Komşumuzun annesi öldü. Herkes yemek yaptı getirdi. Bizde kıymalı pide yaptık götürdük. İnsanlar bian bi kaos yarattı resmen. Çantalarına doldurup evlerine götürdüler. Ben şok ben iptal.
Ben cezane evlerinde yemek yemenin hoş bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ne ev sahibi yemek yapmak zorunda kalmalı ne de misafirler aç gözlü bir şekilde yemek yemeyi beklemeli. Birkaç saat evi işgal edip sonrasında insanları zaten acılarıyla başbaşa bırakıyorsun zaten. Birde arkandan iş bırakıyorsun. İki saat yemek yemeyince de kimse ölmüyor çok acıkan olursa evine gidince yer. Ben böyle durumlarda dağıtılan helvayı bile yemeye çekiniyorum ve pek içim almıyor insanların ziyafet gibi görüp saldırır tarzda yemek yemesi hiç hoş değil.
En saçma şeylerden biridir cenaze olan evde belli bir süre yemek bile pişmez ölen kişinin yakın akrabaları yas tutar uzak akrabalar eş dost kolu komşu da o eve yemek götürür başınız sağ olsun ziyaretine giderken gittiğinde de yemek yenmez az kalınır zaten az bi helva ye başınız sağ olsun de çık ne boş boş işler sanki akşama yemeğe çağırmışlar gibi
yesin helal olsun ama eve götürdüklerini tabaktan seçiyorsa yani 3 çeşit yemek var tabakta ikisini alıp tekini bırakan olunca senin ya bacım çocuğu demek isterim * lazım onları
Cenaze evinde temek iyi birsey ancak yemeği cenaze sahibi yapmayacak. Peygamber efendimiz cenaze sahipleri yemek vs yapmasın onlar cenaze ile ilgilensin komşuları veya dostlarida yemek ve ikram işlerine baksın diye emir buyurmustur
Aslında cenaze evinde yemek kültürünü baya bir değiştirdik. Normalde cenaze sahipleri yemek yapabilecek durumda olmadıkları için (yaşadıkları kayıba bağlı duydukları acı yüzünden) komşular yemek yapar götürür, ve bu yemek sadece cenaze sahipleri içindir. Fakat günümüzde taziyeye gelenleri doyurma telaşına dönüştü. Bu görüntü beni cidden delirtiyor. Sadece yemek vakti gelip tıkınip gidenler mi dersin yemekte dedikodu yapanlar mi dersin, yemek ardından bıraktıkları çöpleri mi dersin... resmen insanın açısına acı ekliyorlar
Bazı cenaze sahipleri yemek firmaları ile anlaşıp 3 gün yemek sunuyor , bence bu şartlamalardan bir an evvel kurtulmamız lazım
Ben bunu sadece terbiyesizlik olarak algılıyorum insanların acısı varken sen oraya acıyı paylaşmaya gitmişken ne çayın ne suyun ne yemeğin hesabını yapmamalısın..
Yemek ikram edilirse elbette yenir o ayrı bir şey.. yemek yaparız yapıcak halde değilsek yaptırırız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanlar zaten üzüldüklerinden ya da mevlit için cenaze evine gitmiyorlar ki. Karınlarını doyurmak, sohbet etmek için gidiyorlar. Mezarlıkta ağlayan insanlar eve geldikten sonra hiçbir şey olmamış gibi dedikodu yapıp yemek yiyorlar. Hatta bazen doymayıp tekrar istiyorlar, yemeği beğenmeyip laf ediyorlar. Cenaze evinde normalde yemek yapmaz komşular ya da akrabalar bir şeyler yapıp getirir. Ama insanlar sanki yemek zorunluymuş gibi bir şeyler bekliyorlar.
Şahsen anneannem kaybetmiş biri olarak söyluyorum çoğu insan gercekten yemek pide için toplanmış asla unutmam biz acı yaşarken millet yemek kavgası ediyordu dağıtmayin ya ne hayirı seviyorlarsa yemek için değil olen kisi için gelsinler
Hayır tabi ki insanların hayır yapması için bir fırsat. Tâbi ki yemeğe gelen insanların bunu o kişi için bir hayırina vesile olduğu bilincine sahip olmalı kişi
Eğer uzaktan gelmiş misafirler ise tabi ki yemek yiyecekler bunda bir sorun görmüyorum ben ama "yemek yok mu yaa" falan gibi diyenler olursa beni de sinir basar tabi ki
Cenaze evine cenaze sahipleri için yemek götürülür. Acıları var. Yemek hazırlamaya halleri yok. Bu taziyeye gidenlerin yemek tırtıklamaları aç gözlülük.
Cenaze evine yemek için gidenler çok, bu yanlış bişi git ziyaret et kalk evine git. Bizim millet abartmayı sever. Bide yemek yeseler de bu sefer beğenmezler dedikodusunu yaparlar.