ՏҽӀɑʍՏ ♡
.. yoksa bu sadece erkeklerin sadakatsizliğine kılıf mı¿ Tek eşlilik kadın için norm, erkek için eziyet mi?

ՏҽӀɑʍՏ ♡
.. yoksa bu sadece erkeklerin sadakatsizliğine kılıf mı¿ Tek eşlilik kadın için norm, erkek için eziyet mi?

Kıvanç Tatlıtuğ bile evlenip tek eşli olurken , bazı erkeklerin ne parası ne tipı olmadan çapkınlık peşinde koşmasını anlamıyorum. Bence erkek sevdiğini sever ve hayatını ona adarr. Daldan dala konmanın sonu nereye varir anlamıyorum. Adam dediğin sevdiği kadina ömrünü adar.
Djfj vurdu gol oldu
😁💚 aman efendim biz teşekkür ederiz
Boş olan sadece egoları değil kafalarının içi de keza öyle djfj
😂😂
Onun tek kadınla birlikte olduğunu nereden biliyorsunuz
Bu iydi abla bitirdin bizi 😂😂 fakirler ölsaün mü abla 😂😂 hadi yakışıklıyız ama maddiyatı vurmasan iydi 😂😂
Erkek ya da kadın fark etmez, hepimiz bazen merak ederiz, farklı şeyler deneyimlemek isteriz. Ama bu “sadakatsizlik” yapmak zorundayız demek değildir. İnsan sadece içgüdülerden ibaret değil; kalbi, vicdanı, sevgisi ve sorumluluk duygusu da var. Birine bağlanmak, güvenmek, birlikte hayat kurmak zaten kolay değil. Tek eşlilik de tam bu noktada devreye giriyor. Çünkü bir insana “sen bana yetersin, sen bana detaysın” demek aslında hem ona saygı, hem de kendine çizilen bir yol oluyor.“Erkeğe aykırı, kadına uygun” gibi söylemler bence bahane. Çünkü sadakat cinsiyetle ilgili değil, karakterle ilgili bir şey. Erkek için eziyet değil, eğer gerçekten kalpten seviyorsa zaten doğal bir tercih.
Tek eşlilik zor olabilir, çünkü insana hep seçenek sunuluyor. Ama gerçek bağlılık, “çok şey yapabilirdim ama seni seçiyorum” diyebilmekte saklı. Bu da erkek ya da kadına değil, insan olmanın derinliğine dair bir şey.
Tek eşlilik doğaya aykırı değil, insana ait bir seçim.
Bu çok yanlış bir algı sanki sadece erkekler sadakatsiz gibi lanse ediliyor ama değil kadınlarda bir o kadar eşini ve sevgilisini aldatıyor ve özellikle burada buna onlarca kez şahit olmuşuzdur. Tek eşlilik karakteri bozuk olan insan doğasına aykırı diyelim kavga çıkmadan konu kapansın 😅
Çıksın kavga :D
Erkek doğasına aykırı mı bilemem, araştırmadım ama benim doğama aykırı değil hatta aksine tam olarak benim doğam. Hayatım boyunca 2 kişiyle aynı anda konuştuğumu hatırlamıyorum, olmaz da böyle bir şey, insan kendine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına da yapmamalı.
Bu konuda kesin bir yargıya varmak mümkün değil; çünkü bireysel tercihler, yaşam tarzı ve yetiştirilme şekilleri çok etkili. 😊 İnsan doğası genel olarak çok karmaşık, cinsiyete indirgemek haksızlık olabilir. Sadakat ve bağlılık ise tamamen karakter ve değerlerle ilgili. Tek eşlilik hem kadınlar hem de erkekler için bir seçimdir. Bu konu, sadece erkeklere yüklenilerek yorumlanmamalı. 🧡 İlişkiler güven ve saygı üzerine yürür, bu nedenle tek eşliliği eziyet ya da norm olarak görmemeli. Herkesin beklentisine, isteğine saygı duymak gerek. ❤️
Cevap
77Cevap
Tek eşlilik doğaya değil, insanın kendi seçimlerine bağlıdır. Erkek ya da kadın fark etmez, sadakat isteyen kalp, tek kişide huzur bulmayı bilir. Doğaya aykırı denilen şey aslında bahaneden başka bir şey değildir. İnsan iradesiyle, sevgisiyle ve bağlılığıyla kendini var eder. İstediğinde sadık kalır, istemediğinde yüzlerce sebep bulur. Gerçek aşkı bulan zaten başka ihtimallere bakmaz, çünkü o bağın gücü her türlü dürtünün önüne geçer. Bu yüzden mesele doğa değil, yüreğin neyi seçtiğidir.
Şöyleee en başa sararsak Adem ile Havva zamanına kadar...
Çok tuhaf bir üreme serüveni var.
Ayrı rahimlerde dünyaya gelen kardeşler birbiriyle evlenerek çoğalmışız. Sonra yine Nuh tufanı patlak vermiş yine benzer senaryo devrede...
İnsanoğlu tükenmeye yüz tutunca üreme konusunda tabular yıkılmış, erkek başına 9, 10 kadın düşer olmuş.(Savaşlar dahil)
Doğamızda böyle bir şey yok koşullar buna zorlarsa erkekler damızlık yapılmış, bizi kullanmışlar hep.🥲😂
Tek kişiye sadık kalabilen erkekler de vardır ya, iyi düşünmek istiyorum bsjd
Bak bizi iyi düşündürme yürüyen ikna djfj
Erkolar kapatılsın, iced latte içelim dfjd
Hayır aykırı değil. Doğamıza aykırı diyen zaten tek eşli olmayanlar, bunu beceremeyen aklı pioisinde olanların uydurduğu bir şehir efsanesi..
+1
Yoo değil, bu yönden bakarsak çok eşli kadınlarda var
Hemen kadınlarda bla bla bla djdj
🤪 açıklama yapmasaydın yazık olurdu sjdjd
Merhaba,
Erkekleri bilmem, ben tek eşlilikten yanayım ki beni ilgilendirmez diğerleri...
Sadakatsizliklerinin kılıfı...
Teflon kılıfı gibi djf
Genelleme yapmak olmaz olanlar da vardır
Eski çağlarda doğa da ilkel topluluklarda muhtemelen erkek çok eşliydi. Ancal erkek yaratılışı gereği de bu şekildedir. Bu yüzden kadına monogamik erkeğe ise poligamik varlık diyebiliriz. Fakat zamanla insanın gelişim göstererek doğadan ayrılması ve uygarlıklar inşa etmesi ile devletler meydana gelmiş, modern toplumların temelleri atılmıştır. Bu gerçekleşirken devletleri ayakta tutmak için aile kavramı toplumun bir parçası haline gelmiş ve aile kurumu, evlilik, tek eşlilik önem kazanarak çeşitli medeni kanunlarla güvence altına alınmıştır. Ancak insan uzun zaman önce doğayı terk etmiş olsa da iç güdüsel ve tıbbi olarak özelliklerini hala taşır.
Kuranda 4 kadın izni var diyenler gördüm yorumlarda. Gözleriyle okumadığına eminim bir çoğunun.
Tek eşliliğe mecbur bırakılmak erkek doğasına aykırı mı doğru mu yanlış mı bana kalsın ama tek eşliliğin erkeği zorladığı hatta bir çok sorunun cinsellik kaynaklı çıktığına bakarsak ortada bir sorun görünüyor.
Yes bence de. Googledan dolma bilgiler bunlar
Evet Biçay
Yakışıklı erkekler sadık oluyor genelde , tipi olmayanlar daha çapkın onlara aykırı skdndsbbd
Doğru tespit bebii 😏
Olması gerekeni aykırı gören erkeğe kapıyı kapatırım o an 🌸
💪😌
❤️❤️
Erkeğin doğasına aykırıdır. Geçmişteki insanlar bunun en büyük örneği. Mesela sadece Osmanlı padişahları değil, geçmiş teki yabancı devletlerin yöneticileri ve aristokrat ailelerin üyesi olan erkekler ve de o zamanların orta segment ailelerin erkek üyeleri örnektir. Sözde Medeni yaşam adı altında erkeğin doğasına büyük bir zarar verildi.
İnsanların doğasında tek eşlilik vardır. Fakat ilgisizlik her zaman olmasada, ilgisiz uzun zaman geçirirsin ve bu yerini aldatmaya bırakabilir. Iki taraf içinde bu geçerlidir aklından geçmez aldatmak vs ama o boşlukta bir anda ona kadın gibi davranan birisi ilgisini çekebilir ya da erkeğe erkek olduğunu hissettirecek hisleri veren birisi çıkabilir. O sebeple saygı asla kaybedilmemeli ve ilgi asla bırakılmamalı dır. Birine ilginiz sevginiz düşer se resmen açık kapı bırakmış olursunuz
Hayır aykırı değil. Bu tamamen kişilik ile alakalı, ben her zaman tek eşlilikten yana oldum. Zira günümüzde bir erkek ve bir kadın sadece bir kişi ile vakit geçirmeye daha yatkın. Eskiden savaş şartları mesafeler vs zorlu olabiliyormuş. Ancak günümüzde bu bahsi geçen bu çok zor. Bunun yanında gerçekten tek bir kadına gönlünü veren erkek daha mutlu oluyor. Ha diğerleri tatmin oluyor ama o tam paylaşım sanki tek eşlilikte daha baskın
döllemek için yaratılmışız, doğanın kanunu %58 her cenin kız doğar yani erkek sayısını doğa zaten azaltmışken doğaya karşı koyup kaıdn sayıs kadar erkek uretmişiz birde erkeklere kızıyoruz. Benim suçum olsa alın sizin olsun bu görev bizimki amme hizmeti devşet görevi döllemek. ama oda değil doğadan geliyor. ama durduruyorum. kadınlarda tek eşlid eğil ama öyle olmak zorunda , kzılar hergun sevgili değiştiriyorken erkekelrin şansı yook ama biz dillerdeyiz.
Cinsiyet rolleri, konumları ve psikolojilerine dair ne kadar bilimsel kuram, bilgii ve döküman varsa erkek elinden çıkmıştır 🤣🤣
Yani İsviçreli bilim adamları doğru söylüyor, doğamıza ters tek eşli olmak. İç güdülerimiz olabildiğince fazla dişiyi becer diyor, medenileşmemizin simgesi olan ön lop ya da dimağ, tek eşli ol diyor. Arada sıkıştık
Evrimsel olarak tüm memeli canlılarda olduğu gibi insan canlısı içinde, tamamen geçerli ancak, günümüz modern toplumunun düzeni açısından kabul edilebilirligi oldukça sıkıntılı. Modern toplum düzeni biz erkeklerdeki bu iç güdüyü zamanla bastırmaya itse de, bunu hala tam olarak başarabildigimiz söylenemez.
Yok aslında aykırı değil ya tek eşli olabilir Bir insan ama şöyle söyleyeyim. Bu devirde insanlar evlenip de tek eşiyle bile geçinemiyor acaba birden fazla eş sahibi olup da nasıl geçinmeyi düşünüyor ki, Ben şimdi çevremde evlenen insanlara bakıyorum birçok geçinmekte sıkıntı yaşıyor tabii maddi olarak değil birbirlerinin fikir özgürlüğü veya nasıl desem anlaşmaları zor o yüzden bilemeyeceğim
Hiç öyle düşünmüyorum yakın çevremde de bunun çok örneğini de görüyorum. Oturmuş karaktere sahip her erkek sevdiği kadına sadık kalır. Aksini bir dk düşünmez bile
👏
Günümüzde boşanmaların arttığını görünce evliliğin insan yapısına aykırı olduğunu düşünüyorum
Evlilik başka
Galiba; Kardeşimin bile üç sevgilisi var.
@Kağannnn1 var mesela, duyduğum göre 8 eşi varmış
Oha jsdj
Erkek değilde ‘’ler’’ deseydin cevap verirdim ama erkek demişsin demekki bir çeşit gönderme var muhatabı kimse o cevap vermeli bu soruya😂🤔
Ahah her erkek.
Soru başlığını değiştirelim o zaman her erkek diye 😂😂
Yoh böyle iyi
Haddim değil ama son zamanlarda erkekler konusunda bir hayli şikayetçisin en azından gördüğüm kadarıyla öylemi🤔
Tribünlere oynuyorum skfk
Anladım😂😂
Erkek nefsini terbiye ederse tek eşliliği benimseyen bir adam haline gelir, etmezse sınır tanımayan arzularının kölesi olur. Ya insan olur ya da hayvandan beter bir varlığa dönüşür… İrade ve nefs terbiyesi şart.
Erkeklerin çok eşliliğe yatkın söylemi çoğu zaman nefsine söz geçiremeyen karaktersizlerin uydurduğu bir bahanedir iradesine sahip çıkamayan sadece erkekler değil kadınlar da vardır mesele fıtrat değil insanın kendi duruşudur
Kutsal kitapta bile dört diyor. Allah'ın işine karışmamak lazım.
Orada daha neler neler yazıyor da, işinize geleni çekip çıkarıp saçma sapan durumlarda kullanmayın.
Nihayetinde dört kadın yazıyor, haşa yazana saçma sapan demedin umarım 😅
Onun da bir açıklaması var, tabii anlamak isteyene.
Gayet iyi anlaşılıyor 😅
Anlayın o zaman
Kadın için mi normal güldüm buna
Erkeğin adı çıkmış sadece
Çok eşliliği savunan kadın gördün mü
Sizin muhatap olduklarınız öyleymiş demek ki.
Aslında aykırı çünkü tarihteki güçlü liderlere bakarsan gücü elde etmiş her lider harem kurma eğilimine gider, krallar padişahlar vs, günümüzde bu baskılansa da erkeklerin içinde vardır maalesef
Her erkek aynı değil her kadın aynı olmadığı gibi :D
Yooo hemen hemen hepisi aynı 😒
Aslında evet. Erkekler çok eşlidir, adamlar tek eşlidir. İyi günler.
Shhs iyi günler
Adam olanın ek eşi tek sevdiği olur öyle daldan dala her kadına falan filan yuh yani
İşte daldan dala atlayan canlıya maymun diyozz
Erkeklerin ne suçu var? Doğası gereği öylelermiş. Sisteme öyle yüklenmiş
Yalannnn
Ben susuyorum yapay zeka konuşsun
https://hizliresim.com/294552t
Ciddi olamazsın Zodi :D bu yapayım zekam aşina mı sorularıma yolarım onu
Dedikodu iftira. 😅
Yok harem kurmaları lazım ayıp ediyorsun😭 ahahahsj
Ay nasıl denk geldim :D padişahım çok yaşa sjdjs
Ahahahahahssj
Kadın için de tek eşlilik sıkıntı, en azından cinsel olarak... Kimse 20 yıl boyunca aynı bedenle seks yapmaktan ilk günkü hazzı, zevki alamaz... Kadın da, erkek de... Cinsel tek eşlilik insana dayatılıyor, norm falan değil...
25 yaşında evlenen genç bir kadının, 20 yıl sonra kocasına 25 yaşındaki kadar cinsel istek duyması mümkün değil... Onca yıl elbette başka bedenleri arzular... Değişiklik ister, heyecan ister... Bunu isterken kocasını çok seviyor da olabilir... Erkekten de 20 yıl süren bir ilişkide aynı bedenden ilk günkü zevki alması beklenemez... Tek eşli olmak zorunluluğu tartışılmalı.
Bence aykırı değildir, kimisi de kısmeti yok kimisi de kendi tercihidir.
bence sadakatsiz erkeklerin uydurduğu bi palavradan başka bişey değil.. hayatındaki kadını hayatının merkezine koyamıyorsa ona sevmek denilmez..
Erkek doğasına aykırı değil bence. Erkekler aradığını bulamayınca bu şekilde oluyor. Aradığını bulan birisi bence ikinci bir kişiyi aramaz. Kadın da öyle bence. Mutsuz insan arar.
Kişiden kişiye göre değişir, ben şahsen tek eşlilik tercih ediyorum, benim olan benimdir, başkası ne yaparsa yapsın
Niye sadece erkek doğmuş kadın doğasına da aykırı biz de hergün yeni erkek isteriz
Ahaha kızım taşlayarak öldürürler bizi 😅
Ah eysan bin kere eyşan 100 kere eysan :) bunu sen mi soruyosun :) soruna gelince eglenceli aşk dolu olursa erkek baskasına bakmaz
Sadakatsiz kişiliklere bir kılıf. Bir de kalkıp bazı kalıpları var bazılarının yok şöyle böyle diye oralara hiç girmeyeceğim işte.
Tek eşli ve çok eşli kavramı kadın veya erkek olmakla ilgili değil. Ruhen çok eşli ise başkalarına ilgi duyabilir
ya tamamenn doğa ile alakalı başka ne düşünüle bilirki öyle yaratmış yaradan bizde uyuyoruz doğamıza asdfasdf
Bu işin erkeği kadını yok ya karakter meselesi
Doğru ve objektif bir yorum
Devirde bunun erkeği kadını kalmadı sanırım. Sadakat zor bulunan bir meziyet oldu insanlarda kadın.
Tarih boyunca 4 eşten flan bahsedilmiş ama, şu an çoğunun gtü yemez
imkansıza yakın ama imkansız değil çok aşık olursa mecnun gibi
Kendini bilen, haddini bilen için aykırı değil. Had bilinmezse sınır olmaz
Ben insanların tek eşli olduklarını düşünmüyorum
Kalbi güzel ve adam olan erkek, tek kadına bağlı pekâlâ bağlı kalabilir. Bana kalırsa bu hemcinslerimin uydurmasıdır.
Değil bence. Tek eşli olmayı daha uygun ve asil buluyorum. Çok eşliliği savunanlar avam geliyor bana
Çoğu için evet evliyken bile rahat durmuyorlar tek eşe sadık olanda vardır
Çok zor bir şey değil bir kişi bulup ömür boyu geçirmek
Tek kişiye sadık kalan erkeklerde var elbette herkes bu kadar namussuz olamaz değil mi
Kadınlar evli adamdan uzak durursa hiç zorluk çıkmaz
Uygun olduğunu düşünüyorum güzel adamlar için gerisi aldatmaya kılıf arıyor…
Dünyada hiç bir zaman tek eşlilik var olmadığını düşünüyorum.
Dogalarina aykırı ama bunu kontrol edip günümüz şartlarına göre evliliklerine sahip cikmalilar.
Sadakat sadiklik kavrami 2 taraf icinde olmali
Gelir smdi aldatmayı normallestiren abazalar
😅😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?