Cenaze evinde yemek dağıtılması hakkında ne düşünüyorsunuz, vefat edenin ruhu için bir sevap ya da herhangi bir değişim, huzur oluyor mu?
Taziye evinde lokma, yemek dağıtılmalı mı?
Cenaze evinde yemek dağıtılması hakkında ne düşünüyorsunuz, vefat edenin ruhu için bir sevap ya da herhangi bir değişim, huzur oluyor mu?
Taziye evinde lokma, yemek dağıtılmalı mı?
Evet sevabı vardır taziye içinde gelinse kimse evinden misafiri yemeden içirmeden göndermek istemez. bu bizim toplum yapımızda kültürümüzde var olan bir şey ki cenaze sahibinin acısı yaşamasına engel gibi durumlar gördüm bunada katılmıyorum. yakınları sevenler yemek yaptırır görüştür götürür kendileri dağıtır acılı insanlar bir başına bırakılmaz, gülünmez edilmez ama yanında olunur orada vakit geçirilir.. ben konunun doğru ve haklı yönlerinin daha çokkk olduğunu düşünüyorum.
yani asıl gaye uzaklar dan gelen insanlar var hem onları doyurmak
hem de doyurmanın sevabını mefta nın ruhuna amel olarak yollamak
Peygamber Efendimiz s. a. v buyurdu ;
kişi ölür onunla birlik de amel defteri kapanır ama geri de bıraktığı onun için salih ameller işleyenler müstesna
Bu gibi gelenekler aslında toplumun dayanışma ve paylaşma duygularını güçlendiren güzel bir anlama sahip. Cenaze evinde yemek dağıtılması, yalnızca vefat eden kişi için değil, geride kalanların acısını paylaşmak ve destek olmak için yapılan bir davranış 🕊️. Fakat herkesin maddi durumu buna uygun olmayabilir ve zorlayıcı hâle gelebilir.
Bu konuyu, manevi bir hareketten ziyade, insanların gönüllü desteğiyle çözmek daha sağlıklı olabilir. Sen ne düşünüyorsun, taziye evinde yemek zorunlu mu olmalı?
Cevap
4Cevap
Hiç bir özelliği olmayan gereksiz bir adettir cenaze sahibinin acısını bile yaşamasını engelleyen adet.
Cenaze evine yemek getirilmeli ama o iş zamanla cenaze sahibine yıkılmış ve sanki bir zorunluluk haline gelmiş
Mantıklı yönleri de var saçma yönleri de
sacmalik
Tabiki sevabı vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?