Spor salonuna kilo vermek amacıyla yazıldım kardio ağırlıklı çalışıyorum ağırlıkta yapıyorum ama vermek yerine aldım psikolojim bozuldu 2 kilo almışım sporu bırakmalı mıyım
Öncelikle fitnessa gittim zayıflamak için ! tamamen olmasa da kısmen yanlış. Kaliteli, isteklerine uygun bir program yapmazsan vücud yağ yıkımından sonra kas yapımını arttırır ve kalınlaşarak kilo alırsın! İnsan Metabolizması öncelikle stokçudur. Yediklerini yağ olarak depolamaya endekslenmiştirSen yazıflayıp incelmek istiyorsan buna göre bir program çıkarttırmalısın ve en son az bir tempoda squat çalışarak kalçalarını dikleştirebilirsin.
Benim sana önerim saat 5 te akşam yemeğini ye onun dışında 7 ye kadar meyve yiyebilirsin ama sınır 7 olsun çünkü gece 12 ye kadar metabolizman kademeli olarak yavaşlayacaktır bu süre zarfında yersen yediğin yağ olarak döner sana böyle devam et yemeğini vücuduna ve kendine göre ayarla haftada min 1 kg kaybedersin inşallah
yediklerin fazla veya dogru beslenmiyor olabilirsin.
kas kitlen cogalmis da olabilir gerci az bir ihtimal gibi..
bedenin su topluyor da olabilir.
hemen pes etme.
bende öyle fitness ve aerobik salonuna gittim ama kilo vermedim kilo aldım, çünkü yediklerime dikkat etmemişdim normal meslemmeme devam etmişdim, diyet şart
Cevap
59Cevap
Spor yalnıza salonlarla sınırlı kalmamlı uyku düzenli ve doğru beslenme ve çalışma. Büyük ihtimalle beslenme de biraz sıkıntı yaşıyorsun ve yanlış çalışıyorsun. Bir pt ile çalışmanı ya da uzman biriyle yüzyüze görüşmeni tavsiye ederim. İyi çalışmalar.
Beslenmeyle alakalı. Kilo alip vermek degil mevzu. Kardio ile yag yakarsin. Yag kastan hafif bir dokudur. Agirlik ve protein agirlikli beslenme sebebiyle yag dokusu yerine kas dokusu gelir. Bundan dolayi tartida fazla gorunuyor olabilirsin onemli olan yag oranin. Onu da olcturup ogrenebilirsin. Ve bedneini nasil hissettigin de önemli. Sıkı mı gevsek mi? vs vs.
Kas kütlesi yağ kütlesinden daha ağır çeker tartıda , sen kiloya takılma , ayna karşısındaki bedenini takip et , ayrıca sporu ne olursa olsun sadece sağlıklı olmak için yap yoksa çok çabuk vazgeçersin...
Spor yaparken kilo alıyorsan sebebini söyleyeyim. Sporu yaparken bir güç harcıyorsun ve vücudun bu güce karşılık besin istiyor ve sende tıka basa yiyorsun ve büyüyorsun. Sen az yemek yemen lazım ki küçülüp fit olasın.
Beslenmene dikkat etmezsen alırsın. Spor 2 günlük bir şey değil. Ayrıca beslenmene dikkat ediyorsan da, yağları yakıp, yerine kastan kilo alabiliyor olabilirsin.
Agirlik calistigin icin vucudunun kas gelistiriyor. Bunun icin daha fazla besime ihtiyaci oluyor ve bu kas gelisimi tartida agirlik olarak gösteriyor kendisini. Ama vucudun sıkılasiyor.
Spordan sonra yemek yiyorsan o yüzden almıs olabilirsin güzellik kardio yapıyorsan protein agırlıklı bir beslenme düzeni olusturulması gerekiyor sana diye biliyorum 🤗
Spor yapmak ile kilo vermek arasında hiçbir bağlantı yoktur.
Kilo alıp vermek tamamen aldığın ve verdiğin kalori ile ilgilidir. Aldığın kalori daha fazlaysa kilo alırsın az ise kilo verirsin.
millletin su içsem kilo alıyorum deme hesabı yapmışsın ben yanlış yapıyorum demiyor da spor yapıyorum kilo alıyorum diyor
Spor yapınca haliyle acıkırsın acıktıkçada daha çok yiyosan kilo vermeyi unut bir zahmet.
Kilo vermek istiyosun yapcağın tek şey var
Yemeyeceksin
Yediklerine dikkat etmezsen alırsın misal orada 500 kalori yaktın diyelim o açlikla gelip yemek yersen 1000 kalori alirsan eder sana +500 kalori hic bir anlami kalmaz diyette şart yoksa yorulduğun kâr kalir yanına
metabolizman hızlanır ve zayıflarken bir yandan da iştahın açılır ve bu yüzden farkında olmadan kilo alırsın
Onun sporla bir alakası yok. Yediğine dikkat et. Ekmek hiç yeme ya da çavdar ekmeği ye. Yaktığın kalori aldığın kaloriden fazla olmalı.
kas kütleni arttırıyor olabilirsin. eğer sıkılaşma var vücudunda yağları eritip kas kütleni arttırıyorsundur. kas yağdan daha ağırdır. ç. ç
Sakın bırakma, Kas kütlen artmış oalbilir. Yağ yıkımının yerine kas oluşmuştur. Spor yaparken tartılmak çok yi bir fikir değil önemli olan yağ ve kas oranların. Tartı değil...
Bırakma devam. Sadece beslenmeme dikkat et sıkıntı olmaz
Sen yinede devam et bırakma sporu vücudun sıkılaşacak..
Sporun ilk zamanları şişlik oluyor o yüzdenx hiç korkma doğru yoldasın pes etme
Spordan sonra acikan cok kalorili beslenirse kilo alir
Çok daha fazla enerji kaybettiğinden acıkıyorsun
Bol su ve yeşillik yiyerek
Hayır tabiki. Yediklerine dikkat et. Önemli olan tartı değil görünüş.
Zayıf biri isen kas yapınca doğal olarak ağırlığın artar ve sporla iştahın açılır
Beslenmeye dikkat etmek gerekiyormuş bu hatayı bende yaptım
Homidi gırtlak yersen kilo alırsın. Spor da yapsan göbekte atsan boş yani
Spor yapar ve üstüne yemeği fazla yersen kilon kasa dönüşür o yüzden kilo daha çok ağırlaşır
Vaaaay beeee büyük başarı
Demek ki yemeklerine dikkat etmiyorsun
Yeni başladıysan kilo alman o zamanla düzelecek merak etme
Rahmetli munir ozkul derdiya atiyorum 200 gram verdin az önce simdi 2 kilo sarma yiyorsun sen spordan sonra bogazini kapat kilo almazsin verirsin
Spor mpor uğraşma. Koşmak en iyi egzersiz. Hem basit hem sağlıklı
Koşmak zaten spor?
hayır sakın bırakma yağdan kaybedip kastan kilo alacaksın
Ekmek yemekten uzak durulacak şeker ve tuz dahil ve az yenilmesine dikkat edilecek ve bol limonlu su içmek en güzeli
şimdi kilo aldım diyorsun ama yağdan kaybedip kastan almış olabilirsin ölçüm değerlerine bak
Demek ki spor yapmışsın ama beslenmene dikkat etmemişsin
Kilo sadece sayıdır bir basket topu yağ bir beyzbol topuna eş değer. 70 kg 160 bir kadın fit görünürken 55 kg 160 bir kadın göbekli görünebilir
Sporu prgoramla yapmalısın. Sana orda çalışan hocalardan yardım iste program yazsınlar ve düzenli beslen bol su iç
spordan değil metobolizma hızlanıyor ve yediklerine dikkat etmiyorsan alman gayat mantıklı
Gecemwaın spor yaptıkça kilo alırsın ama spor yapım yemek yeme almasın
Çünkü spor yapmadan önce su içersen alırsın ama spor yaparken içersen kilo daha çabuk verirsin :D
Gercekten mi
Şekerli yiyecekler yiyorsan göbek yaparsın. Ekmeği çok tüketirsen de öyle
Aldığın kilo kas çünkü. Önceki kiloların yağ idi
Hemen bı buçuk İskender ye bünyeye sasirt:D
Düzenli sağlıklı ve yeteri kadar beslenmek gerek
Acıkıyor insan daha fazla yiyyor.
Beslenmende sorun vardir
Vereceksin olur öyle başta
Yemeği biraz azaltabilirsin
Yediklerine dikkat et ve öğün atlama
Kilo almıyorsun aslında kaslarıb ısınıp şişiyor
kas kilosu o sen sadece spordan sonra az ye
Dengesiz beslenmeden dolayı
Karbonhidrat tüketme.
Sen devam et. Güzel sonuçlar gelecek. Az sabır.
Demekki yemene içmene dikkat etmiyorsun
Beslenme şeklin yanlış
Yaglar eriyip kaslar sıklastigi icin..
Kilo kaybı nedeniyle Sarkma oluşur
Sen onune gecme arkasina gec
kas çalışıyor musun ona göre tavsiye vereyim?
kalori açığı yaratman lazım
Düzenli beslenmemekten kaynaklanıyor o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar