Oğlumuzu kibar efendi biri olmasını istiyorum bana kız gibi büyütüyorsun çocuğu diyor bende çok biliyorsan al sen erkek gibi
büyüt dedim kim haklı?
büyüt dedim kim haklı?
İkiniz de haklısınız ama siz ne yaparsanız yapın yine de istediğiniz gibi yetişmeyecektir. Kendimden biliyorum. Bazılarını anneden, bazılarını babadan, bazılarını da çevreden alır ve kararı kendisi verir.
Serseri olacak diye çok korkuyorum çok yatkın olmaya çünkü:( yay Burcu bi
Çocuk
Burçlara inanmam ama serseri de olmayabilir. Mesela ben 3 yaşındayken elimde sigara var. Halen içiyorum. Kötü alışkanlıkları olabilir.
Çok özeniyor yaşıtlarına her çocuk gibi inşallah sorun yaşamayız:(
Kaç yaşında ki?
Ayrıca özenmesi çok normal. Çocukken özenip yaptığım çoğu şeyin çok saçma olduğunu anladım. O da anlar.
çocuğa - vicdan sahibi olmayı, başkasının hakkını yememeyi, iyiyi kötüyü öğretin yeterli.
onun dışında kibar olacak diye kız gibi yetiştirmek,
ya da mafya olacak diye sert yetiştirmek yanlış.
hepsinin ayarını kendi bulabilmeli ileride. bu da temel eğitimle olur, yukarıda bahsettiklerimle.
Çok teşekkür ederim haklısınız kesinlikle❤️
Cevap
9Cevap
Efendi kibr ama kendini koruabilen hakkini savunabilen Kibar olmasi tercih ediyordur belkide esin demekki senin onu kiz gibi derken korkak bir birey olmasini istemediginden dir
Kibar ve beyefendilik sökmez bu devirde o çocuk yine evet böyle olsun ama içinde çakal ve itlikte olacak çünkü söz geçireceği bu tipler çok var
Sen haklisinda babasi ataerkil yobazin biri. Kibar olmak kiz gibi olmak degil. Ama ona bu dogruyu kicindan soksan girmez
Haklı üzerler çocuğu ilerde sorumluluk ver yapsın gittikçe de fazlalaştır
Daha 4 yaşında
Cocugun icinde ne varsa o olacak yetistirmeyle alakasi yok. Istedigin kadar kibar buyut icinde jofree varsa kibar olmaz. Ya da ormana birak kurtlara ayilarla buyusun icinde enis arikan varsa yapacak bisey yok. Iskn yuzde 99 u genetik.
Oğlumuz biraz şımarık nasıl düzeltcem bilmiyorum
Kardesi yoksa kolay kolay duzelmez. Simariklik kalici bisey degil ergenlikte tersine doner. Birde anneler pek konduramaz ama bilimsel arastirmalarin soyledigine gore cocuklar cok kucuk yastan itibaren anne babayi birbirine dusurmeyi severmis. Annenin destegini arkasina almayi onu yanina cekmeyi severler. Ozellikle erkek cocuklar.. Sizi kullanmasina izin vermeyin. Size cok sacma gelen konularda bile agiz birligi yaparsaniz 1-2 gun ocinde cocuktaki farka inanamazsiniz. Son bir ayrinto da elektronik cihazlar cocugu cok sinirli ve doyumauz yapiyor. Ben o hatayi yaptim uzmanlar vermeyin diyor ama bilmeden salliyorlar saniyordum ama hakliymislar gunde 1 saati asmamasi lazim tavlet telefon vs..
Keşke köyde büyüseler hepsi şehirde çocuk büyütmek bazen zulüm gibi
erkek çocuğu erkek gibi büyümeli. ilerde gay ya da bisex olursa sorumlusu sen olursun
Erkek gibi yetişsin ama kibar olsun bunda ne sıkıntı var
Ne alakasi var "kiz gibi" yetistiriyosun kibar oldugu icin? kiz gibi ifadesi bile yanlış
Sert olsun ama dili kibar olsun.
Tabi ki de sen haklısın.
Ikiniz de haksizsiniz...
Senn
Sen haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?