2 yıllık evliyiz. 6 aylık hamileyim. Kaynim üniversite okuyor bizde kalıyor. ( kayinvalidemler köyde yaşıyorlar ) bana hiç sorulmadan kayinvalidem eşime, kaynımdan için bi süre sizde kalsın demiş eşimde bisey diyememiş kabul etmiş. Bana söyledi kardeşim bir süre kalacak bizde diye bende sinirlendim neden annen emrivaki yapıyor sen niye bana danismadan kabul ediyorsun dedim. O anlık bi anda kabul ettim neyse kalsın bi süre idare edelim dedi. Ben niye idare etmek zorundayım ya. Kaynim Şu an bizde kalıyor. Eşim işe gidiyor. Kaynimla bazen tek kalıyoruz. Ne kadar esimin kardeşi de olsa rahatsız oluyorum. Sanki kendi evi gibi koltuğa yayiliyor. Kendi evimde rahat değilim resmen ya. Eşimle konuştum bu durumu bak hamileyim bi de rahat edemiyorum dedim. Ne yapayım ben kardeşim o benim diyor. Kim haklı sizce ya. Siz olsaniz kabul eder miydiniz 🤦♀️
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
u 1 yılBen olsam kabul etmezdim bir gencin bakımı çok zor ütüsü, çamaşırı vesayre. Ve siz hamilesiniz bunların altından kalkmak gerçekten zor olabilir. Sizi anlayabiliyorum, eşinizle bir kere daha sakince konuşun bana kalırsa. Zorlandığınızı anlatın hemcins olsa neyse karşı olması çok zor. Kadın olsa en azından bir destek olurdu size. ♥
02 Yorumla
Soran1 yılYa evet mesela esimin kız kardeşi gelse sorun yapmazdım. Hem bana yardımı olurdu hem beraber vakit geçirirdik canım sıkılmazdi ama erkek kardeş olunca öyle olmuyor. Evde rahat olamıyorum
- 1 yıl
Çok haklısın. Onun yanında rahat da giyinemezsin mesela.
En İyi Cevaplar
Merhaba, bunu kayinvalidenin emrivakisi olarak değerlendirme, evet çok hoş bir durum değil doğrusu senin açısından, yani hem hamilesin hem ne kadar eşinin kardeşi de olsa rahat edemezsin evde o varken, hele de günümüzde farklı ilişkileri duydukça ve gördükçe,
Eşin tabi ona git diyemez, ama uzun süreli kalması da kabul edilebilir bir durum değil, yurt gibi daha kalıcı bir çözüm bulmalı019 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle öyle
Soran1 yılHayir yok çok şükür
Soran1 yılYa ister istemez sinirlerim bozuluyor. Esimin zaten bu konuda düşüncesiz tavrı çok sinirimi bozdu. Zaten hormonlarım inişli çıkışlı oturup ağladığım oldu yani böyle devam ederse ben evden gidicem kendileri ne yaparsa yapsinlar
- 1 yıl
Eşinin bir noktada eli bağlı diyebiliriz, kardeşine git diyemez evden, biraz zaman ver istersen, ayarlama yapması için tekrar konuş, evden gitmek durumu daha da zorlaştırır, evet hamilesin, hormonların zaten değişken seni çok iyi anlıyorum, ama alacağın kararlar keskin olmasın bu dönemde
Soran1 yıl1 aya yakın bizde kalıyor zaten. Su zamana kadar sesimi çıkarmadım ama bende sıkıldım artık. Hamile halde Her akşam yatak yapıp her sabah toplamak bile yoruyor artık beni
Soran1 yılHiç rahat edemiyorum ki. Evde doğru düzgünce koltugumda uzanamiyorum bile
Soran1 yılHiç bir anlamda rahat edemiyorum maalesef
Soran1 yılEşimle konuştum idare edelim diyor hala. Ciddi anlamda Evden gitmeyi düşünüyorum artık. Kendileri de abi kardeş dursunlar o zaman ben giderim
Soran1 yılAynen öylee. Ya bi de ne kadar esimin de kardeşi olsa sonuçta benim öz kardeşim felan degil bu devirde kimseye güven olmuyor
Soran1 yılMesela kendisi burada. Ben bi kaç dakika uzanıp uyumak dinlemek istedim ama rahat bi şekilde uyuyamam. Eşim yok çünkü. O yüzden uyuyamadım. Gece de uyku tutmamisti hiç uyuyamamistim. şu an da çok uykusuzum
- 1 yıl
Eig için teşekkürler
1 yılEşinide anla senin için durum biraz farklı evet ama eşini ailenle senin aranda bırakma lütfen. Farklı şekilde çıkar acısını. Ben senin kardeşine bir şey demedim sende beni akşam dışarı çıkar falan filan de. Kavga etmekle sorunlar çözülmüyor. Bu durumlardan gerçekten sıkılabilir insan. Allah kimseye yaşatmasın
04 Yorumla
Soran1 yıl1 aya yakındır bizde kalıyor ve sıkıldım artık bu durumdan. Evde hiçbir şekilde rahat edemiyorum. Koltugumda rahatça uzanamiyorum bile. Böyle devam ederse aileme gidicem orada kalicam. Kendileri de ne yaparsa yspsin
- 1 yıl
Git televizyon aldır odaya televizyon kurdur. Yatak odanda uzan mis gibi tv ni izle. Yani o varken salonda yapamadığın şeyleri yatak odanda veya ekstra bir oda varsa orada yapmaya çalış. Eşini üzmek sorunu çözmeyecek
Soran1 yılÖyle olmuyor işte. Böyle devam edecekse ben giderim hamile halde. Onlarda abi kardeş dursunlar o zaman ne yapayım..😕
- 1 yıl
İyi düşünmelisin..
1 yılBu durumda sonuna kadar haklısın senin iznin olmadan yapmamalıydı
022 Yorumla
Soran1 yılBencede
- 1 yıl
Kendi evinde yabancı olursun
Soran1 yılCidden öyle oluyor ya. Kendi evimde rahat edemiyorum
- 1 yıl
Gerçekten çok haklısın ne kadar eşinin kardeşi de olsa çekinirsin
Soran1 yılTabi ki öyle. İster istemez çekiniyor insan. Mesela şu an evde. Doğru düzgünce koltugumda uzanamiyorum bile
- 1 yıl
Zor gerçekten ne koltukta ne yatağında uzanabilirsin
Soran1 yılÖyle gerçekten
- 1 yıl
Umarım bir an önce evine geçer kurtulursun
Soran1 yılSanmıyorum. Arada bir gider geri gelir. Dogumumda gider herhalde. Şaka gibi ya. Cidden sinirlerim çok bozuluyor
- 1 yıl
Sakin ol seni iyi anlıyorum bebeğini düşün sakin ol
Soran1 yılSakin kalmaya çalışıyorum işte..
- 1 yıl
Başka şeylerle ilgilen takılma ona
Soran1 yılOdamda oturuyorum Şu an . Ya bi de aksam yatağını yap geri sabah topla felan hamileyim sonuçta ister istemez yoruluyorum bende
- 1 yıl
Bi zahmet onları da kendisi yapsın
Soran1 yılYapmıyor işte. Ben onun yatağını yapıp geri de toplamak zorunda değilim ki
- 1 yıl
Haklısın yani zor özellikle bu durumda
Soran1 yılEvet ama beni anlayan yok maalesef..
- 1 yıl
Ben iyi anlıyorum seni gerçekten
Soran1 yılBazen gerçekten diyorum kendi kendime böyle devam ederse eşim konusmazsa gidip annemlerde kalicam kendileri de ne yaparlarsa yapsınlar diyorum. Zaten hormonlarım inişli çıkışlı sinirden ağlıyorum cidden
- 1 yıl
Aynen ona sağlam bir ders vermek gerekiyor
Soran1 yılAynen öyle demek ki böyle olmak gerekiyor bazen de
- 1 yıl
Aynen gerekeni yapmak lazım
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle seni çok iyi anlıyorum. Hamileyken hormonlar zaten tavan yaparken bir de evde yabancı biriyle yaşamak gerçekten zorlayıcı olabilir. Eşinin, kardeşiyle böyle bir durumla karşılaştığında hemen kabul etmiş olması seninle olan iletişiminin eksik olduğunu gösteriyor. Evlilikte önemli olan iletişimdir ve bir karar alınacaksa mutlaka eşlerin birbirine danışması gerekir. Hamilelik gibi hassas bir dönemde gerçekten rahat etmen çok önemli. 🍼
Kayınını anlıyorum, o da sonuçta bir öğrenci ve bir desteğe ihtiyacı var. Ama eşinle bu durumun seni nasıl rahatsız ettiğini bir kez daha sakin bir şekilde konuşmak isteyebilirsin. Bu durumun geçici olduğunu hatırlatabilirsin ve belki bir geçiş süreci planlayabilirsiniz. Sonuçta annelik, sabırla başlar ama her zaman bir soluk almak da gerekir! 🤰✨
Emin ol ki, doğru iletişimle her şey yoluna girecektir. Hepimiz zaman zaman zorlanıyoruz! 😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
11Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılTabi ki kardeşidir kalır eder ama hamileyken ve yeni evliyken doğru değil. Hamilesin evde rahatça dolaşmak istiyorsun eğer tesettürlüysen kocan yokken bile kapalı giyinmek başını örtmek bunaltıyor. İstediğin zaman koltuğa uzanıp uyuyamıyorsun dinlenemiyorsun, ne bişeyim gebelikte gaz çok olur helede son aylara yaklaşmışsın o bile bir sorun. Ayrıca kayın ateştir kocan yokken onunda evde durmaması lazım. Her şeyi bilen kocan bunu biliyordur umarım. Sana harem olan biriylr bu şekilde evde yalnız kalman iyi değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHaksızsın. Adamla evlendin diye ömrünün geri kalanını satın alamazsın. Annesi de gelir kalır babası da kardeşi de. Aynı şey senin yakınların içinde geçerli. Bu kadar yalnızlaştırman doğru değil. Önceden bir evde 10 kişi yaşıyormuş şimdi 2 kişi sığamıyor
01 Yorumla
Soran1 yılİyide zaten bazen kayinvalidemlerin de bizde kaldığı oluyor 2,3 gün kalıp gidiyorlar. Ben hiç gelmesinler kalmasinlar demiyorum ki. Kısa süreliğine kalıp gidiyorlar. Ama kaynim aylarca bizde kalacak ben rahatsız oluyorum bu durumdan
1 yılKocanın Kardeşi Annesi Diyorki bir süre sizde kalsın sanamı Danışmalı bu konuyu? Annesine bir karıma sorayımmı demesini bekliyorsun. Siz ne kullanıyorsunuz anlamıyorum ama bu düşünce bile sizin kafanızın nasıl çalıştığı konusunda bizleri şüphede bırakıyor.
Şöyle düşün sen ünidesin ev sorunun var abinde kalacaksın birkaç gün arıyorsun ve sana diyorki karıma sorayım ne düşünürsün bu konuda?01 Yorumla
Soran1 yılBir kaç gün olsa tabi ki kabul ederim sıkıntı yapmam ama 1 aydir ki bizde ve hala bizde kalmaya devam ediyor. Bu kadar uzun süreli kalacaksa bana danisilmali tabi ki de. Ben rahat edemiyorum çünkü. Surda Doğumuma 3 ay kaldı. Gayette haklı düşünüyorum.
1 yılNormal bi durum senin kardeşin gelse esine mi sorman gerekicek biraz sacma geldi sanki ailesine karşı mesafelisin
013 Yorumla
Soran1 yılKardeşim eğer kaynim gibi aylarca kalsa tabicki de sorarım. Mesafeli değilim
- 1 yıl
Böyle şeyler sorulmamalı bi müddet kalır gider kendi kardeşin gibi düşün tamam iyi bi dönemde değilsin yanlız olmayı tercih ederdin ama gelmiş bi kere
Soran1 yılKendi kardeşim gibi dusunemiyorum işte. Bak esimin kız kardeşi olsa gelse kalsa böyle sorun etmem, yani mesafeli değilim. Görümcem olsa gelsin kalsın, hem bana yardımcı da olur canımda sıkılmaz evde vs diye düşünürüm ama kaynim olunca böyle olmuyor, rahat olamiyorum
- 1 yıl
Sorun da orada kendi kardeşin yerine koyabilsen her şey çok farklı olurdu sonuçta sevdiğin insanin kardeşi senin kardeşin sayılır erkek çocuk tabiki kız olsa daha rahat olur ama biraz yumuşasan çocuğa karşı sende belki rahat edersin zaten bi ömür kalmaz bi müddet kalır gider
Soran1 yılYa ne kadar rahat olabilirim ki. O zamab Tamam ben rahat rahat takılayım rahat rahat evimde bildiğim gibi giyineyim eşim de laf etmesin o halde..
- 1 yıl
Rahat giyisilerini giyinecen tabi orasına da esin karşmasin bir zahmet
Soran1 yılİste öyle olmuyor. Her ne kadar kaynimda olsa o bi erkek. Evde bildiğim gibi askili giysem altına şort giysem eşim karışır buna kesin
- 1 yıl
Ozaman düşünce yapısı cok dar sen kapalimisin mesele gerçekten çok farklı düşünceleriniz var sende öyle düşünüyorsun erkek diye hiç ailesinde görmemiş mi acaba
Soran1 yılBen kapalı değilim ama sonuçta o benim öz kardeşim felan degil evde o şekilde gezsem eşim dikkat et giyimine der yani. Mesela senin erkek kardeşin sizde kalsa hamile eşinde askılı üst giyse altına da şort giyse rahatsız olmaz mısın
- 1 yıl
Olmam ya biz tatilde de görüştük esim bikini giyiniyor yani şimdi kardeşimden sapiklik mi beklicem herkese öyle bakarsan öyle yanaşırsan korktuğun basına gelir ama ben hiç kötüye yorumlamıyorum
Soran1 yılİyi de sahilde zaten bikini giyilir bende giyiyorum çünkü orası sahil herkes öyle giyiniyor yani verdiğin örnekle benim durumumum ilgisi yok
- 1 yıl
Evinin icinde kardesin ciplak olmican en fazla kısa ya da askılı giyincen o anlamda rahat etmelisin erkek diye kötü düşünme herkes öyle giyiniyor sen kardeşin gibi görürsen olur ama yok erkek kaynimdir dersen hiç birzaman rahat ermesin evinde
Soran1 yılPeki neyse..
1 yıleşinide o misafiride kapıya at başlarının çaresine baksınlar aptallar mı bunlar sonuna kadar sen haklısın eşinin sana danışması gerekirdi
03 Yorumla
Soran1 yılDimi ya bana danismadan etmeden eve getirdi
- 1 yıl
Aynen hem hamilesin uzanmak isteyeceksin rahat giyinmek o varken yapamazsın
Soran1 yılAynen öyle şu an evde mesela ben rahatça koltugumda uzanamiyorum
1 yılAy ne sacma hic müge anliyi izlemiyorlar mi yaaa sen haklisin
00 Yorumla
1 yılBen olsam ailemin evine giderdim rahat olarak böylece tepkini koymus olursun. Öyle saçmalık mi olur madem evlisiniz ikinizin kararları geçerli. Ayrıca senin arkadaşın ailen o bu su illa gelir yanına nasıl rahat olursunuz saçmalık
03 Yorumla
Soran1 yılBunu düşünüyorum zaten. Ailemin evine gidicem kendileri de ne yapıyorsa yapsinlar
- 1 yıl
Yani eşine dersin ben evde rahat olamıyorum o gidene kadar kendime iyi bakacağım, rahat olabileceğim yerde olacağım de. Madem sen onun bı anlık kararına göz yumuyorsun o da senin dediğine göz yumacak. Ayrıca madem üni. okuyor neden devlet yurduna falan basvurmadi hadi yetişemedi başvuruya diyelim geçtim özel yurtlar var gitsin orada kalsın sende hamilesin belki yemekte temizlikte zorlanıyordun şimdi 2 kat yük oldu sana bunu düşünmesi lazım? O an kabul etmek yerine eşim hamile ona sorayım ya da biz zor durumda kalırız demek zoru mu
Soran1 yılAynen öyle cidden. Ben giderim evden çekemem artık bunları böyle. Kendileri de abi kardeş dursunlar bıktım çünkü..
Sem haklisin ve hamilesin birde ayni evde tek kalıyorsunuz kardeşine uygun bir dille söylemesi gerekir
011 Yorumla
Soran1 yılDiyorum. Nasıl soyleyeyim, kardeşim o beni bi süre idare et felan diyor
Soran1 yılAynen öyle ben ona hizmet etmek zorunda değilim ki. şu an evde mesela. Koltugumda rahatça uzanamiyorum bile
Soran1 yılAynen öyle maalesef ki
Soran1 yılEğer birazcık düşünceleri varsa lohusa kadının yanında kocasindan baska bi erkegin kalmayacagini bilirler. Onu bile dusunemezlerse ben açık açık konuşurum.
Soran1 yılTabi ki evde eşim bile olsa ben istemem. Bebeğime rahat bakamam bile onun yaninda. Öyle bi durum olsun ailelerle ben konuşmak zorunda kalırım
Soran1 yılİnşallah ya
1 yılTabii ki sen haklısın kocanın bunu düşünmesi lazım bende kabul etmezdim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılTabiki de sen haklı burada
02 Yorumla
Soran1 yılBencedee
- 1 yıl
Kesinlike
biraz abartıyorsun bence :D
04 Yorumla
Soran1 yılNiye abartayim pardon?
Soran1 yılYa ne alakası var. Konu benim kardeşim ya da esimin kardeşi değil. Mesela esimin kız kardeşi gelse kalsa asla sorun etmem aksine gelsin hem bana yardımı olur hem birlikte vakit geçiririz vs diye düşünürüm ama erkek kardeşi olunca rahat edemiyorum ister istemez.
1 yılSen haklısın. Emrivaki hoş değil
01 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle hoş değil cidden
1 yılHaklısın tek kalmanız sıkıntı
02 Yorumla
Soran1 yılHer ne kadar esimin kardeşi de olsa ben rahatsiz oluyorum. Eşim o benim kardeşim biraz idare et diyor ama benim öz kardeşim değil sonuçta
- 1 yıl
Tek kalmak zorunda degilsiniz
1 yılUlasirsan anlatacağım var sana
00 Yorumla
1 yılbüyük risk
06 Yorumla
Soran1 yılSinir bozucu bi durum..
- 1 yıl
en kötü hall
kendi evinde
mülteci durumu
Soran1 yıl🤦♀️🤦♀️😕