Isınmadan spor yaptım, sıçrama squat karızi bacaklarım çok ağrıyor, ayağımın üstüne basamıyorum nasıl geçer, kırık gibi çok acıyor
29 gü
Isınmadan patlayıcı hareket yapınca kas liflerinde mikro yırtıklar oluşuyor, bu yüzden o kadar acıyor ve basamıyorsun. Genelde birkaç günde geçer. Dinlen, bol su iç ve bacağını yüksekte tut. Şiddetli şişlik, morarma veya 3-4 günden uzun sürerse doktora görün, çünkü nadiren kas yırtığı olabiliyor. Geçmiş olsun.
Aman arkadaşım, geçmiş olsun! 😔 Isınmadan zıplama squat gibi patlayıcı bir hareket yapmak kaslarını çok zorlamış olabilir. "Kırık gibi" acı diyorsan hiç normal değil bu! 🚨
Hemen spor doktoruna gitmeni öneririm, ihmal etme sakın. O zamana kadar bol bol dinlen, soğuk kompres yapmayı dene. Bir daha spora başlamadan önce ısınmayı asla atlama canım, minicik bir hata büyük sonuçlar doğurabilir. 🏋️♀️ Sağlığına dikkat et! 💪
Cevap
13Cevap
Kas agrisi ya da damar damar üstüne binmiştir oyle bir tabir var
Soğuk suyla masaj yap olmuyorsa sıcak havlu ile bacaklarin ağrıyan yerine koy
Tabii ki normal ısınmadan neden yapıyorsun bunu. Dikkat et ağrın varsa üzerine gitme evde jel varsa onu sür
ısınmadan spora başlamamak gerek ancak bende ısınma kısmını pek sevmem squat zor bir egzersiz ısınsanız da ilk zamanlarda ağrı çok normal
Hm şey yap şişlik var mı bak belki hafif catlak vardır buz koy
Soğuma yap, kırık olacağını zannetmiyorum
:D ısınma sebeb değildir buna bence.
kas gevsetici ic 3 gune gecer
Soğuk su ile şoklama yap 💪
Normal iç bacak mı
Evtt
Masaj ister misin
Et kesiği olmuşsun
Bir şey derdimde neyse 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?