Zorunlu askerlik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bugün Sevilay Yükselir'in şu yazısını okudum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda, mantıklı saygılı görüşlerinizi bekliyorum
"Konuk moderatörümüz işadamı Ali Ağaoğlu idi. Bendeniz, "TSK bir an evvel profesyonel askerliğe geçmeli" tartışmasının bir noktasında dedim ki;
"Biz evlatlarımızı zorunlu vatan görevi diye askere gönderiyoruz ama bazıları subay eşlerinin hizmetçiliğini yapıyor. Saçlarını boyuyor. Evlerini temizliyor. Orduevlerinde düzenlenen kadınlar matinesinde kâh müzik yapıp eğlendiriyor, kâh mutfakta yemek yapıp masaya servis ediyor! Aralarında bebeklerinin altını değiştirtenler, 'gel çocuğuma biraz eşek ol üzerine binsin' diyenler bile varmış! Ben bunu bir anne olarak reddediyorum ve Genelkurmay'dan bu uygulamaya bir an evvel son vermesini istiyorum. Kusura bakmasınlar ama subay eşleri bu keyfi hizmetleri illa ki almak istiyorlarsa, bir zahmet bunu kendi bütçelerinden karşılasınlar!"
Zorla 'Eşşeklik'yapan askerler bile varmış. Avrupa Birliği'nin tüm ülkelerinde serbest olan vicdani ret hakkı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bizde de tanınmalı mı?
Anket sonucunu merak ediyorum
Güzel görüşlerinizi bekliyorum.😊
Vicdani ret'i destekliyorum çünkü..
Vicdani ret'e muhalifim çünkü..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: