Şimdi şu var;
Askerlik bir insanın sadece silah kullanmayı bilmesi demek değil. Askerlik tamamen bir erkeğin gelişimini sağladığı zorluklarla yüzleştiği hatta kendini fark ettiği bir yer.
Bu memlekette henüz annesinin babasının yanından ayrılmamış bir sürü erkek var. Anne ve baba himayesinde yaşamak insanın gelişimini olumsuz etkiler görüşündeyim. Askerlik yapan insan sadece silah kullanmayı değil, KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURMAYI, BİR BİREY OLDUĞUNU, BAZI ŞEYLER İÇİN BAŞKASININ YARDIMINI ALAMAYACAĞINIZIi, KİMSEYE İHTİYACINIZ OLMADIĞINI ÖĞRETİYOR.
Ben üniversite için evden ayrıldığımda gerçekten bir erkek gibi hissettim. Sonra tek başıma yurt dışına geldiğim şu günlerde daha da yere sağlam basıyor ayaklarım. Çünkü tek başıma yapabileceğim şeylerin farkına vardım. Bir çok insan bu deneyimlere iyi kötü ulaşıyor. Ama ulaşamayanlar için askerlik mükemmel bir kendini geliştirme yeridir. Öncelikle özgüven kazandırır. Erkek egemen bir toplukta ailenin temel direği olan erkek yere ne kadar sağlam basar, ne kadar özgüven dolu olursa, toplum ve o aile o kadar gelişir.
Askerlikten korkmuyorum hatta bir fırsat olarak dahi görüyorum. Bence herkes iyi kötü askerlik yapmalı. Yaptırılmayı. Bedelliye de karşıyım.21 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zorunlu askerliğe karşıyım vicdani red gelsincilerdenim.
Milletvekillerinin birinci dereceden akrabaları askerlik yapmayacak gaariban halkın evladı eksi bilmem kaç derece itle kurtla uğraşacak ölüncede vatan sağolsun olacak binlerce şehit verdik hangi birinin adı aklınızda sorarım size yarın bir gün sizde şehit olsanız sizde böyle olacaksınız evet Allah katından ki değeri tartışılmaz lakin bu ülke şehidin ailesinin borcu yuzunden elektriğinin kesildiği bir ülke bu ülke de şehide değer verilmiyor benim değerim olmayacaksa ben neden öleyim benim anamın babamın içi yandıktan sonra vatan sağolsa ne olur olmasa ne olur.
Vatan haini diyecekler istediğini desinler çokta gibimde klavye delikanlılığı yapmaya devam edin siz.269 Yorumla- +1 yıl
yav hepsı hıkaye vatana nıye canımı feda edeyım ben vatan bana ne vermıs kı ben vatana ne vereyım
- +1 yıl
sana vatanı kurtarma emrı mı verdıler burada otuyosun *
- +1 yıl
yerde yaprakları topla yemek dagıt paspas yap bu askerlık mı
- +1 yıl
Dedelerinin kemikleri sızladı.. Onlar öyle düşünmediler. Namazını kıldı ve Çanakkalede canını verip şehit oldu vatanı için yani senin için. Ben demiyorum ki milletvekillerinin çocukları askerlik yapmasın yapsınlar. Askerlik olsun ama bu şekilde değil. Onunda gelişmeye ve değiştirilmeye ihtiyacı var.. Vatanın en öok şu anlarda bize ihtiyacı var.. Irakdaki gibi silahını bırakıp kaçacak paralı askerlerden oluşan kuvvetsiz bir ordu kurulmak isteniyor bizdede. Ordu zayıflatılmak isteniyor bu oyuna gelmememiz lazım. Milli ordumuz her zaman olmalı.
- +1 yıl
@kalpsiz8555 soruyla ilgili değil sadece yorumunuzla ilgili konuşuyorum her hangi bir vatan içinde yaşayan insanların can mal ve kültürel değerlerini korur eğer bir çok ütopya ve distopya örneklerinde olduğu gibi bunu tek sistem tüm dünya için yapabiliyorsa tüm dünya vatandır eğer eski yunan şehir devletlerindeki gibi bu sistem yapması gerekenleri sadece bir şehir için yapabiyorsa o zaman o şehir bir vatandır bu yüzden vatanın devamlılığını sürdürmek önemlidir
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılbence her erkek paralı olsun parasız olsun o aserliği yapmalıydı.. Onca öln 15 yasındaki çocuklar soğukta o korkunc savaşlarda.. Çok mu isteyerek gittiler daha çocuklardı.. Sırf bunları düşünerekten bile diyorum bence askerlik zorunlu olmalıydı 1 yıl flan sanırım süresi bu iyi bile.. Benmde erkek arkadasım yapmak istemiyo ilk bir kaç kez yap dedim dedim yapmıycagını söyleyince üstelemedim ama isterdim gitsin görsün ortamı giysin asker kıyafetini flan..
00 Yorumla
Her erkek zorunlu askere gitmeli. Ben bu vatan için canımı vermeye hazırım. Erkek olsam askere gitmek icin can atardım ama simdiki erkeklerden bir sey olmaz. Atatürk'ün izindeyiz ve zorunlu olması en makbulüdür diyorum.
424 Yorumla- +1 yıl
kadınlardan cok sey olur dımı gıdın vatanı kurtarın yıyosa
- +1 yıl
ben yaptım guzelım
- +1 yıl
askere bı gıt te ılk gun kacmak ıster mısın ıstemez mısın goruruz
- +1 yıl
mılletın ısı gucu var dıyelım adamlar alıyo senı 12 ay ya da 6 ay askere adam zarara ugruyor bunun nesı mantıklı
- +1 yıl
Askerden sonra yapsın işini. Günler aylar cuvala mı girdi? ya da onun isi yuzunden cogu kisi aynı seyi yapıyor erteliyor falan bosu bosuna erteleyenler de var. Zorunlu olmadıkca bu boyle devam edicek belkide onlarin yuzunden vatanımızı kaybedicez ozaman ne ise yaricak is, okul vb?
- +1 yıl
vatanını senın askerlık yapmamanla mı kaybedeceksın ne alaka askerlık meslek olarak yapılsın zorunlu olarak yapılmasın benım derdım bu meslek olarak yapanlar ordakı her ısı de yapar zaten
- +1 yıl
ben butun erteleyenler ıcın soluyorum donuyor ıs bulamıyor mesela ısı gucu varken ısınden oluyo bu ne kadar mantıklı solesene bı de onca ay zarara ugruyo
- +1 yıl
benım dedıgım mantıklı bı ınsanı 12ay bı yere kapatmak ne kadar mantıklı onu ceken sen deılsın sen gıt dene 1yıl kapalı mekanda kalabılecek mısın bakalım ordan konusması kolay
- +1 yıl
o zaman askerlere adam gıbı maas versnler aylık 20lıra nedır ya askerdeyken ıhtıyacları karsılansın barı
- +1 yıl
sen askerde aclıga dayanıklılık yapıldıgını mı zannedıyosun
- +1 yıl
yan gelıp yatan kım senı bı dakıka bos bırakmıyolar zaten sacmasapan bı ton ıs yapıyosun bır suru de zarara ugruyosun
- +1 yıl
sen gıt yap o zaman senı tutan yok
- +1 yıl
Esra Tebrik Ederim...
Gördüğüm Kadarıyla Ülkemizde Erkeklerin Çoğu Kacmak Peşinde...
Bahaneler Hazır İşi Gücü Bırakıp Nasıl Gidicez Felan Filan.
Bilmiyorlar ki Yarin Savaş Çıksa Sokaklarda Tank Top Gezerken İşe Nasıl Gidecek :)
Hadi Hepsini Geçtim Savaş Çıktı Bu Hiç Askeri Eğitim Almamış Arkadaşlar Napacaklar Acaba Düzenli Bir İş Hayatım Olsun Diye Düşmanla İse Birliğine Bile Girer Kesin Bir Çoğu... - +1 yıl
qdelıyurek1985 50 li ve 60 lı yıllarda almanya ya işçi olarak giden 100lerce Türkü düşün. sözüm burdan dışarıya itten rezil edilerek çalıştırıldılar. vatan elden gidince sende birilerine itlik yapmak zorunda kalacağının farkında mısın bilmiyorum. o kurduğun iş düzeni yerinde kalacak mı acaba?
- +1 yıl
Tamam canımız vatana feda olsunda.
Ciğeri beş para etmez komutan bana orada 'Ulan Ya.. rak Kafası' , 'Ulan ibne' gibi kelimeler kullanacak bizleri orada it yerine koyacaklar Karşı geleni dövüp ceza verecekler ulan vatan savunmayamı gidiyoruz ite kurda hizmet etmeyemi askerlik senin o televizyonda gördüğün gibi değil bacım. Televizyonlardan gördüğünüz herşeyi gerçek sanmayın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
318Cevap
+1 yılAskere gidince vatan kurtaracağımızı düşünenler var hala. Bir de kızların erkeklerden daha çok "olsun"a abanmaları yok mu... Hepsi trajikomik. Bugün savaş çıksa askerliğe sıcak bakmayan onca adam kimsenin çağırmasını beklemez, koşa koşa gider kendi yazılır zaten, ne zannediyorsunuz siz bu gençleri? Bırak erkeği, kızlar bile gönüllü gider, yardım eder, sormaz kimseye izin veriyor mu diye. Ülkede savaş yok bir şey yok, hala vatan millet sakarya edebiyatı yapıyorsunuz. İnsanlar ne diye hayatlarının en verimli yıllarından birini askerlikte çöp toplamaya, komutanlarına ve eşlerine hizmet etmeye harcasın ki? Amerika'da zorunlu askerlik mi var? Yok ama dünyanın en güçlü ülkesi, değil mi? Asker sayılarımız arasında devasa fark yok. Ülkenin nüfusuna oranlasak onlardan çok daha fazla orduya ağırlık verdiğimizi bile görürsünüz. Peki niye bizim dünyada sözümüz geçmiyor? Kaç yıldır AB'ye gireceğiz, hala gireceğiz... Ordu tek başına güç demek değil. Ortaçağ döneminde kalmışsınız siz. Devir teknoloji devri. Silahların ne kadar güçlü olduğu önemli artık, orduların değil. Bir nükleer bombayı durduracak ordu gösterin bana! Bir ülke bizi tehdit etse, kuyruğumuzu sıkıştırır boyun eğmek zorunda kalırız bu kafayla. Aptallığın lüzumu yok. Bu ülke Çanakkale'de onca çocuk kaybetti, hala meselenin ne olduğunu anlayamadınız gitti siz. O Çanakkale'de ölen çocuklar ölmeseydiler, bugün nice öğretmenlerimiz, doktorlarımız, bilim insanlarımız olacaktılar belki de. Onlar olmasa onlardan sonraki zürriyetleri olacaktı belki de. Belki de ufuk açan eğitimciler olacaklardı. Ama hiçbiri olmadı maalesef. Yine mi yaşansın her şey? Yine mi genç nüfusu kaybolmaya mahkum edelim savaşlarda, eğitim saçmalıklarıyla. Gençleri bilime, sanata yönlendirin ahali, savaşa değil. Savaşın bize katacağı hiçbir şey yok, ama götüreceklerini de saymakla bitiremeyiz kolay kolay. Silah tutan değil, kalem tutan adam oluyor.
20 Yorumla
+1 yılBunca yıldır harp okulu okulunda okumuşum askeri pilot olarak atanmışım. Okula girdiğim ilk sefer de dünyanın hiç bir okulunda şerefi için vatanı için ölümü üzerine yemin eden başka hiç bir okul yoktur. Bizler vatanın savunmasında her türlü zorluğu kaldırabilecek yapıda olan insanlarız. Daha doğrusu insanlardık. Ama bilmiyorum hangi insanlar girdi aramıza da böyle olduk? İlk kez yazıyorum bunları. Bizler harp okulu öğrencisi olduk şerefimiz namusumuz üzerine yemin ettik. Neden on binlerce vatan evladı çanakkalede şehit düştü? 15 liler 16 lılar neden şehit düştü? Olup olacağı 1 sene askerlik vatan borcunuzu ödeyeceksiniz. Bu topraklarda yaşan her TÜRK'ün ödemesi gereken bir bir borçtur bu ülkeye. Hatırlatırım kurtuluş savaşında bile bu ülkenin %60 'ı savaşa katıldı. %40'ı kaçtı... Bizler savaşan o %60'ın torunlarıyız ve o kaçan adamların torunlarıyla savaşıyoruz. Şimdi buraya bana gelip de nasıl askersin sen siyaset yapma diyen arkadaşlarım olursa şunu söyleyeyim. Bir asker zamanı geldiğinde herkes den iyi siyaset yapabilmeli.. . Bilginiz olsun. Bu ülkenin şehit olan evlatlarına her şeyi borçlusunuz. Benim yanımda şehit düşen arkadaşlarımın ne sorunu vardı? Onlarda gelmeye bilirlerdi... Ama geldiler şehit oldular. Eğer bu ülkeye vefa borcunuzu ödeyecekseniz askerliğinizi yapın ancak öyle bu ülkenin insanı olursunuz. Demek istediklerim bunlar. Anti militaristim diye buralarda dolaşmayın gençler.. Bu millete hizmet edeceğim ne var askerlikle elin şerefsizine vuralacağım demeyin... Bizler 40 yiğitle çin sarayı basmış adamların torunlarıyız...
12 Yorumla- +1 yıl
İyi guzel diyorsunuz da VATAN tum Türkler icin kutsaldir, fakat ben askerdeyken sirf bir komutanin egosunu tatmin edecegim diye saatlerce sacma sapan seyler yapacak degilim! Ben TÜRKÜM ayni zaman da irkciyim lakin bu donemler de fikrim budur. Kimin askerlik anisini dinlediysem mutlaka hep bir aptal komutanin egosunu tatmin etmisler. Babam da boyle, dayiminki de boyle, arkadaslariminki de boyle. Ben daha askerlik yapmadim tecilliyim. @QuantumPhy
- +1 yıl
Komutanlar nasıl davranırlar bilemem. Ancak orası baba ocağı değil. Peygamber ocağı. Ego tatmini değil aslında bu olaylar. Askerleri kötülemek eziklemek vs için değil. Bunları askeriye içerisinde yaşamış birisi olarak söylüyorum inanın bana çok daha farklı. Asker orada emir almasını öğreniyor. Bir nevi eski toprağın lafıyla '' ADAM'' olmayı. Dediğim gibi peygamber ocağı orası. Ne denirse o oluyor..
+1 yılProfesyonel askerlik olmalı bunu meslek edinen insanların yapması gerek diğer taraftan üreten bir insanı tüketici konumuna getirip; bu da yetmezmiş gibi ailesinin ve kendisinin yaşam standartlarını alt seviyelere indirip insanlara kızılcık şerbeti içirmenin bir manası yok. Bu şekilde hem aile içi veya bireysel üretimde eksilme olmaz hem ordu giderlerinde azalma meydana gelir ve bu giderleri ordunun kendisini teknolojik yeniliklerden geri kalmayacak şekilde kullanması daha gerçekçi bir yaklaşım olur. Yoksa bir apoletliye çay getirip çay götürmekle vatan borcu falan ödenmez. Öteye yandan her türlü vergi kaçakçılığını yapıp bu askerlik mevzusunda karşıt görüş bildirenlere de şu "vatan millet sakarya" söylemini başka konularda da hatırlamasını gerektiğini bir aklıselimin çıkıp anlatması, hatırlatması lazım. Bak arkadaşım toprak için ölünmez, toprak üzerine bina edilenler uğruna ölünür. Sen bir devlet ya da hükümet olarak insanlar arasına bu kadar sınıf ayrımı koyup parası olan otursun, olmayanın anası ağlarsa ağlasın hissiyatını bir vatandaşa hissettiriyorsan onun da günü geldiğinde "hayır/istemiyorum" demesini kabullenmeyi bi-le-cek-sin ! Bu ülkenin GSMH'yı hesaplamayı, Sosyal Güvenlik Hukuku'nu ve de Adalet'i sil baştan öğrenmesi lazım. Bir ülkenin bu kadar şuursuz olabilmesi için, bu kadar şuursuz olması lazım (!) Hatta öyleki vatan borcu para ile ödeniyorsa o vatan pekala para ile de satın alınabilinir ki belli oranlardan belli bir yıllığını da satılmıştır (!) Birileri önüne gelene vatan hani, terörist diyor. Biri de demiyor bu kadar vatan hani, terörist bir ülkede nasıl olur? Eğitim sistemi zenginin mal varlığını güvencede tutacak, fırsat eşitliğinden yoksun bireyler yetiştiriyor, Hukuk ise egemenin egemenliğini sürdürmesinin garantörü olmuş bir ülke. Bankaların birinin parasını bir başkasına zaman karşılığı satıp; vatandaşın iliğini kuruttuğu bir ülke. Ha bir de ben ve benim gibilerine "beğenmiyorsan çeki git kardeşim !" Diyen komisyonla çalışan nakliyeciler var !
10 Yorumla
+1 yılMilli ordu her zaman olmalı. Yoksa paralı askerler aynı ırakda olduğu gibi zoru görünce silahlarını bırakıp kaçarlar. Onlar vatanı değil parayı düşünür. Vatan bizim evlatlarımızın demek çocuklarınızın yaşayacağı ortam demek. Onu hem siyasi hemde silahla korumak zorundayız. 18 ay mardin ve şırnakda sınırda askerlik yaptım ama adam gibi ne silah tutmayı öğrendim ne de bişey. Patetes soyma hızım ve tek elle 2 yumurta kırma yeteneğim yükseldi. Oysa insan 18 ayda çok güzel bir şekilde eğitilebilir. 18 ayda bir şnsan bir dövüş sitilinde siyah kemer seviyesine gelebilir. Attığını vurur hale gelebilir. İlla mermi kullanaxak diye bişi yok. Sivil hayatta poligonlarda silah atmayı daha iyi öğrendim. Aikidoda siyah kemer aldım ama askerde bişi öğrenemedim. Askerlik insanlara bşrşeyler katmalı ve gençliklerinden birşeyler götürmemeli. Çanakkalede kürekle düşmanı kovalayan büyük dedelerinizi düşünün... Onlar bizi düşündü ve vatanım diyerek can verdi.. Savaşı tekrar masa üstünde kaybetmek üzereyiz zaten. Özelleştirmelerle vatan satılamaya insanlarımız taşeronlarla köle edilmeye çalışılıyor. Elde bir milli ordu kaldı onuda kaybedersek geriye ne kalacak. Aklınızı başınıza alın..
00 YorumlaZorunlu askerlik kadar zoruma giden bir söz yok benim. Bu kadar mı sahipsiz kaldı bu vatan! Sen korumazsan, ben korumazsam kim koruyacak bu memleketi. Asker ve polis olanlarda önceden vatan aşkı vardı şimdi sırtını devlete dayama çabası. Öyle bir ecdadın böyle torunları olmasını aklım almıyor.
Karşıyım arkadaşım, karşıyım! O bar senin bu bar benim gezerken, daldan dala konup kendini erkek sanarken iyi, iş erkekliğe gelince, askerliğe gelince mırın kırın. Onun adı Zorunlu askerlik değil, VATAN BORCU'dur!
Şimdiki kadınlarımıza da kızıyorum. Bu olaylar sizin eseriniz hanımlar, anneler ! "Ya şehit ol gel, ya gazi" sözünü neden söylerdi ninelerimiz? Onlar için kolay mıydı yavrusundan, canından geçmek? Kimsenin çocuğu kimseninkinden değerli değil arkadaşlar. Bizi şimdi bayram eşliğinde kutlanan o zaferlere taşıyan, o savaşlardan başı dik çıkmamızı sağlayan zihniyettir ! VATAN ANAMIZIN, KIZ KARDEŞİMİZİN NAMUSUDUR DİYE KORUNURDU DÜN, NAMUS DEĞERİNİ KAYBEDEN FERTLER TABİ Kİ ASKERLİK YAPMAK İSTEMEZLER!00 Yorumla
+1 yılMemleket öyle bir hal aldıki memleket vatan olmaktan çıktı artık. Fakir fukaranın suçu günahı ne arkadaşım parası olan kral gibi yaşıyor fakir fukara da ay sonunu denk getircem diye inim inim inliyor. Üstüne gidip birde zorunlu askerlik yapıyor. Asker den geldiğin de düzgün bir iş bulamıyor bulduğu işte anca karnını doyurabiliyor. Evlenmek istiyor evlenemiyor. Sonra başlıyor psikolojik sorunlar. Çalsın mı çırpsınmı kardeşim cinayetmi işlesin kendi kafasınamı sıksın bu adam. Gelde böyle bir memlekette zorunlu askerliği destekle. O. ç ler kamyonla parayı gotursun saraylarda yaşasın biz de anamızdan emdiğimiz sut burnumuzdan gelsin. Adaletini s. k. ym böyle iş olmaz arkadaş. Adalet istiyorum ben.
31 Yorumla- +1 yıl
sacmasapan seyler askerlık bos ıs
Zorunlu askerlik falan olmaz.
21 tl aylık askerlik maaşı (!) veriyorlar 3 don 2 atletle aynısını yıkaya yıkaya izin almadan acemilik sonrası 12 ay askerlik yapıyor adam. Komutan çarşıya çık diyor yok ben yorgunum diyor para gitmesin diye çıkmıyor çarşıya. Saçma sapan kanunlar kurallar üst devre olan alt devreyi ezer neymiş son 3 ay rahat edecekmişsin ve bu yüzden ilk 3 ay her işe koşup türlü türlü hakareti işitecekmişsin. Herkes aynı değil adamın 3 çocuğu var o şekil askere geliyor.
san marino milli futbol takımı gibi boş beleş yüzbinlerce asker var. Tamamiyle israf ikiyüzbin sağlam askerin olur profesyonel ordun olur keyfine bakarsın. Geriye kalanına da 3 ay aserlik yeter. Daha böyle ekonomiyi zor toparlar bu ülke.
15 ay yaptım çavuştum. Karısı terk etmiş adamı gece 3 te nöbete götürüyordum resmen dramdı * .17 Yorumla- +1 yıl
aynen mıllet ısını gucunu bırakıp askere gıdıyor ne sacma bı sıstem ben 12ay zarara ugruyorum askere gıttıgım ıcın
- +1 yıl
hem de nasıl kendısını vuran da vardı
- +1 yıl
rapor alıp kac kez ızne ayrılanlar vardı bu sıstemın nesı mantıklı
- +1 yıl
aynen psıkolojısı bozulanlar da oluyor askerden donuste yanı hayatını bır sure etkılıyo
- +1 yıl
bı de vatan borcu demıyolar mı ıflıt oluyorum o lafa
+1 yılben şu an ki sistemden gayet memnunum açıkçası bunu değiştirmek ne derece mantıklı bilemiyorum anasının oğlu olmayan her ERKEĞİN bunu yaşaması ve vatan borcunu ödemesi gerekiyor kimse ecdadını unutmasın çektiklerimizi verdiğimiz şehitleri unutmasın benim abim 15 ay Batman gibi kritik bir bölgede askerlik yaptı defalarca çatışmaya gitti ben lisans mezunu olarak 5.5 ay yapacak olmaktan bile utanıyorum ve 12 ay yapmak istiyorum siz hala neyin derdindesiniz? anasını satayım askerlik kaldırılsın o zaman gelene ağam gidene paşam diyelim...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiyede parayı veren düdüğü çalar arkadaş!
Ha işim vardı geç kaldım, gidemedim, düzenim var hepsi hikaye...
Adam evleniyor ertesi günü askere gidiyor şehit oluyor bu adamların canı yok mu onlar ana evladı değil mi?
Bedelli askerlik öncesinde de yapacak fazlasıyla maddi durumum olmasına rağmen gitmedim.
Türkiyede adaletten bahsediliyorsa tek sınıf ve tek düzen olacak herkes askerlik yapacak.
Lafa geldi mi hepsi aslan parçası, ama iş askere gitmek olunca herkes kuyruğunu kıstırıp gitmemeye bakıyor.10 Yorumla
+1 yılHer erkek Türk vatandaşı vakti geldiğinde askerliğini eşit sürelerde yapmalı. Askerliğin de içi sağlıklı bir şekilde doldurulmalı. Askerlik içerisinde de her askere savaş eğitimi verilmeli. Yok bedellidir , yok kısa dönemdir , bu askerlikten kaçış yollarının tümü kaldırılmalıdır. Bu vatanın kaymağını yemeğe gelince herkesten çok götürmeye çalışıp askerlikten kaytarmaya çalışanlar bu vatana , bu ülkeye ihanet , düşüncesizlik ya da boşvermişlik içerisindedirler. Böyle olumsuz tutum segileyenlerin cezalandırılmaları gerektiğini düşünüyorum. Askerliğin de sağlıklı bir şekilde tabi ki revize edilmeye de ihtiyacı da var ; bu da aşikar.
11 Yorumla- +1 yıl
kısa donem kacıs yolu mu ne alaka gıdıyosun yıne bırak bu palavraları
+1 yılZorunlu olmalı. Sen ülkenden faydalan çatışmaya savaşmaya gelince ay ayol bursaspor oley. Yeri geldiğinde kazmayla kürekle kurtarmadilar mi bu vatani? Sehitlerimizin kemiklerini sizlatir bu konusmalar. Yorumlar sorudan beter! Dini acidan sehit olduklarini dusunmuyorum demis bir dalkavuk. Digerleride onaylamis.. sen irak'a gir savas niyetine milletin karisina kizina tecavuz et onlar savasiyo cesur amerikan askerleri olsun, osmanli zamaninda cengaverler atlara tokat atarak bayiltsin... iki yuzlu olmayin. Ölümden korkulur dogrudur. Ama neden? Benim rabbim Allah (C. C.)'dır. Ben onun karsisina kul hakki yiyerek cikmaktan, ibadetimi eksik yapmis olmamdan, dinimin gereklerini yerine getirememis olarak cikmaktan korkarim. Vatan ugruna, yaradan ugruna, hak ugruna ölüm gelcrkse hoş gelsin sefa gelsin..
(Ben borcumu hakkari çukurcada yaptim. Herhangi bir taarruzda seve seve yine giderim. Reklam amaci değil bunlar.)10 YorumlaProfesyonel askerlik taraftarıyım. Eğer araziye 3 ay eğitim almış ortamın kokusunu bile bilmeyen gencecik tecrübesiz gençleri yollarsanız maalesef şehit olurlar ocaklar yanar. Bu işi meslek edinecek olan personelleri yetiştirirseniz bu krizi çözersiniz zaten. Toplumda insanoğlu tarafından oluşturulmuş bazı algıları sorgulamadan kabullenmek bana çok katı geliyor. Ki günümüzde ekonomik savaşlarla ülkelerin kaderi belirlenirken her gencin en az 6 ayını kapalı bir alanda heba etmek pek mantıklı değil. Savunma düşünülüyorsa yüksek maaşlı ve yüksek standartlı profesyonel askerliğe geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu vatan hainliği değil milletinin genç nüfusunun daha verimli kullanılmasını isteyen bir düşüncedir.
14 Yorumla- +1 yıl
cahıl kalmıs gerı toplumuz surdakı yorumları okusana bı
- +1 yıl
cahıller cahıller mılletın ısı var ısını bırakıp oraya gıtmek ne kadar mantıklı
- +1 yıl
sen oraya gıdıyosun zarara ugruyosun daha fazla askerden donuste te ıs bulma zorlugu var bu mu mantıklı olan
+1 yılBazılarının ekonomik durumu iyi diye, olmayanların askere gidip, doğuya düşüp orada tedirgin bir şekilde askerlik yapması, parayı verenin kısa bir süre başka şehirde el eli üstünde oturması , bu bir eşitlik mi?
Olsun tabiki. Her erkek evladı askere gitmeli. Vicdani red diyenler varmış, savaş çıkınca veya ailesinden birine zarar verilince bakayım daha vicdani red yapabilecekler mi. Çok gülünç. Askerden korkuyorsunuz işte itiraf edin. Klavye erkekliğiyse öyle, gerçekte de görmek isteyen buyursun mesaj atsın. Siz rahat edeceksiniz diye, genç kardeşlerimiz bizi korumak için nöbet tutuyor. Her erkek vatani görevini yapmalı. O kadar.12 Yorumla- +1 yıl
bir git isine be bir yil nie olsun 3 ay o zaman bir yil bosuna nie tutuyolar
- +1 yıl
Ne biliyim onu olm tsk başkanımıyım ben.
+1 yılAskerlik her erkeğin tatması gereken duyguları barındırıyor, orası bir kesin. Bana soracak olursanız, askerliğin bu devirde sadece bir simgesel görev olduğunu düşünüyorum. Eskiden olsa bir odunun gücü asker sayısı ile ölçülürdü. Ama şimdi öyle değil, bu devirde klasik bir cümledir,"Artık kol gücünün değil, beyin gücünün savaşı vardır." anlayacağınız üzere, askerler profesyonelleştirilmeli ve donanımlı hâle getirilmeli. Gariban bir ailenin çocuğunu belli yaşlarda alıp, eline tüfek verip, iki üç atış talimi yaptırıp doğuya göndermek çok akılsızca olur. Bence artık simgesel bir görev, bana kaldırılması daha cazip geliyor. Gönüllü olanlar yine de askerliğe katılabilir. Veya başka bir seçenek askerlik yine zorunlu olsun ancak daha iyi koşullarda, daha az bir sürede olmalı. Benim düşüncem budur.
00 YorumlaZorunlu askerliğe karşıyım. Çok saçma bir sistem. İnsanları savaş anında hazırlamak için alıyorsun bir kısmını 6 ay bir kısmını 12 ay. Peki bu insanlar bu sürede ne yapıyor. Bir kısmı bir kısmı garsonluk yapıyor, bir kısmı gazinoda şarkıcılık yapıyor, bir kısmı kuaför oluyor. Peki arkadaş savaş için mi bu hizmetler yoksa şahıs için mi. Ben asker çocuğum askeriyeyi burada askerliğini yapmış insanlardan bile iyi bildiğimi düşünüyorum. İnsanları nasıl da şahsi işlerinde kullanıyorlar. Devleti nasıl sömürüyorlar bunları falan. Bunun milliyetçilikle falan alakası yok madem bu kadar çok isteyen insan var gidin meslek olarak yapın bize de gerek kalmasın.
00 YorumlaBırakın bu ayakları olum... sokarlar o erkekliğe... bu ülkede çekmediğin çile kalmıyor, bir de sanki cennette yaşıyormuşuz gibi, bunun karşılığını istiyorlar... okul okursun dert içinde, okumazsın çile çekersin, gelecegin belli degilken bir anda çat diye askere çağırırlar, ne oldugunu bilmedigin boş beleş elemanlarla aylarca aynı yerde yatarsın , resmen g. tünü teslim edersin onlara güvenmek zorundasın cünkü onlar senin silah arkadasın derler, aynı şekilde ne oldugu belli olmayan komutanlar da oyle... kurban seçilmezsen bitirip gelirsin, boktan döngü devam eder çünkü işsiz güçsüz bir adamsındır... parası olmayan, gelecegi olmayan adamların kendini erkek sanması için uydurulmuş birşeydir bu, uyanın oğlum uyanın, bırakın bu kafaları, s. ktirmeyin erkekliğinizi
00 Yorumla
+1 yılBen de zorunlu askerliğe karşıyım.. Bugün şehit olan binlerce kardeşim daha adam akıllı silah tutmasını bilmezken karşısında şerefsizler yıllardır dağlarda silahla oynuyordu.. çoğu askerliği vatan millet sakarya demiş.. artık alakası yok.. burdakilerin çoğunda daha milliyetçiyimdie.. su anki askerlikle varan sevgisi aynı şey değil.. Allah göstermesin savaş cıkarsa ülkede en önde savaşacaklardanımdır.. paralı askerliğe dönülmesi şarttır.. bugün askeriye çoğu komutanın ego tatmin ettiği , çoğu piskopatın ot içtiği bir yer halinde..
00 YorumlaZorunlu Olan herşeye karşıyım. Birşeyi zoraki yapmak, karşı tarafta ki insanın fikirlerine düşüncesine ve kendisine önem vermemek olarak karşıalrım ben. Aklı başında olan her insan kendi kararını kendisi verebilmelidir. Ben Doğduğumda Askerlik Yapacağım'a dair hiç bir belgeyi imzalamadım. Bunu dayatmalarının tek bir anlamı var. Kendi gör kokrularından dolayı askerlik vardır. Ülke sınırları sadece harita üzerinde ki çizgilerden ibarettir bana göre. insan olan heryerde insandır, ırkı, dili dini önemsizdir.
00 Yorumla
+1 yılZorunlu askerlik olmalı çünkü bizim insanımız görüldüğü üzere boş bırakılmaya gelmiyor. Ayrıca herkes bedelliye laf eder olmuş, şimdi soruyorum batıda askerlik yapan arkadaşlara, hanginiz askerlik yaptınız? Oradaki askeri işleyiş nasıl? Full fuzuli zarar değilmi, boş şarjörlerle nöbet tutmuyormusunuz? ülke ekonomisinde orduya harcanan paraların %50si boşa gitmiyormu? Orada sadece komutanlara hizmet etmiyormusunuz? O halde bunları yapmaktansa onun yerine devlete para verip ekonomiye katkı sağlamak daha faydalı değilmidir? Neyin artisliğini yapıyolar anlamıyorum faceden çıkmıyolar vatan bekçileri gibi konuşuyolar. Hee bu arada ben üni mezunuyum ve diyarbakır licede yaptım askerliğimi uzun dönem
12 Yorumla- +1 yıl
zorunlu askerlikte askere hiç bir yeteneği olmayan savaş karşıtı insanlar da gidiyor, midesi kaldırmayan, bu tarz şeylere tahammül edemeyen biri askere gitse nolur ki? Boş boş dayak yer sürekli, hiç bir şey yapmadan da geri gelir, hatta şanssızsa öldürülür bile. En iyisi gönüllülük esaslı olması. Bu işi seven, buna yeteneği olan, vücudu uygun olan kişi gider yapar. Ben yapamam diyen de gitmez. Yapamayacak olan insan can kaybından başka bir şey değildir ki bunu da kimse istemez.
- +1 yıl
bence de sence zorunlu askerlık sacma bısı ne vatan borcu ya orda b*k yoluna gıdıyosun olursen arkanda aılenı bırakıyosun bole sacma bı duzen olur mu
Askerlik dediğiniz şey vatan borcu değildir. Vatan borcu öyle 10 ay 12 ay 5 ay askerlik yapmakla ödenmez. Ciddi anlamda vatan borcunun ödenip ödenmemesi savaş halinde ortaya çıkar. Vatanın için kanını dökersen borcunu ödemiş olursun. O nedenle daha dün ömrü hayatında silah görmemiş çocuğun eline silah verirsen bir şey yapamaz.
Bir diğeri, askerlik tam anlamıyla bir meslek olmalı. Bu doğrultuda askeri eğitimi yüksek olan okullardan asker seçilmeli ve bu işe ömrünü feda edebilecekler asker seçilmeli. Erlerin bile askerlik okullarında hem fiziksel, hem teknik eğitim alması gerekli bence.12 Yorumla- +1 yıl
çok doğru tespit.
- +1 yıl
@öğrenimgörevlisi Teşekkürler abi.
+1 yılZorunlu askerlik kadar saçma bir durum yok. Boşu boşuna o kadar insanı orada besleyip hem kendi hayatlarından alıkoyuyorlar hem de devlete gereksiz masraf yapıyorlar. Her ülkenin olduğu gibi bizim ülkemizin de askere ihtiyacı var elbette. Yalnız bunu 20 yaşına kadar evinde büyümüş adamı alıp dağın başına dikerek değil askeri olarak yetişmiş, bu işi meslek edinmiş insanların gerçekleştirmesi gerekiyor. Eğer herkes silah tutmayı öğrensin diyorsan yaşı geleni 1 aylık eğitime alır, ne öğreteceksen öğretir geri gönderirsin. Bu kadar insanı 6 ay - 12 ay orada hayatlarından alıkoyup, orada besleyip devlete yük olmaya gerek yok. Herkes kendi işini yapsın. Doktor doktorluğunu, asker askerliğini, öğretmen öğretmenliğini, polis polisliğini..
00 Yorumla
+1 yılHerkesin askerlik yapmasına karşıyım. Vatana yararı olacak insanları alıp orda köreltiyorlar mesela Yazılım Mühendisleri vesaire böyle beyni çalışıp giren insanlara askerlik yaptırmayacaklar ha 5 ay ha hiç ne farkeder. Yani Vatana hizmet etsin adamlar bırakında askerliği düşünmesinler.
10 Yorumlazorunlu askerlik olmalı, şart ama şu anki formatta mı olmalı o tartışılır. zorunlu vatan hizmeti adında olması taraftarıyım, 1 ay temel askerlik eğitimi aldıktan sonra herkes mesleğine göze zorunlu hizmet yapmalı ve bunun adı zorunlu vatan hizmeti olmalı. süresi de 2 yıl kadar olabilir.
böylece sadece doktorlar ve öğretmenlere işleyen zorunlu hizmet saçmalığı düzgün bir hal alıverir. 1 ay temel askerlik eğitimi şart çünkü ülke güvenliğini tehdit eden durumlarda sadece profesyonel ordu gücü yeterli olmayabilir.00 Yorumla
+1 yılbizim gibi düşsel anlamda geride kalmış 3. dünya ülkelerinde savaş birebir cephede olur mantığı vardır. ancak savaşlar teknoloji , kültür , bilim dallarında işler ileri dünyada. bu yüzden sömürge devletlerde askerlik anlayısı yoktur. mesela fransada sadece birgün askerlik yapanları biliyorum :) bu ülkede askeri vesayet kalkalı çok kısa bir zaman oldu. yakın zamanda asker siyaset yapmakta siyasete yön vermekteydi. darbelerde bunun somut kanıtıdır zaten. bu askeri güç azaldıkça sivil hayat ön plana çıkar ve askerlik dahada kısalabilir. profosyonel ordu bizim için çok uzakta görünüyor tabi
00 YorumlaŞehid deyip yutturuyorlar devlet şehit diyor diye Allah katında da Şehid olacağı anlamına gelmez. sadece manipülasyon ve pohpohlama. Ayrıca başka ne denileceği bilinmediğinden kutsallaştırılıyor ki Gariban halk yutsun.
Bas bas bağırıp şehid dedirtenlerin kaçı Şehidlik uğruna çıkıp savaşmıştır.
İnsanlara zorla ölüm getirmek ne zaman sevaba nail olmuş.
Bedelli bile saçma gariban halk para yok yapğamıyor. oysa gönüllü askerlik olmalı ve gönüllü giden de maaşa doyurlmalı.
gitmek istemeyenler de kamu hizmetinde 3
ay bedeva çalıştırılmalı.
Vicdani Red en delikanlıca.00 Yorumla
+1 yılProfesyonel askerlikten yanayım. Askerliğin bir meslek haline gelmesi bu ülke için çok daha yararlı olacaktır. Neden mi? Zira askerliğin ağır şartlarını ve risklerini zorunlu olarak değil istediği için çekenler olacak. Üstelik bu işten para da kazanacaklar. Diğer bir husus ise askerde 3 ay eğitim gösterip sınır karakollarına, tabiri caizse ölüme gönderme dönemi kalkar. İşini bilen, iyi eğitim almış kişiler bu devletin ordusunu oluşturmuş olur. Ayrıca yeni bir istihdam alanı daha oluşmuş olur ve böylece aileler biraz olsun ekmek yer.
10 YorumlaBenim elim 16 senedir kalem tutuyor 19 seneden sonra silah verirsen afedersin o adam gider cinnette geçirir komutanınıda vurur baskıyada gelemez. Gerçekci ve rasyonel düşünürsek bir düzene oturtulabilir bu iş. Ve askerlik yapan kişilere hakkedildiği gibi davranılır. Aksi taktirde askerlik zaman kaybından başka bir şey değildir. Günümüzde sınır tanımayan savaşlarda devletler ekonomi ve teknolojileriyle savaşırken bizim devletimiz hala kürt sorunu türban sorunu yok askere gidecekmi gitmiyecekmiyi tartışıyor. Artık aşalım şunları. Herşeyin mükemmeline bilimle ulaşılabilir. Bu iş halka sorulmamalı. Çıkarı yani menfaati olmayan idari uzmanlar bu işi planlayıp ugulamalı. Aksi taktirde mutlak bir istikrar sağlanamaz ve toplumda bozukluklar meydana gelebilir.
10 Yorumla
+1 yılSavaşların %60 a yakını Eskisi bir süngüyle topla tüfekle yapılmıyor Teknoloji bilim Radar sistemleriyle yapılıyor askerde Eline tüfek alıp toprakda süründüreceğine Devlet Labaratuvarlarda Gözlem evlerinde Hem geleceğe yönelik buluşlar hemde güvenliği sağlayacak askeri teknolojiler üretsin , Eski kafa bitti artık , Bırakın Biz ecdad torunuyuz ayaklarını , Görüyorsunuz ki , Avrupadan Rusyaya Birleşik Krallıktan USA ya Herkes Refah içinde Yaşarken Güzel coğrafyadaki ülkemiz nelerle uğraşıyor
Konu dolaylansada Anlatmak istediğim Zorunlu Askerlik Yerine Teknoloji Bilim üzerinden güvenlik Sistemleriyle uğraşılırsa Gerek kalmaz10 Yorumla
+1 yılAskerliğin zorunlu olması kadar saçma çok nadir düşünce vardır. Vatan, millet diye diye millete amelelik yaptırmaktan başka bir şey değil. Mantıklı bir devlet zorunlu askerliği kaldırır ve askeri okulları çoğaltarak, kalifiyesiz askerlere para yatırmak yerine az ve kalifiyeli askerler yetiştirerek onlara para yatırır. Kısacası askeri okullar çoğaltılarak isteyen kişilerin (kadınlara da açık) asker olması ve o alanda ilerlemesi sağlanabilir. Günümüzde kara savaşı kalmadı artık. Zorunlu askerlik saçmalıktır.
00 Yorumla
+1 yılaskerliğin zorunlu olması daha mantıklı geliyor banada millet yapımız olarak ama süresi konusunda katılmıyorum. konuyu şu yönden değerlendireceğim. benm kardeşim şu an askerlik görevini yerine getiriyor. elektrik elektronik mühendisi. ülkenin katma değerine katkısı olabilecek vasıflı bir eleman ama askerlikte bu adama sandelye taşıttırıyorlar. bence saçmalık. bunun yerine bu ülkenin vasıflı insanlarına temel eğitimi verip daha sonra kişinin mesleğine göre mantıklıca bu kişiyi kullansalar daha doğru olur gibime geliyor. örnek olarak mesela kardeşim gibi birine sandelye taşıtacağına telsizleri elden geçirttir dimi. hem boş yere bu adamı harcamamış olursun hem bakım masfarıyla uğraşmazsın çok basit bir örnekle. tabiki bu daha da şekillendirip daha düzgün fikirler bulunabilir komutanlarca. benmkisi basit bir örneklendirme...
10 YorumlaAskerlik yapılacak! Atalarının kanını döktüğü bu topraklarda yaşıyorsan, ekmeğini yiyip suyunu içiyorsan hakkını vereceksin, askerliğini yapacaksın, Allah göstermesin bir durum olursa da ne gerekiyorsa askerde olsak da olmasak da düşeni yapacağız,( her türk asker doğar)
he belki korkanlar vardır askerlikten, korkmayın bu mesajı şu an askerden yazıyorum, gelin paşa paşa yapın.13 Yorumla- +1 yıl
ısı gucu olan nıye ısını bırakıp gıtsın zarara ugrasın
- +1 yıl
artık atom bombasıyla ulke ele gecırılıyo dedelerının zamanındakı vatan mıllet sakarya gectı artık
Adam gibi bir temel eğitim olsun 3 ay kadar, askerliği meslek olarak yapmak isteyenler 2 aylık profesyonel eğitim alsın ve nitelikli bir ordumuz olsun. Ben kızların sa silah eğitimi almasından yanayım. Savunma tekniklerini bilmeliyiz. Olası bir savaş halinde kadınları ve çocukları korumak ayrı bir külfet olmaktan çıkar böylece
312 Yorumla- +1 yıl
savasta kadınlar da savasacak yok ole yagma
- +1 yıl
hayır dusuncene karsılık soledım :D
- +1 yıl
yaptım kısa donem
- +1 yıl
Unuttum artik askerligi ama bence bos bisi neden diyceksen inan savas egitimi falan verilmio devlete bosuna yuk bence olsa bile 3 ay falan olmali brn surekli paspas temizlik yaptim cay dagittim yemek dagittim simdi bunun mantigi ne yani
- +1 yıl
Yerdeki yapraklari topluosun bunun nesi mantikli ben bunun icin askere gidiosam mantiksiz eet vatan bircu hikaye
- +1 yıl
Yani 1 yil olmamali
- +1 yıl
@anticög söylediklerine hemen hemen katılıyorum,
@kalpsiz8555 savaşta kadınlar savaşmasın tabii ki erkekler ne işe yarıyor, ama iş başa düştüğünde de nenelerimiz evlerinde mermi yapıp, kağnılarla cephelere taşımış, çocuğunun üzerini örtmediği hırkayla top mermilerinin üzerini örtmüş,
bide çay dağıttım, yemek yaptım, paspas çektim diyorsun da, askerde yemekler zembille gökten inmiyor, en basitinden bulaşıkçı bile 1 öğün yıkamasın bulaşığı bak sistem nasıl kitleniyor, afadersin helalar 1gun yıkanmasın bak bakayım nasıl millet hastalıktan kırılıyor, toplu yaşam alanlarında hijyen çok daha önemlidir, komutanlar mıntıka, temizlik yaptırmasın bizim bile içimize sinmiyor ortalığı pis halde görmek. - +1 yıl
ne demek kadın savasmasın onlar yan gelıp yatmaya mı geldıler bu ulkede onlar da yasamıyo mu hadı ya baska arzun var mı
+1 yılkesinlikle olmasın abi zorunlu askerlik nedir, bedelli de çıktı zenginin oğlu parayı vericek ölmicek sıkıntı çekmicek yaşı ne olursa olsun parayı vericek kurtulcak, fakirin oğlu gidip ölücek sonra da herşey vatan için dicek hea herşey vatan için dicek bir vatan bıraktılar ya ya da insanlarda ona dair bir inanç yani arkadaş paran olsada gidip kredide alsan askerlik yapmak için yaşın tutmaz ama zengin olsan yaşın tutmasa da nüfusun tanıdıkların sayesinde onu da hallederler eee neyse vatan sağolsun hadi biz de ölmeye devam edelim ölmeye gidelim
10 Yorumla
+1 yılZorunlu olduğunu düşünüyorum. Oraya gidince zaten düşünme yetini alıyorlar elinden. Mal gibi ne delerse yapiyordum. Yani zorunlu ya o yüzden. Hiç yorulmadan bitirdim askerliği bilgisayar basinda. Kafam hep rahatti. Hiç stres e girmek aman napicam falan yoktu. O kadar korkulcak bişey yok askerlikte. Bu arada Afganistan daydik. Öyle rahat bir yer de değildi..
02 Yorumla- +1 yıl
Seviyorlardi Türkleri çok, yemek su sikintisi cekmedik hic. Nobetimiz vardi bir tek. Carsi iznine falan ihtiyac olmuyordu zaten. Cunki yspcak bisey yoktu. birde barış gucuyduk biz. Öyle kalipli adamlar görünce tirsiyorlardi. saf cahil bırakılmış halk. Kötü niyetli yoktu benim gördüğüm kadarıyla. Ama hep supheci olun derlerdi bize. Bizde emreedersinizz gomutanim diye bagrirdik :) çok sapsik cocuklari vardi aptal aptal bakıp gülüyorlardi yüzüne :) bir çikolata ver hergün yanında biter sipalar :) hey gidi...
+1 yılSavaş hali olursa zaten 77 milyon asker var. bunun aksini iddia eden olacak mı bilmiyorum
savaş yoksa askere gitmenin anlamı nedir? ya da cok uzun askerligin anlamı?
Askerligi 2-3 ay yapmak yeter bence
lisans mezunları 5.5 ay yapmıyor mu?
Ayrıca herkesin parası yok. bedelli icin313 Yorumla- +1 yıl
Savas zamaninda 77milyon asker var diypsun iyi guzel ama egitimsiz asker savas zamaninda ayak bagi olmaktan baska bir işe yaramaz bu yuzden egitim sart. Ayrrica 2-3 ay askerlikte de ne ohrenebilirsin ki taktik mi silah kullanmami kondusyon mu
- +1 yıl
arkadaşım 12-15 ayda ne ogreniyorsun?
keskin nisancılık mı? kac tane keskin nisancı var?
2-3 ayda silahı kullanmayı ögretseler zaten yeter
ayrıca askere giden zaten sürekli orda kalmıyor bitiriyor ve gidiyor. cogu insan da az cok silah kullanabilir bu kadar da büyütme
2-3 ay cok bile
sen sanıyor musun ki askere gidenlerin hepsi de çakı gibi asker oluyor
cogu oyle olmuyor
ayrıca er-erbaş ile subay astsubayları karıştırıyorsun sen.
meslegini asker olarak yapmak isteyenlerle normal gecici olan kişileri karıştırma
silah kullanka vs vs diyorsun ama su aklına gelmiyor mu? subay ve astsubaydır gecek asker. sıradan er falan degil. ve vatandasların 2-3 ay askere gitmesi bence yeter de artar bile
18.000 lira verenlerin yaş sınırı daha düşük olsa emin ol cogu kişi gitmezdi. - +1 yıl
1. si askerlik sadece silah kullanmakla bitmiyo 2. si kendi agzinla diyosun askere gidenlerin cogu caki gibi olmmuyo diye , askerlik iki ay olsa o dangalaklar iyice suyunu cikartir bu askerligin Askerlik adam olana disiplini, hayatta mücadele etmeyi ve insana yaşama felsefesini öğretir.
- +1 yıl
Subay -astsubay er-erbas. farketmez abi bence herkes askerligi bir vatan borcu olarsk gönulden yapmali
- +1 yıl
77 milyon diyemeyız bence wakti zamanında savaş meydanından haddınden cok fazla kaçan olmuştu ki gunumuzde sizde biliyorsunuz 18,000 tl ıcın varın yoğunu satıp sağa sola dönüp askeri selamı öğrenemeden askerliği bitirmeyi hedefleyen vatandaşlarımız var yaşlısı ibnesi seferberlık gorevı olmayan askerden sonra travestı olan yurt dısında calışan kaçan göçen derken elde avuçta fazla bişey kalmaz askerlik suresıne gelınce bence tek tıp olmalı dıplomanın getırısı olarak ust rutbe verılırse daha ıyı olur Kİ BEDELLİYE PARASI YETMEYEN VATANDAŞ VAR DEDİNİZ OKUYMAYA PARASI OLMAYAN OKUYAMAYANDA BİNLERCE GENÇ VAR BUNUDA UNUTMAYIN
- +1 yıl
- +1 yıl
haklisin
- +1 yıl
***sevgifırtınası haklısın
- +1 yıl
***nigga nigga kardeş merak etme! madem nükleer silahlar var asker lazım değil
- +1 yıl
@biryabancığım sen bu kafayla gidersen kusura bakma ama senden bir cacik olmaz
- +1 yıl
hahaha! kardes Actions speak louder than words. Who knows? Maybe I love this country more than you and all those who keep bragging ( gucendirmek istemiyordum). :) kardes
Askerlik bence de mecburi Olmalı. Er birey toplum arasında nasıl yaşaması gerektiğini sınırlarını o sayede belirliyor. Ve en kötü kararın hiç karar verememekten daha iyi olduğunu orda anlıyor.. Sabretmeyi şükretmeyi orda öğreniyor. Ve en önemlisi hayatı boyunca mücadele etmesi gerektiğini.
10 YorumlaArtık o eski zamanlardaki "Allah Allah" diye yapılan savaşlar bitti. Devir teknoloji devri. Ben askerliği 20 sene önce yaptım. Burada askerliğin zorunlu olmasını savunan arkadaşların çoğunluğu askerliğini yapmış o işten kurtulmuş arkadaşlarımız olduğunu tahmin ediyorum. Türkiye'de her dönem yanılmıyorsam 800.000 asker kışlaya alınıyor. Bu kadar askerin yediği içtiği inanılmaz rakamlar. Eğitim ise sıfır. Ben komando olarak yapmadım ama en ciddi eğitimi sanırım komandolar alıyordur. Ben askerliğin bir meslekmiş gibi profesyonel olarak yapılmasından yanayım. Bu şekilde güzel bir maaşla iyi eğitilmiş askerler yetiştirilebilir. Bu şekilde hemde vasfı olmayan işsiz insanlara güzel bir iş kapısı açılmış olur. Batıda benim gibi kazma kürek sallayıp komutanların egolarını tatmin eden 10 askerdense 1 tane profesyonel askerin savaşta daha başarılı olacağı kanısındayım.
11 Yorumla- +1 yıl
helal olsun sıze supersınız atom bombasıyla ulke ele gecırılıyo artık
Askerlik kişiye bağlı kalsa kimse gitmek istemez. Çünkü; artık iktidarların devletçilik yerine cepçilik ve yandaşçılık politikası askerler de dahil ülke içindeki varlıkları bir teçhizat, mühimmat gibi görmesinden başka bir şey değil. Her şey vatan için anlayışı hakim olsaydı kim gitmemek isterdi ki, korkaktan başka. O da gelmesin askere yatsın sıcak evinde korkak keçi.
10 Yorumla
+1 yılAskerlik Bence Şart.
Yani Ben Gitmek İstemiyorum Diyenler 2 Kere Düşünmeli.
Çünkü Bu Bir Vatan Borçudur ki Ben Askerlikle Ödeyebilecegim Bir Borç Görmüyorum.
Askerlik Zorunlu Olmasın Diyenler de Var Vicdani Ret Diye Bir Olay Çıkarmışlar Kendi Kendilerince Yaşadığınız Şehirde ki Şehit Mezarlığına Bir Gidin Bir Zahmet Ve Oraya bir Bakin O İnsanlarında Hayalleri O İnsanlarında Bir Sevdikleri O İnsanlarında bir Ailesi Vardı...18 Yorumla- +1 yıl
vatan borcu falan hıkaye benım yasama hakkım var dımı
- +1 yıl
Çok Afedersin Şehit Olan Binlerce Askerin Yaşama Hakki Yokmuydu?
- +1 yıl
vardı onlara yazık oldu zaten bence askerlık en fazla 3 ay olmalı 12 ay nedır ya
- +1 yıl
Senin 3 Ayda Ancak Eğitimin Sürer Dostum..
Ben 15 Ay Yaptım Ha Askerlik Sadece Savaş Eğitimleri Aldığın Düşmana Karşı Nasıl Hareket Edeceğini Öğreneceğin Yer Değil Askerlik Biraz da İnsanı Olgunlaştırir Farklı Farklı İnsanlar Görürsün Farklı Farklı Dertler Duyarsin Askerlik Yaptığın Arkadaşının Sıkıntısını Duyduğun da Aslında Senin Hiç Bir Sıkıntın Olmadığını Anlarsın Oturur Onunla Ağlarsın... Ve Daha Bir Çok Şey
Diyorsun ki Askerlik En Fazla 3 Ay Olmalı Senin Korkarak Gittiğin ya da Gitmek İstemediğin Askerliğe İsrail'de Senin Benim Sevmediğim İsrail'de Bayanlarda Gidiyor Hemde Zorunlu...
Onlar İçin Askerlik Vatan Borcumu Değil Yarın Bir Gün Savaş Çıktığında Allah Korusun da Karşına bir İsrail Bayan Askeri Çıktığında Napacaksin Merak Ediyorum :) - +1 yıl
bızım bayanlar da yapsın o zaman onlar korkuyolar mı
- +1 yıl
Hayır Ben Bizim Bayanların Askerlikten Korktuğunu Söylemiyorum Eminim ki Yapsalar İsrail Askerlerinden Kat Ve Kat Daha İyisini Yaparlar...
Demek İstediğim Şey Şu Bizim Erkekler Askerlikten Kaçıyor İse Bu Şekilde Demekki İçlerinde İsrail de ki Bir Bayan Asker deki Kadar Yürek Yok Ben Bunu Söylüyorum...
Şimdi Tartışmayı Bitiriyorum Karar Sizlerin İster Gidin İster Gitmeyin... Yani Seçim Özgürlüğünüz Yok Ama Olduğunu Varsayalım Ve Otur Düşün Biraz Bu Vatan İçin Kaç Can Verildi Kaç Kişi Hayata Veda Etti Yaaa Hepsini Geçtim Çanakkale Belgeseli İzle bir Zahmet Hiç Bilgin Yoksa Belki O Zaman Anlarsın... - +1 yıl
eskıden oldu bunlar eet ama sımdı teknolojı gelıstı adamlar atom bombasıyla ulke ele gecırıyolar asker gucu dıye bısı mı kaldı
- +1 yıl
Atom Bombasının Kullanıldığını Sen Ne Zaman Gördün?
İyi O Zaman Askerliği Komple Kaldiralim Madem Atom Bombası Var...
Sen Doğu da Dağları Boşalt bir Bakalım Askerleri Geri Çek Noluyor?
Haklisin Atom Bombası Gibi Bir Teknoloji Var Yıllardır Ama Kullanılması Yasak Yani Şu Anda Bu Tartışmaya da Girersek Eğer Askerliğe Hiç Gerek Yok Yani... Sen Haklisin Kardeşim Hemen Meclise Sunum Yapıp Askerliği Komple Kaldırsın Ne Astsubay Olsun Ne Subay Valla Sadece Sanayi Üzerine Kurulsun Askeriye :)
+1 yılŞöyle ki bu konuyu tek bir yönden cevaplamak biraz anlamsız olur. Şimdi şu devirde askerlik yapmak boş yani hiç bir şey yapılmıyo askerde gidenlerden duyoruz boşa ömrünün 1 yılı gidiyor. bir diğeri ise en azından silah tutmayı öğretiyorlar yarın allah korusun bir savaş çıktığı zaman bir el aşinalığı olur sialaha. Diğer yönden askere gitmiş en falza bir ya da iki defa ateş etmiş insanlarda var. Kafam da deli sorular.
11 Yorumla- +1 yıl
Silah tutmayi ogrenmedim sadece paspai ogrendim
bu devirde askerlikmi yapılır, terörist vursan çözüm sürecini etkiledi derler, vurmassan sen ölürsün 3-5 kişi gitti derler. kesinlikle vicdani ret olması lazım ama ülkemizin jeopolitik durumundan ötürü profesyonel askerlikteki insan sayısı asker ihtiyacını ne kadar karşılar bilemiyorum. avrupa ile karşılaştırmamak lazım sonuçta onların komşuları ırak suriye gibi ülkeler değil.
10 Yorumla
+1 yılhayır olmamalı. dileyen yapsın dilemeyen yapmasın. dünyada vatan ssevgisi güç artık askerlik yaparak olmuyor 3. dünya ülkeleri zorunlu bedelsiz askerlik yapıyorlar. şayet askerlik ile vatan sevgisini bağdaştırmak ancak geri kafalı insanların durumudur. artık dünyada savaşlar askerlik yaparak kazanılmıyor.
ha birde şu var hemen muhalefet olacak arkadaşım sen şayet çok seviyorsan zorunlu askerliği bedelli yapanların yerine de git bu kadr çok seviyorsan altıma yorum yapma10 Yorumlaİnsanın hayatına vurulan bir balta darbesidir askerlik. Her şeyde engel oluyor. Mesleğin de evliliğinde araya giriyor. Bedelli beklerim dersen kız verilmiyor. Gideyim geleyim desen iş güç yarım bırakıp gidip geliyorsun ve hayattan çalıyor resmen. Askerliği yapmamın bana maliyeti kazancımı eksi olarak sayarsak 21.000 tl. Ve üzerine ömründen gençliğinden harcadığın zamanlar... #askerlik#kalksın#vicdani#red#nerde
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Askerliğimi yaptım ama paralı olsun. Çünkü bedelli askerlik yokken hiçbir zengin çocuğunun kötü bir yerde askerlik yaptığını görmedim zaten. Bence böyle yerlere gitmeleri için zaten birileri para yiyo olabilir. Öyle olupta para bilinmeyen bir yere gideceğine devlete gitsin daha iyidir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 881 cevap paylaştı. 15 aya niyetle gittim ve 12 ay yapıp geldim en azından gururla geziyorum. fakat cebinde parası olanın geçindiği ülkede paralı insanlar gururun ne olduğunuda bilmez. ben bedelli askerlik yapana saygı duymam. eski insanlara göre ve eski zamana göre askerlik namus borcu olarak bilinirdi namus ne zaman parayla alınıp satıldı ve parayla korunuldu sorarım.
11 Yorumla- +1 yıl
bedellıyı bılmem ama profesyonel ordu gelmelı ve askerlık 3ay olmalı en fazla
Zorunlu olmasının sebebi:insanlara askerliği sevdirip onları orduda yükselmesini sağlamak yani orduya hiç katılmak istemezsin ama askerliğini yapmak için katılırsın ilerki aylarda sevmeye başlarsın falan filan kalıcı asker olursun ama tabii askerliği tercihen yapmamız daha mantıklı olabilir ama gel sen bu lafları tayyipe anlat
10 YorumlaNeden Zorunlu olucak ki !
Bu vatana bu toğrağa saygısız sevgisi ve borcu olduğunu düşünen herkes gönüllü olarak gidiyor zaten
şimdi bedelli çıktı para için karakterini, ecdatlarını satın almaya çalışıp askerlikten kaçanlar...
Çevremde böyle biri asla olamaz olsada gevşektir çok pis döverim savunmasını bile olamaz bunu !00 YorumlaZorunlu olmamalı vicdani red tanınmalı. Eğer biz bir birey olmayı becerebilmişsek bizim irademizi ezip geçecek hiçbir şeye izin vermemeliyiz. Zorunlu olmalı çünkü falan filan vatan millet sakarya diyenler varsa gidip geri kalan kişilerinde yerine yapabilirler. Ama tabi ki iş klavye başından kalkmaya geldiğinde bunların hepsi başını toprağa gömer. Geçen yıllarda devlet 3 bin tl maaş vermesine rağmen 5000 kişilik sözleşmeli er kadrosunu dolduramadı. Bu bilincin çok yüksek olduğu isveç-norveç gibi yerlerde değil milliyetçiliğin-militarizmin prim yaptığı türkiye'de görüldü bu da böyle garip bir ironidir işte.
00 Yorumla
+1 yılAskerlik zorunlu olmasin ama bence soyle bisey yapilabilir; parali askerlik sistemine gecilerek bedelli askerlikten alinan gelir buraya harcanabilir, hem zengin askerlik yapmaktan kurtulur, hemde gariban vatan ugruna carpisirken bir yandan da parasini kazanir. Ben hayatimi riske atamam diyen gelmez. Devlette elin bonzaicisini illa asker yapacam diye bosa masraf etmez
00 Yorumla
+1 yılİnsan kuvveti, çoğunluğu değil, bilim ve ilim vatan kurtarır.
20. yüzyıldayız bilginize..
Anlamayanlar için basit bir örnek vereyim, bir ülke ile savaş içerisin de olduğumuzu varsayın. Adamlar bir fiber saldırı yaptılar ve tüm savunma ve saldırı sistemlerini devre dışı bıraktılar diyelim. Eli silah tutan askerler savunabilicek mi ülkeyi bir düşünün..23 Yorumla- +1 yıl
@office saçma gelen nokta nedir, daha doğrusu elektronik sistemler ile ilgili herşey mümkünken bu dediğimi saçma nasıl bulabildin?
Nitekim unutma, elle tutulabilen silahlar devrini çoktan geçtik.
@MollyJade doğru 21
+1 yılerkek adam paşa paşa gider askerliğini yapar erkek gibi gelir yarini alır arkadaş işte bukadar ben 18 ay askerlik yaptım benim param yok diye değil benim geçmişte vatan uğruna dedelerim şehit olmuş bu toprakta gideceksin tabi askere gitmeyen erkekten sayıl mazdı askere gitmeyene kızda vermezlerdi şimdi kızda veriyorlar askerlikte yapmıyorlar oh ne ala memleket yani bizim burdan yazmamız booşş.:)
00 YorumlaPasifistim ve karşı çıkıyorum devlet başbakanlarının ego savaşları yüzünden bir ailenin çocuğunun ölmesin kimse kimseye hiç bir sebepten şiddet uygulamasın ama bizim ülkemizde zor böyle şeyler ne baktın ulan diye kavga çıkaran insanlar var gün içerisinde göz göze geliyorum gözlerimi kaçırıyorum yoksa ağır delikanlı abilerimizden güzel bir dayak yerim onlar erkek ben kız çocuğu olarak tarihe geçerim
00 Yorumlakusura bakmayında ben Atatürkün bize armağan ettiği cumhuriyetle şimdikini aynı görmüyorum ve ben askere gitmek istemiyorum. Vatan için diyolar ulan ne vatanı başbakan bizi elinde oynatıyo türklerde desen birbirine saygı yok ben kimin uğruna ölücem orda? eğer atatürkün zamanında olsaydık eyvallah ama sklmiş gtn davası olmaz ben şuanki türkiye için çöpümü dahi vermem
10 Yorumla
+1 yılBence de zorunlu olmamalı. çoğu ülke askerliği paralı olarak yani meslek olarak yapıyor artık. Ama bazı insanlar özellikle kızlar sürekli atıp tutuyorlar örneği burada mesela. tabi onlara zorunlu değil o yüzden konuşması kolay. yarın bir kanun çıksa askerlik bayanlara da zorunlu denilse ertesi gün bütün kadınlar sokaklara dökülür itiraz itiraz diye :D 360 derece çark ederler yani :)
10 Yorumla
+1 yılBence Türkiyede yaşayan herkes askere gitmeli çünkü askerlik erkek için sanki bir sünnet olmak gibi hem adam oldun hesabı hemde toplumda bir ruh yaratma açısından önemli mesela ben yıllar yılı dış ülkelerdeki paralı askerleri küçümserim adam para için gidip ırakı işgal ediyor misal ^^ kendi memleketi için değil anladın aradaki ince çizgiyi görmek lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Evet tanıdım avustralyalısınıda, amerikalısınıda, ingilizinide, almanınıda vs vs? devletin askere verdiği önemi diyorsan eğer haklısın ama genelde benim tanıdıklarım en azından konuşurken gördüklerim pek öyle demiyor.. İlla ters düşücem diye ters yapmanın manası yok
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılVatanını korumak her yiğidin harcı değil. Korumak istemeyenlerin sayısı ankette belirli zaten. Zorunlu askerlik olmasa eminim askere giden olmaz ancak vatanını çok seven gider. Çünkü onların tek varlığı topraktır. Herşeyini canını bile vatanı için verirler. Ama gel görki bunu askerlikten kaçan anlamaz anlayamaz vatanı için orada olduğunu. Şayet anlasaydı aşkere gitmek için can atar giderdi. Beni niye götürüyorlar diye ağlamazdı.
00 Yorumla Ben 15 ay yaptim spor eğitim manya olmuştum her sabah 5 ay koştum pentlantona giriyorduk tam techizatli koşular denetlemeler tatbikat atişlari yanaşık düzen eğitimi bunlari tam 10 ay da yaptik bence 12 ay iyi şu an ideal zorunlu olmali bence ilerde rum yunan ermeniler işgal etmek isterse yine bu vatan toprağini garibanin fukaranin çocuği cesur türk evladi kurtarcak
00 YorumlaBende bir askerliğini yapmış ve askerliği sonradan meslek haline getirmiş bir bireyim. Bayanların bu konuyu anlaması biraz zordur. Askerlikte görev yaptığın yerin hiçbir önemi yoktur. Görev yaptığın insanlar iyiyse orası iyidir. Egolarini tatmin eden insanları gördükçe askerlik zorunlu olmasın diyorum sadece. onun dışında askerlik olmalı.. ve siz kizlar askerliğini yapmamış birinden uzak durum. Askerlik olgunlastirir..
00 YorumlaZorunlu askeeligi reddedenlere soruyorum
Herkes ayni düşünse vatan toprağını. . namuau.. karını. . kızını kim koruyacak.. YUNAN ile ERMENIMI koruyacak...
Kanu bozuklur askerlikten kacarlar..
Askerlik VATAN BORCU dur ÖDENIR..
odemeyenler sevgililerinin manutalarının eteklerinin altında saklansın..
Şu bu.. milletvekili. . bakan.. zengin is adamı yanlış yapıyor diye.. pireye kızıp YORGAN yakılmaz..03 Yorumla- +1 yıl
mıllet ısını gucunu bırakıp askere gıdıyo zarara ugruyo bunun nesı namus borcu l*n namus borcunu mıllet calısarak oduyo zaten vatan borcuymus bu palavralara karnımız tok adam gıbı maas versınler askere o zaman mıllet zarara ugramasın
ZORUNLU ASKERLIK OLMALI :
1-Bu vatanda yasiyorsan bu vatani korumak zorundasin
2-Bu vatanda yasiyorsan silahi tanimak zorluklara gelmek zorundasin
3-Bu vatani yasiyorsan 15 ay da olsa o cileyi cekeceksin ki yarin bir gun savas ciksa ayak bağı olmayasin en azindan elin silah tutsun
AYRICA HER TÜRK ASKER DOĞAR, ASKERLIGINI YAPMAYANA ERKEK DEMEZLER...
BU VATANI KORUMAKLA MÜKELLEFIZ SEVECEKSINIZ.03 Yorumla- Devamını Gör (272)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar