Mesela ben evlenince eşimin temizlik yapmasını ve yemek yapmasini istiyorum işten gelince yemek yapılmış ev temizlenmis çocuklar uyutulmus görmek istiyorum? neden olmasın zaten olması gereken bu? ibre tersine dönünce zorunuza mi gidiyor?

Mesela ben evlenince eşimin temizlik yapmasını ve yemek yapmasini istiyorum işten gelince yemek yapılmış ev temizlenmis çocuklar uyutulmus görmek istiyorum? neden olmasın zaten olması gereken bu? ibre tersine dönünce zorunuza mi gidiyor?

İbreyle alakası yok. Hangi memlekette bu var ki? Beğenip yere göğe koymadığınız Avrupa/amerikaya bakın erkek eve neredeyse elini dahi sürmez. Japonya'da da durum hakeza öyle. Ama ne hikmetse bizimkilere bir şey oluyor. Sonra da ben neden evlenemiyorum diye ortalıkta dolaşırsınız
Yok canım yabancı erkekler böyle değil.
Nasılmış yabancı erkekler?
ulan ev işini de ben yapacaksam ne diye evleneyim bir ömür bir kadının psikolojik şiddetini bitmez bilmez isteklerini dinleyim bunlar iyi günleriniz ileride bir tane evlenecek erkek bulamayacaksıniz gidişat onu gösteriyor erkekler uyanıyor artık
Eğer erkek çalışıp kadın çalışmıyorsa eşim ise gider parasını kazanır bende evde çalışır yemeği yapar evi toparlarim ama eğer ikimizde calisiyorsak o işten gelip kendini koltuğa atarken ben işten gelip birde yemek yapmakla çocuklarla ilgilenmekle evi toplamakla mükellef değilim. Burada sorumluluklar eşitlenir. O psikolojik şiddet sizden çok bize yapılıyor niye artık kadınların birçoğu ilerleyen yaşına rağmen bekar ve en çok evlenen kadınlar pişman biliyor musun çünkü ömrümüz hizmetle geciyor
kadınların büyük bir çoğunluğu gerçek bir işte çalışmıyor, çoğu ayrıcalıklı ekonomik olarak saçma canım hizmet sektöründen işler. sen eşine degil patronuna yalaklik yapmaya devam et. belki 3 kurus fazla verir.
Evet daha ilk cümleden senin beyinsizligini anladım. İste size bu cesareti veren ataerkil sistem. Sizin cinsel organınız için bile düğün yapılıyor tabi bu kadar boş özgüvenli olucaksiniz sokiyim ozguveninize bı taraflarıniza... hazmedemiyorsun değil mi kendi ayağının üstünde duran en üst kademelerde güzel pozisyonlarda iş sahibi olan büyük paralar kazanıp kariyer yapan kadınları cekemiyorsun...
bana cesaret veren erkek olmam, hormonal bir şey bu, testosteronun psikolojik bir etkisi.
cinsel organla düğün arasında nasıl bir bağlantı kurdun anlamadım. siz özgür kadınlardan evlenmeden de her haltı yiyorsunuz zaten.
Bu kadar sinirlenmiş ama doğru düzgün bir argüman ortaya atamamis konuyu dağıtmışsin çok güzel. sadece hakaret.
buyuk para kazanıp kariyer yapan bir tane bile kadın görmedim daha çok kene gibi hizmet sektöründe hiçbir işe yaramayan işler yapıyorlar biz erkekler bir de vergilerimizle bu saçmalıkları ödüyoruz.
Hiçbir şeyi okumadım sadece testestorona kadarini okudum sokayım testesteronuna senin.!
Ataerkil sistem diye kuduruyorlar da o zaman ona gore davranacaklar esek gibi calisacaklar kadinlar evde yatacak sen para getirip karina bakacan. Olmasi gereken feminizm. Esitlik iste. İslerine gelmiyosa karilarina bakarlar bitti.
Öyle demiyorlar kanka öyle olunca paramı yedi diyorlar bide hem çalışıp hemde eşine parayi o kazandığı için üstünlük taslamayan erkek azdır o yüzden en mantıklısı ya çalışınca başına kakmayacak biriyle evlenicen ya da kendin çalışıp paranı kazanıcan
Kadınlar haklarını savunup doğruları söylediğinde bazı erkeklerin tepki göstermesi, genelde toplumsal rollerden ve alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Toplumda yıllar boyu kadınlara belirli bazı görevler yüklendiği için, roller tersine döndüğünde, bu değişimi kabullenmek herkes için kolay olmuyor.
Evlilikte eşlerin birbirine destek olması, işlerin ortaklaşa yapılması en güzeli. 💑 Kadınların da erkeklerin de birey olarak hakları ve özgürlükleri var, bunu hep hatırlamak lazım. Eğer eşine de ev işlerinde destek olmasını istiyorsan, bunu baştan konuşmak, görev paylaşımı yapmak önemli. Birlikte uyum içinde hareket edince hem paylaşım artar hem de evlilik daha huzurlu olur. 🌿✨
Taleplerini net, adil ve sevgi dolu şekilde dile getir, unutma; iletişim her şeyin temeli. 💬❤️
Cevap
4Cevap
Ben böyle birisini görmedim. Bir kısmı "kadın çalışmaz" kafasında zaten, çalışıyorsa da "birlikte yaparız" kafasında. Ben hiçbir yerde görmedim erkeğin yatıp kadının çalıştığını tabi.
İbre tamamıyla tersine dönse rahatlasak goruceksiniz dünyanın kaç bucak olduğunu...
Senden bayağı bi erkek düşmanlığı havası aldım, ne anlatsam boş. Bu dünyayı siz böyle istediniz, ancak bu oyun değil. Öyle "banane ben oynamicam" diyemezsiniz. Sen istemesen bile, hala milyonlarca kadın "erkek adam çalışır karısını çalıştırmaz" derken, sen "ibre tamamıyla tersine dönse göreceksiniz" demen anlamsız.
Hayır sadece gerçekler benimle hayatı sorumlulukları paylaşacak bir erkeğe neden düşman olayım?
Sen takma penis al gece si**rsin o da görevin
Otur ağla lütfen soruyu görünce kudurmuş ve ne yazacağını sasirmissin
Kudur
@denningss zaten oyle
Çok zor 😂
Çok zor olduğu için evlenmiyorum. Zaten 22 yaşındayım şu an çok erken ama bu mantıkla evde kalıp kedi beslemeye raziyim
Bende evde kaldım o da cok zor oluyor
Bilmiyorum yaa hepsi sıkıntı aq memlekette herkes patlak zaten evlenecek insan kalmadı herkes birbirinin eskisi
Öyle evliler de degişik
mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?