+1 yılYakın zamanda abisini kaybetmiş biri olarak söylüyorum bu görgüsüzlük bizim toplumumuzda asla son bulmayacak bir gerçek. Abimi kaybettiğimizden günden itibaren ilk bir hafta sadece hizmet ettik. Üstelik acımızı paylaşmak adına yatılı kalanlar da dahil günde üç öğünden fazla bir hizmet. Acımız mı paylaşıldı? Hayır. Erzağımızı paylaştık helâl i hoş olsun o ayrı ama hoş değil. Tıpkı görselin de yazdığı gibi pilavını tavuksuz isteyen mi dersin, çocuğuna ayrı küçük kaplarda yemek isteyen mi dersin, evdeki kocasına isteyen mi dersin bütün utanmazların, hâlden anlamazların ve insanlıktan nasibini alamamışların uğrak yeri bence cenaze evleri. Sürekli beklenen çay servisini saymıyorum bile. Kur’ân okuyayım, ölüye de bir faydamız dokunsun yok. Ben veriyordum milletin eline zorla. Düşünüyorum bazen belki de tüm bu saçma âdetler insanı bir şekilde oyalıyordur ama daha güzel olabilir her şey. Cenaze evinde yemek yenmez mesela aksine oraya taşırsınız 40 gün, acılarına dalıp yemeden içmeden kesilmesinler diye gözetirsiniz. Bizde cenaze eviyle düğün evinin ayırımını bilmeyen cahil bir toplum var.
68 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏼
- +1 yıl
Aminn ♥️
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin.
- +1 yıl
Amin.. teşekkür ederim 🙏🏼
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Artık cenazelerde yapmacık oldu teyzemin cenazesine milletin oturup yemek yediğini görünce bence cenazeye mi yemeğe mi gelmişler demiştim. Ölünün hayrına arkasından yemek yedirilir. Tamam ama ikram çıkarken yapılmalı herkes evinde yesin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ya tweeterda aynı kişileri takip ediyoruz ya da instada cezmiyi :)
Bu cenazede yemek olayı en gıcık olduğum şey ama maalesef kişisel olarak da önüne geçemiyoruz. O an geldiğinde sazı birileri eline alıp çalmaya başlıyor ve biz maalesef onlara uymak zorunda kalıyoruz.23 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu Türk kültürünün bir geleneği.
Cenazelerde acı içinde olan aileler yalnız bırakılmak istenmez ve onların acılarını teselli etmek için taziyeye giderler. Giderlerken de yanlarında yemek götürürler.
Ev sahibi de getirilen bu yemeklerden bir kısmını getiren misafirlere ikram eder. Onlara yaptığı hizmet ve onlarla ettiği sohbetle de acısını bir süre de olsa unutmaya çalışır.
Diğer kültürlerde nasıldır bilmiyorum ama bizim geleneğimiz hâlâ bu şekilde devam ediyor.
Ben de bir çok cenaze yaşadım. Ve gelen misafirlerle gerçekten acımı bir nebze olsun unuttum. Onlara hizmet ederken insan biraz da olsa kafasını dağıtıyor.
Mutluluk paylaştıkça çoğalır, acı ise paylaştıkça azalır...40 Yorumla Başsağlığı, destek, dua etmek için herkes gelir. Gelmesi doğaldır, gelmesini beklerim ve isterim.
Bir kişinin cenaze merasimi ve evi ne kadar kalabalık ise hayatta iken de ne kadar sevildiğini gösterir.
Biz Türküz başta ve Müslüman, ikisinin sentezi gereği cenaze olan ev kalabalık olur. Cenaze esnasında insanların acıkmaları kadar doğal bir şey yok, onlara hizmet edecek kişiler ise uzak akraba ve komşulardır.
Madem dedesinin yasını tutuyorsun, otur yas tut. Senden kimse bir şey beklemez ergen diyesim var yazıyı paylaşan arkadaşa.
Türk kültürü yeni neslin birtakım tembelliğine kurban edilecek korkarım.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılBence tam bir saçmalık hatta benim yakınım vefat etmişti cenaze bildiğin kabul gününe bayram ziyaretine döndü ikramın ardı arkası kesilmiyordu etli ekmek, pilav derken ipin ucu koptu ikramlar artmaya başladı şok üstüne meyve suları koşa fanta gazoz, şerbet vs derken en son kıbrıs tatlısı dağıtıldı ve son olarak çay ve maden suyu servisi yapıldı. Cenazede merhumdan çok tayyip erdoğanın adı zikredildi😒benim bildiğim taziyede acı kahve veya az şekerli helva ikram edilir. Ha helva vardı bir de fıstıklı ve bol şekerliydi hatta üstüne toz şeker serpilmişti birde tarçınlı irmik helvası vardı
11 Yorumla- +1 yıl
Götürülen yemekte İkram edilmez cenaze sahibi yemek yapamaz yesin diye gönderilir
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslında cenaze evlerinde yemek dağıtılmasını hani bir derece kabul edilebilir sayabiliriz diyelim..
Asıl cenazeden daha acı bir şey varsa oda; cenazeye sadece yemek, yemek için gelen insanlar bence daha sinir bozucu..
Düşünsenize oraya acınızı paylaşmak için değil sadece yemek yiyeyim mantığıyla kâr güdüp gelen insanlardan sahtelik paçalardan akıyor.
Bir isanın acı gününde, kendi acısını yaşayamaması ve gelen gidene yemek hizmeti ile uğraşmasını doğru bulmuyorum.
Ams bizim kültürümüzde böyle batı kültüründe böyle bir durum söz konusu olmuyor.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBiz ölenin hayrına yaptırırz o niyetle dağıtılır. Helal hoş olsun. Bunda bir sakınca görmüyorum. Zaten evde pişmez dışardan gelir dağıtılır. Çay da dağıtırım almayana zorla verirşm. Sadakası olsun merhumun lakin benim en tiksindiğim gelen insanların sanki birbirini hiç görmemiş gibi çene çalması ve kikirdemesi. Bunu gördüğüm anda surat ifademle tiksindiğimi belli ediyorum yapanlara.
30 Yorumla Doğru bulmuyorum..
Anadolu adetlerine göre komşular ve akraba olan kim ise gelen yemek getirir / getirmesidir adet olan...
Bana göre olması gereken de bu dur..
Biri çorba getirsin, biri tavuklu pilav getirsin, biri sade bulgur...
Bunlar hiç zor şeyler değil..
Ne yenildiğinin hiç bir önemi yok..
Hem yemek getiren sevap alır..
Yoksa hem yemeği hem hizmeti cenaze sahibi ve yakınlarından istemek doğru değil..21 Yorumla- +1 yıl
Bir defa taziye ziyareti kısa olur..
Yemek, çay peşine sigara içip, tatlı güzelmiş biraz daha alabilir miyim? Sorusunun sorulacağı yer ve zaman değil...
Taziye ziyaretine gelen, mümkünse Yasin-i Şerif okur, okuyamazsa üç ihlas bir fatiha okur, dua eder, cenaze yakınlarını teselli eder ve gider...
Bu çerçevede bırakın yemeği çay kahve beklemek bile bence abestle iştigal..
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBizim memlekette ortalama bir hafta yemek pişmez. gelen herkes getirir ama cenaze evinde yemek yemek gibi bir durum var maalesef. tamam acımız var diye yemek getiriyorlar da acimizi bulasik yıkamaktan yaşayamıyoruz ki 🙄 yemek bitiyor çay faslı başlıyor. Sirf yemek yemek için gelenler bile oluyor Antalyada öyle değil ama ilk gün cenaze sahibi yemek verir sonra gelenlere hic bisey yok
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Hayattan nasibini alamadan yaşını başını almış, kendine bir gram katmadan öylece yaşayıvermiş insanların ahmak hareketleri en çok da böyle günlerde batar.
Pide soğuk diyen de duydu bu kulaklar, çay isteyen de, kah kah kah gülen de, camiileri karıştırdım diye millete büyük telaşla ne kadar da çok gezindiğini anlatan da... Kimsenin saygısı yok kimseye.
Allah vere de böyle birkaç kişiyi zor günlerde tepelemesem!20 Yorumla
+1 yılEylül ayında amcamı kaybettik biz. En büyük oğlu almanya da yaşıyordu geldi gömdük ettik ondan küçüğü 45 yaşında hadi pide falan yaptıralım dedi. Büyük olan da ne pidesi bırakın artık şu cenaze evi burası aş evi mi dedi. Ayakta alkışlayasım geldi de evin arkasına kaçıp sigara içmiştim ahah
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslam'a göre cenaze evine yemek götürülür yemek yenmeye gidilmez. Yemek götüreceksin ki ev sahibi yasını tutabilsin. Bu işlerle uğraşmasın.
https://www.youtube.com/embed/BNebyc542ME50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılDünyanın en saçma olayıdır. Cenaze evinde yemek pişirilmez.
Cenaze evine elinde yemekle gidilir.
İnsanlar acı çekerken ya bu pidenin tadı iyi değil yemeğin tuzu yok diyenlerin ağzını burnunu kırasım var.30 Yorumla
+1 yılBence yemek dağıtılması şart çünkü hem o kişinin hayrına bu yemeği veriyorsun hem de insanlar acını paylaşırken gün boyu senin yanında kalıyor doğal olarak insanız acıkıyoruz. Ama herkes kendi yemeğini kendi almalı fikrim bu. Hizmet ettirmek doğru değil ya da pilava karabiber eklenmesini istemek..
20 Yorumla
+1 yılBaş sağlığına gelirken yemek getirilmesinin gerektiği yerden misafirlere çorbasından çayına hizmet etmeye ne ara geçtik cidden bende anlamadım ama çok yazık. Hizmeti beğenmeyen birde saçma sapan isteyenlerin yaptığı da çok ayıp insan nerde bulunduğunu bilmeli
20 Yorumla
+1 yılyok artık o kadar da değildir. pilava k. biber isteme yüzsüzlüğünü göstermemiştir. eğer cenaze evi bir yakınım komşum arkadaşımın falansa yemek işine girilecekse cenaze evi sahibinden de izin alarak insanlara ben yemek ikram ederim. ailem de öyledir. kimin düğünü cenazesi varsa olabildiğince y ardımcı olmaya çalışırız.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılAbla muhtemelen verilen yemekler, cenazede dağıtılan ekmek, helva vs. merhum /merhumenin ruhu için yapılan bir şey. Kendi mantığımla açıklamaya çalıştığımda dünyadan ayrılan kişinin adına sevap işleme, onun adına iyilik yapıp insanları doyurma, ruhunun bir nebze de olsa huzura ermesi gibi inanışların sonucu olduğunu düşünüyorum.
20 Yorumla Üslup şöyle olmalıdır kanımca, taziye evi yakınlar tarafından kendi aralarında para toplanarak kiralanır ve yine o parayla yakınlar tarafından yemek şirketlerine yemek siparişi de verilir ve en az üç gün yakınını kaybedenlerin yanında hem maddi hem de manevi olarak durulur.
20 YorumlaTaziye ye gelen insanları misafir Perver bir şekil de karşılamak, Kuran'ı Kerim okumak, yedirmek içirmek gelenek ve görenek icabı gelenlerin de Dua sını alıp yapılan hayırı Ölmüş kişi nin ruhu huzur bulsun Ev ahalisi de Acısı olmasına rağmen Dimdik ayakta durması için yapılıyor.
Bir nevi eskileri yad et ama üzülmeyin, kahrolmayın diye bir meşguliyet20 Yorumla
+1 yılBir yakınını kaybetmenin üzüntü ve sıkıntısı içinde olan cenaze sahiplerinin, taziye için gelen misafirlere yemek hazırlayıp sunması ilave bir telaş ve sıkıntıya sebep olacağından mekruh görülmüştür (İbn Âbidîn, Reddü’l-Muhtâr, III, 148). Bunun yerine komşular veya yakınlarının, cenaze sahiplerine ve gelen misafirlere ikramda bulunmaları sünnettir (Tirmizî, Cenâiz, 21).
20 Yorumla
+1 yılBu gelenek saptırılmış. Normalde cenaze evine taziyeye gelenler yemek getirir ve bu yemekten yemezler. Amaç yasta olan kişi yemek yapmakla uğraşmaz. Aç kalmasındır. Günümüzde ise kim bunu saptırmışsa çok güzel saptırmış. Düğün evine çevirmiş olayı.
20 Yorumla
+1 yılDoğru veya yanlış.. Coğrafya kültürü adetleri örfleri vs
21 YorumlaBizim burada ölünün arkasindan sevap kazanicagina inanildigi için ne kadar yedirip icirirsen ölüye faydasi var algısı olduğu için herkes seve seve hizmet ediyor bir işkence halini ya da zorunluluk halini almiyor ama tabi buna inanmayan biri için ( tercih meselesi ) bu durum zorlayicidir ama şahsen dinde acımız arasında milleti doyurmak zorundayız diye bi ayet okumadim geleneksel bi durum büyük ihtimalle ama senin bakışacinla da olay cekilebilir ya da cekilemez bir hal alıyor
10 YorumlaDurum hoş değildir ve yas tutana çevresi ve komşuları hizmet etmeli lakin iş dönüp dolaşıp yas evinin hizmet etmesine dönmüş
Ayrıca adı vefat edenin ruhuna sevap adı altında gösterişli yeme içme toplantılarına dönüşmüş
Vefat edenin dünyayla bağı kalmaz ritüeller yaşayan yakınlarının gönlünü tatmin içindir10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılBencede yanlış ben küçukken dedem vefat etmişti 13 14 yaslarındayken kimse doymak bilmedi habire bir şeyler istiyorlar 2 3 kisiye tepsi kaşik ne bulduysam geçirdim pismanda değilim yine olsa yine yaparım güle oynaya yeyip içenler toplum çok saygısiz bizim utanma edep yok
10 Yorumla Çok güzel soru ve çok yanlış. Açıkçası öyle bir durumda kimseyi görmek istemem ailemden başka. Kötü bi olay yaşadık. Kimse yanında olmuyor zaten. İnsanı o an en iyi ailesi anlıyor çünkü birlikte yaşıyorsunuz o durumu. kaldi ki bu durumda yemek dağıtmak yanlış geliyor. Allah korusun ama ben böyle birsey yapmayı doğru bulmuyorum yapmam da.
10 YorumlaCenaze işlemlerinde yemek verilmesi pek tavsiye edilmez özellikle de cenaze sahipleri için yani konu komşu eş dost akraba evde yemek yapar ve taziye evine kendileri getirirler yani onlar hem cenaze sahibi nir yandan da bu işlerle uğraşmasınlar diye ancak ülkemizde bu yok ülkemizde kim olursa olsun oooooo surda bir cenaze varmış hadi gidelim de aç karnımızı duyuralım diyenler bile var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılCenaze evinde yemek yiyen, ölenin bıraktığı mirastan geride kalanların hakkını yemiş olur. Aksine, cenaze evine yemek götürülmelidir, acısı olanlar, taziyeye gelenlere yemek hazırlamakla uğraşmasın, ayrıca masrafa girmesinler diye. Bu saçma geleneği kim uydurduysa ben onun kafasına sı.. yım. Bizim insanımız görgüsüz, ya ikinciyi ister beleş diye, ya taziyeye gelemeyen eşi/çocuğu için de paket ister, gittiği yer aşeviymiş gibi.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Benim bildiğim cenaze evine komşular yemek getirir ve gelenler yesin diye değil ev sakinleri yesin diye. Çok anormal bir toplumuz hepimiz bu acıyı yaşıyoruz ama başkasının başına geldiğinde hiç yaşamamış gibi davranıyoruz. Bizde cenazeye zaten saygı yok ama kalana da, acısına da saygı yok. Cenaze evinin yeme içme dedikodu yapma yeri olduğunu sanan insanların varlığı çok trajik.
10 YorumlaSadece canı tatlı istediği için bedavay helva yemek için cenaze evlerine gidenler biliyorum ben. Gerçekten çok saçma bir olay. Zaten birini kaybetmişler, sende onu teselli etmeye gidiyorsun. Yemek yemeye, gün yapmaya değil! İnsanlar bunun bilincinde olabilse keşkek ☾
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. kesinlikle doğru değil ama işin garip tarafı ne kadar bu durumdan herkes rahatsızlığını dile getirsede iş giderek daha çok çığrından çıkıyor bizim çocukluğumuzda komşular yemek getiridi onuda komşular dağıtırdı sonra cenaze sahipleri kıymalı yaptırmaya başladı cenaze sahiplerini yakını dağıttı daha sonda iş lokantadan yemek getirtmeye dışarda çay servisine kadar geldi
10 Yorumla
+1 yılBu yanlış bir davranış. Komşular cenaze evlerine yemek getirir. Çünkü yakınları ölen insanlar hüzünle boğuşup, defin töreni yapıp anca kendi içlerindeki insanları teselli etmekle uğraşırlar. Komşuları baş sağlığına gelirken bunun bilincinde olup yemek falan getirmeli. Avrupa'da bu adet vardı sanırım. Bı tek bizde az bu adet.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, doğru bulmuyorum. İnsanlar acılarını yaşamak yerine hizmet ediyor ve bu çok saçma. Çayını açık isteyen, yemeği beğenmeyip başka yemek soran, eve de yemek gönderilmesini isteyen saçma sapan bir toplum var. Bir acı var ve bu kimsenin umurunda değil. Herkes kendi evinde karnını doyursun ikram beklemesin bu nedir yani.
10 Yorumla Ölenin cenaze namazı kılınır defin işlemleri yapılır mezarda baş sağlığı söylenir orada tamamen kapanır yok eve taziye yok evde yemek saçma sapan işler olarak geliyor hep bana bırakda insanlar kendine gelsin kaybettiği kişinin acısını yaşasın kendiyle başbaşa kalsın birde samimi gelmiyor baş sagliklari hep yapmacık adet yerini bulsun diye yapıyor çoğu insan o samimiyeti o hissi göremiyorum hiç bir cenazede
10 Yorumla
+1 yılCenaze ve düğün törenleri dünyadaki en saçma ve gereksiz bulduğum iki saçma sapan tören çeşididir. Özellikle de yine saçma sapan Türk gelenekleri kapsamındakiler ekstra aptalca. Keşke yemekle bitse sıkıntısı. Gereksiz bir telaşe, yorgunluk, koşuşturmaca.
10 Yorumla
+1 yılCenaze evi yemek pişirmez, cenaze evine yemek götürülür. Yakını ölmüş kişilerin evine karın doyurmaya gidilmez. Cenaze evini yemek yapmadı diye kınayan koca gotlü adamlar/kadınlar varsa da zıkkımı köküyle beraber yesinler.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun amacı açlari yoksulları doyurmak onlarda ölen kişiye dua ediyor
Ölen kişi de rahatlıyor dualarla yani öyle diyorlar
Ama bu devirde böyle yüzsüz insanlara gıcık oluyorum şapur şupur tabaklarını süpürüyorlar sanki mahzende aç kalmışlar20 Yorumla
+1 yılBizim buralarda da var o adet.. Sanırım her yerde var..
Zaten genelde cenaze sahibi olanlar yaptırmazlar.. Eş, dost, akraba yapar yemek işlerini.. 3 gün ve günde 2 öğün..
Açıkçası mantıklı tarafı da var mantıksız tarafı da..20 Yorumla
+1 yılNormalde cenaze evine yemek yapılıp götürülür. Komşular yakın akrabalar üstlenir bununla. Cenaze sahibi değil. maalesef günümüzde cenazeler yemek toplantısına hatta uzun zamandır görüşmüyorduk cemaze bahane oldu bir görelime dönüştü.
30 Yorumla
+1 yılBen mutfakta tatlı alıp evine koştura koştura Kaçıranı da gördüm hatta geçen seneydi unutmuyorum gördüğümde dedim ki ayran da götür yanında iyi gider
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmcam intihar ettiğinde savcı gelsin diye 1 saat ipten indiremeyip izledikten sonra ceset torbasında başkalarının yardımıyla 4 kat merdivenden omzumda indirdikten sonra morga gönderip bir ton telefon konuşması yaptıktan sonraki sabah 6 da adliyenin morgunda cenazeyi bekleyip defin işlemlerini yapıp gömdükten sonra
tek derdim kalmıştı pide ve ayranı gitmeyen kaldı mı? Çayına şeker atamayan var mı?10 YorumlaAile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Normal şartlarda taziyeye gelenleri ve kaybı yaşayan aile fertlerini düşünerek komşu ve akrabalar yemeği verir.
Komşuluk ilişkileri azaldıkça olay amacından sapıp aile fertlerine yüklenen bir misyona dönüştü.20 Yorumla
+1 yılİşin aslı yemeğin dışarıdan yapılıp getirilmesi (konu komşu akraba vs) adettir.. Acısı olan ev sakinleri yeme içmeyle uğraşmasın diyedir. Getiren de kimi oturup birlikte yer kimisi sadece yemeği bırakır gider..
20 YorumlaBu insanlar, genellikle akşama kadar süren cenaze öncesi başsağlığı dilenmesi, cenaze töreni ve defin işlemleri süresince bir şey yemezler. Yapılan ikram, acı günde yalnız bırakmayan dostları aç bırakmamak içindir.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dedem rahmetli olduğu zaman biz evdekileri kibarca kovduk herkes evinde dua etsin acısını evinde yaşasın bizde yalnız kalmak istiyoruz dedik arkamız dan konuşanlar oldu ama umrumda değil
30 Yorumla
+1 yılİkinci tabağı isteyenler var, evdeki çocuğuna da yemek götürme derdinde olanlar var, daha ayran yok mu diyenler var. Bana kalırsa cenaze evi aşırı kalabalık bile olmamalı. İnsanlar bi süre sonra oturup dedikodu yapıyorlar çünkü.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılAslındaaa cenaze günü yemek verilmemesi gerekiyoor ama bizim insanımız elalem ne deeer diye bi yemektir hizmettir almis basini gidiyo..
Zaten acıları var bide millete hizmet derdi eksik olsunnn 🤦🏻♀️10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet doğru, uzaktan gelenlerde oluyor sonucta
Benim en sinir olduğum şey vefat eden kişinin eğer durumu iyiyse geriye kalan ailesi hemen mal mülke düşüyor 40' çıkmadan bence anormal saçmalık ve karaktersizlik bu çok gördüm10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılzaten o kaybı yasadıgını alıstıra alıstıra hisset diye gelir o kalabalık ve evet taziyeye gelenlerde cenaze sahipleride ve belediyelerde yemek hazirlattirir guzelde bir adettir maksat yemek yensin degil zaten beraber olunulmasi
10 Yorumla hehh ıste bızım sülale kuzu kesmezsen bıde laf ederler pılav tereyaglı olmazsa laf yersın bıtmedı bı abu adetler suveyda hanım sız nerelısınız acaba yarayan yerıme tuz bastınız valla hee
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı. Cenaze evinde ev sahibi yemekle uğraşmaz. Aslında cenaze evine komşular yemek götürür. Olabilir dışarıdan uzak yoldan gelmişlerdir yemek yiyebilirler ama kapı komşusu olup da, hem yemek getirmeyip hem yemek yemek biraz garip.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. Rahmetli dedemin cenazesinde o yemeği yaptırmayın ben sevmiyorum lahmacun yaptırın diye sipariş veren insanı elimden zor aldılar.
40 Yorumla
+1 yılBizde de yemek verilyo olenin ruhuna degsin diye ama sadece yemek icin gelmesi hos degil milletin tabi
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılBizim örf ve adetimizde cenaze evine yemek götürülür ve cenaze evindeki yemek hizmetini yakın komşular yapar ev ve sülale halkı yasini tutsun gelen taziyeleri kabul etsin diye
21 Yorumla
+1 yılİnsanlar sabahtan akşama kadar bekliyor yanlız bırakmıyorlar birer öğün geçiştirecek kadar verilmeli en azından oraya yemek yemeye gelenleride diyecek söz bulamıyorum
20 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin başınız sağ olsun 🤲 Gerçekte usul cenaze evine yemek götürmek ve cenaze sahibine yardım etmek ve zaten İslam ne kadar doğru yaşanıyor ki böyle olsun. Kesinlikle haklısın
20 Yorumla
+1 yılçok doğru
Harun Kolçak ölmeden önce bir not bırakmıştı arkamdan yemek dağıtmayın başsağlığı adı altında masraf yapıp insanların aç karınları doyurmayın diye ve daha bir çok şey10 YorumlaSacma buluyorum ben ölmüşüm niye arkamdan kutlama yapar gibi helvalar yemeklerr dağıtıliyo yanii ne alaka dicem demek istiyorum fakat bunun baska bi yuzu daha olabilir diye düşünüyorum. Mesela ölmüş kisinin ruhuna sevap olmasi icin yoksullarin karnini doyurmak gibi bir durumdu da eskiden sonradan degise degise bu olay gunumuze gelmis olabilir mi acaba?
10 YorumlaGelenek görenek olunca suistimal edeni oluyor. Ben helva yorumunu bizzat duymuştum “ ay helva damaklarıma yapıştı kıvamı iğrençti” demişti teyzenin teki. 🤔💁🏼♀️🤦🏼♀️
10 YorumlaGörsel iç sesim, dedemi ve anneannemi kaybettiğim zaman kaybettiğime üzülürken bir yandan da yemek yiyen insanlara sinirleniyordum. Benim için zorlu bir süreçti fazlasıyla.
10 Yorumlabence cok sacma, zaten birini kaybetmiş acısı var. niye bir de elalemi doyursun ki? aksine onların yardımda bulunması gerekiyo böyle bi durumda. birini kaybetmis ve kendine yemek için bile yemek yapmakla ugrasabilcek durumda degildir o kisi. asıl yakınlarının yiyecek ya da baska bir şekilde yardım etmesi gerekir diye düşünüyorum ben.
10 Yorumla- Devamını Gör (182)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat