Toplumda dini inancı olmayanlar dini inancı olanlardan daha fazla gibi hissediyorum.
Dini İnancım var
Dini İnancım yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sen onlara bakma okulda öğrendiklerini çevresine sunarak kendini bir şey sanan kisilerden ibaret.. okul okuyorlsr ama koskoca kâinatı yaratana inanamiyorlar..
Merak etmesinler ölüm er ya da geç gelicek..
Ben de inanmayanlar arasındayım :D
Söyle diyim.. İslam kusursuzdur kusurlu olan biz insanlarız.. er ya da geç gerçeği görürsün
Neden hristiyanizm hinduizm değil de İslam? Ve sence Hristiyanlar neden müslüman olmuyorlar?
İneğe yapan hindularda mantık yok.. vede hristiyan ve museviler İslam'dan önce gelen dinlerdir. Tıpkı okul gibi düşün 4 kitap.. ilk okul. Orta okul. Lise. Ve üniversite..
Hristiyanlar neden müslüman olmuyor dedim sen bambaşka bir şey söyledin.
Hristiyanlar neden müslüman olmuyor dedin ya ozaman Yahudiler neden hristiyan olmadı demek daha mantıklı.. dediğim gibi insanların işine ne gelirse ona bakarlar..
Sen hristiyan bir ailede doğsaydın hristiyan olsaydın. Sonradan müslüman olur muydun?
İşte soru dedigin bu olmali.. merak ederdim sonuçta Kur'an en son kitap orada İsa Musa Davut İbrahim Süleyman.. hepsinden bahsediyor.. araştırır öğrenirdim..
Aynı şekilde hristiyanlığı da araştırıyorsan dediğine katılabilirim. Ama şuanda " En doğrusu benim inandığım , o yüzden araştırmama gerek yok" diye bakıyorsan bu dediğine katılamam çünkü bu mantık hangi dine inanan insana sorarsan sor hepsinde var."En doğrusu benim inandığım" diyor herkes.
Elbette gördüm baktım.. araştırdım
. Budizm vs hiç biri mantıklı gelmiyor
Ama müslüman olarak okuyup araştırınca mantıklı gelmiyor. Budistler bakıp " Hz. Muhammed ayı 2'ye böldü" yazısını okuyunca , onlara da müslümanlık mantıklı gelmiyor.
Ayı ikiye böldü diye bir şey yok çoğu uydurma..
Müslümanların %99u bu dediğim şeye inanıyor. Ayı 2ye bölme olayına.
Kur'an da yazilmiyan herşeye inanma saat yaklaştı ay yarıldı bu Kuran'da geçiyor.. kıyametin gelecigi zamanı bildiriyor
evrimagaci.org/.../kur039an039da-gecen-ay039in-ikiye-bolunmesi-bilimsel-olarak-ispatlanmis-midir-4838 burayı sakın okuma okursan dinin değişir kanka :D
Aya daha hiç kimse gitmedi hepsi hikayeden ibaret.. vede yazılar. Boş..
Ay'a kimse gitmedi dedikten sonra sana söyleyeceğim hiç bir şey yok. Sen büyük oyunu çözmüşsün.
Aynen öyle zamanımızda kamera fotoğraf makinası hepsi mevcut.. ama bize gösterilen her şey sahte
Daha yeni James Teleskopu gönderildi. 10 milyar dolarlık bir yatırım. O da mı yalan?
Onun yerine ulaşıp.. aktif hale gelene kadar uzun bir zaman alicak oda başarılı olursa
O ayı da geçiyor ama uzaklık olarak. Aya gitmedilerse oraya nasıl gidiyorlar?
tamam kardeşim kaç tane foto gösterdiler hepside sahte çıktı.. kaç sene önce gittiler neden şimdi giden yok
Giden yoksa uzay alanına niye bu kadar yatırım yapıyorlar? Adamlar senin ülke olarak yıllık gelirinin 10 katını sadece uzay araştırmasına ayırıyorlar. Yapma gözünü seveyim. Türkleri inandırmaya mı çalışıyorlar? Sırf sen inan diye space x diye şirket mi kurar adam? Hadi diyelim ki onlar Amerikalı milleti kandırmaya çalışıyorlar. Rusya , Çin , Kore neden bu alanda bir sürü çalışma yapıyor? Bütün dünya bir oldu Türkleri inandırmaya mı çalışıyor?
sorunda bu işte anlayın bunu dünya dışına milyarlarca dolar yatırıp dünyayı mahfedıyorlar sebeb nedır neden..
Cevap
6Cevap
Elhamdülillah Müslümanım
Neden müslümansın peki?
Yer ile gök arasında tüm kainatın belli bir sistem ve nizam ile hareket ettiren Allah ın emrine uydum Bana bir önder olarak Hz Muhammed i yolladı, rehber olarak da Kur'an ı Kerim i indirdi ben de okudum işittim kabul ettim şahit olup hükme uydum
Bu söylediklerini isimler farklı olmak üzere bütün dinler söylüyor zaten.
Kainatın muhteşem düzenini bütün dinler sahipleniyor. Bunların hepsi Budanın eseridir , hepsi kutsal ruhun eseridir hepsi... nın eseridir falan. İsmi değiştir koy. Bu inanmak için bir sebep değil ki. O insanlar niye müslüman olmuyor?
Bu onların problemi benim değil şahsen olmak isteyen olur inanmak isteyen inanır, inanmak istemeyen inanmaz
müslümanım elhamdulillah
Neden müslümansın peki?
çünkü doğru olan tek din de ondan
Nereden biliyorsun ki bütün dinleri araştırdın mı?
eminim!
Tamam eminsin de , mesela dünyada 1.5 milyar tane hinduizm'e inanan insan var. Onlara sorunca onlar da "eminim!" diyor. Niye eminsin? ben bunu soruyorum :D
Sorunun cevabı internet ortamında bile var
ee yani
Attığın videoyu izledim ama verdiği cevaplar tatmin edici değil. Diğer dinlere de çok rahatlıkla uyarlanabilir cevaplar. Bu çocuğun söylediği kelimelerden "Allah" dediği yerleri "Kutsal Ruh " diye değiştirsen de aynı yani bir değişiklik olmuyor. Eğer bu video tatmin ettiyse seni "Kutsal Ruh" diye değiştirmiş olsalardı o zaman hristiyan olacaktın demek oluyor.
@euroyakulumHz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7) Acaba, Hz. İsa'dan sonra şu âleme gelen ve insanlara hakiki teselli veren Hz. Muhammed (asm)’dan başka kim vardır🤔fani insanları ölümün ebedi idamından kurtarıp hakiki teselli veren kimdi?
Hz. İsa dedi; “Artık sizinle konuşmayacağım: Çünkü bu dünyanın reisi geliyor ve bende onun hiçbir şeyi yoktur.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 30)
Hz. İsa dedi;"Ve o geldiği zaman günah, salâh ve hüküm için dünyayı ilzâm edecektir.”(Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 8) Acaba Hz. İsa (a. s)’dan sonra, dünyanın reisi olacak ve hak ve batılı ayırıp, Hz. İsa (as)’ın yerinde insanları irşad edecek, Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gelmiştir? Ve Ondan başka “Alemin reisi” olma unvanına kim layıktır? Hem Hz. Davud (as)’dan sonra, Hz. Muhammed (asv)’dan başka hangi nebi gelmiş ki, doğudan batıya kadar dinini neşretmiş ve memleketleri cizyeye bağlamış ve padişahları kendine secde eder gibi itaat altına almış ve her gün insanlığın beşte biri kendisine dua ve salavat okur olsun? Bunları yapmış tek kişi olarak Hz. Muhammed (asv)’dan başka kim gösterilebilir? Demek, İncil’de, Hz. İsa (a. s)’dan sonra geleceği belirtilen “Alemin reisi” tabiri ile kastedilen; Hz. Muhammed (asv)’dır. Hem “fahr-i alem” yani “alemin kendisiyle övündüğü” unvanı, Efendimiz (asm)’in en meşhur unvanıdır.
Rabbime şükürler olsun ki Satanistim.
Ben de Allah'a şükürler olsun ki deistim :D
Sen zaten çok "deistin" ya hahaha
Elhamdülillah müslümanım
Peki müslüman olmanın sebebi var mı?
Senin müslüman olmama sebebin var mı? Sana bir soru soracağım bana meteryalist cevap vermeni istiyorum? Elinde bıçak olan bir adam, bıçak meteli ile çocuğu öldürüyor. burada bıçaktaki atomlar, bu adamdaki adamdan daha suçlu olduğu halde biz neden bıçağı değil de adamı hapse atıyoruz?
Öncelikle suç dediğimiz şeyi belirtelim : Bir insanı öldürmek. Sonra farklı bir açıdan bakalım , bıçak yöneten mi yönetilen mi? hangi konumda ve bıçak kendi kendine hareket edebilen bir nesne mi? Yönetilen konumda ise zaten yöneten suçludur. Yöneten konumda ise, elinde bıçak tutan herkesin birini öldürmesi gerekir. Elinde bıçak tutan herkes (aşçılar , berberler vs.) birini mi öldürüyor? Hayır. Demek ki yönetilen konumda. Bu konumda bıçak sadece verilen görevi yerine getiriyor. Görev : birini öldürmek , suç : birini öldürmek. Görevi veren suçlu. Güzel açıkladığımı düşünüyorum.
Suç neye göre suç? Bana çocuk öldürmenin suç olduğunu bilimsel olarak ispatlar mısın?
Çocuk öldrmek bilimsel suç mu ahlaksal suc mu? Ahlâk kavramı somur yani meteryalist bir şey mi yoksa sotut kavram mı? Neden ahlakı savunuyorsun? Ahlâk metaryelizme ters bir şey
Benim müslüman olmama sebebimden önce hiç bir dine inanmama sebebimi söyleyeyim. Çünkü sadece müslüman değil değilim , aynı zamanda hristiyan da değilim , budist de değilim, pagan da değilim. Eskiden müslümandım ve bana "neden müslümansın? " sorusu sorulduğunda "çünkü en mantıklı din bu din" demiştim. İnternette dolaşırken bir gün dinlerin yayılış haritasına denk geldim baktım renklerle göstermişler. Sonra dedim ki "mantığa göre şekillenseydi , ya tek renk olurdu ya da herkesin mantığı farklı çalışıyorsa rengarenk olurdu." Ama gördüm ki mantığa göre değil herkes annesi babası neye inanıyorsa ona inanmayı seçiyor. Çünkü çocukluktan itibaren herkes "kendi" dinini severek yetiştiriliyor. Mantığını da ona göre oturtuyor bu sebeple de herkese "kendi" dini mantıklı geliyor. Müslümanlara "farklı bir dine mensup ailede doğsaydın yine de müslüman olur muydun? " diye sordum. Çoğu evet dedi. Kendileri hiç farklı dinleri araştıran insanlar değiller. Niye araştırmıyorlar? çünkü "en doğrusunu" bulduklarını düşünüyorlar. Yine de müslüman olurdum lafı doğru olsaydı bu dinlerin coğrafi yayılışı haritasına renk olurak yansırdı. Peki farklı dine mensup ailede doğduklarında ne olacaktı? Yine o dini seveceklerdi. Ve yine "en doğrusunu" bulduklarını düşüneceklerdi ve yine farklı bir dine inanmayı reddedeceklerdi.
Müslüman : Ey budist yanacaksın
Budist : Ey müslüman yanacaksın
Hristiyan : Ey müslüman ve budist yanacaksınız.
Pagan : Hepiniz yanacaksınız ben yanmayacam.
Bütün dinler "sadece kendisine inananlar hariç hepsinin yanacağını" söylüyor. Bu yüzden hepsine inanıp yırtayım da diyemiyorsun.
Ben kesinlikle bir yaratıcının olduğuna inanıyorum çünkü büyük patlama ile başlamış olsa da her şey o patlamayı ortaya getirecek bir gücün olması gerekiyor. Ama bu yaratıcının insanlarla iletişime geçmek için birilerini gönderecek kadar düşeceğini düşünmüyorum. Kendisi gelebilirdi. Oğlunu kesmeye götürecek kadar cahil birini peygamber olarak görmüyorum. Kendi kızını diri diri toprağa gömecek kadar cahil birini halife seçen dini de din olarak görmüyorum. Yaratıcı bu kadar boş işlerle uğraşmazdı emin ol. Peygamber gönderecek olsaydı bu zamanda gönderirdi, ayı ikiye bölecekse bu zamanda böldürürdü. İşte o zaman haritada gerçekten tek renk olurdu.
Çocuk öldürmek bilimsel ya da ahlaksal bir suç değil. Ahlak insanların sonradan edindiği ve üzerine sürekli kurallar koyduğu bir şey. Bir şeyi savunmak için illa öbür şeye karşı çıkmak zorunda değilsin. Bazı ahlak kurallarını ben de benimsediğim için , uyguluyorum. Çocuk öldürmüyorum mesela bu "benim" ahlakıma göre terstir. Ama "başkasının" ahlakına göre ters değildir öldürür. Yine o öldüren kişinin yaptığı bu eylem "başkasının" ahlakına ters olduğu için onu hapse atar. burada çelişki yok ki.
Ahlaki kuralları savunuyorum diye materyalist düşünceden vazgeçmiş olmuyorum. Örneğin Türk olduğumu savunuyorum diye İnsan olmaktan vazgeçmediğim gibi. Hem Ahlakı savunup hem materyalist olabilirsin. Bunda herhangi bir sakınca ya da çelişki yok.
Allah'ın varlığına inanıyor isen meteryalist olamazsın. Çünkü meteryalizm Var olan jer şeyin uzay-zaman içindeki nesnelerden ibaret olduğunu savunur. Allah ise bu zaman dilimi içinde bulunan bir nesne olmadığı için, Allah'ın varlığını kabul eden birisi metaryelist olamaz. Allah'a inanıp inanmaman önemli yani şu an. Ateist misin deist mi agnostik mı nesin onu bir açıla. bana önce
Deistim ben. Materyalistliğe yeni bir tanım getirmişim o zaman ben. Gördüğümüz duyduğumuz hissettiğimiz her şey materyaldir ama bu materyalliği ortaya çıkaran bir güç olmak zorunda diyorum. Mantık bunu gerektirir. Kendimle çelişmiyorum.
Yeni bir tanım değil. Deizim Allah gibi soyut kavramları kabul eder fakat Meteryalistler bunu kabul etmez. Meteryalistler bilinci bile bilimle açıklanabilcegini savunur. Ama Big Bang bilim ile çelişiyor. Çünkü her patlamanın bir nedeni olmak zorunda. Fitili ateşleyen Allah'ı madde ile açıklayamıyorlar. Bunun yerine nasıl patladı bilemiyoruz diyorlar. Bundan ötesi yok diyorlar. Oysaki patlama tahribat yaratır, kâinat gibi mükemmel bir düzeni hiç bir patlama kendi kendine yapamaz. Aklı olmayan bir dua aklı olan bir insanı dünyaya getiremez. Şimdi gelelim deizme. Deizm bana göre saçma neden? Allah insanları attı çekildi izliyor bu görüş çok saçma. Neden? Allah diyor ki: Ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim. Yani bu ne demek? Sen şimdi kanser ilacını bir karışım bulsan tüm dünya'da adın duyulsun istemez misin? Herkes ister bunu Kanser ilacını bulan adam gidip de beraberlik yapmaz değil mi? Saçma olur. Allah da bütün kâinatı yaratan bir güç elinde olduğu için bunun bilinmesini istediği için evreni yarattı. E peki bu Allah ben sizi yarattım da sizi niye yarattım diye bize sormayacak mı? Sen diyorsun ki dünyaya iyiliği yaymak için yarattı. Peki ABD Japonya'ya atom bombası attı. Milyonlarca insan öldü. Bu bombayı atanlar ise hiç ceza almadan öldüler. Cennet ve Cehennem yoksa bu insanları Allah neden yaratmış olsun dünyaya iyiliği yaymak için yarattı ise? Bu insanların cezasız kalması insan vicdanına ters mi değil mi? Ama İslam'da ise herkesin yaptığı tüm günahlar amel defterine saniye saniye yazılıyor. Ve hesap gününde bu suçluların hepsinin cezası verileceği belirtiliyor. İkinci mesele, okul inşa ettiren birini düşün, basketbol, tenis, aklına gelebilecek her şey var. Şimdi sen bu okulu inşa ettikten sonra, bu okula öğretmen atamaman mantık hatası olur değil mi?
E Allah da bu kâinatı yaratan yüce kudret. Bu kâinat okulunu biz insanlara öğretmesi için kimim, neden varım, ölünce ne olacak? Bu soruların cevabını verecek bir öğretmen atamaması yani peygamber göndermemesi mântık hatası olur
Öncelikle binlerce anonim şiir şarkı kitap var. Herkes adının duyulmasını ister diye bir kural yok. Sen herkes adını bilsin isteseydin nickini handsomehell01 yerine ismini koyardın. İsmin bilinmesini istemek olayı çok insansı. Bşr yaratıcının böyle bir egosu olmak zorunda değil. Ayrıca o yaratıcının islamın yaratıcı olarak gördüğü Allah olma zorunluluğu da yok. Örnek veriyorum , sen Buda'sın ve kainatı yarattın. Peygamber de gönderdin. 1.5 milyar insan sana inanıyor. Ama 2 milyar 3 milyar insan da seni başkası sanıyor. Yine sana inanıyor ama seni başkası sanıyorlar. Bu senin zoruna gitmez miydi? Yaratıcı mantığı ile zoruna gitmek ne demek onu bile bilmezdin. Biz insan olarak sonradan kendimize Ahlak diye bir şey yüklemişiz. Milyonlarca insanları öldürenler ceza almadan öldüler diyorsun. Kaplan da bin tane ceylan yiyor ama kimse tarafından yenilmeden ölüyor. Milyonlarca insanı öldüren kişiler evet ceza almadılar eğer ölümden sonra hayat varsa ve ceza almaları gerekiyorsa alacaklardır. Ama bu cezayı onlara verenin islamın bahsettiği Allah olacağı meçhul. Çünkü diğer dinler de bu dünyada yaptığın kötü şeylerin cezasını öldükten sonra çekeceğini söylüyorlar. Budistlere göre seni buda yakacak , sana göre onları Allah yakacak. Bana göre kimsenin yanacağı falan yok. Veya yakacaksa da insanların bildiği bir tanrı olmayacak bu.
Örneği anlamamışsın. Bütün sanatçılar sanatını icra eder. Şiir kitabı ile covid aşısını bulan insanlar bir değildir. Allah'ın elinde tüm dünyayı evreni kâinatı yönetecek bir güç vardı. Bunun bilinmesini istedi. Tüm dünyaya fayda sağlayacak bir aşıyı bulan insan kendisinin bilinmemesini ister mi?
Buda bile Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in geleceğini haber veriyor 🤔 düşünüyorum.1) Hint mukaddes metinleri, 2) Buda,3) Tevrat,4) İncil, 5) Zebur. Tüm bu semavî dinler nasıl oluyor da Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in geleceğini haber veriyor 🤔 onu geçtim sana tek bir soru. Haşa ve kella Kuran yalan ise. Kuran diyor ki biz birçok Kavmi helak ettik. Lut, Semud, Firavun vb. Sana sorum şu: Neden peygamberleri destekleyen kavimler devam ederken, Peygamberlere karşı gelen kavimler günümüzde yaşamıyorlar? Örneğin Hz. Musa'nın Yahudi kavmi ve Firavun'un Mısır kavmi. Kur'an biz helak ettik diyor. Eğer Kur'an yalan söylüyor ise neden Hz. Musa'nın Yahudi kavmi hâlâ yaşıyor iken Firavun kavmi neden ortada yok 🤔 Kur'an da bunun gibi bir çok delil var. Ama siz sadece meal okuyarak Kur'an'ı anlayabileceğinizi sandığınız için size ayetler mantıksız geliyor. Çünkü Kur'an'ı okumayı bilmiyorsunuz. Kur'an anayasadır. her şey yazmaz. Sana namaz kıl der kaç rekat kılman gerekir yazmaz. Bu yüzden senin İslam dinini doğru anlayabilmen için Kur'an+Tefsir+Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in evrensel hayatı+Sahih Hadisleri araştırıp okuman lazım. Cem Meriç güzel bir örnek. Daha yeni müslüman oldu ve şu an bütün kitaplara cevap veren seri hazırlıyor. Şu an Oryantalizm düşünürlerinin kitaplari ile ilgili açıklama yapıyor. Enes Doku'yu da evren ve Bilimsellik hakkında daha fazla bilgi sahibi olman için tavsiye ederim. O da ayetleri bilim ile açıklıyor.
Hala hint mukaddes metinleri diyorsun. Kardeşim nasıl oluyor da geleceği görüyorlar? diyorum. Hint mukaddes metinleri insan tarafından yazılmadı mı? Bana islamı savunurken bile fire veriyorsun. Kimse geleceği göremez diyen İslam değil mi? Hint mukaddes metinlerinde HZ muhammed'den bahsettiği falan yok , eğer varsa yine diyorum bunlar nasıl geleceği gördü? Hz Muhammed gelecek demişler. Kimler? 5000yıl öncesinin insanları. İNSAN diyorum dikkat edersen. İNSANLAR nasıl geleceği görüyor? İslamda önemli olan 4 tane kitap var. Kuran , İncil , Tevrat , Zebur. Hint mukaddes metinlerindeki örneği getiriyorsun. Tabi şuanda "neden yazmıyor?" sorusuna da, değiştirilmiş diyorlar. Daha da kötü cevap veriyorlar yani. Değiştirilmediğini varsayalım, bu insanlar nasıl geleceği gördü? İslam geleceği kimse göremez dediği halde?
Sana olayın ince ayrıntılarını aydınlatayım , bir kere o mukaddes metinlerinde Muhammed ismi falan yok. Kalki avatar diye geçiyor. Müslüman insanlar da aaa bu Muhammed olabilir demişler sadece. Ben de şimdi "Hindistan için bir kurtarıcı gelecek diyip ismine de Hoppa Terya desem , yüzyıllar sonra benim yazılarımı bulup bizim kurtarıcımız Gorki, Türk yazıtlarında Hoppa Terya diye geçiyor diyecekler. Aynı şey. İsmi Muhammed diye geçseydi de bir şey değişmezdi. Çünkü islama göre kimse geleceği göremez , bu yüzden o insanların ne yazdığı önemli değil. Çünkü geleceği gördüklerini iddia edersek , hind mukaddes metinlerini kutsal kabul etmek zorunda kalırız. Sana göre hind mukaddes metinleri kutsal mı? eğer kutsalsa senin müslümanım dememen lazım.
Aynı şekilde Budizm için de geçerli. İslam'da yeri olmayan bir başka din, Hz Muhammed'den bahsetmediği halde , bir kaç kişi gelecek kurtarıcıyı ona devşirmiş. Yine dediğim gibi Hz Muhammed'den bahsediyorsa bile (Ki bahsetmiyor) , iki ihtimal var. Ya geleceği göremez diyip eleyeceğiz , ya da onu da kutsal kabul edeceğiz.
@euroyakulum İslam hakkında hiç araştırma yapmadığın çok belli. Al sana ayet: “Gaybı bilen O’dur. Gaybını, razı olduğu rasulden başkasına bildirmez.” (Cin, 72/26-27).“Gaybı bilen O’dur. Rasul” ifadesi sadece peygamberler için kullanılan bir kelime değildir. Nitekim,“Allah meleklerden ve insanlardan 'rasuller' seçer.” (Hac, 22/75) Ayetteki “Rasul” kelimesi, meleği de içine aldığına göre, meleğin bazı veli kişilere ilham getirmesi hiç de reddedilecek bir durum değildir. Devam ediyorum:
“Hiçbir beşer için, Allah’ın, bir vahiyle veya perde arkasından konuşması veyahut bir elçi gönderip de izni ile ona dilediğini bildirmesi dışında konuşması yoktur.” (Şûra, 42/51) Ayette, “Allah peygamberlerine bu üç yoldan başka konuşmaz” denilmeyip “Allah insanlarla bu üç yoldan başka konuşmaz” denilmesi peygamber dışındaki diğer insanların da, ilâhî kelâmdan nasibi olabileceğini göstermektedir. Allah’ın bir elçi vasıtasıyla konuşması, Hz. Cebrail’i peygamberine gönderip vahyini bildirmesi tarzındaki durumları bildirmektedir.
Görüldüğü gibi, “Gaybın hazineleri” Allah katında olmakla beraber, Allah gerek peygamberine, gerekse bazı has kullarına birtakım sırlarını bildirmektedir.
Lut kavminin özelliği eşcinsel bireyler barındırmasıydı. Öncelikle o zaman kaç tane eşcinsel varsa şuanda kat kat daha fazla eşcinsel var onlar niye helak olmuyorlar? Helak oldukları falan yok. Ben de sana şimdi bir kavim örneği vereyim, mavi gözlü yettare kavmi benim sözümü dinlemedi helak oldu. Sen soracaksın "Nerede bu kavim?" . Helak oldular göremezsin yok oldular yani diyeceğim. Sözlerimi kanıtlayan tek bir kanıt bile yokken sadece sözlerime güvenmek zorundasın yani. Aklı olan biri "Eeeee şimdiki mavi gözlü yettareler neden helak olmuyor? " diye sorardı. Ama o zamanlarda tabi cahillik hat safhada olduğu için sorgulayan yok. İnanmayanlara müşvik diyorlar düşman ilan ediyorlar falan. Cahilliğin ne seviyede olduğunu düşünebiliyor musun? Millet kendi kızını diri diri toprağa gömüyor. Onu da boş ver. Ay gerçekten 2ye bölündüyse bunu neden gören yok? Dünyayı Arabistan'dan ibaret sanmayın.. Arabistan'da halamın kızı bana helal mi? diyenler dolaşırken , kendi kızımı diri diri toprağa gömsem mi gömmesem mi diyenler dolaşırken, Yunanistan'da o yıllarda matematik , fizik bilim konuşuluyordu. Dünya üzerindeki hiç bir yazıtlarda ayın 2ye bölünmesiyle ilgili tek bir çizik bile yok.
Pisagor Teoremi, Pisagor, M. Ö. ≈530
Tales Teoremi, Thales, M. Ö. ≈570
Hidrolik aletler, Ktesibios, M. Ö. ≈250
Yangın musluğu, Ktesibios, M. Ö. ≈250
Kaldıraç, Arşimet, M. Ö. ≈260
Mekanik matematik, Arhitas, M. Ö. ≈390
Buharlı motor Aeolipile, İskenderiyeli Heron, M. S. ≈50
Güneş merkezli evren modeli, Samoslu Aristarkus, M. Ö. ≈270
Ekinokslar ve tutulma süreleri, Thales, M. Ö. ≈570
Matematiksel tümdengelim, Thales, M. Ö. ≈570
" Güneş merkezli evren modeli, Samoslu Aristarkus, M. Ö. ≈270 " Bu insanlar m. ö 270 yılında evren modeli çizmişler. Neden Ayın 2ye bölünmesiyle ilgili hiç bilgi yok?
Dostum İslam'ı gerçekten bilmiyorsun. Lut kavmi, Semud Kavmi, Firavun Kavmi helâk olunca. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem Allah'a şöyle dua ediyor: Allah'ım ne olur benim ümmetimi kıyamete kadar helâk etme. Bugün eşcinseller hala yaşıyorsa bunu peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'e borçlular. İkinci Lut kavmi ile şimdi ki eşcinseller ne alaka? Lut kavmi pompei halkı olarak geçer. Ve Allah firavun kavmi gibi tarih sahnesinden sildi. Bence sen biraz da İslâmî kaynaklar oku. Çünkü bir dini inkâr etmen için önce o dinî araştırman lazım. Daha İslam dininin geleceği insanlara bildirebileceğinden bile haberin yok. Üzgünüm ama İslâm konusunda çok eksiğin var. Sana kaynak atsam da inanmıyorsun, sana tüm semavi dinlerde kaynak atarım. Sana Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in geleceğini İncil, Tevrat, Zebur, Buda, Hint metinlerini atarım sen yine inanmazsın. Çünkü inanmak istemiyorsun. Bu yüzden sana benim son sözüm şu olur: Allah diyor ki : Kuşkusuz sen istediğini hidayete erdiremezsin. Ama Allah dilediğini hidayete erdirir ve hidayete erecek olanları en iyi O bilir.(Kasas 56)
İnanmak istemiyor değilim. Attığın kaynaklar kaynak değil. Öncelikle Muhammed ismi geçmiyor Budizm'de de geçmiyor , Hind Mukaddes Metinlerinde de geçmiyor. Nerede geçiyor bana at ben de bakayım.
@euroyakulum https://youtu.be/K8RCdFmYqx4
Ama orijinal metni at ben çevirmenim çevirebilirim. Orijinal metin lazım bana.
Ha yani bulut oldu , başkaları göremedi :D Tamam başka bir şeye gerek yok. Sen hind Mukaddes metinlerinin orijinal metnini atar mısın bana? Muhammed nerede geçiyor göreyim.
@euroyakulum
Yoo sana kitabı araştırdım. Kıtabın adı: Kalki Avatar ve Muhammed Saheb. Al oku çevir.
@euroyakulum müslüman olursan ilk bana teşekkür edersin artık😀
@euroyakulum Ha yani bulut oldu , başkaları göremedi Tamam başka bir şeye gerek yok sesli güldüm 😂
Müslüman olmam da , başka bir dine inanırsam haber ederim.
Büyük konuşma kardeşim. Müslümanlık sandığın kadar kötü bir din değil.. kötü bir din olsaydı eğer başka dinlerden en çok geçilen din İslâm olmazdı. Bilim adamları bile islamı tercih ediyor. Elin çinlisi bile o kendi inancını seçmek daha kolay iken gidip zor olanı seçiyor. Meal değil İslam'ın özüne inersen, İslam'ın evrensel olduğunu anlarsın. Bak mesala cariyelik ve kölelik ile ilgili sadece meal okursan Kur'an'ı anlaman imkansız olur. Hatta dersin ki bu kitap evrenseldi ama kölelik ve cariyelik mi kaldı ne alaka dersin. Tefsir okumazsan bu sorunun cevabını alamaz hep böyle ön yargılı yaklaşırsın. Bu ayeti de açıklayayım ki anla biraz. Şimdi Çanakkale savaşına girdik biz değil mi. Kadınlar da savaştı. Biz yenilseydik, erkekler öldürülüp kadınlar esir alınsaydı ne yapacaklardı sence? Ben sana söyleyeyim. Ulu Orta tecavüz edeceklerdi zorla. Sonra genel evde çalıştıracaklardı. Ama İslam bu insanların haklarını koruyan tek kitap. Sana bu kadınlarla zina yapmayı yasaklıyor. Mesela şu an yunanistan ile savaşsak. Topraklarına girsek erkek bırakmasak. Milyonlarca kadın dul kalmış olacak. Ee ülkelerini de bombaladın iş sahası Kalmadı. Bu kadınlar ne olacak? Bu kız çocukları ne olacak? Nasil davranacağız ne yapacağız bu kadar kadınla? İslâm sana bunu çok güzel anlatıyor işte. Evlenin ama sakın zina etmeyin diyor. Bekarlarinizi onlardan uygun olan bekarlarla evlendirin diyor. Bir de cariyenin hakları normal eşden daha fazla. İslam öncesi bu kadınlar pazarda mal gibi satılıyordu
Kötü olmaması %100 doğru olduğu anlamına gelmez. Ayrıca dünyada en çok inanılan din hristiyanlık. 2.5 milyara yakın inananı var. Kadınlara ne yaptıkları neyi tercih ettikleri önemli değil , hristiyanlıkta da tecavüz etmek günah. Paganlıkta da tecavüz etmek günah. Çanakkale savaşında kaybetseydik kadınlarımıza illa ki tecavüz edilecekti diye bir şey yok. İngilizler hristiyan bir topluluk. Anzaklar da öyle. Onlar olsaydı böyle yaparlardı bak bizim dinimiz ne güzel böyle emrediyor diyemezsin. Öncelikle bunu diyebilmen için onların ülkesindeki tecavüz vakalarının senin ülkenden fazla olması lazım. Türkiye tecavüz vakalarında neredeyse zirveyi çekiyor. Biraz tarafsız bak olaylara. Diyelim ki söylediklerinin hepsi doğru ve islam hak din. Bütün dinlerden üstün ve yaratıcı islam dininin bahsettiği Allah. Bütün dinlere bakınca inanan milyonlarca insan var. Bu insanların yanılıyor olacağını nereden bileceğim?
Onların kitaplarında da kusur yok onların kitaplarında da bu muhteşem düzenin sahibi kendi tanrıları. Bir sürü bu şekilde din var. Toplumu düzeltmek için 125bin kere peygamber gönderip beceremediğini bir kenara bırakıyorum. Yunanistana niye hiç peygamber göndermedi? Aslında gönderdi (güya) ama oradakiler Arabistan halkı kadar cahil olmadığı için kabul etmediler. Peygamberim diyene müsade etmediler. Bu kadar çok bana mantıklı gelen din varken neden islamı seçeyim? En mantıklısı islam falan değil bu arada. Dinde mantık aranmaz diyorsun o zaman direkt olarak farklı dinlere de inanabilirim niye islama inanayım diye bir soru sormama bile gerek yok. Mantık aramayacağım için bana mantıklı gelip gelmemesi önemli değil. İneğe de tapabilirim çünkü beni inek yarattı , bardağa da tapabilirim çünkü beni bardak yarattı. Mantık ortadan kalkınca her dine iman edebilirim. Allah peygamberleri gönderdi toplumu düzeltmek yola getirmek için, şuanda toplum o zamankinden daha bozuk. Bir de komik bir şey var. Yanılan herkesin yanacak olması. O dinlere göre sen yanacaksın, sana göre onlar yanacak. Sonuçta birileri sırf yanlış seçimi yaptığı için yanacak. İnsanları inandırma konusundaki başarısızlığının cezasını inanmayanlardan çıkaracak. Ben sana tanrının en büyük başarı oranını söyliyim yüzde 30. Geriye kalan yüzde 70 eğer o yüzde 30 olan hristiyanlık doğru ise yanacak. Müslümanlık doğru ise yüzde 22.5 kalan 77.5 yanacak. Benim böyle işlere inanma şansım ise yüzde 0. Dinde mantık aranmazsa ben bundan sonra fincana tapıyorum ve hepiniz yanacaksınız diyorum. Fincan gelip benimle konuştu insanları inandır son peygamber sensin dedi.
Var İslam dini elhamdülillah müslümanım ✨
Neden müslümansın?
agnostikle deist arası bir şeyim
Bende o aradayim
müslümanım elhamdulillah 🤲🏻
Neden peki?
Benim dinimi yargılayabilecek biri değilsin
Dinini yargılamıyorum. Herkese sordum aynı soruyu.
Ben de inanmak istiyorum o yüzden. Belki beni de inandırabilecek bir sebebin vardır diye soruyorum.
O mantıkla söylediysen bunu doğrusu " benim dinimi kimse yargılayamaz." demen lazımdı. "Benim dinimi yargılayabilecek biri değilsin" diyince sanki "benim dinimi yargılayabilecek insanlar var ama sen onlardan biri değilsin" gibi oluyor.
İstediğini düşün.
Zaten Müslüman olmak isteyeni birsinin ikna etmesine gerek yok
Tamam da önünde 2 tane yol var. Bir tanesi refaha bir tanesi ise uçuruma gidiyor. Ve sen de uçuruma giden birini gördün, onun diğer yolu seçmesi için ikna etmek istemez misin?
İkna etmek isterdim seni ama yorumlarda ne yazdığını okuduktan sonra etmekten vazgeçtim
Peki tamam.
Elhamdülillah dinim İslâm.
Neden müslümansın peki?
Ahahahahaha
Bir şeyin kanıtı kendi materyali olamaz ki. Ben bir trenim diyorum mesela. Sen " niye? " diyorsun. Ben de " Çünkü ben öyle diyorum" diyorum. Allah katında tek din islam diye kim diyor? İslam diyor. Hinduizm de Allah katında tek din Hinduizm diyor.
Materyalist düşüncelerle ve bir kuru inat uğruna kendinizi Cehennem'e götürüyorsunuz. Bu iman denen şey gaybadır zaten. Sizin mantığınız ile madde üzerinden her şey apaçık ortada olan bir şey olsaydı ne bu dünyanın yaratılış amacı olurdu ne de iman denen şeyin varlığının bir amacı.
O zaman dediğine göre Hinduizme tapanlar da mı cennete gidecek?
" Bu iman denen şey gaybadır zaten. "dedin ya. Yani görmediğine bilmediğine inanmak. Bu mantığa göre hinduizme tapanlar da gayba inanıyor. Peki onların yanıldığını , senin ise doğru olduğunu gösteren ne?
Kuran ve hadislerde hem aklî hem de naklî birçok mucize mevcuttur. Kuran gibi ikinci bir kitap daha örnek olarak getiremezsiniz. İslâm'a inanmanız için birçok maddi kanıt da vardır. Fakat son olarak iman kalp ile yapılır. Aklın alamadığı bazı şeyler, akla ters değildir. Bu fark iyi anlaşılmalı.
Bu bilim adamları neden İslam'ı seçmiş peki 🤔https://youtu. be/oA1idouumY0
Var bir sürü kitap var. the Vedas var hinduizm kitapları. Tipitaka var budizm kitabı. the Agamas var jainizm kitabı. Aynen Kur'an gibi. Onlar da dinin gerekliliklerinden bahsediyor, aynı Kur'an gibi getiricisinin mucizelerinden bahsediyor. Maddi kanıt dediğin nedir?
@euroyakulum bana Big Bang'i maddi kantla açılar mısın? Soru şu:: Dünya tarihinde bütün patlamalar tahribat yaratır. Örneğin elindeki telefon patlasa paramparça olur. Evin de bir patlama olsa paramparça olur. Nasıl oluyor da bütün patlamalar tahribat yaratırken sadece Big Bang kâinat gibi mükemmel bir eser yaratıp da insanlara düşünmesi için akıl veriyor 🤔 her patlamanın bir sebebi olurken neden Big Bang'in sebebini madde ile açıklayamıyorsunuz 🤔
O bilim adamlarına inandırıcı gelmiş ki inanmışlar. Ama zaten inandırıcı olmasaydı bu kadar inanan olmazdı. İnandırıcı olması , kesinlikle doğru olduğu anlamına gelmez çünkü inandırıcı başka kitaplar da var dediğim gibi. The vedas , tipitaka bunlara da inanan milyarlarca insan var. Mantıklı olması da inanmak zorunda olduğumuz anlamına gelmez çünkü bu kitapların hepsi mantıklı. O zaman nasıl müslüman olalım ya da hinduizme inanalım? ya da hristiyan olalım? En doğrusu sizin inandığınız gibi geliyor çok seviyorsunuz. Emin olun Hindular da kendi dinini aynen sizin İslam'ı sevdiğiniz gibi seviyorlar. Çünkü anneleri babaları onları dinlerini sevdirerek büyütmüşler. Sizi de öyle büyütmüşler. O yüzden seviyorsunuz. Bu bilim insanları neden İslam'ı seçmişler? diyorsun , peki hiç hindu bilim adamı yok mu? var. Hristiyan bilim adamı yok mu? var. Ateist bilim adamı yok mu? var. Yani bilim adamlarından bir kaç tanesi bir şeyi seçti diye seçecek olursak, çok daha fazla yanılırız.
O zaman sana hint mukaddes metinlerinde peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem den bahsettiğini söylersem ne yapacaksın 🤔
Paru8, khand8, Adhya8, Sholok (5-8): Arkadaşları ile birlikte bir mellache (yabancı dil konuşan veya yabancı bir ülkenin mensubu olan en ruhi bir terbiyeci gelecek ve ismi Muhammed olacaktır. Onun gelişinden sonra Raca, Pencap ve ganj nehirlerinde yıkanır. Ona der ey sen beşeriyetin iftiharı Arap ülkesinin sakini şeytanı öldürmek için büyük bir güç topladın. Buda'ya bakalım senin için istersen orada nasıl geçiyor bakalım mı daha sana buda, Tevrat ve İncil den birçok kanıt sunabilirim Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in geleceği ile ilgili
@Handsomehell01 Big Bang harika bir eser yarattı da kendi patlamasına göre küçük bir eser yarattı. Sen kozmik güçlerin birleşerek patlamasını , barutun patlamasına benzetiyorsun. Ona bakarsan bilim adamları atom çarpıştırarak, taşa benzer bir cisim elde ettiler. Bildiğin yoktan var ettiler. İsmi de tanrı parçacığı bakabilirsin. Konudan sapmadan söyliyim , büyük patlamayı , bu muhteşem düzeni , besin zincirini falan herşeyi sahiplenen tek din İslam mı sanıyorsun? Bütün dinler bu muhteşem düzeni , ayı güneşi kainatı sahipleniyor zaten. Bunların hepsi "bizim tanrımızın" eseridir diyor hepsi zaten. İslam da öyle diyor. Büyük patlamayı yapan bir tanrı ise , o tanrının islam dininin tanrısı olduğu ne malum? belki de "paganizm" tanrısı yaptı? Ayrıca hint mukaddes metinlerinde bahsediyor dediğin ne onu anlamadım. Yani İslama göre 4 büyük kitap var. İncil, Tevrat, Zebur, Kur'an. Hint mukaddes metinlerinde nasıl geleceği görmüşler? Bu kutsal kitaplardan değiller. Ve insanlar tarafından yazılmış. Senin sorman gereken soru bu asıl." Hint mukaddes metinlerinde nasıl geleceği görmüşler?"
Deistim
Ben de deistim.
Elhamdülillah müslümanım kardeşim
Müslüman olmanın ana sebebi nedir peki?
Belki de çok zeki bir insan yazdı?
Sebepleri kendinde saklı. Herkesin bir şeyleri yapma sebebi farklıdır. Ben mesela dünyada adalet olmasını , savaşların bitmesini falan istiyorum. Eğer herkesin ağzına baktığı sözünü dinlediği biri olsaydım tıpkı Muhammed'in "hırsızlık yapmayın" dediği gibi ben de "Ben peygamberim adaletli olun , savaşları bitirin "derdim. Ve sözüme inanan senin gibiler "Adam yalan söylüyor olsaydı neden bu kadar güzel şeyler söylesin?" derdi.
Yoo, iyiliği güzelliği emreden tek din Kur'an mı ki. Her din iyiliği güzelliği emreder kendine çekmek için. Bu kabataslak bi yaklaşım oluyor. Sana örnek vericem:Kur'anda bi surenin bsşında anlatılan olayın yine aynı surenin sonlarına doğru oraya değinip cevap vermesi yani olay örgüsü olsun, Kur'anda yazılan o kibirli, kendini beğenen sözleri olsun hayran olmamak elde değil. Diyorsan başka dinin kitabında şu güzel... Söyle okuyup bakayım
Bu dediğini sen istesen de yapamazsın çünkü inancını sıfırlayıp o şekilde okuman lazım. Vereceğim örnek şöyle , Çok zenginsin çocuğun olmuyor ve önünde 2 tane çocuk var. Evlat edineceksin.
Ahmet : Zekası : 20 , El becerisi : 15 , Güzelliği : 20
Mehmet : Zekası :25 El becerisi : 30 , Güzelliği 30
Mantığa göre Mehmet'i seçmen lazım.
Ama mesela bir çocuğun (Ahmet) oldu çok seviyorsun. Birisi gelip " bak bu çocuk (Mehmet) senin çocuğundan çok daha güzel çok daha zeki çok daha iyi" dese de kendi çocuğunu bırakıp onu almak istemezsin. Açık fikirli olman güzel bir şey tabi. Ama bazı konularda fikrini değiştirebilmek için düşüncelerini hissiyatlarını falan tamamen sıfırlaman lazım. Yani sana dünyanın en mantıklı dini kitabını da sunsam, sana şuanda nasıl ki Ahmet daha iyi geliyor , Kur'an da sana daha mantıklı gelecek. Ha daha iyisi var mıdır yok mudur? onu bilemem ben "olsa bile" kısmını anlattım sana.
Kur'an'daki çelişkiler de beni soğuttu açıkçası.
Nisa-82: “Hala Kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah’tan başkası tarafından olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı.”
Bakara-48:Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun.
Meryem-87: Rahman’ın katında söz almış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır.
Bakara-62: Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve üzüntü yoktur.
Ali İmran-85: Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.
5- İlk müslüman kimdir?
Enam-163′ O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emrolundu ve ben (hak dine) teslim olanların ilkiyim.”
Araf-143 Mûsâ, tayin ettiğimiz vakitte (Tûr’a) gelip de rabbi onunla konuştuğunda o, “Rabbim! Bana görün; sana bakayım” dedi. Rabbi, “Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak; eğer o yerinde durabilirse sen de beni görebilirsin” buyurdu. Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti; Mûsâ da bayılıp düştü. Kendine gelince dedi ki: “Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tövbe ettim; ben inananların ilkiyim.”
Ali İmran-67 İbrâhim ne yahudi ne hıristiyan idi; bilâkis o, tek Allah’a inanıp boyun eğmiş birisiydi, müşriklerden de değildi.
Bu arada Musa İbrahim'den sonra geldi.
Heheh bunları okudum biliyorum. Kesip çekersen öyle algılaman çok normal.23 senede indirilmiş olan bir kitaptan bahsediyoruz. Bir ayetin inmesi için bir olsy olması lazım. Bakara 42 deki ayet daha önceki peygamberlere gelmiş olan bir ayet bile olabilir.
İlk müslüman olayına gelince orada kastedilen o peygambere gelmiş din sözkonusu. Örn:Hz musa peygamber mi seçildi. Tamam o zaman için oluşturulmuş dinin ilk üyesi olması anormal mi?
Dediğim gibi , mantıklı gelmemesi için her düşünceni sıfırlaman lazım. İnanan birini inandırmak için değil zaten bu ayetler. İnanmayanları inandırmak için. Yani sen bu ayetleri okumadan önce zaten müslüman oldun. Ama dediğim gibi inanmayan birilerini bu tarz çelişkiler inandıramaz. Küçükken inandırıldın , vazgeçersen yanacağına inandırıldın. Aynı şekilde bütün dinlerde. Herkes kendi çocuğunu inandırıyor. Kendi çocuğuna inanmayı bırakırsa yanacağını öğretiyor. Hayatı boyunca başka dinleri araştırmamış insanlar " en mantıklı din bu " diyor. Hristiyanlara sor onlar da aynısını söylüyor. Ateşe tapanlara sor onlar da aynısını söylüyor. Kur'an içerisinde sen şuanda görmek istemesen de bir çok çelişki var. Bir kimse şefaat edemez diyor bir şefaat edebilir diyor. Bir diyor ilk şu bir diyor ilk bu. Bir diyor yahudiler hristiyanlar cennetlik bir diyor islamdan başka din arayan cehennemlik. Bana saçma geliyor.
Bir kere inançla mantık aynı kefeye konamaz. Mantık arıyorsan bilimle olur. Hiç kimse bir asanın denizi yaracağını mantıklı bulmaz. Buna ya inanırsın ya inanmazsın. Din için sadece mantık olarak bakarsan deist olman lazım. Bu da farklı bakış açısı olur. Biz burada iki ile ikiyi toplamıyoruz. Sen inanmamayı tercih ediyorsun, bense inanmayı. Ve bu senin bahsettin yaftalama oluyo. hani mutlaka öyle sabit görüşlü olan vardır ama beni tanımadan bilmedem bu yargıya varmanı enteresan buldum
Senin hakkında söylemedim. Ben sorduğum kişiler en mantıklı din bu din dediği için onu örnek verdim. Ben inanmak istiyorum ama inanamıyorum. Ben sana 4 başlı ejderha gördüm dedim mesela. Biliyorsun öyle bir şey olmadığını. İnanmıyorsun. Zaten inanmak içten gelen bir şeydir zorla inanamazsın. 4 başlı ejderha gördüm. Diyelim ki sen de bana inanmıyorsun. Ben sana diyorum ki inanmadığın için yanacaksın. Sen demez misin " benim elimde olmayan bir şeyden dolayı ben niye yanayım? " İnandım desen de kalpten inanmadığını kendin de biliyorsun. Ve ne kadar zorlarsan zorla inanamazsın. Benim durum da aynı.
Peki sana sorayım , Allah adaletli diyorsunuz. Allah adaletli ise benim elimde olmayan bir şeyden dolayı beni yakacak olması sence adaletli mi?
Yaklaşık 3 yıldır elhamdülillah ateist'im
Ateistim
Var.
Hangi din?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?