Bugün Sevilay Yükselir'in şu yazısını okudum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda, mantıklı saygılı görüşlerinizi bekliyorum "Konuk moderatörümüz işadamı Ali Ağaoğlu idi. Bendeniz, "TSK bir an evvel profesyonel askerliğe geçmeli" tartışmasının bir noktasında dedim ki; "Biz evlatlarımızı zorunlu vatan görevi diye askere gönderiyoruz ama bazıları subay eşlerinin hizmetçiliğini yapıyor. Saçlarını boyuyor. Evlerini temizliyor. Orduevlerinde düzenlenen kadınlar matinesinde kâh müzik yapıp eğlendiriyor, kâh mutfakta yemek yapıp masaya servis ediyor! Aralarında bebeklerinin altını değiştirtenler, 'gel çocuğuma biraz eşek ol üzerine binsin' diyenler bile varmış! Ben bunu bir anne olarak reddediyorum ve Genelkurmay'dan bu uygulamaya bir an evvel son vermesini istiyorum. Kusura bakmasınlar ama subay eşleri bu keyfi hizmetleri illa ki almak istiyorlarsa, bir zahmet bunu kendi bütçelerinden karşılasınlar!" Zorla 'Eşşeklik'yapan askerler bile varmış. Avrupa Birliği'nin tüm ülkelerinde serbest olan vicdani ret hakkı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bizde de tanınmalı mı? Anket sonucunu merak ediyorum Güzel görüşlerinizi bekliyorum.😊
Kisa donem askerlik yaptim hic bir komutanima ya da esine hizmet etmedim. Verilen gorevleri yerine getirdik. Arada kendi islerinide yaptiriyorlardi ama cok nadir. Kendi arabalarini 1kere yikatmak istemislerdi sofor bir ark. tan ama onada karsilik olarak dondurma almisti komutan :) biz abi kardes gibiydik. Kolelik yapma gibi bir durum yok zaten artik askerlerin bir cok hakki var ve isterlerse kullanabiliyolar. Er milleti salak oldugu icin biraz emir komuta gerekli. Anlattigin gibi bir askerlik yok. Subay esleri hic bir sekil askere emir veremez. Neyse zorunlu askerlik kalkmali yerine pro. askerlik gelmeli dogru ama toplum olarak savasci bir kulturden geldigimiz icin bence bunu her turk erkegi tecrube etmeli. Ben sahsen cok bos buldum askerligi ama bana ogrettigi guzel bisey var.. O da bazen eyvallah diyebilmek. Cok sinirliyken orda sinirimi kontrol etmeyi ogrendim. Hanim evladi olanlar adam oldular. Baskasinin ictigi bardaktan su bile icmezken uzerinde bocek gezen ekmegi bocegi kovup yedim. Askerlik anlatilmaz yasanir. bir kadin olarak bunu anlayamazsiniz. Eger zorunlu ask. Olacaksa bedelli hic yapilmayacak. Zengin cocugu banka sirasinda vatan gorevini parayla odemeyecek. o zaman tamam ama eger bedelli olucaksa gitmek istemeyen vicdani ret hakkini kullanabilir. Sizin oglunuz ya da digerleri vicdani ret yapip askere gitmeyecekse bu ulkenin sinirlari icerisinde yasamasin. Ne kadar anti militariat bir kisilige sahip olsamda, askerlik hizmetinde iki yat kalktan korkacak adam adam degildir bu vatanin topraklarinda yasamayi hak etmiyordur.!
Ayrica sen biraz komutan cocuklarina takmissin. Bizim karakolun arkasinda lojaman vardi komutan cocuklari bahcede bizimle top oynardi. Hatta bir tanesinin kafasina ark. Vurmustu gitti babasina sikayete bide babasindan dayak yemisti cocuk :) biz komutan cocuklarina abilik yaptik yeri geldi derste calistirdik. Hic birisi emirle degildi.
Vicdani reddi reddediyorum. cünkü bu "her türk asker dogar" anlayısına karşıdır. Bu şu demektir. Türk milleti savaşçılıgı ve vatani sevgisi aşılanarak asırlarca bu toprakları muhafaza etmistir. bu gönüllü askerlik vazifesi, sadece zihinde degil pratikte de uygulandıgı zaman bu toprakların kıymeti daha cok bilinecektir ve bilinmistir. Okula gitmeyen bir cocuk nasılki okuma yazma bilmiyorsa askere gitmeyen bir kişi de vatanın kıymetini bilemez. Subayların kendi sahsi islerini yaptirmasini önleyecek baska yaptırımlara basvurulabilir. bunun önlemi zor degil. öncelikle şahsi islerini yaptiran zihniyeti bozuk bazı subayların görevi istismar sućundan yargılanması ve meslekten ihracı gibi kökten cözümler yeterli olacaktır.
Her zamanki gibi saçmalamıştır. Kendi kafasında sorun yaratıp sonrada bu soruna isyan eden bir zattır zaten kendisi. Bıyık altında askerlere hakaret etmekle olmuyor o işler. Askere gidenler ve gelip anlatanlar var. Hiç bir zaman böyle bir şey duymadım da okumadım da. Kuaförü olursun, postacısı olursun, şoförü olursun. Eşşeklik ne demek yani. Zaten bir mesleği varsa askerlik yapanın aralarından seçip oraya yerleştiriyorlar. Napsınlar dışardan askeriyeye adam mı getirsinler. Kendisi bir çok insana zamanında yalakalık yapmak için eşşeklik yaptığı için :) Diğer meseleye gelince, herkese aynı davranılmalı. Bedelli askerlik bir kere olmamalı, neden benim kardeşim gitsin şehit olsun? parası yok diye mi? Vatan borcu namus borcuysa bu ülkede ki zenginler namuslu değil o halde. O olaya tamamen karşıyım zaten. Herkes askerliğini yapmalı. Şayet bir 10 tane zengin çocuğu şehit olsaydı elli kere sistemi değişirlerdi, askerleri el üstünde tutarlardı. Bir Tunceli'de askerlik yapana sormak lazım, suları yok, dağ başlarında yerde yatmayı, kumanyadan beslenmeyi, bir pilav pişince nasıl sevindiklerini, oraların soğuğunda nöbet tutmayı. Onlar insan değil mi? Çok kızıyorum bu kapitalist sisteme. Herkes aynı şartlar altında askerliğini yapmalı bana göre. Askerimede kimse eşşek diyemez. Çok konuşuyor ama boş konuşuyor.
@darkzeals kanuna göre bir eri muahlif olarak hizmete vermek suç oluyor 2 yıla kadar cezası var. Bir subay bunu riske alabiliyorsa buyursun yapsın bakalım. Yok çocuğunu sırtında taşı diyormuş :) Bebeğinin altını değiştirtiyormuş. Hangi er bunu kabul eder? Iltimat etmiyorum asla bu ve bunun gibi insaların sözlerine.
Şaka mısınız acaba? Kimi kime şikayet edeceksiniz askerde? Askeriyeyi ne sanıyorsunuz siz? Er dediğin komutana itim bile diyemez, oralara gidip kafayı yiyen, deliren gençler var.
@Ragnar_Lodbrok "Askeri ceza kanunu madde 114:Askerleri hizmetçiliğe veya sair suretlerle çalışmaya verenlerle, asker olsun olmasın, alan veya çalıştıranlar 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır." Bunu bilmeyen askerler varsa bu hakkını bilmiş olur böylelikle ve hizmetçi gibi çalıştırılamayacağınıda şikayet edebilir. Askere gitmedim diye bu kanunu bilmiyorum anlamına gelmez zira benim ailemde de asker var polis var subay var. Böyle altını değiştirme, sırtında gezdirme, gel çocuğuma eşşek ol gibi söylemleri ve emirleri duymadım. Olaki var! gider hakkını bilir, arar ve boyun eğmez. Böylece bunun gibi patavatsız insanlarda askeri " eşşek" sıfatıyla değerlendirmeye kalkışmaz.
Zorunlu askerlik adı altında askerlerin 'eşşek' olarak kullanılmasını tabii ki de doğru bulmuyorum. Profosyonel olsun ordu meslek olarak yapanlarında eğitimleri kat be kat daha ağır olsun
Gerçi ama orada komutan eşine de şu yönden hak verdim bu askerler zaten kas yğını cüsseli baya güçlü oluyorlar. Üç beş çocuğu sırtına bindirmekle yorulacaklarını sanmam en fazla gururu incinmiştir eşşek olduğu için.
Sivil halka hizmet etmek konusunda da askerler elbette kullanılmalıdır. Artık askeri irade sivil iradenin emri altındadır. Askerler sivillere hizmet etmeye mahkumdur, onları yönetemez artık. O eski dönemler eskide kaldı. Bu açıdan askerlerin sivillerin hizmetindeki işlerde kullanılmasını doğru buluyorum.
Böylece artık daha demokratik ve halka yakın bir ordumuz olur, önceden halkı aşağılayan anlayış şimdi o halktan geçmişte işlediği günahlar nedeniyle özür dilemek zorundadır. Bu anlayışta yaptığı hizmetler ise elbette olacak.
Elbette taşıyacaklar, elbette engellilere yardım edecekler. Doğrusu bu zaten 😊
Militarizm ve popülizm üzerinden memleketin gariban evlatlarının sömürülmedik bir hürriyetleri var, o da eksik kalmasın diyerek TSK'ya bedava iş gücü sağlama sistemi bu askerlik.
Jandarma bilmem ne diye vatandaştan vergi alıp sağlamakla mükellef olduğu kolluk kuvveti, asayiş vesaire vazifeleri bile taşrada ve izbe yerlerde askerlik adı altında 20 yaşında hayatının 1 senesi ordunun elinde heba edilen gençlere yaptırıyorlar.
Birileri de buna vatan borcu diyor işte. Ulan bir kere de şu vatanın bize bir borcu olsun, o kadar vergi veriyoruz. Koduğumun ülkesini yönetenler tesis yapıyoruz diye ülkede mera bırakmadıklarından etin kilosu 60 liralara dayanıyor.
Kesinlikle zorunlu askerliğe karşıyım. Ha ben gönüllüyüm vatan için canımı feda ederim diyorsanız buyurun benim yerime de yapın. İşsiz güçsüz gidecekse gitsin de okumuş adam niye gidiyor. Kolay mı ben 5 yaşımdan beri okula gidiyorum. 17 senelik yetişmişliğimi devlet hayvanat bahçasi müdürü atayarak mı kapatacak? Ayrıca ne için öleceğim? Ölenlerin hiç biri terörden ölmüyor. Devlet istediği için ölüyor. Yok vatani görevmiş. İlla vatanıma hizmet etmem için keklik gibi avlanmam mı lazım? İlla elime silah almam mı lazım? Eğitimime göre gayet de bir devlet kurumunda vatanıma hizmet edebilirim.
Bir asker olarak vicdani red i destekliyorum... ve bunu n için binlerce neden sayabilirim vatan millet sakarya , mehmetçik eskidenmis. bebek altı değiştiren var mi bilmem ama binlerce asker ciğer beş para etmez karaktersiz inssnlara hizmetcilik yapmak zorunda birakiliyor. Sen tut gencecik Aslan gibi adamı al kendini savunma hakkının olmadığı, kendi iradesiyle sicmaya bile gidemediği bir mekanizmanın içine at. Ben böyle bir durum olduğunu bilseydim vallahide billlahide gelmezdim askere. kimse oturduğu yerden ahkam kesmesin hiç birşey dışardan göründüğü gibi değil. profosyonel askerlik şart bu ülkeye.
Vasıfsız bir sürü gencimize ekmek kapısı, kutsal bir vazife olur..
Yıllarını fakültelerde dirsek çürüterek, mürekkep yalayarak geçiren doktorlarımız, mühendislerimiz, öğretmenlerimizin gidip askerlikte izmarit toplaması ne kadar vicdani ve insani bir tutumdur? Aklım almıyor..
Orda 6 ay 12 ay boşa geçecek vakitlerini sivil hayatta daha verimli kılarlar..
Askere alınma işlemini şu haliyle beğenmediğim için vicdani ret'i destekliyorum. Ünlüler, zenginler, siyasilerin çocukları askerlikten yırtabiliyor veya rahat askerlik yapma olanağına kavuşurken, yoksul olanlar en tehlikeli işlere koşuluyor. Ayrıca askerlik de profesyonel eğitim gerektiren bir meslek. Ordu böyle yetişmiş askerlerden oluşmalı. Bu da asker olacak kişinin arzusuyla ancak olur. Diğer insanlar silah tutma ve bir seferberlik anında nasıl davranması gerektiği yönünde kısa süreli bir eğitime tutulması kafidir.
Vicdani ret'i destekliyorum. Çünkü günümüzde artık savaşlar insanla kılıçla kalkanla yapılmıyor orta çağdaki gibi. Artık fazla askeri olan değil teknolojik gücü elinde tutan kazanıyor savaşı (Örn İsrail). Yani Erkekler sırf laf olmasın, erkekliklerinden (!) bir şey kaybetmesin diye gidiyorlar askere. Yoksa elinde tüfekle kalkanla koşa koşa savaşan mı kaldı? Tanklar, bombalar, insansız uçaklar var. Fazla sayıda insana ihtiyacımız yok. Nitelikli insana eğitimini almış, işi bu olan insana ihtiyacımız var. Nicelik değil, nitelik önemli! Bu her zaman böyledir. Ayrıca bir insanın sadece erkek olduğu için gitmesi saçmalıktan başka bir şey değil.
zorunlu askerlik kesinlikle olmalı ama 12 ay çok uzun bir süre bu süre 6-8 ay olabilir bunun sebebi de şu; problemli bir coğrafyada yaşıyoruz 3 tarafımız denizlerle çevriliyse 4 tarafımız savaş ve düşmanla çevrili. dolayısıyla zorunlu askerlik olduğu için yarın öbür gün seferberlik ilan edilse direk askere alabileceğin milyonlarca genç olacak acemiliklerini tamamlamış askeri hiyerarşiyi bilen hazır kıta. ama zorunlu askerlik olmasa bu seferberlik durumunda önce bunları alıp bir süre eğitmen gerekecek bu da ekstra zaman kaybı ve hatta yurdun işgaline sebep olabilecek bir durum. bence kesinlikle zorunlu askerlik olmalı ama süresi kısaltılabilir duruma göre. bunun yanı sıra profesyonel askerliğe de adım atılmalı.
Bir yerde bir asker komutan çocuğunun kıçındaki bezi değişmiş diye sende bunu askerlik görevinden kaçış için bir sebep olarak görmüşsün. Yazık. Batıda askerlik yapıyorsan eğer elbet angarya işlerde kullanılacaksın, doğuda yapanlar nasıl o toz toprağın kar ve buzun içinde helak oluyorsa buda aynı durum. Şimdi diyeceksin ki; batıda yapıyoruz diye komutan hizmetçisi mi olalım? Ananın babanın her gün seni düşünüp uykusuz kalmasından iyidir, şahsen annemin her saç teli bem beyaz olacağına eğer batıya gitme seçeneğim olsaydı batıda olup komutan çocuğunun kıçındaki bezi değişmeyi isterdim. Yaşadığında hak vericeksin, kelimeler bunu anlatmayı beceremez.
TSK da gorev yapan ya da mükellef hizmet eden kişilere zaman zaman kişisel işler verilmiş olabilir. Burda bakiyorumda askerlik yapmayan haklarını bilmeyen birçok kişi hatta anayasayı okumayanlar yok hak ihlalidir galandir filmdir yazmış. Her kurumda kişisel işler yapılabiliyor sadece TSK değil. Fakat artık vatan borcunu ödeyen genckerimize psikolojik baskı olduğunda 7/24 hizmet veren merkezi Ankara olan rehberlik hizmeti var. yanı kötü muameleyi bildirdiğine an işlem başlıyor denebilir. Artık birçok yerde özellikle sosyal işlerde sözleşmeli işçi ya da memur alımı yapılıyor. Daha yazacak çok şey var fakat bilmeyen konusmasin. Yanlışlar var mesela rütbeli biri yine rütbeli birine fiili taarruzda bulundu ve olaynortbas edilmek istensede mahkemesi devam ediyor. Kısaca son cumlem TSK köklü bir kurum, yanlış olan birseyi de gereği yapılır
Bence komple kaldırmak yanlış olur çünkü biz geçmişten bu yana savaşçı bir ırkız ve herkesin askerlik nedemek bunu görmesi lazım. 12 ay askerlik olmamalı bana göre 1-2 aylık bir eğitim gösterilmeli ve terhis olunup gönderilmeli. Profesyonel askerlik ise şart diyorum :)
Bu arada bende Şu an askerim ve askeriyedeki arkadaşlık ortamı başka hiçbiryerde yok onuda diyim ;)
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama sonuçta komutan çocuğa eşşeklik yapmak, onun altındaki askerin beli kırılıncaya kadar ezilmesi vatana hizmetine girmez.
Şunu söyliyim ben Şu an hiçbir komutanın eşşeklik yaptırdığını görmedim. Olurki yüksek bir rütbelinin habercisi olur Albay filan ondada sadece yanında ajandasını taşır başkada birşey olmaz. Onun haricinde asker nöbetini tutar, mıntıkasını yapar, bulaşığını yıkar yediği yemeğin ama, sonrada görevi neyse onu yapar. Berberlik, aşçılık, şöforluk filan ;)
Orda asker kendi isteğiyle yapıyordur onu emirle öyle birşey yaptıramazlar. bir şikayette gerdirirler o komutanı ;) Öyle bir emir verme yetkisi yok hiçbir komutanın. Özel işlerini emirle yaptıramazlar. Öyle eşşek ol yok işte ayağımı yıka filan yok öyle birşey.. :)
Ne alaka çocuklarla oynamak istemiştir kimse gelipte çocuğumun eşşeği ol filan demez, diyemezde zaten. Dediğim gibi bir şikayette öttürürler. Askeriye eskisi gibi değil, şimdi askerin yetkileri daha fazla. Dayak filan herşey yasak rütbeli askere hiçbişey yapamıyor şimdi. Sadece disiplinsizlik yaparsa yazar tutanağını ona göre işlemi yapılır..
Eskiden dayak filan serbestti. Daha sıkıydı zordu. Şimdi onlar kalktı çok şükür :) Ben Şu an Sivas'tayım kısa dönem olarak geldim. Gayette memnunum askerlikten. Burda alacağın en kötü cezayı söyliyim sana telefonla yakalanırsan 1 hafta askerliğin uzuyor. Tek sorun bu başka hiçbişey yok :)
15 ay askerlik yaptım komutan çocuğuna eşşeklik yapanı görmedim, özel işi için emir veremez 1-2 kez komutanım özel bir isteğini söylediğinde emredersiniz dediğimde olum emir değil komutanın olarak değil abin olarak rica ediyorum istemiyorsan yapmayabilirsin demişti. savaşın çatışmanın eksik olmadığı bir coğrafyada yaşıyoruz yarın büyük bir savaş çıkmayacağı belli değil silah kullanmayı askerliği her erkeğin bilmesi gerekir. süre konusu tartışılaabilir 12 ay bence uzun bir süre 2-3 ay temel askerlik süresi yeterli olacağını düşünüyorum geri kalanı profesyönel askerlere bırakılmalı. unutulmayan dostluklardan biride asker arkadaşılığıdır dostluktan öte kardeş olursun.
Valla bu ulkede kancik bol benim hedefim ozel harekat kari kiz degil yani. zorunlu askerlik olmamali diyenlerde Türk'üm demesin. eskiden kadinlar ve 12 yasindaki cocuklar bile Töre geregi zorunlu savasirken simdi bedelli sacmaligi cikarttilar. askerden kacanlar ya da bedelli gidenler bacimizdir elhamdulillah. rica ediyorum Türk'üm demesinler bu askerligi zorunlu kabul etmeyenler Atalarimiza saygisizlik olur siz Türk'üm dedikçe. s*ktir olun ulkemizden
vicdani redi destekliyorum ulkenın kurulu ısteklı ordusunun olması daha mantaklı 20 yasında coluk cocugu götürüp zorla bı ton sey yaptırtıp ustune hukumet cıkarları yuzunden bosuna sehıt oluyorlar. -gay lere yapılan bı cok ıncıtıcı seylerı es gecıyorum
Kadın kesinlikle doğru şeyler söylemiş. Asker torunuyum sahiden çok saçma işler yapılıyor. Ve askerlik zorunlu olmamalı herkes asker olamaz. Nasıl herkes doktor olamıyorsa asker de olamaz. Orta çağda değiliz ki kılıç kılıca savasmayacagiz, teknoloji gelişiyor neden 20 yasinda çocuklara ihtiyaç duyalim?
Ayrıca su bedelliye laf söyleyenleri anlamıyorum. Hem çoğu kapitalist sistemin kölesi olmuş halde hem de yok efendim fakirin suçu ne? diyorlar. Zenginler rüşvet vermiyor korudugumuz "devlete" para ödüyor bu para "devlet" için harcanıyor. Zaten üçüncü dünya savaşı çıksa seve seve seni beni de savaşa surukleyecekler. Rahat olun biraz.
Ülkede barış vurgulanır iken, reşitlik diye haykırılırken zorla bireyin eline silah verilmesi gayet saçma neyseki bedelli olarak kurtaracağım kendimi. Hele ki ülkedeki siyasi ekonomik ve terör saldırıları arrmış iken olmaz kaddiyen ve kad'den olamaz efendim. Bildiğim kadarı ile her bireyin seçme ce seçilme hakkı vardır. bu benim gözümde insan haklarına müdahaledir. Ben demiyorum ki ülkem için savaşmak istemiyorum. Ama zorla silah altına alınmama da müsade etmem.
Sen vatani görevini yapmıcaksın ya da para verip askerden kaçıcaksın sonra teskere alıcaksın askerlik yaptım diye geçinceksin vatan haini derler adama vatanını sattı derler vatanını satan anasını karısını kızını satar yeri geldiğinde sen zenginsin paran var ama fakir vatandaşlar ölüyor severim böyle adaleti nokta...
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vatani görev ile bu farklı bir durum. Ben burada askerlerin köleleştirilmesinden bahsettim, eşşek olmaya zorlanmasından bahsettim. Bu doğru mu peki?
Kardeş sana askerliği kim anlattı nasıl anlattı bilmiyorum ama kimse kimseyi eşek veya amele yerine koymuyor orda emin ol 15 ay yaptım Paşalar gibi her sabah içtima her öğlen spor her an savaşa gidicekmiş zinde tutuyorlar sen neyin kafasını yaşıyon ne içiyon sen
para ile yapılan askerlik gün gelir ülkenin başını belaya sokar bak Osmanlıya zırt pırt ayaklandılar bak abd girdiği hiç bir ülkede kara harekatında muvaffak olamadı sadece asker sadece askerlik yapmalı kısmına katılıyorum yarın bir savaş olsa eğtimli gönüllü insanlarla uff abi ya askelik çok banal diyenlerin ve para ile orduya alınanların farkını görürsün bugün para ile askerlik yapan para için bu işi yapan yarın savaş çıksa s. rim parasını vatanını der kaçar ben askerliğimi yaptım bir daha çağırsalar yine gider yaparım bizzat dogudda görv almak için dilekçe verdim kabul edilmedi merak etmeyin muallebi çocukları bizlere Allah sıhat verdikçe canınızı namusunuzu kendi canımız pahasına koruruz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
zorunlu askerliğe ekonomimize buyuk ölcude zarrar verdiği için krsıyım. abim awk komutanlarına garsonluk yaptı. siğimşim öyle askerliği.
Elbette ordu Amerikan ordusu gibi profesyonel olmalı fakat kara sınırımızı düşününce asker ihtiyacı çok fazla olmakla birlikte ülkemiz bu kadar askerin masrafını karşılayacak durumda değil ayrıca bu ülkenin ekmeğini yiyorsak yeri geldiğinde savaştan kaçmamalıyız
Profesyonel ordu mutlaka kurulmalı geri kalanlar ıcın 3-4 aylık veya temel savas egitimi için ne kadar sure gerekse o vakit kadar askere gitmesi lazım rastgele bu topçu bu tankçı değil kabiliyetine gore sınıflandırılmalı hazırda savasacak egitimli millet olmalı.
Askeriyenin içinde olmayan bilemez bu anlattıkların Faso fiso askerlerin şu an çok büyük hakları var arama kararı olmadan bile üstünü arayamıyoruz. İstediği an şikayet ediyor canı sıkılınca yalan bile ediyor soruşturma açılıyor. Bize karakterli vatanını seven namuslu askerler lazım. Kimin vicdanı neyi reddeiyorsa etsin.
İnsanlar özgürdür. Zorla hiç birşey yaptırılmamalı. Kişinin dünya görüşü farklı olabilir. Silahtan nefret eden birinin eline silah tutuşturmak çok saçma. ya da farklı sebepleri olabilir. Vicdani red haktır.
Mühendisliği bitirdikten 10 gun sonra askere gittim diyarbakirda yaptim annem bir damla göz yaşı dökmek dimdik arkamda durdu. Herkes kendinden sorumludur orada sehit olanlar ana kuzusu değilmi Allah önce kalbe cesaret verecek adama :) ölmekten korkan adam ileride eşini de kaptırır yanından
Zorunlu askerlik gerekli bir durum yoksa ülkeyi korucak insan kalmaz etrafta ne bileyim yapmak zorunda erkekler açıkçası paralı askerliğe bile karşıyım
bu söylenenlerin hepsi doğru bu insanlar askere vatana hizmet için gidiyor birilerine hizmetçilik için değil. bu tür durumların illaki düzeltilmesi gerek ancak vicdani red e kesinlikle karşıyım. çünkü bir ülkede askeri bilgi ve beceri nekadar çok olursa o kadar iyi. biz millet olarak da asker bir millettiz, bu döneme kadar kültürümüzden çok şey kaybettik askerlik özelliğimizi bari kaybetmeyelim.
Ben kendim her hafta başÇavuşun evine gidip bahçesine dökülen yaprakları topluyordum Albayımızın aldığı maaş 9 bin TL civarı bişeydi ama evini biz askerlere taşıttırmıştı. bir diğer başçavuş metresinin evinin mobilyalarını taşıttırmıştı. Askerlik komutan karısı olmak dışında bişey değil (Doğu hariç. )
Şahsen oğlum olursa askere göndermeyi düşünmüyorum.
Bir milliyetçi olarak destekliyorum, profesyonel ordu zamanı geldi ve hükümetin çözüm süreci politikalarının bedelini milletin zavallı yavrucakları şehit olarak ödemesin.
bence askerlil bildiğin timler bordon berelilerle sınırlı olmalı ülkenin güçlü donanımlı askeri birtlikleri olduktan sonra zorunlu yapmak için gitti 6 ile 12 ay arasında yaptığı askerlikten bişey beklenmesi saçma bence. boşuna insanalr ölüo
Zorunlu askerlik kalkmalı, askere giden arkadaşlar var geldiğinde aklınız varsa hemen gitmeyin diyolar resmen üst rütbelere kölelik yapıyosun diyolar hep yani vatani görev falan yok amelelik yapıyosun orda, kim 1 aylık eğitimle vatanı koruyabilir ki..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
vicdani reddi destekliyorum çünkü vatan barak ayağına yoksul çocukları ölüyor. ortalık iyiyken vatan zenginin ortalık kötüyken vatan fakirin oluyor. aha sur orada cizre orada çok meraklı olan gitsin operasyonlara. ben ne zaman canımı veririm vatan için? herkes gelince. yok ben gideyim bürokratın oğlu 18bine yapsın ulan bari 300-500 bin filan olsun değeri 18 bin mi? ne şehidi bırakın artık bu edebiyatı o kadar yüce bir şeyse şehitlik herkes olsun niye fakir fukara oluyor
Kim ne derse desin, en sağlam devlet kurumu silahlı kuvvetlerdir. Bütün bu söylenen saçmalıklar karalama kampanyasının bir ürünüdür. Yakın zamanda da gördük ki çok karalamalar yapıldı. Lütfen siz alet olmayın derim ben.
Askerlik vatan borcudur. Bizde vatan namustur. Namusun borcunu ödemeyene ne denir?
6
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vatanseveriz hepimiz elbette ama komutan çocuğuna eşşek olmak ayrı bir durumdur. Böyle bir emirle karşılaşsan ne yapardın? Askerlerin üstleri tarafından köleleştirilmesi doğru mu sence?
parası olan zaten askerlik yapmıyor şimdi nasıl bilmiyorum ama benim zamanınmda millet ordu evinde çalışmak isterdi subaya hizmet rahat iştir hele kadınlar arasındaysan deme keyfine
saçma sapan bir şey insanları daha beter askerlikten soğutur bunlar olması gereken gönellülük esasına dayalı askerlik isteyen gider 3 aylık silah dövüş eğitimi falan alır tamamne kamp havasında olmalı çatışma ortamlarına girilmemeli profesyonel ordunun işi o kamp havasın kaliteli bir askerlik eğitimi verilmeli olabildiğince kısa olmalı 3 ay en güzeli
Askerlik eskiden vatan goreviydi simdi çıkar çatişmasi o yuzden ben bedelli yapicam. Kimsenin cikari icin ölemem cikarlar icin olmenin onurlu birtarafi yok
Askere gidenlerin en az %50 si saçma sapan işlerle ugraşırır, yer, içer, yatar boşuna... Maksat gün dolsun... O kadar çok yapılan israf var ki engellense ülke zengin olur...
Zorunlu olmamalı ben evlat buyutucem edicem can parçami askere gondericem kor kursun hayatini canini alcak sonra vatan sagolsun dicem ne vatanı yahu canim gitmiş benim
Ben gidicem bu sene isteyerek Ama zorunlu gidilmesine karşıyım Şahsen istemeyerek biri beni askere alsa olası bir çatışmada p""çlik yapar askere sıkardım kurşunu ahsjsjxkd
Vicdani ret vatansızların uydurmasıdır bir Türk bunun lafını bile yapamaz.. bu fikri atan hain köpeklere şehitlerin hakkı her zaman haramdır böyle biline
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O kadar insan sehit düştü herkes bir zahmet askere gidip ne şartlar altinda askerlik yapıldığını görsün kendini ezdirmezsenn kimse özel işini yaptıramaz bu net
Ya ya paralı askerlik falan yapacak olan varsa yazıyorum paranız cebinizde kalsın. Öncelikle 10000tl ye cinsiyetini değiştiryorsun. 8000tl cebine kalıyor. Her türlü adam değilsin zaten..
maaşlı olabilir ama simdi sözleşmelilere en fazla 3500 veriyorlar böyle yeterli asker sayısına ulaşılmaz 5000 tl verilmeli doğuda yapacaklara o zaman olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimsenin kikseyi esek ettiği yok sağdan soldan duyumlarla gelmeyin. Ama bence kalkmali bazı askerin alti üstü zarar anasi babasi adam edememis yollamis askere son umut diye gonullu olsun askerlik adam gibi olanlar gelsin yapsin gerisi defolup gitsin
Ben lisedeyken bir asker kizi vardi erler ona bedava ders verirleridi, hatta kizin kizin kuaforlugunu bile yaparlardi. Zaten kizin onca isini bedava yapacak insan vardi ve kiz aşiri şımarıktı, hiç sevmezdim o kızı
En İyi Cevaplar