serbest olabilir. Bizim lisede serbestti kimse kimsenin ne giydiğine bakmıyordu bile güzeldi
Forma benim zamanimda serbestti simdide serbest herhalde
Forma giymeliler kesinlikle herkesin eşit olduğunu görmek önemli malum günümüzde dış görünüşe göre yorum yapmak kolay
valla moruk şimdi en son ben gittiğimde serbestti yani aga ben ne bileyim mmmınakooyyim ya
Serbest olsun artık yıllardır formalıydı da noldu ki...
Forma olmalı giyinebilen var giyinemeyen var onun için adil olmalı
Formaya devam edılmelı herkesın maddi durumu bır degıl. Malesef farklı gozle bakan çok olur.
forma. iş hayatının disiplini için ergenlik döneminde kıyafet alışkanlığı edinilmesi gerekli, ünideyken zaten o özgürlük veriliyor
Kesinlikle forma olmalı.👍
Devlet liseleri serbest zaten. Ama özeller kıyafet parası alabilmek için forma da ısrarcı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar