Otelin kendi plajı olması önemli.
Tatil için villa kiralamak mı daha hesaplı yoksa otelde kalmak mı?
Otelin kendi plajı olması önemli.
Merhaba,
“Otelde mi yoksa kiralık bir villa da mı kalınmalı?” sorusu özellikle pandemi sonrası tatile çıkacakların en büyük tartışma konularından biri haline geldi. Otelin ve kiralık villanın avantajları ile dezavantajlarını doğru ve objektif olarak yorumlamak gerekir.
Otel ve kiralık villanın olumlu ve de olumsuz yanlarını karşılaştırdığımız zaman, villa kiralamanın tatil planlamasında sizleri en rahat ettirecek seçenek olduğu özellikle son yıllarda dikkat çekiyor.
Otellerin de, kiralık villaların da sundukları lüks ve konfor yönünden çok çeşitli seçenekleri bulunmaktadır. Otellerde bu yelpaze daha geniştir ancak bunun olumlu bir anlamda söylendiğini sanmayın. Otellere baktığımız zaman, tatilcilerin maddi olanakları düştükçe, otellerin sunduğu imkanlar da hızla düşmektedir. Yani sizin hem maddi olarak uygun hem de lüks bir otel bulmanız çok kolay değildir.
Kiralık villalar için durum pek de olumsuz değildir. Kiralık villaların da geniş bir fiyat yelpazesi bulunmaktadır. Bu sayede her kesimden insana rahatça hitap edebilmektedir. Ancak asıl güzel olansa fiyat ne kadar düşerse düşsün kiralık villalarda konfor deneyimi ve bazı imkanlar değişmez.
Tatili eğlenmek ve ruhuna yeniden hayat enerjisini doldurmak olarak gören tatilciler, kendilerine ait bir özel alanı hep isterler. Oteller de bu mahremiyeti sağlamak biraz daha zordur.
Kiralık villa da sakin yaşamaya olanak verirken özellikle muhafazakar aileler için en özel fırsatların başında gelmekteler. Otelin içeriği ve tarzı her ne olursa olsun, villada tatil yaptığınızda sizlere sağlanan özel alanın kalitesine yetişemeyecektir.
Otellerin bazı açılardan her şeyi programlamış ve tatilcilerin hareket imkanlarını kısıtlar. Kahvaltısından akşam yemeğine, eğlencesinden düzenlediği gezilere kadar neredeyse her konuda belli bir planlama yapılmıştır. Bu da kendi istek ve arzularına göre tatillerini yaşamak isteyen tatilcilerimiz için bıkkınlık verici ve yorucu olabilmektedir.
Kendi yemeğinizi kendiniz yapmak isterseniz villa daha hesaplı ve eğlenceli bir alternatifken otelde verilen yemeği yersiniz. Özellikle sevgilinizle anlaşıp anlaşmayacağınızı anlamak için bir villa kiralamak daha uygun bir alternatif olabilir.
Tabii bu söylediklerim sizin için avantaj yerine dezavantaj da olabilir. Bu konuda karar vermeden önce sevgiliniz ile açık açık tüm detayları konuşarak ortak karar vermenizi tavsiye ederim. Zira, tatil dönüşü ilişkilerin bitmesinin en önemli sebeplerinden biri de beraber karar verilmeyen ya da hayallerine hitap etmeyen tatil organize edilmesidir.
İyi tatiller dilerim.
Cevap
9Cevap
Ben bayramda tatilde İzmire Ege tarafına gidecem her gün bir yerde konaklarım … en güzeli bu şekilde … tek başıma takılırım..
havuzda cıplak sevişmek isterseniz villa tabiiki :=)
tatile gidip bide temilzlikle yemeklemi uğraşacaksın bas git güzel bi otele mis gibi
Mantıken düşünürsen zaten kanka otel.. kafanı yorma o kadar 😄
Farklı konseptler… ben hazırladıktan sonra tatilde villada neden kalayım. Otelde hizmet satın alıyorsunuz..
Kisi sayısına villa bence 4 aile olsanız 8 kişi olsa 1milyar kişi başı 8 bin TL ye 1 hafta villa keyfi ama 2 kisi olduk. Mu otelde 2.500 tutur zaten
Herşey dahil otel daha mantıklı villalarda masrafınız artabilir otelde herşey mevcut ve villada ise siz kendi keyfinize göre hareket edersiniz
Villa daha hoş görünse de çok uğraştırıyor, bence otel
Villa kiralama nı tavsiye ederim daha rahat. Ama yemeğinizi dışarıdan yemenizi tavsiye ederim
Otel kullanın. Tam pansiyon olsun
Villa kiralamak daha iyi
Ben villa kiralayacağım
Bence villa kirala zaten orası çok güzel
Otel daha mantıklı yeme içme konusunda
Otel daha iyi villaların kirası fazla oluyo
her türlü otel
Otel bence
Otel bence daha mantıklı villa kirası baya pahalı
7 günlük için baktım da temizlik 450 istiyorlar kirası ise 20 25. ( en ucuzu o da )
Ee yani villa bu tabiki pahalı olur bende öyle yazacaktım daha uygunu vaddiri ama butcesinizi zorlar diye düşündüm yazmadım
Ama. en iyisi oteldir
Şimdi herşey dahil oteller de maximum 6-7arasi değişiyor
evet, otelin kendi plajı olursa daha iyi olur. Bakalım araştırıyorum. Otel önerin var mıdır
Marmarise gitseniz güzel yerler var yer belli mi il olarak
il fark etmez
Sensimar Belek Resort Titanic Deluxe Golf Belek bu ikisi güzel yerler
belek antalyanın en pahalısı
Ne kadar ki fiyatını bilmiorm pek
1000 tl en az gecelıgı
Daha uyguları da var da güzel olmasını istemelerini düşünunce öyle öneri dedim kendilerine göre bulabilir villa kirasını söyleyince ondan dedim
Otelde kalıp gezmek
haklısın otele karar verdim
Güzel
Villa kiralamak
Merhaba,
Bu iki seçeneği sadece ekonomik olup olmamak açısından değerlendirmemek gerekir. Evet, hesaplı olması önemli. Sonuç olarak aylarca çalışıp bir tarafa koyduğunuz parayı harcayacaksınız. Çok zor bir durumdur bu.
Gelgelelim 2021 yazında, Muğla ya da Antalya, fark etmez, yapacağınız tatilde bence dikkate almanız gereken farklı kriterler şunlar olmalıdır
Hijyen - mutfakta, serviste, genel alanlarda, odanın bütününde, size sunulan bütün malzemelerde, suda, banyoda, tuvalette genel hijyen.
Odalara servis veren elemanlar temiz mi ve hepsi de sağlıklı mı?
Bunlardan yüzde yüz emin olamayız. O zaman sağlığımız için benim tavsiyem villa olmalıdır. Sağlık herşeyin önünde yer alan bir kriterdir.
Gelelim parasal kıyaslamaya. Bence bu açıdan da villa (ya da bir ev) daha ekonomik bir seçenektir. Eğer Bodrum, Marmaris gibi yerlerde, denize sıfır ve lüks bir villa isterseniz, o bütçeniz bir güne ancak yetebilir. Hatta daha da pahalı villalar var.
Gelin, trivago, airbnb gibi platformları kullanın. Bu sitelerden (ve uygulamalardan) bütçe, denize uzaklık, oda sayısı, eşya, bölge gibi birçok ölçüte göre dilediğiniz en ideal villayı (ya da daire, ev) kiralayabilirsiniz.
Günlük 150 TL’den başlayan ve 1000 TL’ye kadar yükselen bir skalada, her gelir grubuna hitap eden evler var. Yeter ki doğru siteleri araştırın.
Bir de eve yakın bir semt/ köy pazarı varsa, 12 bin TL ile 1 hafta tatili rahat rahat yaparsınız. Yemekler konusunda içiniz rahat olur. Temizlik, güven, virüs gibi risklerden uzak olursunuz. Benim tavsiyem denize makul bir uzaklıkta villa / ev / daire kiralayın.