+1 yılMerhaba,Elimden geldiğince sorularınızı yanıtlayacağım fakat şunu belirtmeden geçemeyeceğim kasıtlı mı değil mi bilemem ama sorunuz fazlasıyla algı oluşturacak türden ve her iki cins de küçümsenmiş durumuna düşmüş...👉 Tek eşlilik erkek doğasına aykırı mı?Hayır değil, bu erkeklerin cinselliğe düşkün olduğu anlamına gelir. Bazı erkeklerin nefsine hakim olamaması nedeniyle yaptığı hatalar bizi genellemeye itmemelidir.
Erkekte nefs varsa kadında da vardır, kadında irade varsa erkekte de vardır; bunların dengesini sağlamak kişinin elindedir. Şayet erkek doğasına aykırı olsaydı;
RUM/21 Ayette iki cins için de tek açıklama vardır. Erkeğin doğasına aykırı olsaydı ayette farklı şekilerde yorumlanırdı. Ayrıca türden kasıt bitki, hayvan, insan vs. hemcins olarak algılanmasın.
👉Erkeklerin cidden bir kadına sadık kalabileceğine inanıyor musunuz?Önceki soruda da belirttiğim gibi sorunun yanıtı aynı kapıya çıkıyor. Eğer absürt algılarla ilerlenmezse insanlar olması gerekenden biraz zor şaşar. Sadık kalamayanların nedeni de bunlara engel olunmamasıdır, her çalana kapı açılmaz. Bu her iki cins için de geçerlidir.
👉Belki de onlar yaradılıştan sadık varlıklar değillerdir...
Her şeyin temelinde (kişiden kaynaklı) manevi eksiklik olduğunu ve fıtrata bağlanmaması gerektiğini belirtmek isterim. Kendimizi bu kadar küçümsemeyelim. Ayrıca fıtratında sevgi şefkat olmayan kişi için sadıklıktan bahsedemeyiz, fıtratta sevgi, şefkat duygularının varlığından bahsedildiğine göre ''yaradılıştan sadık varlıklar değiller'' diyemeyiz.
Sorular sizin zararınıza olmasın, bir nevi yaradılışta bir eksiklik olduğu düşündürmüş gibi...Yorumlarda çoğu üyenin paylaştığı'Çok Eşlilik' konusuna değinecek olursam:
Kur'an-ı Kerim çok geniş bir zaman dilimine inmiştir. Çok eşlilik Kur'an-ı Kerim' in bir emri değildir.
Yasakladığı bir durum da değildir. Kişi bir kişiyle evlenmek istiyorsa (ki esas kabul edilen budur) evlenebilir yani çok eşli olacak diye bir hüküm yoktur.
Kültürümüzde yaygınsa bu bize de normal gelir din ve kültürü karıştırmayalım.
Bu nedenle Kur'an-ı Kerim kültüre göre esnetilebilecek hükümlerden bahsetmiştir. Mesela zina haramdır; bu konunun esnekliği yok, kesindir ama çok eşlilik için kesin bir hüküm yoktur. Farz ayrıdır, yasak ayrıdır. tavsiye ayrıdır. Çok eşlilik sadece bir tavsiyedir.
İslamiyette çok eşlilik bir yenilik değil, sınırlandırmadır. İslamiyetten önce çok eşlilik daha yaygındı ne 4 ne 5 ne 10 sayıda sınır yoktu fakat islamiyet bunu 4 ile sınırlandırmıştır. Sizce keyfi isteyen 2 3 4 kişiyle evlensin anlamı çıkar mı burdan? Yani her erkeğin keyfine göre kullanabileceği mutlak bir hak değildir, sınırlandırma olduğu aşikâr.
Böyle bir tavsiyede bulunulmasının bir sebebi; Erkekler savaştığı için haliyle nüfusun azalması ve nüfusta dengesizlik söz konusu olabileceğinden, bu bize absürt gelebilir o zamanki kadınlara sorsak belki de kendileri bunu istiyordu çünkü belirtildiği üzere kadına değer yoktu, meşru olmayan yollarla kullanılmaktansa bu yolu tercih etmiş olabilirler. Bugünün kültürü ile kıyaslamadan düşünün.
Örneğin; Geylan b. Seleme İslam’a girdiği zaman on kadınla evli bulunuyormuş. Resulullah (s. a. v) kendisine: “Bu hanımlardan sadece dördünü seçebilirsin” demiş ve buna göre davranmıştır.
NİSA/3 Ayetten de anlaşılacağı gibi İslamiyet bir tek kadınla evliliği kural olarak, birden fazla kadınla evliliği ise (dörde kadar) istisnai ve zaruret hali olarak kabul etmiştir. Lütfen şehevi duygulardan kaynaklandığını düşünmeyin öyle olsaydı tek eş esas kabul edilmezdi. Allah' ın belirttikleri dışında kişi kendine yol çizmekten kaçınmalıdır.

NİSA/129 3. ayette adaleti gerçekleştirmekten endişe edenlerin tek eş ile yetinmesi gerektiği söyleniyor. 129. ayette ise, kadınlar arasındaki adaleti sağlamanın imkansızlığı belirtiliyor. Bu iki ayet bir arada düşünüldüğünde; aslında tavsiye edilenin tek eşlilik olduğu sonucuna varıyoruz.
https://www.youtube.com/embed/Bll8Bv1t1JU
Burada önemli olan toplumdur çünkü geniş bir zaman dilimine inmiştir demiştik ve bunun bir zaruriyet durumunda yapılması hatta o durumdayken bile eğer adalet sağlanamıyorsa sakınılması emredilmiştir.
Dört kadınla evlilik emredilmemiştir, farz veya vacip değildir.
Nikah akdi yapılırken kadın, evleneceği erkeğin başka bir kadınla evlenmemesi şartını koşma hakkına sahiptir. Günümüzü düşünecek olursak kabul edecek kadın oranı max %5 tir.
Aynı zamanda birden fazla kadınla evli olmak, erkek için sorumluluğun ve yükün artması demektir. Günümüzde biriyle evlenecekken bile ettkileri şikayetleri biliyoruzdur; maddi/manevi.
Hatta bu konuda Efendimiz (s. a. v.);
“Bir kimsenin iki hanımı olup da aralarında adaletli davranmazsa, kıyamet gününde bir omuzu düşük (felçli) olarak haşredilir.”
uyarısında bulunmuştur.
Bütün bunlara rağmen çok eşlilik isteniyorsa ve kişi evliliklerinde sorun yaşayacak olursa kul hakkına girecek olduğunun da bilincinde olmalıdır.
Bununla ilgili bir Endonezya filmi izlemiştim adaletin çok ama çok zor sağlanacağını belki de hiç sağlanamayacağını fark etmiştim, izlemeniz için linkini bırakıyorum;
Esen kalınız...🍃06.08.21/16:54131 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılTek eşlilik genel olarak, kadın-erkek ayrımı yapmadan, insan doğasına aykırı. İnsan, biyolojik olarak (cinsellik güdüsü yönünden) çokeşli, sosyolojik olarak tek eşlidir. Yani modern toplumun kanunları evlilik kurumunu tek eşlilik üzerine inşa etmiş ve eşlerden birinin karşı cinsiyle (hemcinsiyle değil) cinsel ilişkisini boşanma ve tazminat nedeni saymıştır. Yani evlilik bir tür mülkiyet ilişkisidir: Eşlerden birinin bedeni, diğer eşin mülküdür. Böyle olmalı mıdır, doğrusu bu mudur, elbette tartışılabilir. Ancak bu tartışma sadece erkek üzerinden yapılmamalıdır. Erkeğin doğası, soyunu devam ettirmek (döllerini dağıtmak) için birden fazla kadınla seks yapmak üzerine kuruluyken, kadının doğası da en güçlü, en sağlıklı erkeği seçip ondan döl almak üzerine kuruludur. Kadın da, erkek de duygusal anlamda tek eşli olabilir, yani aynı anda sadece bir kişiye aşık ve ruhen bağlı olabilir (ki bunun da istisnaları var, aynı anda iki kişiye aşık olup ikisinden de vazgeçemeyen kadın ve erkekler var), ancak cinsel bağlılık her iki cins için de zor. Dikkat ederseniz, kadın-erkek ayrımı yapmıyorum. Kadınlara sorum şu: Konuya ataerkil pencereden bakmadan, "erkek çapkınlık yapabilir, kadın yaparsa ahlaksız/o.. pu olur" demeden, toplumun erkeğe bu konuda gösterdiği toleransın aynısının kadınlara da gösterilmesine ne derdiniz? Yani bir ilişkiniz varken bir başkasını arzuladığınızda, erkekler gibi özgür olsaydınız ne yapardınız? Aldatma, farklı bir konu, çünkü aldatma esasen, kandırma, hile yapma, yalan söyleme demektir, anlam genişlemesi ile cinsel sadakatsizliği de kapsamıştır. Evlilik/sevgililik ilişkisinde erkeğin de kadının da özgür ve birbirine karşı dürüst, açıksözlü olmaları durumunda aldatma kavramı olmayacaktır. Zihninizdeki çifte standardı, eşin bedeninin sahibi olmayı bir kenara bırakın, kendinize şunu sorun: Benim bedenim neden bir başkasına ait? Neden insanlar, bir ilişki içindeyken başkasına cinsel istek duyduğunda bunu eşiyle konuşamaz veya gerçekleştiremez? Neden arka yolları dolaşıp bunu gizli saklı, eşini aldatarak, kandırarak, yalan söyleyerek yapar? İlişkide esas olan dürüstlüktür, insanın kandırılması, kendisine yalan söylenmesi, eşin/sevgilinin başkasıyla cinsel ilişkisi varken bunu inkar etmesi, cinsel ilişkinin kendisinden daha ağır, daha yıpratıcı ve daha saygısızca. Asıl ihanet bu, gerçeği bilme hakkınızın sizden çalınması. Bu yazdıklarıma dayanarak, bundan sonraki ilişkilerimde benzer düşünce yapısındaki kadınlarla olmak istiyorum. Kimse, kimsenin bedeni üzerinde mülkiyet iddia etmesin, erkek de, kadın da bu konuda özgür olsun. Aynı özgürlüğü kendisi için de talep edebilecek kadın var mı?
04 Yorumla- +1 yıl
Ne diyorsun amca sen
- +1 yıl
@KumruSahin okuyunuz 🙂
- +1 yıl
okuduğunu anlama kapasitesi olmayan gelip abuk sabuk yorum yapmasın. "Ne diyon amca sen" diyen belli ki anlamamış, anlamasını da beklemiyorum
- +1 yıl
Hiçbir şey doğaya aykırı değildir doğada her halt bulunmaktadıe insanın yapısında da hem aşk aşırı sadakat aynı zamanda çok eşlilik vardır sadece biri yok hepsi var insan hepsine uyum sağlayabilir
+1 yılBir çok kadın erkekleri tanıma veya mutlu etme adına araştırmalar yapıyor. Burada amaç erkeğin başka kadınlara ilgi duymadan kendi kadını ile zaman ya da ömür geçirmesini sağlamaktır. Bu sebeple " erkekler ne ister, uzun boy mu kısa boy mu, büyük göğüs mü küçük göğüs mü, sarışın mı esmer mi, girişken mi çekingen mi, açık mı kapalı mı vs" bir sürü soru soruyor. Halbuki bu özelliklere sahip kadınlar da aldatiliyor. Yani büyük göğüslüsü de aldatılıyor, küçük göğüslüsü de. Ünlü kadın da aldatılıyor, ünsüz kadın da. Güzel kadın da çirkin kadın da aldatiliyor. Bu durum dikkatimizi hiç çekmiyor mu? Sebebi ne ola ki... Erkek, yukarıda saydığımız veya sayamadığız birçok özelliğin kadında birlikte bulunmasını ister. Halbuki bu mümkün değildir? Yani bir kadın hem uzun boylu hem kısa boylu olamaz. Hem beyaz tenli hem de esmer olamaz. Belki birkaç özelliği barındarabilir ama hepsini bulundurması imkansız. Bu da demektir ki her kadın aldatılmaya adaydır. Güzel çirkin zengin fakir olması önemli değil. Çünkü kadın da bulunmayan bir özellik mutlaka başka bir kadın da olacaktır ve erkek o özelliği talep edince o kadına gidecektir. O yüzden kadınların erkeklere kendini beğendirmek için çaba göstermesine gerek yoktur. Her kadın ama istisnasız her kadınının yaratilistan erkeği çeken bir süsü vardır. Erkek o cazibe alanına girmeye her an meyillidir. Yani kadınların her hali çekicidir. Ekstra bir şey yapmasına çok gerek yoktur. Ekstra yapılan şeyler çekiciliği artırır sadece. Saçını toplamak taktığı kalem bile kadına çekicilik sağlar. Mesele erkeklere çekici görünmek ya da onlar tarafından istenmek değildir. Çünkü o iş yaratilis gereği ceptedir. Mesele erkeğin başka kadınlara ilgisini önlemenin yolu nedir? Biliyoruz ki bakımlı olmak güzel olmak uzun boylu olmak gibi bir çok durum erkeği bağlamak için yetmiyor. Sebebini yukarıda açıkladık. Her kadında bulunmayan bir özellik mutlaka olacaktır. Peki, sevgi, saygı veya aşk mı erkeği engelleyecek. Erkeğin her şeyi isteme huyunun önüne bu kavramlar mi geçecek? Siz de biliyorsunuz ki seven, aşık olan erkekler de kadınlarını aldatıyor. O zaman erkekleri kim durduracak. Yani ne olursa erkek, sahip olduğu kadınına saygı duyacak ve eksiklerine rağmen onu asla aldatmayı düşünmeyecek ve kadınıyla yetinecek? Bu sorunun cevabı tahmin ettiğiniz üzere kadınlara bağlı değil. Yine erkeklere bağlı. İyi de cevap nedir?
10 Yorumla
+1 yılSelammm
Soruyu yeni gördüm baya bi geç kalmışım gibi millet yazıp yapıştırmış ama olsun yinede şuraya bir adet görüş bırakayım 😎🤗
Evettt,
Erkek doğası gereği dölleme yapmayı yaşamının amacı olarak görür belki farkında değil bir çoğu ama dürtüsel bir şey bu ve içten içe talepkar olmak ile birlikte temel yaşam amacının yanı sıra aldığı hazzı da göz önünde bulundurarak sürekli bir yeni eş araşında olur.
Şimdi bu olağan ve tabi olan dürtüsel şeyde eğer kişi kendini kontrol edebiliyor ise ya da bir kadına derinden bağlı ise ya da medeni kuralları var ve bağlı ise "ha birde elde edemeyen var' tek eşlilikte kalır.
Ama eğer tüm bunların dışında bir yaşam tarzı var ise net sonuç sürekli değişim ve anti tek eşliliktir.
Şimdi ek olarak " yok aga ya karakter meselesi bu, ne alaka kardeşim adam adi işte vb. " Şeylerrrr sayılıp durulcak fakat kusura bakmayın insan bu ! Ve insan ademden beri tek değil !
Öte yandan Kadın da doğurma dürtüsüne sahiptir sekse talepkarşığımın başında inkar de etse doğurmak vardır ve annelik tam olarak o temelde kuvvetli ve kutsaldır.
Hadi dağılın 😎33 Yorumla- +1 yıl
@Yağız2020 aynen öyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
190Cevap
İnsan evrimsel açıdan aslında ne tek eşli ne de çok eşlidir. Zaten atalarimiz da arada bir yerde kalmış. Türlerin çok eşli olabilmesi için fiziksel farkların aşırı fazla olması gerekir. Örnek olarak erkek tavus kuşları verilebilir. Erkek tavus kuşları kuyrukları ve ihtişamlı görüntüleriyle dişi tavus kuşlarından daha güzeldir. Fiziksel olarak bu kadar belirgin farkları olmayan ve sosyal konularda da gelişen, bilime, dine, felsefeye katkı yapan insanoğlu seçilimi sadece fiziksel düzeyde hiç bir zaman olmamıştır. Kadınlar hem fiziksel güç, hem boy, hem de bilişsel zekaya bakar.
Tam anlamıyla çok eşliliği önleyen bir diğer sebep de memeli olmamızdan ve doğan çocuğun bakım gerektirmesinden kaynaklanır. Örneğin hayvanlar aşık olmaz, sadece kızışır fakat insanlar aşık olur. Yani bağlılık hormonu olan oksitosin ve diğer bir hormon vasopressin bizi sadık hale getirir.
Bir diğer fark çok eşliliğin sperm dağıtmadan sorumlu tarafa ait olmasıdır, yani erkekler bunu yapar. kadınlar ise en uyumlu olanı seçmeye çalışarak tam olarak olmasa da çok eşli sayılabilir, yani hayatları boyunca tek kişiye ait olmayabilirler. Erkek aynı anda bir çok kadınla, kadınsa farklı zamanda bir çok erkek seçerek çok eşli olabilir. Çünkü erkek aynı anda bir çok kadını dölleyebilir, kadınsa farklı zamanlarda farklı erkekler tarafından hamile bırakılabilir. Örneklemek gerekirse eğer kadınlarda günlük doğum yapabilseydi, onlar da erkekler gibi tam manada çok eşli olabilirdi.
Diğer kıstaslar ise sosyaldir. kısaca örf-adet, dini kurallar, aile kavramı veya etik diyebiliriz. Bu kavramdan birbirinden farlıdır. Örf-adet toplum tarafından belirlenir veya zorlanırken etik kişisel yargı sistemimizle ilgilidir. Tarih boyunca bazı erkekler hiç evlenemediği örf ve adetler öncelikli olarak görücü usulünü ardından evlilik kurumunu çıkartmıştır. İslamiyetin kuralları bilindiği için çok bahsetmiyorum. Hristiyanlığın katolik mezhebi, seksin zevk amacıyla kullanılmamasını, çocuk sahibi olmak harici yapılmamasını söylemiştir.
Bunların hepsi aslında bir çeşit eşitlikçi-sosyal yaklaşımladır. Erkeklerin hepsinin üremeye dahil olması için toplum tarafından zamanla geliştirilmiş kavramlardır. Örneğin evlilikteki kadınların bu kadar korunmasının gizli hatta bilinçaltı sebeplerinden biri de budur. Çünkü güçlü bir erkeğe şans verilirse kendiliğinden çok eşli olmayı ve bir çok kadını döllemeyi seçecektir. Bu evrim açısından iyi olsa da toplum açısından huzursuzluğu getirir. Çünkü eş bulamayan diğer erkekler toplumu kaosa sürükleyebilir. Bunlar şaka değil. Çin'de tercih edilmeyen koca bir yığın mevcut.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl
Aldatmış 
Aldatmış 
Yuh 
Yok artık 
😳 
:(( 
.. 
.. Erkeklerin bu şekilde sorularıyla neden karşılaşmıyoruz çok merak ediyorum :) bence sadık erkekler zaten sormaz, sadık olmayanda büyük ihtimalle zengin ve evli değil ama bir sürü sevgilisi var. Bu soruya konu olan erkekler bunlar ama sayıları erkek nüfusunun belkide 1/10 bile değil.
317 Yorumla- +1 yıl
son 10 günde gördüğüm iğrençlikte sınır tanımayan kadınlar olarak topladım ve erkekler evlilik konusunda neden ciddiyetsiz tarzı sorularda kullandım bu soruda sadakati görünce yapıştırayım dedim
- +1 yıl
Buna benzer bir çok soru veya aladattığını söyleyen görüşler var ben sadece bir kısmını buraya taşıdım :) trol olduğunu söylüyorsun ben hepsi gerçek demiyorum zaten ama bir ömür bir erkek için ziyan edilir mi? Diye bir soru aç bak bakalım kızlar ne diyor :) işte o zaman ne kadarı gerçek ortaya çıkar.
- +1 yıl
nedense programda aldatıldığını anlatan bi sürü kadın var daha erkeğe hiç denk gelmedim
- +1 yıl
diğer yaptığı pislikleri saymıcam bile
- +1 yıl
@SosyoPsikopat sizde görsel olarak paylaşın :) benim görüşüme diss atmaktansa aldatanlara diss atalım hep birlikte.
- +1 yıl
- +1 yıl
@cicimod Soru erkeklerin doğasına aykırı olan tek eşlilikten dem vuruyor. Görsellerin altına açıklama yazmışım erkekler sütten çıkmış ak kaşık demiyorum zaten.. Aldatmak isteyen bir erkeğin kadın bulma ihtimali çok çok azken aldatmak isteyen kadının erkek bulma ihtimali o derecede fazla.. Aldatan kadınları elbette sadece bu sorulara göre tahmin etmiyorum, etrafta görüp duyuyoruz.
- +1 yıl
Aldatmak isteyen bir erkeğin kadın bulma ihtimali çok çok azken--- çok yanlış :) maşallah günümüzün teknolojisinden en çok yaralanan da erkeklerimiz. Saçı başı yaşını almış bireyler her saçma messenger uygulamasını ekliyor. Nesi az aynı anda 10 kadına selam atan birilerini tanıdık. Pes etmezler 30 kişiden biri bet yanıt verir. Erkeğe cinsel ilişki bulmak ço kolaylaştı son zamanlar. e ben de kadınlar ak kaşık değil dedim. Yani kolay elde dilen çok. Maalsef evli olanlar bile. Bu yüzden büyük seçimi var erkeklerin. Çünkü onlar için fazla kriter yok en basiti nefes alsın yeter diyor. Ama yine de arada dağlar kadar fark var. Kadınlar aileye aha çok bağlı. Erkek ise en ufak fırsatı da değrlendirmeye çalışır. Sudan da kuru çıkar: erkek adam yapmış bi cahillik şeytan karıştırmış kadın kendi istedi ve saire ve saire...
- +1 yıl
- +1 yıl
Günümüzde sosyal medya iletişimi kolaylaştırdı doğru ama nefes alsıncı tayfadan benim bile midem bulanırken ve erkekler nefes alsıncı olduğu için reddediliyor ve bir şey yapamıyor oysa en çirkin kadın aynı günde 10 farklı erkekle birlikte olmak rahatlıkla oluyor. Kadın bunu çok rahat saklıyor o kadın 10 erkekle birlikte olup 1 erkek diyor ama o 10 erkekten biriyle konuşsak 1 e 10 katar anlatır. Bazı şeyleri hepimiz biliyoruz ama işinize gelmiyor ;) hadi gerçekçi olalım lütfen
- +1 yıl
@cicimod Zaten görseller gün gibi ortadayken cevabıma gelip yorum yapmanız saçmaydı. Trol mrol erkeklerin bu şekilde soruları varsa sizde paylaşın aldatanlara disss atalım ne diye benim cevabıma disss atıp aldatan veya böyle trollerle hemcinslerinizin aklına karpuz kabuğu düşürenleri savunuyorsunuz ki? Ortada bir yanlış varsa yanlışı düzeltmek en doğru hareket olur, yanlışı ortaya serenin cevabına disss nerden çıktı?
- +1 yıl
Bu trol soruları aramak için çok mu çabaladınız?
+1 yılŞöyle açıklayalım, ruh sağlığı yerinde, normal bir erkek kendisine eş arar. Bu arayış sırasında belki hemen belki çokça denemeden sonra seveceği bir eş bulur ve eşini de kimse ile paylaşmaz. Aslında ayrılsa bile eski eşini kıskanır.
İşte kör nokta burası, uzun vadede cinayet sebebidir çok eşlilik erkekler için.
Ha bütün hoşuma giden kadınları ben tekelime alırım, başkası dokunamaz diyorsan yine bir mücadelenin içine atacaksın kendini. Yeni kadınların peşinde mi koşacaksın yoksa eskilerini elde tutmak için mücadele mi vereceksin?
Ayrıca kız kardeşini, kadın akrabalarını kaç adet ''doğasına uyum sağlamış'' erkeğe layık görürsün merak ettim şimdi bak. Bu şekilde düşünüp, bunu savunan erkeklere lafım;
Siz erkekler her şekilde kendinizi çıkmaza sokacak ''fikirler'' üretip, üstelik bunlara inanmayı başarıyorsunuz ya hayret! Kadınlar olmasa haliniz ne olacak sizin?
Şunu yazmadan edemeyeceğim, tohumları bitkiler saçsın, çıkın şu bitkisel hayattan. Kısacık ömrünüzde çok eşliyiz biz diye sağa sola saldıracağınıza, efendi efendi bir kadına kendinizi sevdirmeyi başarın, bakın bakalım sırtınız yere geliyor mu ondan sonra... Bir tek kadın diyorum çünkü nerede çokluk orada... malum...30 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama sevdiğim biriyse kalabilirim. Bence bu biraz kişinin yaşantısı ile bağlantılıdır. Mesela 30 yaşına kadar hiçbir kadının suratına bakmadığı bir adamın sadakati ile 15 yaşından itibaren kız arkadaş kolleksiyonu yapan 30 yaşındaki adamın sadakati bir olmayabilir. Birisi kolay elde ettiği şeyden çabucak vazgeçebileceğini düşünebilirken diğeri çok zor elde ettiği bişeyden kolayca vazgeçmek istemez. Kaybetmesine sebep olacak şeylerden de uzak durmaya gayret gösterir. Ama kadınlar onları çirkin olduğu için aldatamayacak erkeklerden hoşlanmazlar , kadınlar ister ki bir erkek istediği dakika aldatabilme imkanı olsun ve bu imkan olduğu halde aldatmasın. Bu onlar için daha cezbedici. Biri istese de aldatamıcak , diğeri yapabileceği halde yapmıyor. Ben de kadın olsam 2. sini tercih ederdim. Ben 28 yaşına kadar hiç sevgilisi olmamış biriyim. Sevgilim olduğunda onu kaybetmeme sebep olabilecek davranışlardan kaçınırım , istesem de aldatamam çünkü aldatma iki taraflı bir olay tek başıma başaramam. Bir tarafta istese de aldatamıcak ben , diğer tarafta aldatabileceği halde aldatmayan Faruk. Tabi ki Faruk doğru seçenek.
10 YorumlaTek amacım bu zaten. Yar da ana ve vatan gibi tek olmalıdır. Hamdolsun bu yaşa kadar temiz kalmayı başardık. Bir kadınla ömür değil bence ebediyette geçer. Yeter ki niyetlerimiz kötü kullanılmasın. İnsanlar biraz bunu düşünse ve çıkarları dışında toplumu düşünse belki cahillikte olmaz, kadina şiddette olmaz, kadını da erkeği de kullanmakta olmaz, bugün ormanlar bile yanmaz ama önemli olan insan kalabilmek.
Günümüzde çevrede olanları gördükçe soğuma seviyem bu durumlardan kat kat artıyor. Artık böyle gideriz kardeşim ne olacak. 😀
İnsanoğlunun çiğ süt emmişi için kadın erkek ayrımı yok ki artık. Al birini vur ötekine...
En son birini elimden zor aldılar. Bir erkeğin hakkı dörtmüş ve evli adam. Dedim ki o zaman kadın da dört ister. Hanımının üç hakkı daha var. Deli oldu tabi ama adam gibi otur yoksa kalk argolu konuştum git dedim.95 Yorumla
u +1 yılOoo iyi demişsin helal olsun 🤙😀
- +1 yıl
Valla lafımı hemcinsimde olsa çekinmem söylerim kardeşim. 😀
Bir de diyor ki biz erkegiz felan doğamızda var.
Dedim ki bilmem beynini oranda taşıyıp erkeklik diyorsan keselim dedim. İstiyorsan ben hallederim dedim. O gün bugündür gözükmüyor kardeşim. 😀😁😂
u +1 yılHajajah dengesiz işte ama çoğu erkek bu düşünceye sahip sözüm meclisten dışarı 😀
- +1 yıl
Emin ol kardeşim kimseye söyleme ama %96 durumu bu. Tekle yetinmez. Hemcinsimi biliyorum yani. 😀
Gecen güzel olsun kardeşim...
u +1 yılSizinde 😀🌸
+1 yılBir erkek neden cok eşlilik ister. Aslında sanmıyorum isteyeceğinide farzedelim istedi sadece cinsellik için ikisiyle üçü yle fantezi kurmak için başka hiçbir açıklaması yok. Sadece SEKS. Yoksa neden iki üç beş kadınla evlensinki. Benim kendi bildiğim birşey vardır kadın erkeğini mutlu ediyorsa o erkeğin gözü dışarda olmaz hem mutlu ediyor hemde gözüm dışarda diyen yalan söyler doyumsuzluk diye bir kavram yoktur herkes doyar herşeyin bir sınırı vardır aynı şey kadın içinde geçerli. Burada anlatılan çok eşlilik zaten açıklamada ayetlerle anlatılmış. Açık ve net yani yardima muhtaç yoksul ve bakilmaya ihtiyacı duyulan kadınlar (erkeginde gücü varsa) nikah altına alınabilir buda sevaptır. Benim bildiğim kadın erkeğini erkekte kadınını mutlu ediyorsa olay bitmistir. Ama maalesef günümüzde artık buna rastlamak neredeyse imkansız neden kimisi kaşını beğenmiyor kimisi dalgası küçükmüş diyor kimisi içki içiyor kimisi kumar oynuyor vs vsvsvcs istemediğin kadar durum var insanlar dini bütün içinde yaşasa zaten ne evlilikler biter nede evlilikte sorunlar çıkar. Aslında çok anlatılacak şey varda parmaklarim yoruldu güzel bir yazı olmuş ayetleri ayrıca belirtmen bence muhteşem 👏👏 herkes sevdiğini daha çok sevsin ne ikinci bir kadına ya da erkeğe ihtiyaç kalsın sonuçta biz dört beş farklı şeyler değiliz bir kadın bir erkek...
Saygılarımla...13 Yorumla- +1 yıl
Kadın erkeği neden mutlu etmek zorunda olsun yav, siz nesiniz pardon da?
- +1 yıl
Ben erkeğim sığır kafalı. Mutluluk derken cinsel doyumdan bahsediyorum evlilik neden var hem biliyormusun sen bu konuları söylememe gerek var mı sana burda cevabını Kur'an bile yalnızca eşinize süslenin diyor güzel kokular sürünün diyor dengesiz. Cahilsiniz cahil ananiz babanjzda size bişey öğretmiyor ya toplum nereye gidiyor yaa valla Allah yardımcımız olsun.
- +1 yıl
Kadın erkeği mutlu etmek zorunda değil pardon kadın neden yaratıldı acaba onu sormak lazım sana
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben tek eşliliği savunsam da, bu konu geçmişten bu güne her zaman tartışılagelmiştir. Ben eşitlikten yanayım. Hak ve özgürlükler konusunda da kadınla erkek eşit olmalı. Yani erkeğin çok kadınla ilişkisine müsade edersek, kadının da çok erkekle ilişkisine müsade ermemiz gerekecek ki, bu bir kaosa yol açar. Hem islam dinimiz bunu kabul etmez, hem de nesep bozulur. Çocuklar, doğumlar, kardeşlik ilişkileri telafisi mümkün olmayan bir hal alır. En iyisi tek eşlilik. Bilemiyorum, başka bir çözüm mümkünmü… 😎
50 Yorumlaİftira atma apla
Ayıp oluyor ama bak 😝
Şunun gibi gari bulduk da
Biz mi yetinmedik biriyle...
Das gibi gari heee 😝 @KumruSahin koş hele bir
Ağzına layık soru var 😅34 Yorumla
+1 yılKimse sadık değil bence.
Sadık olmak için sevgi gerekir, sevginin olmadığı ilişkilerde sadakatte olmuyor.
Kimse gerçekten sevemiyor birbirini.
Herkes çok çabuk ulaşılabilir, ilişkiler yapmacık.
Kadında erkekte ilişkide ne sadık ne tek eşli.
Bunu sadece erkeğe yüklemek feminist yapıma ters😄39 Yorumla- +1 yıl
Nöööooowww tribüne oynamam ben 90'dan çakarım.🤪
- +1 yıl
Sen iyi bir santroforsun kanka 😂
- +1 yıl
Adios matmazel 😂
- +1 yıl
Ne içtin yavrum böön sen fmgm
- +1 yıl
Ahshdh
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Eğer erkek doğasından bahsediyorsak kadın doğasından da bahsetmemiz gerekir bu noktada. Çok eşliliği kendine hak gören erkek daha iyi bir erkek için eşinin kendisini def etmesini de olgunlukla karşılamalı çünkü kadınlar en tepedeki, en iyi erkekleri isterler. En iyisi hiç bitmeyeceğine göre sonsuz bir döngüye girer ve hatta çocuğun başka erkeklerden olduğunu da kabullenmeli çünkü eski zamanlarda döllenme garanti olsun diye farklı farklı erkeklerle ilişkiye giriyordu kadınlar. Biraz sosyoloji tarihi bilen birisi evliliğin erkekler tarafından kadının hipergamik yapısını törpülemek için ortaya atıldığını bilir
43 Yorumla- +1 yıl
Abla pek anlamadım ama çok iyi ve bilgili konuşmuştuğun kesin
- +1 yıl
Ne güzel işte bak şimdi anladım , aynen öyle dediğin gibi
+1 yılBence insanın içinden gelen bir durum bu. Ailesel bir faktör olduğunu düşünüyorum. Eşlerini veya sevgililerini aldatan kişilere baktığım zaman kendi ailelerinde de aldatan insanların olduğunu gördüm. Yakın bir akrabam eşini aldattığında, diğer kardeşlerinin de kendi eşlerini aldattığını gördüm. Sevdiğim kadın beni aldattığında ablasının da eşini aldattığını gördüm. Ablamı kocası aldatıyordu. Ablamın kocasının abileri de kendi eşlerini aldatıyordu. Aynı şey diğer insanlar içinde geçerli. Direk olarak genden gelen bir şey olabilir. Mesela bir katil düşünelim. Katilin içinde insan öldürme isteği var. Kadın erkek ayırt etmeden öldürüyor. Ayrıca tecavüz ya da gasp için öldürmez bunlar. Direkt olarak kendi zevki için öldürür. Aldatan kişilerde de bu şekilde olabilir. İçinden geliyor, bunu yapmaktan zevk alıyor vs. Erkek ve kadın olarak bunu ayırt etmek saçma bence. Tek eşliliğe karşı durumlar her iki cinsiyet arasında da görülebilir.
30 Yorumla
+1 yılKatar’a gitmiştim orada Arap’ın biri bana siz nasıl 1 kadınla evleniyorsunuz demişti. Bize bir örnek vermişti; 1 araba 🚘 tek teker üzerinde durmaz 4 teker lazım demişti. O Arap’ı laflarımla dümdüz ederdimde, misafirdik işte. 4 tane nedir hayvanmı alıyorum. Bizde kadın yeri gelir devlet yönetir. Başkan olur. Tarihtede olduğu gibi.
Anca Araplar kız çocuğunu gömüyorlarmış.90 Yorumla
+1 yılKısa cevap kesinlikle hayır. Uzun ise; bizler hayvan değiliz, hayvanlar gibi gidip birden fazla dişiyi döllemek istemiyoruz ancak bunu yapmak isteyen çok fazla erkek var. Biz de hayvanız aslında ancak bizim hayvanlardan ayrılan çok ince iki unsurumuz var. Biri akıl, diğeri karakter. Bu ikisinden birisi bile bir insanda (erkek ve kadın için de geçerli) olmazsa aldatılmaya hazır olun. Konu sadece erkek açısından sorulmuş ancak insan deseydik daha doğru olurdu ama erkek açısından sorduğun için öyle cevapladım. Bir erkek size “ben erkeğim, tek eşlilik bize göre değil” diyorsa şayet, o kişiden uzak durun. En karaktersiz şerefsiz onursuz insan o kişidir ve kendi karaktersizliklerini pisliklerini böyle abuk subuk bahaneleri uydurarak kalkanlamaya çalışmaktadırlar.
20 Yorumla
+1 yılİnsan doğası tek eşliliğe aykırıdır, kadın erkek diye ayrılmaz. Fakat insanlar bilinçlendikçe hayvani dürtülerini baskılamayı öğrendi, insan iradeli bir varlık olduğu için bu yaşama uyum sağlayabildi fakat uyum sağlayamanlarda var tabii zorunlu da değil.. Çok eşliliğe karşı değilim ama sadece erkekler için geçerli bir durummuş gibi gösteren fırsatçıları aşırı cahil buluyorum, kadınlarda çok eşlidir. Ama çoğu erkek bunu kabul etmiyor kendi hakkıymış gibi davranıyor ve kadını kısıtlayarak buna inandırıyor... Halbuki bu insan doğasıdır, kadınlarda insandır.
20 Yorumla
+1 yılGünümüz çoğunluk tek eşli olduğunu iddia etse de sosyal medya denilen ateş çemberine bağımlılık çalıştırıyorlar, kadın erkeği tabikide yok ama bunu çoğunluk erkekler çok yapıyor sebep sol beyinleri ile haraket ettikleri için duygusal bakmıyorlar olaya empati kurmuyorlar haliyle. Bizzat bunu yaşadım, çok güzel, çekici kariyer sahibi biri olduğum halde benim aşağımda olan biri tarafından sosyal medyada göz banyosu yaparak kadınları ekleyerek beni aldattığına defalarca şahit oldum, maksat yanlarında güzel kadın olan çoğunluk erkek kendilerine birşeyleri ispat çabasına girip ego kasıyorlar tamamen aşağılık psikolojisi. tek eşlilik çoğu erkeğin doğasına ayrıkı net söylüyorum.
11 YorumlaAslında evrimleşme sürecimizin bugünki haliyle hepimiz tek elliyiz. Bilimsel olarak kadın da erkekte tamamen tek eşli. Çokça araştırıldı bunlar. Özellikle tarım toplumuna geçiş yaptıktan ve aile olarak yaşamaya başladıktan sonra bireyler için gereklilik haline gelmiştir. Bunun dışında günümüzde aldatma kavramı değişiklik gösteriyor tabi. Kadın da erkek de birbirinden farklı değil. Hatta bugüne kadar gördüğüm çoğu kadın uygun koşullar olursa aldatıyor. Mevzu daha çağdaş toplumun getirdiği cinsel algı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılElbette sadık olabileceğime inanıyorum.
İnsan doğası gereği açgözlü bir varlığa da dönüşebilir, erdemleri olan bir eşsiz bir canlıya da...
Bana kalır ise, bu bir karakter meselesi... Kadın ve ya erkek, cinsiyet durumu değil.
.
.
.
# Neşeliadam60 Yorumla
+1 yılBirazcık vicdan birazda aile yapısı bunda belirleyici oluyor. Ben karımı aldatmam. Kişilere kolay erişim olduğu bu çağda aldatmalar daha çok oluyor ve bu normalleşiyor malesef, aldatan benim için bugünde şerefsizdir yarında şerefsiz olacak bu değişmez
50 Yorumla
+1 yılBunu sadece erkek diye ele almayalım. Her iki cinsiyet içinde geçerli. Cinsiyet kavramlarını da sevmiyorum birey kavramını kullanırım daha çok.
Sadık kalıp kalmamak kişinin kişisel özellikleri ile doğrusaldır.
Ama seven bir insan ne olursa olsun sadık kalabilir, kenfimden biliyorum bunu..
Aşk duygusu denen şeye benzeyen duygular hissetmediğim zaman sadık kalamam.
Sadece bir erkek sadakatsiz diye diğer erkekleri aynı kefeye koymak hiç doğru değil.30 Yorumla
+1 yılBen hürremim birçok cariye gelir geçer Hürrem ebedidir
42 Yorumla
+1 yılValla erkek doğasını bilmem de insan doğasına göre tek eşlilik olması gerekendir. Çok eşlilik istiyorsa Arabistan ya da İran'a yol alsın.
81 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir durumdur.
Ama mutlak bir durumda değildir.
Bunu seks vb gibi amaçlar için kullanmak kesinlikle uygun değildir.
Sadakat ve yemini çiğnemek bence çizgiyi aşmak demektir.
.30 Yorumla
+1 yılAldatmayı cinsiyete bağlamak, konuya o kadar uzak ve ilgisiz olmak demektir. Aldatmanın altında yatan sebeplere ve kişinin psikolojik sağlık durumunu göz önünde bulundurmak gerek. Ayrıca soruyu erkekler demek yerine insanoğlu diyerek daha genele yayarak daha objektif cevaplar alabilirsiniz. Ben kadın erkek farketmeksizin herkesin tek eşli olduğunu ve istisnaların kaideyi bozmayacağını düşünüyorum. Sürü psikolojisinden kurtulmak gerek.
30 Yorumla
+1 yılYok artık :D
Desenize bazı erkeklerin harem kurma hayaline can suyu katacak bir soru olmuş
Geçen bir fotoğraf gördüm bir kadınında 4 5 tane erkek sevgilisi vardı mesela onun doğasına aykırı bir davranış mı yoksa?
Tek bir insan olmalı, tek konuştuğun kişi olmalı, tek dostun, tek hayat arkadaşın olmalı
sadece ona sadık olmalısın onunla yaşamalısın onun için ailen için yaşamalısın
işte tek gerçek doğa bu.20 Yorumla
+1 yılBir eşi sevgiliyi bırak ben kalbimde biri varken bile sokakta başımı öne eğip geçiyorum, herkes bir değil herşey uçkur nefis değil. Şimdi varız belki de 5 dakika sonra olmayacağız. Başına gelmesini istemediğin bir şeyi başkasına yapma. Bu kadınlar için de geçerli.
22 Yorumla- +1 yıl
Bu gerçekse Tc erkeklerinin sadakati konusunda ümitlenicem
- +1 yıl
@ögretmenhanimkizim yani ben buyum, kalbimde biri olduğu sürece başkasına dokunmayı bırak bakamam. Kalbim doluyken başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. Aşkımı ve sevgimi nefsime değişmedim değişmem de.
+1 yılNe 5 karılı mı olsunlar ya. Önceden babama eve kuma getirir misin diye sormuştum annemi çok sevdiğini bildiğim halde o da bana "annenle başa çıkamıyorum kızım bi tane daha karı demek ölüm demek" dedi vkkdkdjdjdjehd tabiki şakasına söylüyor ama bazıları hiç utanmadan 4 tane kadınla evleniyor. Yani yazık günah diğerlerine.
10 YorumlaHayır aykırı değil tabii ki. Basmakalıp bir düşünce yapısı bu.
40 YorumlaYine erkekleri ve kadınları birbirine düşürmek için sorulmuş bir soru
93 Yorumla
+1 yılÇok eşlilik gibi söylenince sadece erkeğe has bir adilik gibi geliyor kulağa.
Ancak bunun ismini aldatmak ve çok sevgililik olarak değiştirirsek, kadınlarda da yüksek oranlara çıktığını farkederiz sadakatsizlik hastalığının.
Sadakatsizliği sadece erkeğe maletmek bana göre çok ama çok zalimce oluyor artık.
Ve ilaveten bu platformda;
""Sevgilimi/eşimi/nişanlımı aldattım"" başlığı altındaki pembe soru sayısı, mavilere oranla neredeyse 3 katı.
.
Saygılar..00 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. Bunu isteyen de olabilir. İşinize gelmiyorsa birlikte olmazsınız. Nasıl ki kadınların adeta çıplak gezmesi kendilerini ilgilendiriyorsa bazı erkeklerin birden çok kadınla birlikte olması da onları ilgilendirir. Zorundan çatlayan kızlar görüyorum yorumlarda, bu kadar belli etmeyin kendinizi. Unutmayın ki birden fazla kadınla olan bir erkek var ama o şartı kabul eden birden çok kadın var ;) ...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. erkeklerin bu potansiyeli taşıdığı doğrudur.. ama karakter, inanç , çok sevilen bir kadının varlığı ve irade gibi etkenlerle yine pek çoğumuz kendimizi dizginler ve tek eşli yaşarız.. ama bu potansiyeli taşıdığımız fikrine kesinlikle katılıyorum.. hemen her erkeğin kafasında bir yerlerde kendisine sakladığı , şu , şu , şu ve de şu şeklinde kurduğu bir haremi vardır bilinçaltında bence..
00 Yorumlaaykiridir diyemem yuce ALLAH s. w. t kurani kerimde buna cevaz vermistir... aralarinda adaleti ve gecimlerini karsilayacak sartiyla...
ve ayeti kerimin sonu 1 tanesiyle yetinirseniz bu sizin icin daha hayirlidir denir..
lakin evlenirmisin diye sorulursa "HAYIR"...
bi taneyi idare edebilsek sükretcez 😁00 Yorumla
+1 yılSadık kelimesinden ziyade saygı kelimesi daha doğru diye düşünüyorum. Erkeklerin sevgi temelinde yatan şey kadının güzelliği... Bu diğer kadınlarda güzel ozaman ne olacak sorusu geliyor akla... İşte burda eşe olan saygı devreye girmeli... Erkek kendini tutamaz.. giyimden dekolteye birçok tahrik olacağı şeyle karsilasilabiliyor... Bakmasida normal... Ama ileriye götürürse sıkıntı olur
04 Yorumla- +1 yıl
Sen çok yokluktaysan böyle gelir sana ama güzel kadın fazla yok zaten
- +1 yıl
@feyziiihüsnü dünya guzelleriyle olan erkekler neden aldatıyor diye bir düşün... Varlık yokluk meselesi değil bu.. saygı ve sevgi meselesi...
Güzel kadın var veya yok mutlu olabilmek için bahsedilmiş bir kadın var... - +1 yıl
Dünya güzeli abaza bi erkeğe denk gelmiş olabilir
- +1 yıl
@feyziiihüsnü senin bakış açından yola çıkarak, gözü dışarı kayiyorsa kadında sorun var?
Dersek doğru olurmu? Olmaz.. ama inatla dediğim dedik diyorsan.. tamam sensin..
Kadınlar tek eşli evrildiler.
Çünkü 9 ayda sadece 1 çocuk verebiliyorlar.
Ama erkekler aynı anda birden fazla kadını hamile bırakıp soyun devam garantisini ve popülasyonu hızla çoğaltabilir.
Hatta, 8 bin sene önceki göbeklitepede grup seks yapılıp popülasyon çoğaltılıyordu diye iddialar var.00 YorumlaBi erkeği büyülemesi lazım, kadını ki;
Kuşu yuvadan kaçırmasın.
Erkek neden aldatır,🤔
Evde yapılan yemeği beğenmiyorsa ve doymuyorsa, dışarıda başka lezzetler arar.
Kadın olarak bağlayın eşleriniz, büyüleyin ki kuş yuvadan kaçamazsın ömür boyu sadakat bulun 🥰00 YorumlaElbetteki eşine sağdık kalamayan yaradılışı gereği bunu beceremen bazı yaratıklar var. Bu cinsiyet olarka bölüştürülmemeli bunlara tdk da k. hpe deniliyor. Ayrıca böyle insları görüp hala konulup hala onlarla muhattap oluyorsanız inşallah sizinde başınıza gelir
00 Yorumla
+1 yılÇok eşliliği düşünmek bile midemi bulandırıyor.🤢🤮🤢
Bazı erkeklerin nasıl çok eşliliği savunduğunu anlayamıyorum, hiç mi aşık olmadınız? Hiç mi sadece birine kendinizi adamadınız?60 YorumlaBunlar nası salak saçma sorular ya. Erkek doğası diye bir şey mı var? Tek eşlilik, çok eşlilik cart curt... "erkeğin doğasında" yoksa kadında da yok. İnsaniz ya hani temelde.
Bi kadının sorması da bunu komik gerçekten.40 YorumlaAile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı. Ahlak açısından baktığında günümüzde yanlış olsa da bu şekilde evrildiler. Yani arkaplanda çokeşliliğe çalışıyor kafalar. Sadakatle ilgisi yok bu durumun, iradesi kuvvetli olan kimse aldatmaz eşini. Yine de acı bi gerçek ama tüh🤗
40 Yorumla
+1 yılAşık olanlarda hep erkeklerden çıkıyor. Doğamızda var diye vahşet de yapalım o zaman hayvandan ne fark kalıyo. İnsan düşünen hayvandır erkek de düşünüp iradesiyle doğasına hakim olmalıdır
10 YorumlaBöyle bir sorunun sorulmasını dahi doğru bulmuyorum. Sadakat cinsiyetle alakalı değil. Karakter meselesi.
70 Yorumla
+1 yılÖnce erkekler tek kadını doyurmayı başarsın sonra ikinciyi düşünebilirler. Asıl bizim için tek erkek ile yetinmek doğamıza aykırı.
70 Yorumla
+1 yılNe kadar saçma bir soru. Karakter meselesi. Tabiki erkeklerde de kadınlarda da sadık var sadık olmayan var. Yaratılislari böyle demek aşırı saçma. Ne alaka?
50 YorumlaAferin aynen yaradılışa suçu atalım ki, karaktersizliğimizi gizleyebilelim. Bazı kadınlar erkeklerin ahlaksızlıklarına çanak tutuyorlar. E o zaman hak ediyorsunuz.
50 YorumlaTek eşlilik olması gereken birşeydir.
Bir defa çok eşlilik ne neyin nesi?
Aklım almıyor..
Helal haram demeyen, dilediğini yapsın.."Cennet ucuz değil, cehennem lüzumsuz değil"..
30 Yorumla
+1 yılBirden fazla evliligi Yanlış buluyorum. Rabbim hayırlısıyla yasatmasin.
80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenizdeki ve arkadaş çevrenizdeki erkeklere bakarak mı böyle bir soru soruyorsunuz? Yoksa klasik sorulardan olduğu için mi? Yani böyle soruları saçma buluyorum sadakat insanın yaratılışı doğasıyla değil karakteriyle ilgili bir şeydir. Evet aldatan ve sürekli tek kadınla olmak istemeyen erkekler de vardır ama herkes de aynı değil. Ayrıca tüm bu erkekler bu işleri gidip uzaylılarla yapmıyor yine bir çoğu evli kadınlarla birlikte oluyor, yani tek taraflı bakmamak gerekir.
10 Yorumla
+1 yılAynı şey kadınlar içinde geçerlidir.
Bildiğin ayrımcılık olur bu.
Ve cinsiyet meselesi değil, karakter meselesi. : )60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsım adına diyorum tek birine sadık kalacağım konusunda kendime güveniyorum. Sevdiğim insana ihanet etmeye vicdanım el vermez.
60 Yorumla
+1 yılBunun erkek ya da kadınla alakası yok, edep ahlak ile alakası var,
ayrıca erkekler hemcinsleri ile eşli olmuyor kadınlar da daha fazla çok eşlilik artık40 Yorumla
+1 yılBu; sadık kalmak işlerine gelmeyen çakalların uydurması
Tek eşlilik doğal güdülerle alakalı bir durum değildir belki binlerce yıl önceydi ancak şu anda yok öyle bir şey. Tek eşli olmak SEÇİMDİR.
ya sadıksındır ya değilsindir20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Evet erkeklerin tek bir kadına sadık kalacağına inanıyorum ve bunun birçok örneği var. İnsan neyi görmek istiyorsa onu görüyor. Bir de atalarımız şey demiş kişi kendinden bilir işi.
22 Yorumla
+1 yılbırakın bu boş zampara sorumluluk almayan erkek ağızlarını... delikanlı olun adam olun birini sevin ve arkasında durun..
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun asıl sorumlusu kadınlar. Erkekler bir kadını sahiplenip başkasıyla paylaşmazken kadınlar 3 kadını aynı anda idare eden erkekleri seviyor. Kadın rahatsız olmazsa erkek ne yapsın. Sizde rahatsız olun tek eşli erkeklerle birlikte olun playboylarla değil
00 Yorumla
+1 yılDeğil. Bu her iki cinsiyet için de sorulması gereken bir soru. Tek eşlilik kadın doğasına aykırı mı sizce?
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılInanıyorum.
Eğer doymuşsa biri gözü dışarda olmaz.
Karakteri sağlamsa gözü kör olur.50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence yanlış düşünüyorsunuz ben burada varya erkekleri gölgede bırakacak ne evli kadınlar biliyorum bırakın sevgili yapmayı onlardan lokomotif yapmış erkek erkekliginle utanır o derece
30 Yorumla 😐 Ortalığı karıştır
Bu saçma sapan sorular yüzünden dinden soğuyan insalar var çünkü araştırıyor burada ne duyarsa o herneyse 😒, 👉🧠 alın bunu kullanın30 Yorumla
+1 yılDunyadaki dinlerin %90inda kadın erkekten oluşmuştur erkeğin bir parçasıdır yani öyle birsey olsa hem kadının hem de erkeğin doğasına aykırı olurdu tek eşlilik
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Herkesi aynı kefeye koymak doğru olmaz ama genelleme yapabiliriz. Erkeklerin yüzde 95'i imkan bulduğu takdirde net aldatır. 1 kere ya da 5 kere sayısı değişebilir ama aldatır. Geri kalanı da eh işte. Kadınlar için bişey diyemem.
17 Yorumla- +1 yıl
Bu yorum beni üzdü sağolun evlenmekten döndüm
- +1 yıl
Samanlıkta iğne yani.. yok yok kendimi üzmemeye heba etmemeye karar verdim nişanlımdan da ayrılacağım gerçekten tüm erkekler öyle
- +1 yıl
Tam tersine kurtuldum diyelim ben aldatılırsam katil olurum benim babam abim amcalarım dedelerim hep aynı
- +1 yıl
Hayır devam ediyordu bu yorumlar tuzu biberi oldu tüm ailemdeki erkekler aldatıyor demek ki ger erkek aldatıyor kendimi üzmeye değmez
- Devamını Gör (241)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat