AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
uygun bulmuyorum insanların acısı var bide bunların telaşına düşüyor ve düğün yeri gibi oluyor ayrıca orada yediği yetmiyormuş gibi çantasına da yemek atıp götüren sorumsuz insanlar var
aslında dağıtmak 3 gün onu da komşuların getirmesi gerekli ki uzaktan gelip orada acıkan olursa onlar için verilir değilse bunu yemek programına çevirmek yanlış
Milletin cenazeye saygısı kalmamış ki artık gelen sanki düğüne gelir gibi yemek yemeye geliyor artık cenaze bahane ben amcamın cenazesinde bir pide daha alıyım da eve götür yerim diyen olduydu
Hazır bir şeyler dağıtılabilir yakınları tarafından ama ev halkından yapılmasını beklemek ya da ev halkının kalkıp yapması bence saçmalık
Kesinlikle doğru bir şey değil. İnsanlar cenazeye mi gelmiş düğüne mi gelmiş belli değil. Ayrıca bu bidattır.
Acilen kaldırılmadı yasaklanması gereken bir şey.
Yaw adam anasini babasını gömmüş toprağa milleti n derdi yemek zıkkım yiyin
Milletin evinden yemek getirip başı sağ olması gerekenleri beslemesi gerekiyor, tam tersi değil. ''Başın sağ olsun, ama pilavını yerim, kola da var mı?''
Tabiki hayır. Doğum günü, düğün, cenaze v. b böyle şeyler yemek için değildir. Sevdiklerinizin iyi ve kötü günlerine yanında olmanız için
Pidenin sevenlerdir, evine götürmeye çalışanlar..
Dinen zTen eve gelen kolu komşu yemek getirir , ölü evinin öyle bir zorunluluğu yok
Doğru bulmuyorum insanların acısı varken hizmet etme derdine düşüyorlar. Zaten yemek beklemek saçma gün yapılıyo sanki baş sağlığını dile ve git
Bunu daha önce sormuştum ve aşırı saçma bir şey çay ikram edilirde insanlar çay bile versen 3-4 kez içiyor sinir bozucu
Yıllardır adet. Acımızı paylaşmaya onca yoldan geldiniz, bari aç gitmeyin demek. Saygıya, saygı.
Doğru bulmuyorum çok saçma geliyor.
Benim canımdan can gitmiş senin çayını pilavını mı düşüneceğim. Sanırım ben dayanamam çok fena bozarım.
Gelenek görenek millet acısını yaşayamadam birde millete hizmet ediyor normalde cenaze evine yemek getirilir
Ölünün ruhuna belki dualar edilir diye ama artık yemek ya da bi etkinlik olmadan insanları bir araya toplamak gerçekten imkansız gibi
Evet onun sevabı vefat edene gider ama aşırıya kaçmadan helva ya da küçük ekmek arasi pide gibi masa falan kurulmadan yapılmalı bence
Büyüklerimiz su istediğinde ya da ikramda falan ölmüşlerin ruhuna gitsin derler
Üzüntünün üstüne beni çalıştırdılar mesela ama ses etmedim. Gereksiz mi bilemem çünkü bende gidip yemiştim bir cenazede.
aslında yemek adeti guzel ama bu yemegi sanki iftar ya da dugun yemegi gibi yiyen hatta cenazeye neden geldiğini bilmeyen bizim toplum suclu
Bizim komşular yemek getirmişti. Ölü evinde yemek pişmez derler ama ne bileyim. İnsan acısını yaşamalı, bu tür adetler kalksın ya saçma sapan.
Ben entube iken biyolojik annem olacak ne ayıp ne dağıtırım cenazede diye düşünmüş hani evladim ölüyor değil de cenazede ne yediririm toprak yesinler.
Varsa çay kafidir. Cenaze evinde yemek olmaz. Söylenir ise 1-3-7 ve 40 günlerinde yemekli yapılır ve söylenir.
Doğru bulmuyorum ama maalesef her yerde var bu sadece oturup hüznü paylaşıp Kur'an vs okusalar daha güzel olur
Yemek dağıtılır tabi ölünün ruhu için, evdekiler yemek yapamadığı için vs. Ama karabiber olayı😅 alır karabiberi 😅…….
Hayır bulmuyorum aksinin olması lazım adamların cenazesi var birde aç doyurmakla uğraşıyorlar
Bulmuyorum. Hayır için pide dağıtılıp yaş evini hiç karıştırmamayı doğru buluyorum.
İnsanın kafası dağılıyor misafir ağırlarken misafirin gitme amacıda o bence
Evet uzaktan gelenler oluyor üstelik vefat eden kişinin hayrına da dağıtılıyor
sonuçta bu bi gelenek ama zorunlu değil eğer ağırına gidiyosa yapmazsın olur biter ama yapıyorsan şikayet de etmicen sonuçta orada o insanlar yemek yerken vefat eden kişiye sevap oluyor
Doğru bulmuyorum. Eğer ki cenazeye uzaktan bir akrabam gelmişse ikramda bulunulur ama onun dışında çok gereksiz ve yorucu
Bizde yok öyle bir şey sadece çay verilir o kadar yemek falan olmaz yani dedem ile nenem ölünce sadece çay verdik gelenlerde en fazla 10-15 dakika dışardan gelenler yatıya bile kalmazlar
Cenazelere katılmam pek ama dağıtılmasın da ne gibi zarar olabilir bilemedim.
Doğru bulmuyorum insanların acısı varken yemek dağıtılması saçma geliyor
Cenaze günü banada yanlış geliyor. Bu yemek işi 7'si ve 40'ında verilebilir
Hayır, orada zaten cenazenin sahiplerinden en yakınları yemek yemeli.
İnsanlar vefat eden kişiden çok, yemekle ilgileniyorlar. Gerçekten rezil durum.
İnsanlar acı çekerken o halde milletin yemeğini vs düşünmesi gerçekten çok kötü ve asla doğru değil
Dogru degil acili hicbir kimse misafir agirmalak zorunda degil gelen karni tok gelsin
yapılması doğru fakat cenaze sahibinden beklenmesi yanlış.
Evet bizim toplumda verilir vefat eden kişi işin yemek verilir yemek yiyemeywn kişiler katılır hayır
Bu dağıtımı aradan zaman geçtikten sonra yapmalılar bence..
canım saçma adetler , geleneksel olupta mantıklı bi iş görmedim alayı aptalca
Hadi yemek verilir tamam da. Lahmacun olsaydı keşke diyen kansızlar vardı..
Bence çok yanlış bir adet. Ne yazık ki bu iktidarın yerleştirdiği bir sistem oldu.
Sadece yemek yemek için gelenleri görünce garip geliyor açıkçası
ben cenazemiz olursa Allah korusun öyle bişe yapmicam isteyen evinde gitsin Kuranını okusun
Pilavın üzerine biraz daha tavuk eti var mı? diyende var
Gidilmesini bile doğru bulmuyorum. Bırakın insanlar acısını yaşasındiye bağırasım geliyo
Yiyip gelsinler acıkınca gitsinler. Hep saçma bulmuşumdur. Çoğu da dedikodu yapiyo zaten
dugunden farki yok cenazelerin.. sirf yemek yiyebilmek icin cenazeye hazirlanip gidenler var
Tamamen saçmalık ama yapmasanda arkandan konuşuyorlar...
Onu ben de gördüm. Geberesiceler. Gidin evinizde zıkkımlanın duygusuz pilavcı b.. K beyinliler
Tam bi Kayseri'li gibi konuşmuşunuz
Hahaja hadi ya
Valla yanlış anlamayın lütfen Geberesiceler sözünü Kayseri'liler çok kullanır o yüzden dedim
Yani Allah rızası için yapılıyor ama pilava karabiber istemekte ne biliyim kxjxjx
Aslında tam tersi olmalı adamım cenazesi var milletin yemeğini mı düsünecek
Çok saçma bende anlamıyorum herkes evınde yesin gelsin yemeğini.
Yok gidip evlerinde zıkkımlansinlar sevmem öyle saçmalığı
Cenaze eve komsular falan dagitir niye dert edeyim
Bence yanlış. Yani resmen gelen insanlara hizmet ediyoruz acımızı yaşamak yerine
Doğru bulmuyorum. Bizim burada komşular pişirip cenaze evine yemek götürüyor. Cenaze sahipleri için.
Hayır. Zaten insanların acısı var bir de AŞ evi görüyorlar asırı saçma.
Yani cenaze evinde kaç dk. duracak zaten onda da yemesin saçma sapan şeyler.