arkadaşlar benim çatlaklarım uzamaktan dolayı oldu bide kuruluktan dolayı. ben şimdi yağlarla bacaklarıma masaj yapsam bide spor salonuna kaydolup spor yapsam etlerim sıkılaşsa bu çatlaklarda azalma yada silikleşme olur mu. kilolu değilim zayıfım.

arkadaşlar benim çatlaklarım uzamaktan dolayı oldu bide kuruluktan dolayı. ben şimdi yağlarla bacaklarıma masaj yapsam bide spor salonuna kaydolup spor yapsam etlerim sıkılaşsa bu çatlaklarda azalma yada silikleşme olur mu. kilolu değilim zayıfım.

Çatlaklar genellikle hamilelikten kaynaklanır. Bununla birlikte, aşırı kilo kaybı veya artışı gibi faktörler de çok etkilidir. Çatlaklar, hızlı doku büyümesi yaşayan vücudun herhangi bir yerinde görünebilir ve çoğunlukla karın, kalçalar, uyluklar, göğüsler ve kalçalarda bulunur. Düzenli egzersiz, çatlaklardan kurtulmanın en etkili yollarından biridir.
Aerobik egzersiz, daha iyi kan dolaşımını destekler, böylece cildinizin yüzeyine daha fazla sağlıklı şeyler ulaşır. Bu, çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Yürüme ve koşu, kalçalarınızdaki ve kalçalarınızdaki cildi sıkılaştırmanın harika yollarıdır. Diğer etkili kardiyo aktiviteleri arasında yüzme, eliptik eğitim, bisiklet, kickboks ve kros kayağı bulunmaktadır. Haftada en az dört gün, en az yarım saat aerobik aktivite hedefleyin.

Mekik ve egzersizler, karnınızdaki çatlakları gidermeye yardımcı olur. Bunları yapmak için sırt üstü uzanın, dizlerinizi bükün ve ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Bir çatırtı omuzlarınızı yerden yaklaşık dört ila beş inç kaldırmanızı gerektirirken, oturmak göğsünüzü olabildiğince dizlerinize yaklaştırmanızı gerektirir. Seçtiğiniz her egzersiz için 15 tekrarlı üç set yapın. Çatlaklar sporla geçer mi sorusunun cevabının geçer olduğunu göreceksiniz bu egzersizlerle.

Şınav, göğüslerin etrafındaki çatlakların görünümünü önlemeye ve azaltmaya yardımcı olur. Avuç içleriniz yere değecek şekilde, vücut ağırlığınız ellere ve ayaklara kaymış halde yüzüstü yatın. Kollarınızı yavaşça bükün ve vücudunuzu yere indirin ve ardından başlangıç pozisyonuna doğru itin. 15 tekrarlı üç set yapın. Bunu düzenli yapınca sıkılaşacaksınız. Peki sıkılaşınca çatlaklar gider mi? Evet sıkılaşınca çatlaklarınız da gidecek.

Çömelme hareketi kalçalarınızda, uyluklarınızda ve kalçalarınızdaki kas yoğunluğunu artırır. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık durun, ellerinizi kalçalarınızın üzerine koyun ve kalçalarınızı yere dik olacak şekilde çömelin. Çömelme sırasında dizlerinizin ayak parmaklarınızın üzerinden geçmediğinden emin olun, ardından başlangıç pozisyonuna geri kaldırın. 10 tekrarlı üç set yapın. Çömelme hareketi gözüktüğü kadar kolay değildir. Sizi ilk başlarda çok zorlayacaktır ama pratik yapa yapa vücudunuz alışacaktır. Çatlaklarına da elveda diyeceksiniz. Sporla çatlaklar gider mi sorusunu size soranlara eski ve yeni halinizi gösterebilirsiniz bir kolaj yardımıyla.

Bu önerdiğim egzersizleri düzenli ve disiplinli bir şekilde yaptığınız taktirde çatlaklarınızın bir süre sonra gideceğini fark edeceksiniz. Spor yapmak çatlaklara iyi gelir mi sorusunun cevabını da kendi vücudunuzda göreceksiniz. :)
Düzeliyor 1 yıl boyunca kahve telvesi kullan masaj yap ve strecle sar azıcık da spor yap gidiyor. Ben orta sona kadar 39 40 kiloydum lisede birden kilo aldım 58 e kadar çıktım çok fazlaydı catlak ama nerdeyse bitti bir iki yerde kaldı onlarda yavaş yavaş geçiyor.
dogal cozumler var ve 1 yıl beklemene de gerek yok
Bu arda 26 yasindayim
Şuanda 46kiloyum.
yuh boyunda 151 mı :) :)
Kim 151
26 yasında kılo 48 sen degıl mısın sana dıyorum tabı boyun kesın 151 dır :)
159
Ayrıca 48 değil 46
sıska :)
kahve telvesi nasıl oluyor siz nasıl yapıyordunuz?
@12kemal123 örneğin çözüm olarak önerdiğiniz bir sey var mı
Hayir malesef ,vucudun SIKLA$IR ama cizgiler kalir.Ancak biraz kilo alirsan cizgiler daha az belirgin olur.Yada bir cilt doktoruna görün.
Genellikle tamamen yok olmazlar. Ancak sorun çatlakların ne zaman oluştuğu yani üzerinden ne kadar bir zaman geçtiğidir. Bu durum büyük oranda azalması anlamında belirleyici etkendir. Epitel doku esnekliği ve kalitesi kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden bu gibi sorunlar olabilmektedir. Lazer tedavisini pek önermiyorum çünkü modern tıp lazer tedavisinin ileride insan üzerinde ne gibi olumsuz etkiler yapacağı hakkında daha tam bir bilgiye sahip değildir.
Aloe vera jeli epitel dokuyu beslemek ve onarmak için dünya üzerinde bulabileceğiniz en güzel ve en iyi şeydir ki özellikle yanık ve yara tedavisinde ki etkileri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bunun yanında jojoba yağı, avokado ve doğal e vitamini serumu özellikle de hamile kalmak isteyen veya hamileliğinin ilk aylarında karın bölgesinde meydana gelebilecek çatlakları önlemek için epitel dokuya esneklik ve kalite kazandırmak amacıyla verdiğim destekleyici doğal ürünlerdendir. Bu konuda ayrıca özelden iletişim kurabilirsiniz.
ben daha ortaokul liseye başlarken olmuştu şimdi 21 yaşındayım bu senede kalçalarımda beyaz renkli çizgiler var. ama ortokukldayken oluşan çatlaklar yarılmış gibi duruyor yani yırtık oldu galiba
Denemekten başka çareniz yok ancak açıkçası bir uzman olarak pek de umutlu değilim diyebilirim.
Cevap
3Cevap
Daha çok sıklaşacağı ve daha pürüssüz görüneceği için elbette düzelir ama asıl olan spor değil, diyettir.. Temiz beslenme önem ve dikkat konusunda her zaman ilk sırada yerini almalı..
Tabi ki çatlaklar spor ile azalır. Kimi kişilerde yok olur ama kimi kişilerde tam olarak geçmez. Bu sizin vücudunuzla alakalı bir durum. Squat bacaklardaki çatlaklara çok çok iyi gelir.
selamlar canım. ben her gün cilt doktorumun verdiği nemlendiriciyle vücudumu nemlendiriyorum (cildim kuru çatlak olmayan yerlerime de sürüyorum) ve spor yapıyorum, nescafe içmek dışında düzgün şeyler yiyip içiyorum. gözle görülür azalma var ve bacaklarım kuru ciltli olduğum için batık doluydu onlar da geçti. bence benim yaptıklarımı yap eğer geçmezse lazer yaptırırsın :)
Selam, nemlendiricinin ismini söyler misiniz
Selam, nemlendiricinin ismini yazar mısınız
ben kilo verdikce bacaklarimdaki catlaklar (nerdeyse) kayboluyor kendim bile inanamadim. ama benim cok cok asiri derecede degildi zaten
ya ben zaten zayıfım çatlaklarım ta ortakuldayken oldu çünkü birden boy attım şuan 21 yaşındayım bende sanki kilo alrsam geçicek gibi hissediyorum :d
Bende vardı spor yapınca azaldı simdi hic kalmadı ama hemen azalmıyor 1 senelik bir sürede duzenli olarak spor yapman lazım , mesela bacaklarında varsa bol bol yuru, kosu bandına bin, koş
aynı durum bende de vardı canım ya büyüyünce geçiyor benim tam ergenlik dönemim de başlamıştı şuan 19 yaşındayım geçti :)
benim orta okulda oldu 21 yaşındaym geçmedi :S hatta yenileri çıkıyor kuru cildim var
bu gayet normal birşey yani çatlakların oluşması. o dönemlerde boy atıyoruz ve kilo alıyoruz şimdi doğruyu söylemek gerekirse tamamen geçti değil sadece küçük küçük izler var ben spor yapmadım ama her banyodan sonra yağlı cilt kremi sürerdim bacaklarıma ve aşağıdan yukarıya doğru masaj yapardım herhangi bir spora da gitmedim ya inşalllah geçer :)
kakao yağı iyi geliyormuş onu alcam aktardan sürücem bakalım :)
ahah zamanında da babaannem bana söylerdi açardım bacaklarımı ya baksana babaanne bunlar ne böyle diyip sinirlenirdim oda bana anlatırdı böyle böyle diye şimdi aklıma geldi de tebessüm ettim :)
hmm ilk defa duydum iyi geldiğini alla alla
Kesinlikle duzelmez ama azaltici urunler var onlarada kanmamak lazim lazerle yariyariya azaltiyorlar
evet düzenli spor yapılırsa düzelir
düzelir spor yap bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?