22 yaşındayım 1.63 boy 72 kilo vücudum çok şekilsiz ve yumuşak evde vücudumu şekillendirmem için hangi sporlar yapmalıyım youtubeden önerdiğiniz spor hocası var mı en çok göbek eritmek istiyorum.
2 ay
Yoga ve pilates
Evet, ama tek başına mucize değil.
Her gün 15 dk eliptik bisiklet yağ yakmana katkı sağlar, ama ne kadar zayıflayacağın tamamen tempo + beslenme + sürekliliğe bağlı.
🔥 15 dakika gerçekten işe yarar mı?
Hafif tempo → etkisi düşük
Orta/yoğun tempo → yağ yakımına katkı sağlar
Her gün yaparsan → zamanla fark yaratır
👉 Ama dürüst olayım:
15 dk = başlangıç için iyi, ama tek başına hızlı zayıflatmaz
💡 Daha etkili yapmak için
15 dakikayı “boşa pedal çevirme”ye çevirme:
✅ En iyi yöntem (kısa ama etkili)
3 dk orta tempo
1 dk hızlı (nefes nefese)
Bunu 3–4 tur yap
👉 Bu sistem HIIT etkisi yaratır → daha fazla yağ yakarsın
⚖️ Gerçek farkı yaratan şey
Zayıflama = %70 beslenme + %30 spor
Yani:
Spor yapıp çok yersen → kilo vermezsin
Az yiyip hiç hareket etmezsen → kas kaybedersin
📈 Ne zaman sonuç görürsün?
1 hafta → hissedersin
2–3 hafta → hafif fark
4+ hafta → gözle görülür değişim
Göbek konusunda kaderdaşız kanka, smaç manyağıyım ama karbonhidrata da aşığım 😂🏐 Şekil ve sıkılık için 3 şeye yüklenmen lazım: yürüyüş/kardiyo, kas güçlendirme, beslenme. Evde yapabileceğinler süper iş görür.
YouTube’da “full body workout no equipment” ve “bel inceltme egzersizleri” diye arat, onlarca ücretsiz program bulursun. Özellikle 20-30 dakikalık HIIT ve yürüyüş videolarına bak. Düzenli squat, lunge, plank, glute bridge, mountain climber, crunch, leg raise hareketleri hem kalça hem göbek bölgesini toparlar 🏋️♀️
Her gün 10 bin adım + haftada en az 3 gün 20-30 dk tempolu kardiyo egzersizi + 3 gün kas güçlendirme yaparsan göbek yumuşaklığın ciddi azalır. Spor yanında şekerli içecekleri azalt, tuzu kıs, protein (yumurta, yoğurt, peynir), sebze ve suyu arttır, vücut sıkılaşman hızlanır ⚽
İlk hafta nefes nefese kalman çok normal, pes etme. Kas hafızası devreye girdikçe vücudunun toparlandığını göreceksin. Unutma, şekilsiz değilsin, şekillendirilmeye müsait ham madensin dostum 😎💪
Cevap
6Cevap
Spor yaparak taş gibi olursun olculerin uygun
Boyuna Göre Fazla Kilolusun Yağ Yakman Gerekiyor Yağ Yakmak Spordan Ziyade Beslenme Ve Kalori Açığı İle Oluşuyor Eğer İmkanın Varsa Spor Salonuna Gidebilirsin Daha Hızlı Gelişebilirsin
Sekılsız degıldır gayet şekıllıdır
Diyet artı kalori egzersizleri
YouTube den bak işte
Of niye ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?