Herhangi bir politik, ekonomik veya en basitinden toplumsan bir durum söz konusuyken bile bir kadını savunmak neden erkek düşmanlığı olarak algılanıyor? Hatta genelde bu gibi durumlarda kadınlara alaycı bir şekilde “feminizm koktu buralar” ya da “aha geldi yine feministler” deniyor. Bir erkek bunu yapsa, sözde kadını etkilemeye çalışıyor ya da aynı şekilde farklı alaycı sözlere maruz kalıyor. Bir kadını savunmak neden erkeğe yapılan haksızlık gibi görülüyor?
Kadın haklarını savunmak neden erkek düşmanlığı gibi algılanıyor?
Kadınların bile kadınlara kin kustuğu, sevmediği, ötekileştirdiği, belden aşağı vurduğu, rakip gördüğü, tehdit algıladığı, yarıştığı, desteklemek yerine iftiralarla ayağını kaydırmaya çalıştığı bu ülkede kadının hakkını nasıl savunabilirsiniz ki? Ölmemek için öldürmek zorunda kaldığın bir memeleket düşün.. Ne kadar acı. Bu ülkede erkeğe ; "Ne olursa olsun ben erkeğim ben haklıyım" algısı daha çocukluktan aşılanıyor.. işte bu yüzden bu ülkede gerçekten insan olarak yaşamasına izin verilmeyen kadınları bile savunmak onlara erkegin başına gelince sesiniz çıkmıyor çığırtkanlığı yaptırıyor. Kendi hemcinslerinin iğrençliklerine yumruk sallayacaklarına erkek başlığına takılıp savunma icgüdüsüne giriyorlar. Neymiş erkekler daha çok ölüyormuş , kayıtlara bakılsınmış.. peki soruyorum bu ölen erkekler doğal ölüme bağlı nedenlere dayaniyorken kadınların ölüm nedeninin bir #erkek olması normal bir şey mi? aynı şey mi şimdi bu. Bir toplumu kadın yetiştirir kadın eğitir. Bu yüzden en büyük görev biz kadınlara düşüyor Lütfen erkek çocuklarınızı cinsiyetçi yaklaşımlarla büyütmeyin , erkeksin yaparsın demeyin. Küçük erkek çocuklarını bazen annelerine vururken görüyorum, sesleri bile çıkmıyor.. yaptırmayın bunu normal algılanmasına müsade etmeyin!
Hep şunu söylüyorum, Allah kadını erkeğe emanet etti ama erkek emanetine ilk ihanet eden oldu.. Hanımlar her konuda kendinizi eğitin, Birlik olup kucaklaşın. Bizi birlik ve destek olmak kurtaracak. Kaba davranan erkeklere beni seviyor kıskanıyor diye böyle yapıyor diyerek teslim olmayın. Aklınıza kör kalmayın. Sizi seven size değer veren bir erkek size narin bir çiçek gibi davranır. İnsan olmayı bilenlerle olun, kendinize değer verin. Feministlikte bizim ülkemizde çoğu kişi tarafından farklı yorumlanmış farklı bir terime ulaşmış boyutta. Öyleki yaratılış olarak erkek olmak bile suçmuşcasına abartan şahişlar var.. Gerçek feminist hakları için gerektiğinde ayağa kalkmayı ve korkusuzca ses çıkarmayı bilen kişidir. Savunduğu şey insan haklarına sahip olmaktır , erkekten daha üstün olmak değil..
Son cümle her şeyi özetliyor aslında.. ama ne yazık ki başta belirttiğin şekilde yetiştirilen de çok erkek var, bunun etkisi de büyük.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Muhtemelen yine yanlış anlaşılacağım ama dilimin kemiği yok ki dursun.
İşe önce feminizmin tanımını yaparak başlayalım. Google'a "Feminizm nedir?" yazınca "XVIII. yüzyılda Fransa’da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akım." diye cevap veriyor.
Peki öyle mi gerçekten? Kadın ve erkek eşit mi ya da olabilir mi? Mesela kadınların anatomisine bakacak olursak kemik ve kas yapısı açısından erkeklere göre daha zayıflar. Kadınlar her ay regl oluyorken, erkeklerde böyle bir durum yok. Kadınlar insanlığın devam etmesi için hamile kalırken, erkeklerde böyle bir durum yok. Kadınlarda daha önce cinsellik yaşayıp yaşamadığını belli eden 'bekaret zarı' varken, erkeklerde yine böyle bir durum yok. Tüm bunları alt alta koyunca anatomik olarak kadın erkeğe göre çok dezavantajlı bir konumda. Ancak derinine inilince işin aslı pek de öyle değil. Nasıl? Hemen açıklayayım size. Kadınların gördüğü ilgiyle erkeklerin gördüğü ilgi aynı değil. Kadınlar doğaları gereği ilişkilerde, ekseriyetle seçen taraf oluyorlar. Şu sosyal platformda size gelen günlük mesaj sayısıyla bize gelen günlük mesaj sayısı aynı değil. Sizin bir sıkıntınız olduğunda sizinle ilgilenen erkek sayısıyla, bizim bir sıkıntımız olduğunda bizle ilgilenen kadın sayısı aynı değil. Bir kadının hayatı boyunca duygularını açtığı ve reddedildiği erkek sayısıyla, bir erkeğin duygularını açtığı ve reddedildiği kadın sayısı aynı değil. Bir kadının istediğinde sekse ulaşma süresiyle, bir erkeğin istediğinde sekse ulaşma süresi aynı değil (Bir bacağınızın fotoğrafını çekip nasılım etiketi altında paylaşarak test edebilirsiniz). Zorunlu askerlik hizmeti yapan kadın sayısıyla, zorunlu askerlik hizmeti yapan erkek sayısı aynı değil (Ben hayatımda sadece bir tane zorunlu askerlik hizmeti yapan kadın tanıdım o da Bulgaristan Türk'ü göçmen bir komşu teyzeydi). Bir erkek evlenmek istediğinde toplumun erkekten beklediği maddi beklentiyle, bir kadının evlenmek istediğinde toplumun kadından beklediği maddi beklenti aynı değil. Evet kadınlarda 'bekaret zarı' diye bir şey var ama erkeklerde de cinsel organının opsiyonlu olması var mesela. Cinsel organı yüzünden dalga geçilen kadın sayısıyla, cinsel organı yüzünden dalga geçilen erkek sayısı aynı değil. Bir erkeğin eşini tatmin edememe korkusuyla, bir kadının eşini tatmin edememe korkusu aynı değil. Bunu birçok şekilde detaylandırabiliriz. Bakın ben size erkek cinsi olarak çok dayak yiyoruz, daha ne istiyorsunuz diye ağlamıyorum. Bunu kadın tarafına da açabiliriz. Kadına dayatılan güzellik algısı olsun, çalışan kadınların ev ve iş hayatını yürütmekteki zorlukları olsun, okuyan ve çalışan kadınların sayısının ne kadar az olduğu olsun, birçok şeyi örnek verebilirsiniz. Ben sadece kadın ve erkeğin farklılıklarını belirtiyorum ve istesekte tamamen eşit olamayacağımızı söylemeye çalışıyorum. Ancak iki cinsiyet olarak uyum içinde yaşarak çözebiliriz bu sorunu. Yüzyıllardır toplumların hafızasıyla oluşmuş bir denge var ortada. Ne kadar dengelidir bu tartışılır. Ancak bu dengeyi terazinin tek bir tarafına sürekli ağırlık koyarak değiştirmeye çalışırsak o terazi devrilir ve sonuçta her iki cinste mutsuz olur. Feministler sadece erkeklerin haklarını alarak ve erkeklere dayatmalar yaparak çözmeye çalışıyor bu sorunları. İşte bu yüzden böyle tepkilerle karşılaşıyorsunuz.
Söylediklerinde haklısın, yanlış anlaşılacak bir durum yok. Fakat bunların birçoğu siyasal ve toplumsal haklarla bağımsız şeyler. Bir kadın çocuk doğurma yetkisine sahip diye o çocuğa erkekten daha fazla bakmak zorunda değil. Ya da bekaret zarına sahip diye onu evlenene kadar korumak, evlendiğinde ise kaç kişiyle beraberlik yaşamış bir erkeğe “teslim etme” mecburiyeti yok. Bu konularda bir eşitlik olacaksa bile bu açıdan olmalı.
Elbette ki öyle. Ancak bunu seçecek olan yine kadın. İlişkilerde ekseriyetle seçen taraf kadın derken bunu kastettim. Evet bir kadın bekaretini sadece evleneceği erkeğe saklamak zorunda değil zaten banane kendi tercihidir. Ancak böyle bir kadına beraber yaşamayı teklif ettiğimizde aldığımız cevap "Elalem ne der" olmamalı o zaman. Bir kere evleniyorum ben diyerek erkeğe dayatmalar yapmamalı. Karşısındaki erkeği sadece istekleri, arzuları doğrultusunda değil biraz da mantığıyla seçmeli. Öyle kadınlara zaten bir şey diyemiyorsunuz. Çünkü karşınızdaki kadın size zaten çizginizi çekiyor.
İşte farklılıklarımız var dedim ya. Kadının, doğru erkeği seçmek zorunda yaratılış veya doğa tarafından (adına ne derseniz) ona verilmiş bir yük evet ama erkeğinde sürekli denemek zorunda olması yılmadan, bıkmadan sürekli ayakta durmaya çalışması ve az seçenek arasında doğru kadın için zorlaması onun yükü. Yani bu farklılıkları biz erkekler tercihen oluşturmadık.
"Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu köylü kadınının üstünde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez." Dünyanın hiçbir ülkesi kadınını bu kadar yüceltmemiştir. Kadın haklarından kasıt, yemeği kadın yapar, çocuğa kadın bakar vs vs değildir. Feminizm eşitliği savunur ancak zaten anayasal düzende hatta kadına erkekten daha fazla imkan bile tanınmıştır, mevcut düzende sorun taciz, istismar, öldürülme gibi olaylar. Kadının öldürülmesi sadece feminizimin karşı geldiği veya gelebileceği bir sorun değildir. Bir kadın öldürüldüğünde erkeğinden kadınından tut herkes karşı çıkıyor. Ancak ben açık net diyebilirim ki feminizm adı altında gördüğüm eylemlerde erkeklere karşı kin güden hatta öldürülmeliler, süründürülmeliler gibi pankartlar söylemler çok fazla gördüm. Bu apaçık erkek düşmanlığıdır, herkes bu düşüncede değil ama bunların arasından erkek düşmanlığı yapan çok fazla var. Neyse son olarak şunu tekrardan söylemeliyim ki kadını savunmak Feministlerin veya feminizimin tekelinde değildir, kadını veya erkeği savunmak toplum ve insanlığın tekelindedir, sadece bir ideolojiye indirgenemez...
Taciz, istismar, cinayet sadece kadın değil, insan haklarını kapsayan bir durum. Kadınların yeterince hakkı var zaten, eşitsizlik söz konusu değil. Ama kadınların zaten varolan bu haklarını savunmaya ihtiyaçları var. Hemcinslerim de erkekleri dışlayıp kadını yüceltebiliyor. Bu konuda da hemfikiriz. Sanırım durumun erkek düşmanlığı gibi görülme nedeni de tam olarak bu.
Çünkü biz kökleri çok derinlere işlemiş ataerkil bir toplumuz. Sıradan bir şehrin sıradan bir mahallesinin sokaklarında yürü yolda burnunu karıştıran, yere tüküren, iki kelimeyi bir araya getiremeyen 50 yaşında amcalar görürsün, dünyadan bir haber yaşamıştır çoğu bu yaşına kadar ve tabiki insanlıktan da bir haber. Kadın onun için yemek, temizlik ve çocuk yapması ve çoook üstün ahlaklı olması, başını yerden kaldırmayan bir nesne olması gereklidir. Bunların ellerinde yetişen genç kadın/erkekten ne bekliyorsunuz ki? Toplumun birçoğu bu şekilde yaşıyor. Yolda yerlere tükürüp 20 yaşlarındaki kızları kahvede kesen amcalar evde karısını en ufak sebepten dövüyor. Benim ebeveynlerimin ikisi de avukat ve ben onca şeye şahit oldum. Bu ülkenin büyük bir kesimi hala çok yobaz. Üstün konumda olmak istiyorlar, lafı geçen olmak istiyorlar, gerektiğinde dövüp sövebileceği hatta öldürebileceği bir nesne olarak görüyorlar kadını. Kadınları aldatıp nasıl olsa bana muhtaç işi yok gücü yok bir yere gidemez çocuklara da bakmak zorunda diye ezdikçe eziyorlar, kadınlığından soğutuyorlar. Neyse ki böyle olmayan bilinçli kadon/erkekler de yetişiyor işte zaten umudumuz onlarda. Yoksa böyle binlerce fakir ve yobazlar bu ülke bir adım ileriye gidemez.
Kadın haklarını savunurken bazı kadınlar erkekleri aşağılıyor. Bu da bazılarında fark etmeden bile meydana gelebiliyor. Ben çevrende veya bu site de hem kadınları hem de erkekleri, hem kadınlara karşı hem de erkeklere karşı savunuyorum. Ben insanlara insan haklarıyla yaklaşıyorum. Cinsiyet ayrımı asla yapmıyorum. Fiziksel olarak bile bazı kadınlar bazı erkeklerden daha güçlü bazı erkekler de bazı kadınlara göre daha kadınsı. Yani insanların nasıl olacağını her zaman kendileri belirlerler. Doğuştan bir güç veya zayıflık yoktur. Herkes eşit doğuyor sadece hayat şartlarıyla erkekler sırf erkek oldukları için büyüyene kadar güç ile alakalı işlerde çağırılıp parmakla gösterildiği için o yönde fiziksel olarak biraz bile olsa güç elde edebiliyor. Kadınlarda sırf kadın oldukları için fiziksel gücünü kullanması gerekmediğini düşünülerek nazik davranılarak daha hafif ve fiziksel güce ihtiyaç olmayan şeyler yaptırılıp o yönde büyütüldüğü için fiziksel güçten mahrum kalıyorlar. Tıpkı bazı annelerin kız çocuklarına yemek yapmayı ve temizlik yapmayı öğretirken bazı babaların da erkek çocuklarına koltuk kaldır şunu kaldır bunu tut taşıyalım vs vs diye bu şekilde fiziksel olarak eğitiyor. Tabii ki kadın ve erkek arasında bir tür fiziksel güç farkı biraz olsun vardır bunun sebebi testesteron hormonu erkekte daha fazla olmasıdır ama kadının da testesteronu yükseltemeyeceği anlamına gelmez. Hatta bazı erkekler de testesteron hormonu düşüklük bile gösterebiliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çünkü bazı şeyleri bazı kadınlar okadar çok abartıyor ki sadece kadın oldukları için çok fazla şeyde öncelik sahibi oluyorlar Örenğin : Bir kadın erkeğin azına sıçıyor konuşarak Sonra erkek hafif üste çıktı anda ben kadınım demesi bana koyuyor
(kadına ŞİDDET den bahsetmiyor)
He bide o konu var biz bu konuda fazla şanslar veriyor diyince bazı DUYARCI 😠 beyinsizler özgecanalar falan diyor lan mal özgecana lafmı attım ben İşte bu aptallara ayrı sinir oluyorum kadınlar çoğu platformda kedilerini satıyor sergiliyor ve Gine o tür kadınlar biz mal değiliz diyor 😠 bune işine geleldiği gibi davranıyor
Kadının bir erkepen iftira attı neden biliyormusun ayrılmak istediği için eğer ayrılırsan bana taciz ettin derse ne olur erkek direk suçlu kaçışı yok twiter zaten 4 gözle bekliyorum linç için
Enbeail sapık erkler var aynı şekilde kadınlarda var o embesilerkerler yüzünden kadınlar erkek düşmanı gibi davranıyor
Bir röportajda erkek hakkında ne düşünüyorsun ? ölsün olnar evet erkek olmasa daha iyi gibi şeyler söyledi? Bune?
Veye bir erkeği tasma ile bağlayıp markette gezdiren bir kadın bunu bir erkek yapsa kadına tüm dünya ayağı kalkar
... çünkü erkek düşmanlığı yapmayan "kadın hakları" gibi bir söylemle kadının yanında olmaz. Bunu bu söylemle yapan ya erkekleri dışlayan bir yaklaşımdadır ya da ne dediğini bilmiyordur. Aslında, "kadın hakları" söylemi; erkek düşmanlığından da çok, kadın düşmanlığını düşündürmeli. Kadın - Erkek diye ayırmadığımız, her canlının kendi için uygun koşullarda yaşayabildiği bir düzeni savunuyorsak "yaşam hakları" gibi bir söylem benimseyip bu söylemle savunmamızı yapmalıyız. "Kadın hakları" söylemi; kadının, erkekten ve her türlü canlıdan ayrı hakları olduğu anlamına gelir ya da erkeğe, herhangi bir canlıya tanınan hakların en azından tamamının kadına tanınmadığı...
- ... çünkü politika, ekonomi ya da toplum çerçevesinde yapılan bir tartışmanın konusu yalnızca kadınların yaşadığı bir coğrafyaysa ve konusu dışında bir coğrafyayı etkilemiyorsa tartışma kapsamında yalnızca kadınlar savunulabilir de böyle bir durum ne kadar olası? Yeryüzünde kadın, erkek, hayvan, bitki ve daha sayamayacağımız birçok canlı biraradayız. Dolayısıyla; tartışmanın ölçeğini kadınlara indirgemek, bir tarafı görmezden gelmek demek. Bir canlı için dışlanmak, görmezden gelinmek; düşman sayıldığını hissettirir. İç güdüseldir. Bir sorunun öznesi ya da nesnesi kadın diye o sorunu "kadının sorunu" olarak tanımladığımızda sorunun çözümünde erkekten de destek beklememiz akılcı olmaz, onların sorunu değil; değil mi? Yeryüzünde her ne ve kim bir sorun yaşıyorsa, bu hepimizin sorunudur. Çözümü hepimize düşer. Bu bakış açısıyla yaklaşıldığında; erkek de dışlanmış, dolayısıyla düşman sayılmış hissetmez ya da bir kadın sevdiği erkeklerin dışlanıp düşman sayıldığını düşünerek konuya karşı bilenmez.
Aslında görsel çok güzelmiş ve tek başına anlatıyor...
Onun dışında kadını savunmanın erkek düşmanlığı gibi algılanması toplumun fanatikleşmesi sebebi ile. Bir şeyi savunuyorsan diğerini kötülüyorsun demektir, düşüncesi var. Sanki öyle olmak zorundaymış gibi... Feminizm konusunda ise, tam olarak okumadan konuya hakim olmadan yorumlama söz konusu. Sanki kadını erkekten üstün görüyormuş bunu savunuyormuş düşüncesi var, görselin sağındaki gibi. Oysa feminizm kadının eşit sayılmasını savunur. Aynı görselin solundaki gibi kadının zincirlerinden kurtarılmasını...
Bence kimsenin size karşı olduğu falan yok. Keza erkek tabiatı zaten kadına hoşgörülüdür en başta, lakin öyle söylemlere giriyorsunuzki bizi ezmeye çalışıyorsunuz. Saygınızı bozmadığınız sürece dinlenirsiniz. Ayrıca feministlik yapacak çokta zemin kalmadı. Zaten her hakkınız var. Gerisi kadin-erkek cinsiyet farklılığından kaynaklanan temel farklılıklar sadece. Bu alan feminizm konusu değil. Mesela evli olup tayt ile dışarı çıkmak istediğin zaman bu giyim özgürlüğünden başka bir konudur. Bilmem anlatabildim mi
Sen kadınsın otur evinde diyeceğimiz kişi var demiyeceğimiz var. Erkek görüşü sizinkinden daha geniştir. Kadınlar dar bir alanda nefsi düşünceler içinde yaşamaya daha çok meyillidir. Biz ise genel bakarız olaya. Karşımda kendini muhafaza edemiyecek, belki çekingen, belki zayıf bir kız var ise onu baskılayabilirim. Çünkü dışarıdan gelen etkilere kapılıp sarsılabilir. Lakin kendini geliştirmiş bir birey olmuş kız ile muhatap isem onun rızası olmadan bir yalnış durumla karşılaşma ihtimaline yer vermediğim için sorun yapmayabilirim. Böyle bir durumda tek ihtiyacım olan eşime duyduğum güvendir. Buda yeterli olur. Eğer bu inancı bana vermişse çalışabilirde gezebilirde tabiki. İlla herzaman yanında olmakta zorunda değilim. Evlilik akti gereği bilgim olsun yeter. Yok yine yalnış birşeyler mi oldu? Ozaman zaten yapacak birşey yok. Kimseyi eve kapatarak sadık kılamazsın. Ne hali varsa görsün der bağlılığı bitirirsin..
Hayır, o cümle bazen gerekli olabilir. Neden rahatsızsınki? Aynısını sende bize diyebilirsin. "Sen erkeksin çalan kapıya birazda sen baksan?" veya "Sen erkeksin her ters yaptığımda hemen kızma" ya da "Sen erkeksin çocukları biraz dizginle fazla yüz verme.." gibi bu cümleyi kullanman gereken okadar çok yer olabilirki. Ama anlatamıyorum ben malesef.
Sizinde bu cümleyi kullanmanız gerekebilir. Sığ düşünmeyin. Erkekten haklı talepleriniz olacaktır, olmalı. Bizimde sizden beklentilerimiz taleplerimiz olacaktır. "Sen kadınsın.." diyorsak hemen tribe girmeyinde ne yapmak istediğimizi anlamaya çalışın. Herkes yerini ve haddini bilirse ilişki güzel olur. Kadını erkeği yok. Feminizm bu değil.
Bunlar farklı şeyler. Çocuklara bakmak, kapıyı açmak veya yemek yapmak kadın işi değildir. Evine bakıp eve ekmek getirme sorumluluğunu sadece erkeğe yükleyemeyiz. Ne demeye çalıştığını anlıyorum ama bir şeyleri dizginlemek ve paylaştırmak başka, kendi sahip olduğun bir şeyi karşı tarafın elinden almak çok başka.
Ne mesela kendi sahip olup karşıdan almak istediğim? Dedim ya bunu belirleyecek olanda sizsiniz. Kendinizi yetiştirin karşısı size inansın. Bizim ülkenin temel sorunu kişisel gelişim yetersizliği. Bu yüzden hep karşıyı suçluyoruz. O elin Rusları bu yüzden hep övgü alıyor. Rusya'da eve tamirci girmezmiş neden mi? Çünkü ev tamir işini bile yapamayan erkek saygın olamazmış. Basit bir örnekti. Donanımlı erkek isteyen Rus kadınlarıda aynı donanıma sahip. Saçları sarı olduğu veya boyları uzun olduğu için Rusya güçlü değil, halkı bilinçli ve eğitimli olduğu için güçlü. Biz daha sorunu düzgün tespit edemeden yorum yapmaya kalkıyoruz. Sonuç olarakta birilerine suçu atarak sıyrılmak istiyoruz. Tamamen piskolijik bence. Yetersizliğimizin yansımaları..
Asıl sorulması gereken soru şu.. savunma gereği neden görülüyor.. cvabı : savunulması gereken nedenler oluştuğu için.. peki ; bunun nedenleri nedir.. tarihten gelen bir arka plan meselesi var , kadınlar için sürekli aşağalanma algısı oluşturulmuş , ve topumun geneline işletilmiş.. erkek ile kadın arasında bir fark yok , ikiside yaratılışı aynı sebeplerdendir.. buna şu haklı ya da haksız düşüncesini yükleyemeyiz.. fakat genellemede bir oran belirlersek %20 kadın haksız , %80 erkek haksızdır..
Savunduğu konuya bağlı. Eğitim, sağlık ve hukuk gibi alanlarda eşit haklara sahipken bu noktadan hayıflanması kabul edilir değil. Ama kültürden kaynaklı ataerkilliğin; ev işlerini kadının üstlenmesi, kocasının biten tabağına yemek koyması gibi birçok alandaki buna benzer icraatları eleştirmesi ve kadınları savunması erkek düşmanlığıyla açıklanamaz.
Bütün bu yüzyıllar boyunca kadınlar, erkeği olduğundan iki kat büyük gösteren bir ayna görevi gördüler, büyülü bir aynaydı bu ve müthiş bir yansıtma gücü vardı. Böyle bir güç olmasaydı dünya hâlâ bataklık ve balta girmemiş ormanlardan ibaret olurdu. Savaşlarda zafer kazanıldığı duyulmazdı... Çar ve Kayzer ne taç giyerler, ne de tahttan inerlerdi. Uygar toplumlarda hangi işe yararlarsa yarasınlar, bütün şiddet ya da kahramanlık eylemlerinde aynalar gereklidir. İşte bu yüzden Napoléon’da Mussolini’de kadınların erkeklerden aşağı olduğunda bu kadar ısrarcıdırlar, eğer onlar aşağıda olmasalardı kendileri büyüyemezlerdi. -Virginia Woolf. bence biz susalım artık...
Aslında problem savunma şeklinde. Kadın haklarını savunurken bunu pozitif ayrımcılığa indirgemeden yapmalı. Çünkü pozitif ayrımcılık kadının güçlü doğasına hakaret gibi geliyor bana. Kadının sahip olduğu haklar erkekleri ikinci plana atmak, üstünlük kurmak ya da erkekleri ikinci sınıf cins olarak göstermek için değil. Daha adil, daha cinsiyet eşitliğine dayalı, daha eşit haklara sahip olunduğunu bilmek, bunları kabullenmek ve saygı duymak için.
Çünkü işin dozu kacabiliyor. Evet kadın haklarını savunmak eşitliğe inanmak insan olmanın bir gerekliligidir ve tartışmaya kapalıdır. Peki hak ve eşitlik konuları nelerdir? Bu konularda ne gibi talepler var? İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Feminizmin bir anayasası yok zaten ortak bir feminist düşünce de yok çeşit çeşit akım var. Veya en uzlaşmacı anlayışli bir feministin bile bazen bizim acimizdan olumsuz bir talebi olabiliyor. Doğruya dogru her konuda aynı dusunemeyiz sonuçta. Örnek vermek gerekirse en bilindik konu süresiz nafaka mesela. Yok yani saçmalık bariz bir şey bu. Kadını koruyayim mağdur olmasın diye erkek mağdur ediliyor. Şimdi bunun gibi konularda iş ya kadın ya erkeğe gelirse erkekler buna tepki koyar yani.
Bunun nedeni biraz da hemcinslerimizin bilinçsizliği. Feminizmin ne olduğunu bilmeyen ama kendini feminist olarak tanımlayan o kadar çok kadın var ki. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini savunmakla beraber erkekleri aşağılıyor ve hakaret ediyorlar. Feministlik bu değil. Bu cinsiyetçilik. Ee Türk erkeği de sevmez araştırıp öğrenmeyi bilirsin.:)) Görürler üç beş kadının kadın haklarını savunurken erkeği aşağılayan görüş ve ideolojiyi benimsediğini, haa der demekki feminizm bu.
Kadın hakkı, erkek hakkı diye bir şey olmaz. İnsan hakları vasrdır. Ve insan haklarını savunalım. Ayrıca feminist olduğunu iddia edenlerin saçma sapan çıkışlları var. Avrupa Birliğiyle koltuk krizini duymuşsunuzdur. Kadına koltuk vermedi Türkler diye kıyamet koparılmdı hatta kadın olduğum için böyle davranırdı dedi Ab başbakanı. Ama işin aslı Fransız ab yetkilisiyle çekişmesi yüzünden bu konuma gelindi. Fransız bir zamalar cumhurbaşkanlığı gibi sembolik bir görevde ve sadece onay nerciği. Asıl politikaları alman kadın belirliyor. Manşet Türkler ab kadın başkanına yer vermedi. Fransız - Alman çatışmasını bile kadın haklarına indiren sistemi kınıyorum
Feminizmi, kendilerine feminist diyenlerin erkek düşmanlığı yaptıkları için olabilir. Bir zamanlar erkekler kadınlarla ilgili bir şeylere tepki gösterdiği zaman, "Siz erkeksiniz, aramızda ne işiniz var" diyenler vardı. Hani feminizmin amacı kadının ezilmesini önlemek ve erkeklerle olan eşitliğini sağlamaktı? Bu düşünce bunun temelini bu oluşturuyor bence. Oysa ki kadın haklarını savununca kadın, hayvan haklarını savununca hayvan, çocuk haklarını savununca da çocuk olmuyoruz
Ben öyle düşünmüyorum ya , yani bende kadın haklarını savunuyorum. Yeri geldiğimde suçu ben üstleniyorum herhangi bir kavgada veya protestoda kendi fikrimde Kadın haklarını savunmak erkek düşmanlığı gibi görülmemeli , erkekler nasıl haklarını savunuyorlarsa kadınlarında aynı şekilde savunma hakkı var. Dediğim gibi ben böyle bakılmasına karşıyım bende kadın haklarını savuyorum :)
Çünkü okuma alışkanlığı olmayan, kulaktan dolma bilgiyle hareket eden, cahilliğin ete kemiğe bürünmüş olmanın işareti olan komplo teorisyenlerinin taşmasından oluşan güzelim ülkede, misandrofobi ve feminizm birbiriyle çok karıştırılıyor. Bu durum sadece bilmeyen cahiller için değil feminist olduğunu sanan aynı cahillikteki tipler için de geçerli. Zaten onlar yüzünden bilmeyenlerin kafasında böyle bir imaj var. Yani fikri temsil edenler fikre hakim değiller bir kere. Gerçekten feminist olan 10-15 kiş falan varız ülkede. Bu kafayla ne feminizm gelişir, ne ülke gelişir, ne insanlık gelişir. Keza feminizm deyince dinin arkasına sığınan yobaz kesimden bahsetmiyorum bile. Kadın kendi hakkını savunmak istemiyor. Biz savunmaya kalkıyoruz. Kime neyi anlatıyorsun?
Bir tek kişi olarak bütün kesimi oluşturmadığını düşündüğüm için diğer bireyler için düşündüm. Yanlış anlamadığını anlayabiliyorum. Ama diğerlerinden emin olamam
Çünkü şidden gören bir kadın olduğunda ayaklanan feminen kesim popülizm tabanlı provakasyonlar ve algı yöneticiliği yapıp, aynı durum erkeğin başına geldiğinde 3 maymunu oynadığı için erkek düşmanı gibi gözüküyor.
Bu gibi durumlarda kadın erkek fark etmeksizin üç maymunu oynayan çok kişi var. Ama “hep kadınlara mı olacak, biraz da erkekler çeksin” düşüncesinde olan da çok kadın, çok insan var maalesef.
Aslına bakarsan erkek düşmanlığı gibi algılanmıyor. Gerçekten mağdur olmayan kadın o hakları kullanıp kendisine yarar sağlamaya çalıştığı için ön yargıya neden oluyor. Yoksa mağdur olan kadını erkek de savunur. Saçma bir örnek olabilir belki ama; Esra Erol ve Müge Anlı'ya katılan bazı örnekleri inceleyebilirsiniz.
Bazi kitlelerin feminizmi yanlis savunmasindan kaynakli. Erkegi tamamen dusmanimiz gibi gosterme cabasi, ustunluk taslama derdi yuzunden oluyor. Haliyle tepki aliyor bu durum. Yoksa kadini ve haklarini savunmak kadar dogal birsey yok ama gerektigi sekilde olmali tabiki.
Bunun tüm sebebi yine bazı kadınların feminizmi bi taraflarından anlayıp savunmayı yanlış yapmasından kaynaklanıyor. Boşuna demiyoruz her şeyin başı cehalet. Okuma tembeliyiz milletçe. Bir okuyayım neymiş bu ne değilmiş diyen yok. Feminizm kadınları erkekten üstün görüyor sanarak savunma yapan kadınlar sağolsun aklı selim kadınların da davasını çürütüyor.
Merhaba En net cevabımı şöyle verebilim: toplumda feminizden daha çok feminazi ve siyasal feminizm daha ön planda, feministler arka planda kaldıkları için seslerini duyuramıyolar, toplumda bu meseleyi yanlış anlıyor. Yoksa kadın erkek eşitliğini savunmamak apt*llık. Umarım kendimi iyi bir şekilde ifade edip yardımcı olabilmişimdir.
Herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi bu konudada fazla olan şeyler var o yüzden eğer gerçekten ağır feminist olan birinin istediği olsaydı o zamanda erkek hakları yenmiş olurdu bence :) insanları kontrol altında tutmak için onların düşüncelerine karşı olanlarda lazım yani hatalarını söyleyenler yoksa istedikleri gibi at koşturanlar çoğalır.
Çünkü o insanların hepsi cahil. Bu insanların %99 u feminizmin kadın ve erkek eşitliğini savunan kişilere dendiğini bilmiyorlar bile... Ama bu aynı zamanda erkeklere düşman olup ben feministim diyen kadınlarında suçu. Ne olursa olsun kadın ve erkek eşit olmalı.
Yok ben feminizm'e bir şey demem ama feminizm adı altında erkek düşmanlığı yapanlarla baya bir tartışırım feminizm adı altında böyle yapanlara feminazi diyoruz
Kadın, insan olmakla “var oluşu gereği” zaten değerlidir, sorun, bu değerin üstünün örtülmesi, hak ettiği karşılığın görmezden gelinmesidir Kadın özgürlüğünün henüz çok yeni ve kırılgan olduğunu hiç akıldan çıkarmamalıyız. Kendi kaderlerine sahip çıkmak; günbegün hakları savunmaya devam etmek; kadının erkekle eşit şartlarda bulunacağı, özetle -gerçek bir insan- olarak var olabileceği karma bir dünya yaratmak yine kadına düşüyor.
Toplum ataerkil. Buna alışık bir toplumda böyle sanan insanların varlığına hiç şaşırmıyorum. Çünkü yüzyıllardır Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Bu inanç da ataerkil. Ne bekliyorsun ki? Eski Şamaninst inançta olsaydık anaerkil olarak kalırdık. Böyle de olmazdı. Din düşmanlığı değil amacım. Ben de Müslümanım ama bu inanç ile ataerkil olmuşuz.
Çünkü kendini feminist tabiriyle adlandıran evli kadınların sizlere gerek yok imasıyla zorba birkaç malın güç gösterisini tüm erkeklerle bağdaştırarak belirtmesiyle çok karşılaşıyorum. Erkek karşıtlığı olarak belirtmek istemiyorum ama hayatta herşeyin herşeyi tamamladığı bir bütün olarak yaşamamız gerçeğini nasıl anlayacağız bunu ne kadınlar ne erkekler benimsemekte zorlanıyorlar. HeForShe destekliyorum.
Çünkü feminizmin ya da feminizmi savunanların kendi içlerinde o kadar çok tutarsızlıklar ve mantıksızlıklar var ki. İlla erkek düşmanlığı olarak algılanmasa da biraz içi boş söylemler bana göre. Tamamen moda, hakikaten bilip konuşan araştıran düşünen çok azdır..
Fenizimi anlatacağım veya feminist olduğum belli olsun diye kadın erkek eşitliğini, erkeğe yapılan cinsiyetçiliğe çeviren azımsanamayacak derecede kadın var. Gerek hukuki, gerek sosyal olarak ben de kadınların erkekler ile istisnasız her konuda eşit olması gerekliliğini savunmama rağmen, böylelerini görüyorum. Bir çoğuna anlatabilsem de, bir çoğu bunun feminazilik olduğunu kabul etmiyor. Zaten onlar yüzünden böyle algılanıyor.
Bu gibi durumların bir çok nedeni olabilir. En basiti algı veya yetişme tarzı. Bilmeyen insan korkar ve ona karşı savunma oluşturur. Hayatında eşitlik sevgi saygıyı görmemiş insanda aynı şekilde bilmediği için bu duyguları bunlara karşı ön yargılı ve saldırgandır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çünkü bu dediğini yapıyor görünüp erkek düşmanlığı yapan çok var. eğer bunu inkar ediyosan sende onlardansındır. adil olarak bakarsan erkekler de mağdur biçok konuda. bunları yok sayıp sadece kadın magdurlardan bahsederseniz derdiniz hak falan olamaz. yeri gelince kadınların kötülerini de dile getirebilmelisiniz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadınları ezme hakkını erkeklerin elinden alınca neye uğradıklarını şaşırıyorlar da, anaları babaları aslan oğlum bilmem ne oğlum diye büyütüp kızlarına gelince sunu etme bunu yapma kafasında kısıtlayıcılar yani erkeklerden uzak durunca rahata ererim gibi bir his var artık içimde. Erkeklerden korkuyorum özet
Erkek düşmanlığı yaptığınız için karşı tarafa kaya fırlatın lakin kendinize bir çakıl taşı dahil fırlatmayan sizin gibiler bu toplumda erkek düşmanı olarak görülmeye devam edecek derdiniz kadın hakları değil eşitlik değil bu durumu kalkan olarak kullanıp karşı cinse karşı düşmanlik tan başka birşey değil erkek cinsi seytanlaştirmaktan başka birşey değilsiniz bu arada f. minisitler küçülebilen birşey mi?(!)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadınlar aciz bir canlı değil veya uzaydan gelmedi onlar da toplumun bir parçasıdır. Fakat siz bir kadın bir iş yapınca sanki 4 yaşındaki çocuk okumayı sökmüş gibi davranınca komik oluyo. Hasılı eğer bir kadın iş başarırsa dünya kurtarılmış gibi davranmayın böyle yaparak siz kadınları küçük düşürüyorsunuz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çünkü kadınların büyük çoğu kendilerini savunurken erkekleri öcü, pis, kaka göstermeye çalışır. Onlara göre tüm erkekler sapık ve katil. Bir kadına şiddet olunca denilmedik kötü söz bırakmazlar ama aksi halde erkege şiddet olunca, " Kesin hak etmiştir, oh iyi olmuş eline sağlık" sözlerini sıkça duyarız.
kadın hakları alışılagelmiş ataerkil düzene karşıdır da ondan. kadın güçlenirse özgürleşir özgürleşirse haklarına sahip çıkar bu da eşit yönetime kayar ki bu da bence erkeklerin işine gelmez. bu da erkeklerin mağdur edebiyatı yapmalarına sebep oldu.
Çünkü bazıları kadınları savunurken erkekleri yerin dibine sokuyor dışlıyor, erkeklere yapılan bazı leş sloganları çok rahat görebiliyoruz sokaklarda. Kadınları savunurken erkekleri dışlayan insanlardan nefret ediyorum. Kadın erkek eşittir
Bu konu şiddet ve kaba kuvvetle alakalı bir konu sanırım evet güç konusunda erkek üstün ama madem erkek ve kadın eşitse neden kendilerini davunma ihtiyacı duyar ki kadınlar , eşitiz sonuçta öyle değil mi yoksa , bir aşşağılanma mı hissediyorsunuz nedir yani?
Çünkü bazı dikkafalılar feminizmi erk*k yazmak zannediyor, öbür dikkafalılar da bunlara ayar olduğu için k*dın moduna giriyor. İki salak kesim birbirini gazlıyor işte
Şuanki konumda kadını savunayım derken yükseltmeye çalışıyorlar biz erkeklerden üstünüz görüşü var eşitlik isteyen yok zaten eşitlik istesekte olamaz salın yani sizinde üstün olduğunuz konular var bizimde bunu anlayın önce
Erkekler hep kötü gösteriliyor son zamanlarda haberlerde 2-3 tane mal adam çıkıyor diye bütün erkekler de pis , mafya , seks manyağı anlaşılıyor , tamam bazı erkekler çok vahşi olabilir ama efendilerimizde var
Nedense İstanbul sözleşmesinin iptaline en çok tarikatlar sevindi.. isteyen baksın internetten. Kimse bu ülkenin cemaatler ülkesi olmadığı yalanını ortaya atmasın
Şöyle bir örnek vereyim mesela erkek kadına cinsel taciz elleme vb anlayın işte yapınca herkes ayaklanıyor bu gerekli bir şey bende karşıyım ama kız aynısını yapınca gülüp geçiliyor neden? Anlamadığım konu bu işte iki tarafta eşittir hiç bir insanın diğer insana saygısızlık yapma hakkı yoktur
Aynı şekilde eger feminist degilsen kadın düşmanı gözüyle bakılıyor herkes herkese saygı duymak zorunda ama kimse feminist olmak zorunda degil feminist olmayanlar kadın düşmanı degil. Feminist olanlarda erkek düşmanı sayılmaz herkes birbirine saygı duysun
1. sebep:harbiden erkek düşmanlığı yapanlar olduğundan hakkını aramıyor kitle kin kusuyor 2. sebep:Hakkını arayanı genel olarak çekemeyen bir kitle var ondan
Çünkü çoğu geminist kadın neyi savunduğunu bilmiyor eşitlik diyor ama cinsiyet ırkçılığı yapıyor sadece saldırgan tavır sergisinin üstüne bir kalıp bulmak zorunda olduğu için feministim diyor
Kadınlara şiddet uygulayan dışlayan küçümseyen kişiler yüzünden kadınlara deger verip haklarına saygı duyan erkekleride öyle saniyolar kurunun yanında yaşta yaniyo her erkek aynı degil
Benim görüşümce, Böyle anlamak yanlış tabii ki şu sebeplerden böyle anlayabiliyoruz, yani ben böyle anlıyorum bazı kadınlar var gelip te erkekler gebersşn falan filan fasa füse şeyler söylüyor burda her erkek gibi ben de erkek düşmanlığı olarak algılıyorum onun dışında kadınların haklarınk savunmalarında bir sorun yok hatta destek bile olurum.
Çünkü bazı hemcinslerimiz feminizim görüşü altında propaganda yaparak bunu siyasallaştırıyor. Aslında feminizim kadının erkekten üstün olması veyahutta erkeklere düşmanlık değil. Lakin bilinçsizce feminist olduğunu savunan bi kitle olduğu sürece feministlere karşı heh geldi yine... gibi bi algı maalesef hep olacaktır.
Sosyal medyada bir kadını savunduğunda altindaki yorumlara bakarsan sanirim nedenini anlarsın... çoğunluğu "erkek degil mi" "bütün erkekler... dir" "hepsini... yapacaksin"... Bu yorumlari yapan kadınlar o kadar cok ki...
Pozitif ayrımcılığa karşıyım. Eşit istek her konuda olmalı. Boşanıyorsun, çocuk anneye, nafaka anneye, tazminat anneye, ne için, çünkü kadın yıpranıyor, ya erkek?
Saçmalık. Korunması gereken önce insanlık, göz önünde olduğu için soruyorum. Özcan Deniz'in çocuğu anneye verildi ve doğum günü çocuğunu görmek isteyen bir baba çocuğunu göremedi, reva mı? saçma sapan bir bayraktarlık peşinde koşmayın.
Kendini feminist tanımlayıp erkek düşmanlığı yapanlar yüzünden ve eşit haklar istenmesi durumunda bu karşı gelip ataerkil sistemi sürdürmek isteyen grupler tarafından kışkırtması sonucunda
Erkeklere ölüm onlar alt canlı bize hizmet için yaratıldılar mantığı olmadıkça erkek düşmanlığı olarak algılanmamalı tabi ama bazıları baya baya erkek düşmanı oluyor😅
Kadın haklarını savunmak kadinalri erkeklerden daha üstün kıldığını savunmak demek değildir erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu savunmak demektir bunuda böyle bilin cahil çahil yorumlar yapmayın zaten bunun tam tersini söyleyenler cahil kitledir hayatım boşver