5 sa

CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

CHP’li vekil, Temmuz başında Çiçekli’yi Meclis’te şu sözlerle hedef almıştı:

“Son zamanlarda bir TikTokçu vali furyası var. Bazı valiler, akşama kadar sosyal medyaya içerik üretiyor. İşi, gücü, ciddiyetini, vakarını bırakmışlar akşama kadar TikTok çekiyorlar.

Bak bu da Ardahan Valisi. Taytla geziyor, akşama kadar bisiklet sürüyor. Önünde arkasında dört koruma. Vatandaşın içerisinde taytla geziyor akşama kadar. Böyle vali, mali olmaz.

İçişleri Bakanı’na sesleniyorum: Ya bu valileri alıp ya da bunlara asma yaprağı gönderin, taksınlar. Böyle, şehir ortasında gezemez vali.”

Bisiklet sürme ve kürek çekme gibi sporlara ilgi duyan Çiçekli, söz konusu taytı, hedefe konmadan önce Ardahan’dan Damal’a yapılan bir bisiklet festivali için giymişti.

Çiçekli’nin yerineyse Gaziantep Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı atandı.

Çiçekli, bisiklet ve spora ilgisiyle ilgili TRT Spor Yıldız’a şunları söylemişti:

“Vali olduğunu unutuyorum. Aslında unutmak lazım. Unvanlarla, etiketlerle yaşamak yerine insan olduğunu, normal kaldığını bilebilmek güzel. Çoğu kere vali olduğumu unutuyorum. Bazen ‘Ben valiyim’ deyip gülüyorum.

İçimden kötü bir ses, bana ‘Vali bisiklet sürer mi, çocuk musun sen?’ dedi. Sonra hakkın, hakikatin sesi ‘Ne alakası var. Sen vali oluncaya kadar spor, bisiklet, kürek yapmadın mı? Yarın, öbür gün bir gün mutlaka bitecek, ki bitiyor. Bittiğinde yine yapacak mısın?’ Tabii ki. Arada niye kendin olmaktan vazgeçiyorsun ki?

CHPli vekilin taytla geziyor dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
CHP'li vekilin 'taytla geziyor' dediği vali görevden alındı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?