AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
320Cevap
Malum iktidar öncesinde yaşasaydık olsun derdim. Sayın Cumhurbaşkanımız ve tayfası, oğullarıyla birlikte askere gitsin, çok gaza gelirlerse Suriyedeki müslüman kardeşlerini de yanlarına alsınlar ve istedikleri yerde, istedikleri gibi savaşabilirler. Türk Milletinin genç nüfusundan uzak dursunlar.
Askere gitmeden önce sorsaydın kesinlikle evet derdim ama askere gidince meselenin vatan olmadığını, bayrak, bağımsızlık olmadığını, namus şeref olmadığını hele bir de yaşadığımız döneme baktığında teröristin sayın olduğu halktan çok korunduğunu gördükçe... Neden askerlik yapsınlar ki? bir de şey diyolar bizim dedelerimiz... Senin dedelerin şu günleri görse o da "değmez" derdi..
Disiplini severim ama bu hükümetin askerliğini yapmak istemiyorum! Benim soydaşım kobanide katledilirken ve bu katiller sınırda elini kolunu sallayıp bu ülkenin toprakalrına kadar girebiliyoken buna sessiz kalan bir güvenlik gücünün üyesi olmayı kendime yediremem! Herşeyden önce senin sınırlarında ki toprağın senin namusundur kim olursa olsun!
Zorunlu askerliğe karşı değilim ancak g. ö. t korkusu yaşayıp keyfine düşkün olan canı tatlı olan bedelli yapan ve yapacak olan Türkler hariç herkes Türk değil burada sonuçta ve Türklere hakaret edip birde üstüne onlardan askerlik yapmalarını bekleyemeyiz o halde s... ktrin gidin bu ülkeden desekte gitmicek olan ve gitmeyen yüzsüz p. ç çok bu yüzden askerlik yapmak istemeyen parasını versin enayi parası tatlı olur.
Kadınların bu konu hakkında konuşmaya zerre hakkı yok. Yani onları ilgilendirmeyen bir konu hakkında boş beleş konuşamazlar. Zorunlu askerlik olmalıdır, herkes gitmelidir. Öyle bedelliydi, bilmem neydi diye saçma şeyler olmamalı.
İşin en adaletsiz tarafı doğuda ki kekoların bir çoğu batıda yata yata askerlik yapıyor. Doğuya giden vatan evlatlarına tam yetki verilmelidir. Askere hakaret edene bile kurşun sıkılmalıdır. O zaman o kekolar deliklerine girerler.
kadınlar konusuyo madem gıtsınler yapsınlar
Bir işi yapmadan o konu hakkında konuşamıyoruz madem. Aynı mantıkla siyasetçileri, futbolcuları, oyuncuları vs. Kimseyi eleştiremezsin.
Zorunlu olmalı. Askerlik erkeklerin bazı şeyleri daha iyi anlamasını sağlıyor ve kesinlikle yapmalılar. Zorunlu askerler hiçbir eğitimden geçmeden savaşa ve doğuya gönderilmemeli sadece.
Siz nie gitmiosunuz askere hasbam
Siz de savas egitimi alin
kızları askere aldılar da gitmedik mi
Egitimden gecmeden gönderilmiyor zaten
yoo bız egıtımden falan gecmedık hıkaye onlar
Kızların bu saçma yorumu yapmaya hakkı yok. Sizi ilgilendirmeyen konu hakkında atıp tutmanıza gerek yok haspam.
aa onlar da gıtmelı bence askere yok ole yagma ısraılde abdde yapıyolar
Ben 18 ay yaptım :) sıkıntı yok gerekirse gene yaparız biz şekerim. ;) rahat olun
Yumurtasından korkanlar evinde anasıyla otursun...
yumurtasından korkanlar kadınlar :D
yaw biz gitmesin mi dedik gitsin dedik sakin olun :D
gegır gıtsın buzzzz :D
ıykkk iğrençsin
sankı hıc gegırmıyosun :D
ben askerlıgımı yaptım guzelım ordan bosuna bedellı yaptın zırvalıklarına gırme ıstersen
ve sız hıc konusmayın askerlıge meraklıysanız gıdın gorun yapın o zaman askerlıgı burada otup durmayın
sızı de sole savasta gorelım bıraz elınızı atın tasın altına
sen niye bu kadar sorun ettin bu askerliği ya naptılar sana :D ayrıca bedelliye şu zamanda olumlu bakıyorum ülke durumuna bakarsak ;) savaş çıkarsa elimizi taşın altına koyarız merak etme geçmişte örneklerimiz mevcut
hee yaa görüş yaptık iyi ki :D
Ben askerlik yapıyorum ve halimden çok memnunum bitmek üzere ama baştan başla deseler hiç gocunmam burdaki ortamı dostlukları samimiyeti sohbeti ortamı ve kazandırdığı degerleri satın alamazsın
Profesyonel ordumuz olmalı ama bunun yanında zorunlu askerlik de olmalı. Her erkek birey belli bir düzeyde silah kullanmayı, askerliği bilmeli diyorum. Tabi askerlik süresinin uzunluğu eleştirilebilir.
Neden her erkek birey?
Vatan hepimizin vatanı da ondan. Savaş hali olursa herkes elini taşın altına koymalı. Gerçekten askere gidemeyecek durumda olanları hariç tutuyorum tabi ki.
Her erkegin askere gitmesi gerekli. bir savas olursa (ki inş olmaz) silah tutmayi bilmeyen insanlarin halini düsünemiyorum. sonucta gercek hayat internetteki savas oyununa benzemiyo.
ben askerde sılah egıtımı almadım her askere gıdenı sız savas egıtımı aldı mı sanıyosunuz
sen de sılah tutmayı bıl nıye erkeklere ındırgıyosun bunu savas olsa ulken ıcın savasmaz mısın korkak mısın o kadar
Cogu silah egitimi aliyor. benim abimler komandoydu. cok sacma düsunüyosun. bir savas aninda kadinlarda elinden geleni yapiyo. kurtulus savasindan bunu biliyoruz. senin gibi düsünenler bedelli olsun zaten. anlamina varamamissiniz
hee anladım anladım ben askerlıgı yaptım zaten bos bısı oldugunu soluyorum sadece askerlıgın savas egıtımı falan hıkaye komutanların ayak ıslerı yaptırılıyo askerde
yerdekı yaprakları toplamaya gıdıyosun cay vermeye gıdıyosun paspas yapmaya temızlık yapmaya gıdıyosun bu mu askerlık ne mantıgı var bunun
olacaksa da suresı 3ay falan olmalı 1yıl nedır ya
sız de gıdın askere sız nıye gıtmıyosunuz burada otuyosunuz sadece
Sana yaptirmamislar dogru düzgün askerlik ondan konusuyosun bu kadar. rahatini bozup askere cagirmislar dimi. hic bisey ögretmemisler. kadinlarada askerlik yaptirilsa cogu gider merak etme senin gibi laf yapmazlar. ya ögrendin ya da ögrenmedin bunlari bir kenara koy. vatan adina dogru ya da yanlis bisey yaptin. bumu agir geliyo
Sen kadinları kıskaniyosun ya:) bunun tam tersi olmasi gerekmiyo mu. türkiyede baktiginda erkekler daha degerli. kadinlarin kiskanmasi lazim. sen bir degisiksin
vatan adına temızlık paspas yaptım cay dagıttım yemek dagıttım bu mu vatan adına bısı yapmak
cogu askerlık bole ıster ınan ıster ınanma suresı uzun mesela 3 ay olmalı askerlık 12 ay fazla
Süresini bilmem ama kisada olsa olmali.
cok uzun ıste sorun orda 2-3ay olmalı
Ben 18 ay yaptım :) sıkıntı yok gerekirse gene yaparız biz şekerim. ;) rahat olun
Yumurtasından korkanlar evinde anasıyla otursun...
25 Metre 6 atışta 6 tam isbetli atış
50 Metre 6 atışta 6 tam isabetli atış
100 Metre 6 atışta 5 tam isabetli atış
125 metre Yatarak 6 atışta 4 tam isabetli atış derecelerim vardır :)
Emin olun öğretiyorlar :))))
atıs yaptın da basın goge mı erdı
Birgün yurduma yuvama kast etmeye çalışan birileri olursa en azından 150 metraden armut gibi indiririm hepsini. Yardım edin diye ağlamam kimseye. En azından anamı bacımı sikip - satamazlar köle pazarlarında. ( Örnek Suriye ) ;) Namerd kaıya dayandımıydı vicdanını değil başka yerini kaldırır namusuna gözüm.
Atatürk'ün askerleri ayni pkk li bir ailenin cocuklarinin. Bize dediği gibi 😆 Atatürk koymus bir kural biz maviler dogarken hapis cezamiz oluyor malum cezamizi cekiyoruz vakti gelince yeni geldim askerden bedelli de sart zorunlu askerligi kaldırmak da sart
%46 olsun demiş bu da burdaki insanların eğitim düzeyini gösterir.. zorunluk askerlik süre gelebilecek savaşlar zamanında karar verilmiş bir uygulama. günümüzde böyle birşeye ihtiyaç yok. boşuna hem insanların zamanını çalıyorlar hem de devlete artı külfiyet ekliyorlar. Oysa düzenli ordu kurulması en mantıklı yol.
Biraz araştırırsanız şehitlerin çoğu ER neden eğitimsizlikten..
Kesinlikle bir an önce zorunlu askerlik kaldırılmalı ve eğitimli askerler yetiştirilmeli...
Bütün dünyadaki büyük ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi bir meslek olmalı yani liseden sonra üniversite veya spor konservatuvar vs dusunmeyenler askere yazılacak eğitimini alıp erden başlayarak astsubay rütbeleri alabilecek, subaylar ise okulunu okumuş kişilerden seçilecek. Asker işi gücü olana vakit kaybı
askerlik gerçekte zorunlu değilki zaten, ama gitmeyince para cezası var yakaladıkları yerde alıp götürüp tutanak tutup yolluyorlar istersen gitme yine para cezası var kısacası zorunlu hale getiriyorlar bir şekilde ama türkiye burası adalet veya mantık aramıyacaksın zenginin oğlu yata yata askerlik yapsın ya da gitmesin bize gelince bu vatan size emanet ölürsende vatan sağolsun vatan millet hikaye şimdiye kadar hangi başbakanın ya da milletvekilinin ya da paşanın oğlu öldü askerde.
Askerliği reddedersen bütün vatandaşlık hakların elinden alınır. Ve buna rağmen bu ülkede zorunlu askerlik yok ki ! :)
@Ne_Güzel_Bir_Hiç hiçç, üstelik vatan haini ilan ediliyon.
Çok karışık bir sistem.. Ama bana göre bu vatanseverlikle karıştırılmamalı.. Ben gideceğim zevk için.. Eminim bunu yapmamak için gerekli para elimde olacak ama gideceğim vatanseverlikden falan değil.. Askeri şartlarda ağır şartlarda yaşamayı seviyorum yat kalk sırtında 10 kilo ile 3-5 km koş falan.. Bunlar bana göre
askerlik olmalı 12 ay süre çok kısa acemi birliği 1 aya düştü 1 ayda savaş atış falan öğrenemiyor sağa dön sola dön sonrada çatışmada bilinçsizlik yüzünden ölüyorlar dolayısı ile askerli 18 aya çıkmalı acemi erlik 6 aya
Yorumları okuyorumda kızlar erkeklerden daha iyi. Yazıklar olsun. Neden ülkemiz bu halde diyen soranlar olursa aynaya bakması yeterli. Türklük kimliğini unutmuş itler şimdide erkekliğini unutmaya başlamış.
Yazık...
Eğitim...
kızlar lafta soluyor ıcraatta gostersınler de gorelım
Bence gerçekten zorunlu olmalı. Godomanların ya da milletvekillerinin evlatlarının ve ya ünlülerin bu zorunluluktan haberi olmadığı bir zorunluluk değil harbi zorunluluk olmalı... hatta bayanlarda gitmeli bence.
Bayanlar diosan doru
Benim için sıkıntı yok hem düz tabanım hemde fena ufak tefeğim 43 kilo insan mı olur öleyim hatta 42 olmuş bile olabilirim. Benden asker falan olmazdı yani rapor verirlerdi heralde :D vermezlerde asker yapsalardı beni giderdim problem yok.
Aaa bak şimdi askerlik bayanlara da olsun dedim ama bayan erkek ayrı olacak. Benim görüşüm bu yönde.
Ben pek beceremiorum yaa yarışlarda hep sonuncu oluyorum :/ teyze kızının ağzında motor var sanki ne sestir o uff.. bir yerden sonra midem bulansa da her insan geğirir tiksinç olay seviyesi bununla kalsa keşke :)
ee herhalde bayan ayrı erkek ayrı :D
Kizların çoğu geğirir ama geğiren birini görünce sanki o yapan kendisi deilmiş gibi ay iğrenç der dudak büzer :D yani bizim askeriyede geğiren olmaz siz kendi derdinize yanın :D
26 falan.. ama yaşla alakası yok yarışmakla alakalı :) kardeşlerim teyze kızı ve oğullarıyla iğrençleşmek gibi olay olabiliyor bazen :D
Kısa yapsa yarışma da ne işi var. Misal ben hiç yarışamam..
Geç kaldın yaa evlendi o :D
Bu olay iyice mide bulandırıyor artık bitse diyorum...
nıye kı ya
Yasadigin cografyaya bakacaksin sonra bir daha dusuneceksin bugun parasi olanla olmayani ayirabilirsiniz ama bir savas durumunda inanin kimse sizin icin canini vermez yani ben sahsen parasi olan icin olecek kadar aptal deyilim anca bir kanca bir olmali bedelli tam bir ic yikimdir garibanin bilinc altina islemistir uykudadir ama gunu gelince uyanir
adi üzerinde zorunlu vatanın her karış toprağı kanla alınmıştır şimdi siz askere gitmek mi istemiyorsunuz atalarımızın kemikleri sızlar hele birde şu türkiyenin kötü gününde şehit olmak en büyük mertebelerden siz korkak bir ırk ne zaman oldunuz siz kimin torunlarısınız kendinize gelin bu askerlikten kaçmaya çalışanlar için söylüyorum adam olum akıllı olun
Askerlik zorunlu olmazsa kim gidecek askere
Lisans mezunları 5.5 ay yapıyor diyorlar yapmasınlar mı daha faydalı alanlarda ülkeye katkıları olabılır hemde uretken çaglarında
Bence şuanki sistem çok ideal
Bedelli konusuna gelince parası olan da parayla katkısını yapıyor 18 bin tl bence çok az bir miktar eski 30 bin ideal di
Şükür yaptım ben aslanalar gibi
www.google.com.tr/imgres
Atalarım yaptı ben yapıyorum gelecekte yapmalı. askerlik çokta zor bisey degil çok uzun bir sürede değil . Henüz neyin ne oldugunu bilmeyen çaylak askerde kendine geliyo ve askerlik biseyleri aldıgı gibi çokçada şey katıyo insana
Zorunlu askerlik diye bişey yoktur yıllardır mdya taarruzuyla millete askerliğin gereksiz olduğu aşılanmış ve bu hale gelmiştir ha askerliktede her meslekte olduğu şerefsizler vardır ama askerlik milli duruştur, milli görüştür, milli gururdur evlatlarınızı ve kendinizi bu gururdan mahrum etmeyin bu vatan öyle kolay kurulmadı sahip çıkın marjinal olucam diye geçmişinizi görmezden gelmeyin
Bence bunların tartışılması gereksiz. Çünkü askerlik kesinlikle zorunlu olmaktan çıkarılacak ve profesyonel orduya geçilecek. Bunun bir kaç senesi var yalnızca. Ben kesinlikle böyle olacağını düşünüyorum.
Pasifistim ben, askerlik falan yapamam. Yapmayacağım da. Bir yolunu bulacağım ve yapmayacağım. Doğru dürüst bir ülkeye gidip vatandaşlık falan alabilirim mesela. O olmazsa 130 kilo falan olup çürük raporu alırım.
Çanakkalede 14-15 yaşlarında gönüllü ölüme giden çocuk askerlerin kemikleri sızlıyor artık... Şu geldiğimiz noktaya bak.. Askerlik olmasın yok efendim vicdani ret hakkı olsun... Küfür etsem az gelir size !
Küfür etsem az gelir sana.
olsun askerlik her erkeğin boynunun borcudur.. hem hayatı daha iyi tanımasınıda sağlıyor... mecburi olması mukemmel birşey... zorla kafana vura vura adam ediyorlar...
Not : bilincsiz erkekler icindir bu...
Biliyor musun askerligin onune zorunlu kelimesi hic yakismiyor
Yalan mı?
Dünyada oturmuş bir düzen vardır ve oturmuş bir düzeni değiştirecek kalitede bir hükümetimiz yoktur. Öyle olsa bile, herkesin mutlaka tatması gerektiğini düşündüğüm bir şeydir.
Hepsi bir kenara, askerlik sanıldığı kadar korkunç bir şey değil.
zorunlu askerlık sacmalıktan baska bısı deıl vatan borcu falan hıkaye orda neyın savunmasını yapıyosun nobet tutmakla mı vatan savunuluyo hıcbı sekılde can guvenlıgın yok bence kokten kaldırılmalı profesyonel olmalı askerlık
Olsun olmalıi !! Herkes vatan borcunu yerine getirsin askerlik yapmamakta kul hakkı. Bedelli yaptırmayı uygun bulmuyorum zaten herkes yapsın onlar simdi nasil yasiyorlarsa yasatacaklar da nankör olmanın bir anlamı yok !
askere kezbanları da alsalar komutanların cinsel ihtiyaçlarını karşılarsınız vatan için her iş kutsal nasılsa :))
Rahat ol senin gibi toplar olduğu surece komutanlar ihtiyacıni görüyor
Şimdi buna or*ospu çocuğu desem site onun sıçmığını silmeyecek de benim yorumumu silecek. Hak mı bu?
Kimin kime ne dediğini bilmiyorum ben kndi görüşügörünümü dile getirdim o kadar eksileyenlerede selamlar ;) dogru söyleyeni 9 koyden kovarlar.
Para verip askerliği yapmayana adam demem ben. Vatan görevi. Herkes yapacak. Nerede onun erkekliği?
mıllet zaten senın adam deyıp dememene bakmıor
İşte senin kadar delikanlı olmayan erkek bacılarımız var ne yapacaksın parayla onur şeref namus satın alınamaz onu bir anlasalar bir insan para verip kendine sövdürür mü yaw
bız de askerlıgı yapmayan kızlara uyuz oluyorum ben de onlara kadın dıyemıyorum vatan gorevıyse sız de yapın vatan gorevını
Öyle bir kanun yok. Olsa emin ol yapardık. Siz olduğu halde yapmıyorsunuz neyin kafası bu?
Bedellilerin kuyruk acısı bastı görüşümü... Utanmıyorsunuz da muhalefet etmeye.
ben yaptım guzelım onyargılı davranma
askere gıt te orda mantık olmadıgını anla bırgun bıle gecır orda kalmak ıster mısın ıstemez mısın anlardık
sabah temızlık yapardınız oglen yemek dagıtırdınız aksam da paspas yapardınız al sana askerlık
Gerektirseydi kalırdım.
mılletın ısı var ısını bırakıp oraya gıdıyolar bunun nesı mantıklı zarara ugruyor bı de askerde
Gorus sahibinin fikir yapisina bayildim. erkeklerin askere gitmesi icin kanun varmis. kanun old icin vatan goreviymis. bacim allah emrimi bu kanun. kanun dedigin degisir heleki bu devirde 5 dk surmuyor biliyon mu
s. ikerler o erkekliği, gotunun ustunde oturdugun yerden konusmak kolay degil mi, tabi sen evde got buyutup koca beklersin en fazla, kim senden sorumluluk bekleyecek
...
https://www.youtube.com/watch?v=9T5MCJjq330Askerliğini yapmayana oy verdirtmemek lazım. Bu vicdani retse eğer vatanı sevmeyen bir adamdan bahsediyoruz demektir. Ona da oy verme hakkı vermek aptallıktır.
Asker kökenli biri olarak türkiyeyi baştan sona analiz ettiğinizde neden zorunlu askerlik olmasını oldugunu anlarsınız... Hım herkes ister profesyonel ama şu an ıcın gereklı alt yapı yok bence
yapanlara yapmayanların parası aktarılsa adil olurdu. ya da parayla yapan ve fiilen yapan arasında bir avantaj olsaydı. mesela yapan 2 yıl erken emekli olsun gibi.
bence kesimlikle olmalı ama buna iyi bir düzen bulmak lazım her genç temel askeri eğitim dersi almalı ve hazırda belli bir güç olması herkes hayatını düşünüyor ama belli bir yerde de çok tehlikeli bir yerdeyiz bence şart artı profesyonel askerliğe karısıyım zaten eğitimleri askerlerimiz mevcut olayı iş hayatına çevirip askerliği manipüle etmeye çalışıyorlar
Her Türk askerliğini yapmalı. Ya 5.5 ay, ya da 12 ay. Kısalsın diyenler var, savaş mı var asker olmasa ne olur deniyor. Önce düşün sonra yaz diyorum bu kişilere.
Zorunblu giden şehid sayılmaz bence gönüllü olacak giden gider gitmeyen gitmez
vatan millet sakarya diyenler bedellli askerlik yapıyor bazıları gözümle gördügüm
bence zorla olmaz
Abi o gitmesin bu gitmesin kim savunacak bu vatanı istemeyen gelmesin hayır gelmez onlardan zaten savasts bırakıp kacarlar
Yasadıgın yerin namusu sana emanet abi bundan daha kutsal bir sey var mı?
atom bombasıyla ulke ele gecırılıyo artık vatan mıllet sakarya bıttı artık
peki ne yapmalyız kardeş sence en azından içimizde vatan sevgisi olmasın mı?
Bu vatanın ekmeğiyle bu vatanın analarının sütüyle bu vatanın gündüzüyle gecesiyle bu güne gelenler mevzu bahis vatan savunması olunca kıçlarını sokacak delik arıyorlar bir düşünün bugün saate bakıp ikindi yaklaşmış diyebiliyorsak yani ezanlar susmuyorsa bugün anamız babamız belliyse unutmayalım bunlar ölüme koşarak giden dedelerimiz yavrusunun üstündeki battaniyesini topa örtüp cepheye koşan ebelerimiz sayesindedir. Vatan borcu namus borcudur.
bedeli 1 tl olsa da ne bedelini ödeyeceğim ne de yapacağım durum
zaten ben görüşlerimi söylesem direk hapise atarlar :D
yurtdışına gidiyorum zaten vatandaşlık + din vericem kurtulucam
Ben 18 yaptım :) sıkıntı yok gerekirse gene yaparız şekerim. Yumurtasından korkanlar evinde anasıyla otursun...
Çok haklısın kardeşim yanındayım
Zorunlu askerlik çok mantıksız. Asker millet mantığı çok geride kaldı... Profesyonel ordu olması daha mantıklı. Askerlik için askerlik yapanlar.
Ne Polis, Ne Asker istiyorum. Biz Türk Gençliği olarak en küçük bir tehditte sokakları düşmana dar etmesini biliriz. Memleketide it kopuk sürüsünden günü gelince halk bu şekilde temizleyecektir.
Asker ocağı peygamber ocagidir bir erkek 20 yasina kadar çocuk tur askerlik den sonra bazi düşünceleri olgunlasir askerlik donemi erkeklesme donemidir
Eğer bedelli askerlik gibi askeriye'yi avm'ye çeviren adaletsiz uygulamalar olacaksa zorunlu olmasın. Hatta bedelli varsa askerlik olmasın insanın zoruna gidiyor bu durum parası olmayan suçu ne?
Düzeltme: Parası olmayanın suçu ne?
şu an zorunlu olarak askerdeyim , sorunlu olarak donucem :) ve zorunlu olmali herkes gormeli bence hic iyi degil ama bir yasanmislik bir tecrube katiyor.
Tartısılması bile yersiz. Sınır komsularımz ve orta dogunun hali ortada ordusu guclu olmayan ulkerler perisan huzurun teminatı ordudur vicdanı ret gelecigimizi karartmaktır
Zorunlu olmasın. Herkes iyi olduğu işi yapsın. Bence herkese 25..30 günlük bir eğitim verilsin sadece.
Düşün mesela askerde sevgilin var Asteğmen geliyor resmileri ile istemezmisin :))
Yahu ben kısa dönem bile düşünmüyorum o sistem hayalim gibi sanki :)
Zorunlu askerlik olmazsa millet rahata alışır , savaş anında silah kullanmayı bilmeyenler cephede gezinir.
kesinlikle her Türk gencinin yapması gereken bir vazifedir.
çünkü bizim milletimiz askeri disiplin ve teşkilatlanma yeteneği yüksek bir millettir.
ayrıca vatanım demen için önce uğrunda kan dökmelisin.
iyi akşamlar herkese.
Askerlik yapmayana BACIM diyeceksek yapmasın lar bizim için sıkıntı yok :) askerlik zorunlu olmalı hatta süresi uzatilmali her ne kadar ordunun yapısı bozulmak istese de bilinçli genç kardeşlerim gelmeye devam edecek biliyorum
Gonullu gitmek isteyen gider bunun haricinde kamu hizmetinde kullanabilirsin belki ama herkes asker olmak zorunda degil. Ha illa egitcem dersen seferberlik egitimi verirsin 15 gunluk 1 aylik felan. Herkes ne yapcagini ogrenir.
Padisahim cok yasa... Fakirden aliyor, zengine veriyor.
Ülkenin başındakiler milleti yeterince sikiyorr zaten askerliğe ne hacet. Bu ülkeye askerlik falan yapılmaz verdiğimiz vergilere bile acıyorum gereksiz buluyorum gitmeyi düşünmüyorum gerekirse 2 üniversite daha bitiririm gitmemek için.
gıtme salla vatan borcu hıkaye
Bence olmamalı çünküben şahsen ülkenşn şuanki durumundan dolayı böle bir ülke için askerlik yapmak istemem.
Eğitimsiz askerin kimseye faydası yok. Süresinin kısaltılması kaydıyla zorunlu olması iyi birşey. Ben kadınlarında eğitim almasından yanayım. Dünya hali ne olacağı hiç belli olmaz.
Bazı koşullar altında olsun elbette. Ama mesela bazı insanlar var benim gibi Evin tek geçim kaynağı onları zorla askere göndermek demek ailenin aylarca gelir kaynağının olmaması demek...
ben şu an bıle askerım şırnakta bide zaten yakında paralı asker yapacaklar o yuzden sozlesmelı er erbas istiyorlar ve kısaltıp bedelli yapıolar