Spora gittim egzersiz falan yaptırdı ilk başta kol bacak Vs şu an hareketsiz halde yatıyorum...
Normalmidir?
Normalmidir?
hamlık agırısı yasıyorsun bu gayet normal.. bunun derecelerı var tabı senınkı cıddı bır durum olarak görebilirz
bunun sebebı ise uzun zaman kasların drence ugramayıp bıranda drence ugrayınca kasların tepkımeye ugruyor bu
agrıların oluşmasıda bundan kaynaklanıyor.. spor başladıgın zaman çok düşük ağırlıklarla ve hatta sadece vücut
agırlıgınla kendını cok yormadan sporunu yapmalısın.. biz buna adaptasyon süreci diyoruz.. hareketlerı makınelerı
egzersiz çeşitlerini tamal kurallarını öğrenme süreci.. daha sonra yavas yavas ağırlıkları arttırırsın böylelıkle
kasların alışmış olur ve hamlık agrılarından kurtulmuş olursun.. şu an senin yapman gereken şey bol bol dinlen
agrıyan bölgeye soguk ya da sıcak suyla sabunla ovman ve bol su içmendir.
Hareketsiz halde yatmak size zarar verir, 10 dakika bir kalkıp biraz turlayıp yeniden yatabilirsiniz.
.
Profesyonellere danışmanız gerekiyor.
İlk günden sizi bu hale düşürecek egzersiz asla olmaz.
.
Normal tabii ama birkaç güne geçer devam et bırakma sakın;) Kolay gelsin
Hamlıktandır normal devam ettikçe düzelir. Ama her seferinde duş al
Cevap
49Cevap
evet kaslarin aliskin olmadigindan olusan agrilar normal. zamanla olmamaya baslicak. agrilarin azalinca spora devam edersin. uzun sure calistirmadigin kaslarinda da ayni sey olur ben geçen gun calf calistim Şu an baldirlarim yana yana sporumu bitirdim dönüyorum mesela 😀😀
ilk oldugu icin normall. bende de oyle olmustu hamiz demekki 😂
asıl ağrıların yarın başlıcak bugün iyi günün:). 2 haftayı bulur vücudunun adepte olması ve rutine dönmesi. Kendini çok yorma ve hafif kilolarla çalış. Normal böyle olman..
Bende bugün gidecektim hasta olmasaydım 😂vücudun ham olduğu için kaslarıne etkesmiş
jffh korkma normal yarın gitme dinlen kas gevşetici krem vs kullanabilirsin. 1 haftaya geçer.
Normal ilk bir hafta çok yorma kendini sonrasında düzenli gitmen ve belirli bir oranda çalışman yeterli olacaktır.
Normal tabi 😂😂 alışırsın bir zaman sonra birakma sakın
çok normal bide gaza gelip biraz yüklendiysen daha normal olamaz :)
vücut hamlıgı atamamıştır devam etmelisin bir kac güne gecer
normal ben platese gitmistim ertesi gun hareketsiz kaldim vucut alisik olmadigindan oyle
Evet bende gecen şınav ćekeyim dedim ertesi gün karın kaslarım bacaklarım ağırıyodu alışkın degiliz tabii 😂
Aynen normal bnde ilk gittiğimde öyle oldu hatta bir hafta devam eder ağrı 😊
normal hamlasmissin hareket etmeye etmeye alismissin.
Hamlamışsın bugün az ağrır yarın daha beter olur bana öyle oluyor 😃 geçmiş olsun 😊
hamlık yapmıştır. bırakma devam et birkaç güne turp gibi olursun
Birkaç hafta böyle gider sonra duzelirsin rahat ol :)
normal kaslar dinlendikce olusur ve bundan agrir...
Hamlama süreci 1 hafta 10 gün sürer normal 😊
1 hafta daha çekeceksin bunu
Normal bir durum vücudunun hamlığı gitmesi lazım
Hamlık ağrısı işte, normal
Gayet normal daha hamsın ama zamanla geçecektir.
Ağrımıyorsa sorun var demektir. doğru yoldasın
Bide mesela karın kısmı için egzersiz yaptıysam karnım ağrıyor işe yarıyor yani dimi
Benim spor günlerim pazartesi çarşamba cuma günleri ama o günler de farklı şeyler yapılıyormuş
evet her seferinde farklı şeyler yapmalısın hergün karın çalışması olmaz. mesela bugün karın çalıştın sonra ertesi gün bacak çalışacaksın o süre zarfında karın kasın dinlenmiş olur ve bacaklarını çalıştırmış olursun. ve eğer üşenmez isen sabah kalktığında açken en azından mekik felan çekebilirsen çok hızlı bir şekilde adapte olursun ve hızlı bir şekilde fitleşmeye başlarsın.
Kadın ölçülerini alacak liste verecek mesela yemem gereken şeyleri kilo vermem ne kadar zamanda olur
Boy 170 kilo 78
İşte tek sorun göbek 😄😄
Benimki şöyle miğde kısmında sorun yok alt göbek var simit şeklinde
Yok hayır
uzanıyosun yere ellerini kalçana koy bacaklarını birleştir. ve dizlerini bükmeden L şeklini alacak şekilde yukarıya dik bir şekilde kaldır ve indir. ve bunu yavaşça yap hızlıca yapayım bitsin deme yavaşça ağrısını hissederek yap. ilk denemede kaç yapınca yoruluyorsan mesela 15 mi 4 set olarak devam et yani 15*4 set bu kalçanın ve alt karnın çalışmasını sağlar. :)
Aaa dün yaptık biz bunu canım çıktı ağrının çoğu bu hareket yüzünden bide böyle teker gibi bişi var iki ayağımla tutuyorum onu ayaklarım yukarda
20 tane anca yapabildim
bu çok faydalı bir hareket. bunu devam ettir alışınca ağrıların azalacak ve bitecek zaten 20 tane yapmışsan vücudun iyi gerçekten şu an gözümde canlandırıyorum göbek var ama kalça iyi. sadece karında fazlalık var diye tahmin ediyorum. devam et. bide bana göre ne yediğinin önemi yok yemek kısıtlamasını sevmem. ye ama doymadan kalkmasını bil. günde 5 öğün ye ama her seferinden doymadan kalk azar azar ye. akşam da yemeği kes tabiki :)
Akşam çorba yoğurt bide sebze yemeği yedim. Şimdi de sucuklu yumurta yemeyi düşünüyorum sıkıntı olur mı 😄😄😄
Bakalım inşallah kilo vericem
Ağrı varsa antreman fayda vermiştir demektir.
Zamanla açılırsın. Normal bir durum.
Normal değil kasların çok yetersiz :D
Bir hafta böyle devam edecek
Bence normaldir et kesmiştir vücudunu
Ilk gün oluyor kas ağrısı ağrı kesici iç
zorlamışsın kendini ilk kez olduğundan böyle
çok tatlı bir yorgunluktur o severim
Evet normal 1 haftaya gecer
Çok normal acısı ertesi gün geçer zaten.
Çok normal haftaya geçer
normaldir, hiç hareket etmediysen bugüne kadar ):)
3 hafta çektim :)
Normaldir
Tenisci dirsegi olmussun
normal tatlım zamanla alışacak bedenin
ameliyat Gereke bilir
normal zamanla kasların açılacak
İlk bir hafta hamlama olur, sonra alışırsın..
Evet ilk bir hafta normal sonradan alışıyor vücut
Yavaş yavaş yapacaksın birden değil
Normal öyle olmalı zaten
İlk gün olur normal düzelir 2 güne
halı saha sonrası halim.
Normal tabi
Normal hamlamıssın
tabii ki normal
Normal knk
Evet normal
Normal
Normal tutulmustur.