AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
Adet olmuş yemek ikram edilmesi yanlış birsey bence acısıylami uğraşsın yemek bulaşıklami
Yedikten sonra ölen için fatiha okunsun diye veriliyor bence bir sakıncası yok israf edilmediği sürece
Eğer bu kadar çok üzülebilseydim hizmet etmezdim
Etmemekte sizin elinizde
Yemek yapılmaz. Cenaze evine yemek götürülür. Ve türk geleneği bu.
Yemek helva dağıtılır adet ama ekstra bidaha pilav yemek ya da karabiber istemek arsızlık bence
Ben cenaze evlerinde helva dagitilmasina bile karşıyım. Adam ölmüş millet tatlı yiyor
Sagitilmasi gerekli ama sizi engelleyecek seyler olmamali
Ölenle ölünmez kardeş pilavın yanında ayran da isterim
Ateş düştüğü yeri yakıyor diye boşa demiyoruz. Benimde anneannem öldükten sonra cenazede dağıttığımız pide kapış kapış hiç görmemiş gibi. İnsanlar o kadar yüzsüz ve aç işte
Cenaze evlerini aş evine çeviren zihniyeti esefle kınıyorum 👻👻
cezaevi diye okudum ya. Cenaze evlerine insanların gelme nedeni baş sağlığı dileyip ailesine destek olmaktır. Ev sahibi oturur;komşular, yakınlar vs yemek dağıtır.
Taziye deseymişim
Bulmuyorum zıkkım yesinler yani Tövbe tövbe
doğru dan ziyade anlamlandıramıyorum ama işin içinde anlam aramak da doğru değil sanırım.
Tabi ki doğru bulmuyorum ben yakınını kaybetmişim üzgünüm millet benden yemek mi bekliyor?
Zıkkımın kökünü yesinler.
Çok saçma bence zaten aileden biri kaybedilmiş çok büyük bi üzüntü var bide üzerine başka dert yokmuş gibi yemek ve helva hazılanmak zorunda kalınması çok acımasızca
Gereksiz buluyorum arkadaşımın annesi vefat ettiği gün birisi bu pilav olmamış yemem diye bağırdı arkadaşım zor tuttu o yemeği kadının başından aşağı dönmemek için bırakınca insanlar acısını yaşasın..
tamam tobe tobe ya embesile bsk
B.. k yesin dediydim mk kssj
Bi yerde bu konu çook yanlış anlaşılmış geri kalanı da ses çıkarmadan devam etmiş. Çoğu yerde cenaze evine yemek götürülür. Maalesef bu konuda da "elalem" işgüzarlığı elden bırakmıyor
Taziyyee gelen oluyor gelen aç olmaz sonuçta
dagitilmamalı. aksine konu komşu yemeği getirmeli. adamın acısı var yemeği mi düşünür
Yanlış bilmiyorsam eğer önceden komşulcenaze evine yemek getirirmiş maalesef şimdi tam tersi oluyor ve bazıları sadece yemek için geliyor.
Hayır. Gelenek görülsün diye bir kapta helva/lokma dağıtılması tamam ama acı yaşayan birine gidip de çay içmek karnını doyurmak çok saygısızca
Abi en yakinlar gelsin gerisi gelmesin ne herkese hizmet mi edilir oznmn misafirler etsin ztn aci var o evde
Biz cenazelerimizi memlekete götürdüğümüz için mecbur yemek veriyoruz. Yoksa en yakın bakkal 20 km uzakta acından ölür gelenler.
çok saçma bir şey yaa bence. insanların acısı varken yemek neden dağıtılır ki
çok saçma bir adet. yas mı tutmalı hizmet mi etmeli.
Hayir insanlarin o kadar acisi varken bi de yemekle uğraşıyorlar
evet, küçükken sırf yemek için cenaze evlerine gidyordum kshdkfkgj
Çok yanlış çok ulan babannem ölmüş benim ben ağlaya ağlaya millete yemek veriyorum saçmalığa bak ya
Bence cenaze evine yemek götürülmeli. İnsanlar acısını mı yaşasın senin aç karnını mı doyursun
Doğru bulmuyorum gerçi bir çok adeti doğru bulmuyorum kültürümüzdeki
İnsanların acılarını yaşamalarına bile müsaade edilmiyor.
Doğru bulmuyorum bence komşular yakınlar cenaze evine yemek götürmeli insanlar acılarını yaşayamıyor
Başınız sağolsun cenazede yemek dağıtmak sünnettir ondan dağıtılıyor
Ölü arkasından dua edilmesi için yapılan bir yöntem. Zahmet olmazsa 3 kulhu bir elham okusunlsr
Tabikide doğru çünkü o kişinin arkasından hayır veriyosun o kişiye sevap gidiyor
Tâbi ki de öyle olması gerekiyor
Üzücü ve sinir bozucu bir durum
Başkasının cenazesiyse çok doğru buluyorum
O yemek yoksula gitse neysede işte uydurma şeyler
some anadolu insanı prablımzz
Sırf yemek içmek için gelenler bile var.
Onun normali cenaze evine yemek götürülür.
Doğru bulmuyorum çok yanlış
cok sacma insanlar yemek yemek icin mi geliyorlar
Helvanın tarifini isteyenler🙈
cenaze sahibinin dağıtmasını doğru bulmuyorum
Kesinlikle çok yanlış buluyorum.
Bana göre de yanlış ama gelenek olmuş artık
Tamamen geri kafalılık
aga onlarda insan ya hani
Doğru bulmuyorum, zehir yesinler diyesim geliyor..
Aslında dinen o evde yemek dağıtılması uygun değil belirli bi süre. Yenilmesi de doğru değil.
Helva belki ama yemek ortama ağır kaçar sanki…
Normalde komşular onlara yemek getirir.
Sanki şölen alanı oluyor
Doğru bulmuyorum. Saçma sapan işler.
Sırf yemek için gelenler var
Benim bildiğim cenaze evlerine yemek götürülür
Cenaze evine hiç bir şey yaptırılmaması lazım
Amcamı kaybetmiştim, ani bir ölümdü. Kadının biri çayını açık istemişti, elime bardağı heri vererek.