Kayınpederim bana sürekli ‘misafir gibisin’ diyor. Ben mi alınganım, gerçekten dışlanıyor muyum?

2 yıllık evliyim. Eşimle İstanbul’da yaşıyoruz, kayınvalidemler ise Çorlu’da. Eşim dört kardeş, büyük abisi de 10 yıllık evli. Eltim daha 16-17 yaşındayken bu aileye girdiği için artık gelinden çok evin kızı gibi olmuş.

Benim eltimle hiçbir sorunum yok. Ama eşimin ailesinin yanında kendimi sürekli ikinci planda hissediyorum. Toplandığımızda sohbet hep büyük oğulları ve eltimin etrafında dönüyor. Anılar, şakalar, örnekler… Saatlerce otursam bile bazen bana doğru düzgün bir şey sorulmuyor. Kayınvalidem de bir şey anlatırken veya gösterecekken çoğu zaman önce eltime yöneliyor, beni adeta es geçiyor. Bana göre onu çok sevdiğinden değil, yıllardır alıştığı için ondan kopamıyor.

Asıl beni kıran ise kayınpederimin tavırları. Geçen gün eşim yokken bana birkaç kez “Misafir gibi duruyorsun, hiçbir şey yapmıyorsun.” dedi. Daha önce de kışın ellerim montumun cebindeyken “Misafir gibi elini cebine koyma.” diye herkesin içinde uyarmıştı. Oysa ben elimden geldiğince yardım ediyorum. Sadece bazen birkaç dakika oturduğum an gözüne batıyorum. Diğerleri oturunca ise aynı şeyi söylemiyor.

Ben bu aileyle yıllarca iç içe büyümedim, çok sık da görüşmüyoruz. Bu yüzden onların yanında rahat olamamam bana normal geliyor. Belki de öz babamla büyümemiş ve üvey babamı da genç yaşta kaybetmiş olmam nedeniyle evlenince bir aileye ait hissedeceğimi düşündüm. Ama tam tersini yaşıyorum. Eşime anlattığımda ise bu durumu çok önemsemiyor.

Sizce ben mi fazla alıngan davranıyorum, yoksa bu yaşadıklarım gerçekten dışlandığımı düşündürecek davranışlar mı?

Kayınpederim bana sürekli ‘misafir gibisin’ diyor. Ben mi alınganım, gerçekten dışlanıyor muyum?