AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
193Cevap
Sosyo kültürel olarak tek eşliler. Ama evrimsel süreçte erkek içgüdüsü çok eşli. Spermleri dağıtma , neslini devam ettirme güdüsü var. Kadında da sağlıklı yavrular verecek ve bunun bakımını üslenecek erkeği seçme güdüleri var.
Tek eşlilik karaktersizlerin doğasına aykırı.
Sevdiğim kadında gözüm kör olur benim.
Erkek de kadın da insan cinsi değil mi? Erkeklerin doğası böyledir kadınların böyledir diye bir saçmalık ancak bahane olabilir. Fizyolojik açıdan bakıldığında ve somut açıdan bakıldığında (erkeğin çoğalma iç güdüsü zirvasina inanmıyorum çünkü çiftleşen erkekler cogalmaktan korkuyor) kadınlar çok eşliliğe daha müsaittir. İnsanlar çok eşli canlılardır diyebiliriz cinsiyete indirgemek bence hatalı.
Tek eşlilik daha iyi. dinen çok eşlilik var tamam.
Ama diyelim dört eşin var onlardan çocuklar var
Bilmeden ayrım dahi yapsan, bilmeden kayırsan birini. Artı her gün birinde kalman lazım.
Adaletli olman lazım
Diyelim ilk eşin rıza göstermedi ikinci eşe ve sen aldın hesabını verirsin diğer tarafta
Zeki olmak nasıl ki kadınların doğasına aykırı ise tek eşlilik te erkek doğasına aykırıdır.
Zekasiz olduklari icin mi kadinlarin parmagi ucunda oynuyosunuz.
@Giethorn Cinsel zaaf..
Belkide kadin zekasiyla bu zaaflarinizi kullaniyordur
@Giethorn Herkesin zaafi var. Kadınların da var. Herkes birbirini kullanmak istiyor.
Kim ne b0k olursa olsun ben sadığım. Ha bu karşımdaki kadına da bağlı değil , kendimle alakalı : )
Tek eşlilik kadının da erkeğin de doğasına uygun değil. Bilimsel bir mevzu.
sadakatle alakası yok. doğal olarak erkekler tek eşli kalamaz. bir kadın senede 1 doğum yaparken erkeğin onlarca çocuğu olabilir. doğa türeyişe açıktır. iç güdüler erkekleri bu yönde baskılar ve yönetir.
Evet, erkek çok eşli bir cinsiyet aldığı kültürel birikim ve medeniyet sayesinde yavaş yavaş tek eşliliğe alışmak zorunda kalıyor ama doğası ona gördüğü her güzel kadını becer diye telkin ediyor. İradesi sağlam olanlara da "insan" demek bize düşüyor
Soruyu hortlatmışsın :D
Sende bir sıkıntı var. dur bakalım. erkek tek eşli olabilir fakat tüm güzel kadınların tadına bakmak ister. biraz hayvani. kontrol edebilen çok az. çünkü kadın çok güzel yaratık.
Sıkıntı derken?
Aldatma, çok eşli erkekler. Çok özel değilse yaşadıklarını paylaşmanı isterim.
Bunların benim hayatımda ilgisi yok aklıma geliyor soruyorum.
Siteyi yeni kullanıyorsun belli.
Benim aklıma bekar/evli kadınlarla birlikte olmak gelmiyor. Ama cinsel çekime ve zamanlamaya bağlı. Onunda benden etkilenmesi önemli. Ama bu konuyu merak etmiyorum. Sadece aldatmanın cinsiyeti olmaz. Erkekler cinsel etkileşim açısından kadınlara göre daha az ahlaklı diyebilirim. Kadınların erkeklerin neresini beğendiğini çözemediğimden kadın doğası sadece duygusal bağda kalmış bende.
kalırım tabi karaktersiz insanların yaptıklarını da normalleştirmeyin bi zahmet zaten seven biri cinselik yaşamadan bile durur
Erkekleri bu kadar gömmekle elinize bir şey geçmez,
Bu fotoda Amerika’da yaşayan bir topluluğun yaşa mı
Dünya böyle değil , algı yaratmayalım
Karakterin erkeği kadini olmaz. Bu mesele karakter meselesi Sırf bir şeyler yaşadınız diye erkeklere veya kadınlara b. k atmayın
Bence değil ona bakarsan kadın için de aynısı söylenebilir hatta bunun için tiyatro oyunu bile yazmışlar 7 Kocalı Hürmüz :))) bence genelleme yapmak yanlış
aslında erkekler tek eşli olabilir ama kadında aradığını bulamıyorsa o zaman o aradığı şeyi dışarıda aramaya başlıyor
çoğu erkek eşiyle karşılıklı diyolok kuramıyor düşünsene iş yerinde yorulmuşun eve geliyorsun ilgi yok eşin akşama kadar kadın programı seyretmiş sizin hareketlerinizle tv gördüğü kişiyi eşleştirip size tirip atıyor e sonra soğukluk giriyor kadın ilgi bekliyor canınız hiç bir şey istemiyor
Çok eşli olmanın insanlığa aykırı bir şey olduğunu düşünüyorum. Kadın erkeğe, erkek de kadına sadık olmalı. Çünkü insanların birbirlerini insani duygularla sevmesi gerektiğine inanıyorum. Kadın da erkek de tek eşli olmalı. Bir elmanın kırk tane yarısı olmaz, sadece bir yarısı olur.
Böyle sorular sorarak onların böyle bir fikri varsada meşrulaştırmalarına yardım ediyorsunuz, tek eşli kalamayan sadık olamayan erkek ya da kadın evlenmesin başka insanların başını yakmasın.
Evet. Erkeklerin büyük bir kısmı aslında tek eşlidir. Çok küçük bir kısmı (ki onlara mutlu azınlık diyoruz) çok eşlidir.
Bilinenin aksine çok eşli olanlar kadınlardır.
Cinsiyet olarak yaklaşmak isabetsiz olmuş. İroni olsa bile paylaştığın görselde herkes birbirinden haberdar. Bu demek oluyor ki sadece erkek sadakatsiz değil
Ya ben erkek değilim ya da çok eşli değilim. Çok eşlilik bana göre değil. Bi ladının bedenine alışmak bile aylar sürebiliyor bazen. Yok aga ben öyle her önüme gelenle hayatta takılamam
Sizi adam gibi sevene bakmadığınız için çoğusu şerefsizlik derdine düştü
Katılıyorum kesinlikle.
Değil bence bu onlar için de hayırlı olanı ama aykırıymış gibi davranıyorlar. İşlerine öyle geliyor.
yo degılde bunu kadınlara sormaklazım evlık erkekle neden kuma olarak bıle bıle gıderler
Benim de doğama aykırı ne yapayım? Harem mi kurayım o zaman? Otursunlar doğru düzgün delirtmesinler insanı.
İnsan tek eşli varlık değildir. Hepimizin doğasında bu var. Doğadaki tek eşlilik gerçekten çok yanlış anlaşılıyor.
Ona bakarsanız kadınlar sadık kalmamalı. Yatakta memnun eden erkeği bulmak öyle kolay mı?
bulamadın sanırım
İyi seven erkeği bulmak kolay tabii ki ama sevdiğin erkeğin iyi bamyaya biliyor olması kolay değil
Yani erkek kadın ilişkileri günümüzde gariplesti zor
Nefis ile mücadele etmek için yeteri kadar dua, ibadet var.. Doğaya aykırılık değil ama inançsızlık insanı yozlaştıran..
Alnından öpülesi💐
Tek eşli sadık erkekler de var çok eşli sırtlanlar da ama erkekler çok eşlidir diye genelleyemeyiz, bu onların işine gelir hayır onlara rahat yok.
Benim bildiğim bazı hayvanların doğasına aykırı tek eşlilik.. E tabi aramızda bazı hayvanların var olduğu da doğrudur.. 😏😄 Keyifli geceler..
Icgiduleri eğitip
Sadık kalabilir
Ama çok eşli bir varlıktır
Bence Hiç bir erkek yoktur ki
Eşinden başka kadına cinsel istek duymasın?
Arzunun var olması aldattığı anlamina gelmez
Aykırı sonra cinayetler niye çoğaldı. Dün bir video izledim polis bir arkadaşim gönderdi. Açık açık cinayet baya vahşice uyuyamadım korkudan. Herkes biraz daha saygılı olmalı bence
Erkek için sadık kalmak gerçekten zor, doğru. Çünkü doğa erkeği tohumlarını dağıtmaya programlamış. Tabiki sadık olanları da var. Onların kıymetini bilmek gerekir.
Ahahah doğru 😃
Cinsel anlamda çok eşli. Duygusal anlamda tek eşli.
Cok doğru soyledin
Başlarım onların doğalarına ya, kendilerince kalıp bulmuşlar aldatan iğrenç karakterlerine
Yaavv sanki kadınlar çok sadıkta... Cinsiyetçi abuk sabuk sorular. Bu nasıl fenomenlik :D
Kadin ya da erkek karekter meselesi bu her iki cinsinde daha yok mu demesi sonrasinda da kişiliksiz ve mutsuz olması.
Her kadına düşmeyen güçlü erkekler sevdikleri kadına hayatını adarlar. Ve kadınlar dişilikleriyle böyle erkekleri etkileyemezler.
Erkekler cok esli esli deniyor ama iş kadinin çok eşli olmasına dönerse yarin birgun o zaman görürüm ben cok esliligi savunan erkekleri
Esasında herkes çok eşli zaten. Şöyle düşün. Bir insan eşi öldükten sonra hayatına başka birisini dahil edip evlenebilir. Ölene kadar yalnız yaşayacak hali yok. Bu da ikinci eş oluyor zaten. Yani çok eşliyiz hepimiz esasında.
@Cytrax33 cok eşli olmak değil bu, ayni anda bircok eş cok eşlilik
Tek eslilik kadina da aykiri bence. Sadece toplumsal sözlesme tek esli olduguna inandirmis insanlari.
Yani ablacım, 4. Seçenek olup boynuz yediysen tek kıza sadık kalıp dışarda kıza bakmayan ben napsın
Soru bu benimle ilgisi yok abisi sakin olun yav😀😀😀
Sanki tüm erkekler kuma alıyor gibi yazmışın
Algıda seçicilik yapıyorsunuz ithamda bulunduğum cümle yok hepsi soru kalıbında farkedersen...
Jfndmxflsnem erkeklerin bi kadına sadık olduğunu cidden düşünüyor musunuz diyen sen, algıda seçicilik yapan ben.. anlıyorum
Art niyetim yoktu benim fesatsiniz 😀
Bunun cinsiyetle alakası yok. Erkeğe aykırıysa kadına da aykırı.
Bu kadar da gömmesek mi bizleri.
Yiaaaa soruma da gelirmiş 🤣
Geldim beğenip geçmişin shshsbd
Beğenmemişim Bile yeni beğendim, denk gelmesem göremeyecekmişim😀
Her sorumda varmışsın sen bağımlılık yapmış galiba jajaja
Jdjdjd o zamanlar her yerde vardım 😎
İnsan doğasına aykırı. Ama sadakati değerli kılan da bu.
Reste rest derim. Ya kadının doğasına aykırıysa? Geç bu işleri. Doğasını s... m valla.🤣
Erkek doğasına değil, herkes için aykırı. Kadın doğasına da... Aldatmalar vs bu yüzden.
Böyle bir itirafı ancak karşı cins mağduru olan biri atar
Kadınlar çok eşlilik savunucu tiplerle yatıp kalkar. Sonra evlilik çağına gelince bir tane gariban erkek arar durur. Aslında kadınlar da farkında bunun. Şimdi feministler tüküreccek kesin yorumlarıma. Yazık sizlere ne diyeyim. Dürüst, sadık erkekleri hiçbir zaman görmezsiniz. Uykudan uyandım bende. İyiki de uyandım. Her haltı yemiş bir kadına para mı yedirecektim evlenip?
Bu erkeklerede geçerli sucu kadınlara atmak ne kadar kolay ve bunuda gizli olarak mi diyorsun korkak seni
@Esrayl :ddd korkağım mutluyum huzurluyum esroş :D
helal be adam gibi adam kasara kasar diyor. mcilik yapmiyo
@djkxnxnxxnn senin gibi anlayışlı kadınlar umarım çoktur teşekkür ederim güzel insan
Karakter ile ilgili bişey bu. Birbirinizi aşağılamaktan vazgeçin.
Tebrikler
bunun doğası felan yok. sadık olmayacaksa ciddi ilişkiye girmeyecek
Sadık erkekler de var, kadınlarda olduğu gibi ama etradımda pek göremedim:)
Saçmalık. Bunun yaradılışla cinsiyetle ne ilgisi var
Doğa olarak aykırı evet ama bazıları eşini çok fazla sever bağlanır çok minnet duyar ozaman sadakatli davranırlar ve yetinmeyi bilirler
Doğal olarak bakarsak aykırı tabiki, bunu doğaya bakarak da anlayabilirsiniz ama en mutlu çiftler yek eşli olandır bence tabi kendine göre birini bulabilirlerse birbirlerine saygısı sevgisi varsa ve birbirlerine yetebiliyorlarsa
Karakter kelime olarak değil, davranış olarak önem arz eder. Erkek içinde geçerli, Kadın içinde geçerli bu kural..
Bu zaman için geçerli değil evlenirkende eşinin rızasını alman gerekiyor adaletli ve ekonomik anlamda paran olması lazım eşitli sağlamak için...
Yok, tek eşli olabilirim. Lâkin bu değeri çoğu kadın haketmediği için o değeri kimseye göstermemeyi tercih ederim.
Soruyu okuyunca görüşleri okuyunca çıkardığım sonuç şu; nedenninsan olmaya çalıştım ki hayvan olmak benim çıkarıma imiş.
Ulan erkekler siz bir tanenin hakkından gelemiyorsunuz gelmiş bana burda edebiyat parçalıyorsunuz ya bi s... olup gidin
Nasıl gelemiyoruz? Ben son derece sadık biriyim.
Öfkeyle kalkan zararla oturur
@Ruzgarh ne alaka
Erkeklere karşı çok öfkelisin. Bu şekilde hiçbir şeyi çözemezsin
Çok eşlilik veya tek eşlilik, seçimdir; doğayla alakası yok.
Tek eşli olunur ruh eşi ile her açıdan sevdiği kadın ile bir şeyler eksikse illaki patlar tek eşlilik öyle görünüyor dışarıdan en azından