Kaliteli hayattan kastta önemli, zenginlik ile mutluluğun geleceğini sanan saflar var. Paran varsa birçok kişi asıl yüzünü gizlemeye başlıyor. Yani yalamacı oluyorlar. Ondan dolayı zengin olmanın en büyük dezavantajı bence insanların asıl yüzünü göstermemesi. Yani üniversite okumak sadece okumaktan ibaret değil. Devamsızlık hakkın yok diye gidip derste bön bön bakıp, sınavlardan bir şekilde geçip,1 sayfa kağıt olan diplomayı almak başarı değildir. Üniversite okudum değilde okumaya çalıştım denilebilir anca. Üniversite okumayan maalesef birçok yerde kaale bile alınmıyor. Yaş küçük olduğundan birşeyler bekliyor işverenler. Birazda şöyle bir durum var. İşverenlerin istediği bilgiler öyle her yerde bulunan bilgiler değil. Mantıken üniversite okumak gerek. Ama ben bu üniversite okuma işinin paraya çevirme işi olduğunu gördüğüm için parası olan okusun, yoksa para biriktirsin. Sürünerek okumanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. Esnaf bile paran varsa yüzüne gülüyor bazen. Öğrenci görünce gözünde $ işareti çıkıyor sanki. Öyle bir gülüş var 😂😂Ama bir zorda kalana yardım etme işi olsa nerede... Kiracı olayı ayrı zaten.😂😂😂 Ulan ev bulamıyordum ya, tutmuşlar kıza-memura ev veriyoruz sadece. Erkeklerin işi kolay diyen gitsin öğrenci olarak ev arasın. Sokakta kalmamak için fahiş ücretler ödedim kaç sene. Ancak üniversite okumak derken kendini kaybetmekte kötü olur. Bozulan birçok kişi gördüm. Okumadan da kaliteli hayat sürülebilir ama baya bir engele takılabilir, zorlanabilir, bıkabilir insan. Artık mesleki eğitim belgesi zorunluluğu geliyor yavaş yavaş. İşverende mecburen uymak zorunda. Kaçak çalıştıramaz sonuçta. Kısaca imkan varsa okusun, yoksa direkt işe gidip para biriktirip zamanı kollasın. Parayı çarçur etmesin.
Artık iyi bir hayat sürmek için sadece üniversite okumak da yeterli olmuyor ne yazık ki. Ülkemizdeki üniversitelerin eğitim kalitesinin de hızla düştüğünü göz önünde bulundurursak işler daha da zorlaşıyor. Üniversite mezunu olmak zorundasın belki ama sana kaliteli bir hayat sunulacağının garantisi yok.
Hayır. Bakınız; Acun. Evet okumuş olabilir fakat işiyle mezun olduğu bölümün alakası yok. İnşaat firması sahipleri gördüm.. inşaat mühendislerine maaş veren ilkokul mezunları. Ticaretin devleri.. Okumak şart değil olursa güzel olur
Eskiler oku adam ol derlerdi artık devir değişti okuyanlar rezil oluyor daha çok birçok öğretmen özelde asgari ücrete çalışıyor. Insan kendini ille de okuyayım diye şartlandırmamalı güzel bir meslek sahibi olursan çok daha iyi paralar kazanabilirsin artık
Köşeyi dönmeyi düşünür de yola çıkarsan, kimse sana o köşeyi dönerken diploman var mı? diye bir soru yöneltmeyecektir. Ama bazı sektörlerde kendi işin bile olsa lisans diploması şart olabiliyor. Örneğin iki sektör var içerisinde yer aldığım, her ikisi de ruhsat için lisans mezunu olmayı şart koşuyor.
İnsanların hayatına, kültürüne, vizyonuna, bilgilerine çok değerli artılar katar. Fakat günümüzde işsizlerin çoğunu üniversite mezunları oluşturmakta e kaliteli bir yaşam için para şart. Yani kaliteli bir hayat için üniversite mezunu olmak pek yaramıyor bence. Devir zalimlerin, soytarıların, gücünü ve parasını kötüye kullananların devri.
kesinlikle egitim sart, benim cevremdekiler icin bu boyle. Fakat cogu is adaminin egitimi yok, parasi var ama hepsi ibrahim tatlises, demet akalin gibi tiplemeler.. hic isim olmaz.
Üniversite okumakla bitmiyor. Aynı zamanda başarılı olmak gerek. Üniversiteye gidince karşına yollar çıkacak. Sen hangisini seçersen o yoldan gidersin. Dikkat et b*k yolunu seçme.
Meslek kurslarına giderek, dil kurslarına giderek kendinizi geliştirin, bol bol kitap okuyun, güzel sanatlar kurslarına gidin... Yüksek standartlarda bireyler olursanız, topluma olan arzınız artarsa size olan talep de artar... Diploma çok gereksiz bir detay. Hiçbir konu hakkında düşüncesi olmayan insanlar da bir şekilde diploma alıyorlar
Kendini geliştirebilir her konuda, bir günü bir gününe denk olmazsa zaten kalitelidir. Hergün ya bir şey üretir ya da öğrenir, ya da kaliteli şeylere yatırım yapar zamanını, en değerli ve yakın insanlara yatırım yapmaktan tutun kendimize fayda saglayacagımız şeylere yatırım yapmaya kadar. Diploma bunlardan biridir.
Üniversiteye gerek yok. Bu üniversite okumak== refah ve yüksek standart kuralı bizim kültürümüzde yüksek olarak var. Üniversite okumadan gelişen , büyüyen bir sürü ünlü isim var. Hem girişken olmak lazım yoksa sadece güç ve beceri gerektiren işlerde ilerleyebilirsin
Ülkemizde okuyan akıllı herkez düz memur oldu işe yaramayan iki kelimeyi bir araya getiremeyen okuma yazma bilmeyen herkezde iş adamı zengin insanlar oldu kalite nerde veya kimde şimdi bunu da açıklasın ateizler
Bazen üniversite mezunu olmak bile yetersiz geliyor ne yalan söyleyeyim ama esnaflık (özellikle aileden bir birikim/deneyim varsa.) veya sanat ile uğraşmak dışında üniversitesiz bir yol göremiyorum.
Çok ta gerekli değil bu devirde pekte bir işe yaramadı benim hayatımda ama üniversite okumak farklı bir tecrübe sağlıyor insana her kültürden insanlarla tanışma imkanı verir tavsiye ederim yani :)
En kazançlı yatırım kendine yaptığın yatırım... İsviçreli bilim adamları söylüyor..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ortaokul terkim. Babamın sanayide dükkanı var bende oraya 9 yaşımda çırak olarak işe girdim şimdi 24 yaşındayım 3 tane kendime ait evim var 2 tanede arabam ama genel kültürüm 0