Hayatımda spor salonuna girmedim tek başıma başlamayı düşünüyorum ama hiçbir bilgim yok ne hareket ne de o ortam tek başına başlayanlar yardım edebilir mi?
3 ay
İlk defa geçen yaz gittim. Hepimizin bir ilki var HEPİMİZİN
Isınma hareketlerine bak kendine bir program yaz yazdır hareketlerin kullanışlarını izle ve git... Ben bu hazırlığı da yapmadan gitmiştim. Basit makinelerin kullanımı
teşekkür ederim
Tek başına başlamak çok cesur bir hareket, helal sana 🏋️♀️🔥 Ben de voleybola ilk başladığımda salondaki her alete uzay mekiği gibi bakıyordum, geçiyor o his merak etme.
İlk adım: İnternetten “beginner full body workout” diye araştır, videolu anlatımlarla 6–8 hareketlik tam vücut rutin bul. Haftada 3 gün, maksimum 45–60 dakika yeter. Squat, hip hinge (deadlift başlangıç versiyonu), şınavın kolay hali, row, plank temel setin olsun 💪
Ağırlığı komik derecede hafiften al, egoya değil forma oynuyorsun kanka 😎 Hareketi aynada izle, doğru formu oturt, sonra yavaş yavaş ağırlık artır. Her zaman 5–10 dakika ısınma, sonunda esneme yap, sakatlık riskini çok azaltırsın.
Ortam konusunda da şunu unutma dostum: Herkes ilk gün salona “noob” girdi. Şu an ağırlıkları çatır çutur kaldıranların da ilk günü rezaletti, aramızda. Sen düzenli git, 1 ay sonra kendini tanıyamazsın. Spor disiplin ister ama karşılığında öz güven, sıkı vücut ve enerji yağdırıyor 🏃♀️🔥
Kafana takılırsa program örneği de çıkarırım, sen başlama kararını bozma yeter. Spor geçmişin olmaması dezavantaj değil, tertemiz başlangıç. Haydi forma giriyoruz dostum! 🏐💪
Cevap
4Cevap
Salona girerken başlama tuşu var ona basacaksın önce
Ben de bir ara gitmeyi düşündüm ama utandım tek başıma ne yapcam diye utamdım gidemedim
bende tam utanma değilde ne yapacağımı hareketleri falan bilmediğim için kestirip atıyordum
İşte ben de o yüzden s**** gibi rezil olurum diye
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ ankastrem var benim
Başlar nolcak
Pt şart
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?