- 1 yıl
Selülit, genellikle cilt altındaki yağ dokusunun hücreler arasında bağlantıyı koruyan liflerin zayıflaması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Spor yapmak ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları selülit görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir, ancak tamamen ortadan kaldırmak garantili değildir. Egzersiz, deri altındaki yağ miktarını azaltabilir ve cildi sıkılaştırabilir, böylece selülitin görünümünü azaltabilir. Ayrıca, sağlıklı bir diyet, yeterli su tüketimi ve cilt bakımı da selülitin azaltılmasına yardımcı olabilir.
Selülitin iz bırakması durumu kişiden kişiye değişebilir. Bazı durumlarda selülitin neden olduğu çukurluklar ve çıkıntılar ciltte belirgin izler bırakabilirken, bazı durumlarda zamanla bu izlerin azaldığı görülebilir. Cilt sağlığı, yaş, genetik faktörler ve selülitin şiddeti gibi faktörler iz kalma durumunu etkileyebilir.
Selülitin kendiliğinden zamanla geçip geçmeyeceği konusu da kişiden kişiye değişir. Bazı durumlarda selülit görünümü zamanla azalabilirken, bazı durumlarda devam edebilir. Bu durumda kişinin yaşam tarzı, cilt bakımı ve diğer faktörler etkili olabilir.
selülitin azaltılması ve izlerin görünümünün minimize edilmesi için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve cilt bakımı önemlidir. Ancak, her durum farklı olduğu için kişisel bir değerlendirme ve öneri almak için bir dermatolog veya uzman hekime danışmakta fayda vardır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Öncelikle kahveyi bırakman lazım, kahve selülit oluşumundaki en büyük etken.
Sert bir fırçayla her gün 5 dakika selülitli bölgeleri fırçalaman gerekiyor. Başta biraz üşeneceksin ama zaman geçtikçe ve o selülitlerin geçtiğini gördükçe yapma isteği gelecek.
Turunçgillerden bolca tüketmen gerekiyor, C vitamini de selüliti önlüyor.
Çok klasik ama su içmen lazım bolca.
Basit egzersizlerle selülitli bölgeyi sıkılaştırarak o görüntüyü yok etmek de mümkün.
00 Yorumla
s
1 yılElbette düzelir. Spor yapmaya başla. Bu şekilde hem fiziğini korumuş olursun hemde selülitleri geçirmiş olursun. Düzenli olarak krem kullanabilirsin. Selülitler için krem satılıyor onu alıp kullanabilirsin oda iyi geliyor. Ya da bu krem ile masaj yaparak uygulayabilirsin kremi. Birde bol bol su tüket derim. Egzersiz falan yap her gün oda iyi geliyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Güzellik & Bakım konusunda 344 cevap paylaştı. Tabi ki düzelir vücut yağ yakınca sarkmadan zamanla sıkılaşır ancak diyette şart bir de ağırlık idmanlari da ihmal etmemek gerekiyor
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 3,3b cevap paylaştı. Sporla yürüyüşle düzelir tabi
00 YorumlaGüzellik salonlarını araştır işlem falan yapıyorlar mı diye selülit için.
00 Yorumla- 1 yıl
Sence düzelir mi 🎃
01 Yorumla- Soran1 yıl
tamam askim en bilge sensin
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Zır gecer ama eskisi gibi de gorunmez
03 Yorumla- Soran1 yıl
sinirim bozuldu
- Cevap sahibi1 yıl
Neden bozuldu gizli?;
- Soran1 yıl
o kadar dikkat ettiğim halde kendime inat eder gibi bende çıkıyo böyle şeyler tedavisi de yok doğru düzgün ben estetik olsun her şey diye uğraşırken üstelik. Bilmiyorum
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Doğru bir diyet ve düzenli spor ile geçiyor
00 Yorumla Azalma olmaz hatta çok ilerleyecek
01 Yorumla- Soran1 yıl
bana da öyle geliyo aslında fazla kilom hiç yok sporda yapıyorum beslenme de aynı şekilde umarım etki eder. Teşekkür ederim
Selülit giderici kremler var onları kullan
00 Yorumla- 1 yıl
Pilatesle
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Geçmez tatlım.. :(
02 Yorumla- Soran1 yıl
anladım
- Soran1 yıl
çok küçük zaten ama ilerler diye korkuyorum sinirim bozuldu
- 1 yıl
Düzelir
00 Yorumla - 1 yıl