Arkadaslar.. spor bilgisi olanlar oncelikle cevap versin. Ben 85 kiloydum baya verdim diyet ve sporla..57 e kadar indim... tabi diyetler dengesizdi.. artik yemek yememek beni hayatan soguttu. 65 oldum en son şu an. Sonrasinda yemeye basladim.. artik dengesiz diyet yapip kendimi hayatan sogutmak istemiyorum. Her seyden yiyiyorum artik fakat sporda yapiyorum..
Sporda yaptiklarim degisiyor. Hoca her gun farkli egzersiz yaptiriyor.. ornegin
Kosu bandind 6 hizinda 10 rampa yuksekliginde 20 dk yurutuyor. Sonra araya baya kasacak hareketler koyuyor...
Sonra tekrar ayni kosuyu yaptirip hareketi yaptiriyor.. tekrar hareket 2 set seklinde. Ertesi gunu vucut alismasin diye eliptik bisiklet yaptiriyor. Genelde anlayacaginiz kalp atisim 150 asagisina dusmuyor. Hatta bazen 180 buluyor.. hocanin yaptirdigi bazi hareketleri resim olarak koyacagim.. ama en basiti ilk gun 100 tane elde top varken elleri yukari kaldirip squat yapma hareketiydi.. Mesela bugunde bu hareketlerin hepsini yaptirdi. 2 set en az 20 tane seklinde.
Simdi arkadaslar merak ettigim su.. sporu bu sekilde yapip ama istedigim sekilde yemek yiyerek. Gece bile... Kilo verirmiyim.. vermesem bile ayni kilomda sabit kalirmiyim..
Spor yetmez. Ac durma ama biskuvi kek gibi hamurisleri yersen durum vahim. Meyveli yoğurt yapabilirsin. Light ton balığı ile salata yapabilirsin. Iste saglikli olan seylerden yiyebilirsin kisaca. Gecen gun kapya biber kozledim firinda onu yogurtla yedim. Örnekleri cogaltmak lazım.
Illa kilo vermek istemiyorum.. hizli sekilde de vermek istemiyorum.. sadece dengemi korurmu.. istedigim sekilde yesemde.. duzenli vermek istesem bogazdan mutlaka kesilmesi gerektigini biliyorum.. hani bir kac kilo verene kadar yine sabrederim.. ama omur boyu surekli dikkat etme algisi beni geriyor.
Peki omur boyumu boyle olacak. Yani millet istedigi kadar yiyor yine zayif.. neden metebolizma hizli.. ama iste onuda şu an ben yapiyorum.. spor yaparak hizlandiriyorum.. iste bu denge saglanmazmi ben bunu merak ediyorum..
Hayır sekerin zararları konusunu biraz araştırman lazım. bir de bağımlılık yapıyor. Belli bir süre sonra aramazsin zaten. Benim bildiğim şekerin cok sonraları bulunduğu ve vucudumuzun buna gore evrimlesmedigi icin zarar verdigi. Cilde zarar veriyor boş kalori yapiyor. Mesela bir dilim tatli yesen hemen tekrar acikirsin ama bir parça et yesen seni baya tutar ayrica vucuduna faydasi olur.
Ben biskuvi yedigimde kalorisine hic bakmazdim ama 500 kalori. Bu az bisey değil. Degmez yani. Günlük kalori ihtiyacımızı boyle seylerle doldurark aslinda vücudumuza haksızlık yapiyoruz. Bunlar bizim iyiligimiz icin uretilmis seyler değil.
Alisirsin insallah. Pes etme. içindeki ruhsal boşluğu yemekle kapatmayi düşünme. Gerekirse Bu konuda yardim al.( cikolatanin mutlu ettigini soyledigin icin bunlari soyledim.) kötü bir niyetim yok.
O bosluk hic dolmuyor.. en ufak sikintida tekrar patliyor cikiyor.. onun icinde o noktayi duzuelmek lazm malesef. Oda farkinda oldukca duzelecek bir sey :)
Illa kilo vermek istemiyorum.. hizli sekilde de vermek istemiyorum.. sadece dengemi korurmu.. istedigim sekilde yesemde.. duzenli vermek istesem bogazdan mutlaka kesilmesi gerektigini biliyorum.. hani bir kac kilo verene kadar yine sabrederim.. ama omur boyu surekli dikkat etme algisi beni geriyor.
En İyi Cevaplar