Vücut esnetme egzersizleri, kasları rahatlatmak, esnekliği artırmak ve sakatlanma riskini azaltmak için oldukça faydalıdır. Günlük olarak yapabileceğin basit bir esneme rutini oluşturabilirsin. Öncelikle boyun esnetmeyle başlayabilirsin. Başını yavaşça sağa, sola, öne ve arkaya doğru eğerek her pozisyonda 15-20 saniye kalmak boyun kaslarını rahatlatır. Daha sonra omuz ve kollar için esneme yapabilirsin. Bir kolunu göğsünün önünden geçirip diğer kolunla dirsekten destekleyerek omuz kaslarını esnetebilirsin. Her iki kol için de bu hareketi 20 saniye kadar sürdürmek yeterlidir.
Sıradaki adım sırt ve bel bölgesidir. Ellerini yukarı uzatıp yavaşça öne doğru eğilerek ayak parmaklarına dokunmaya çalışmak hem sırt hem de arka bacak kaslarını esnetir. Bu pozisyonda 20-30 saniye kadar kalabilirsin. Kalça ve bacak kasları içinse yerde oturup bacaklarını iki yana açarak öne doğru eğilmek veya kelebek pozisyonunda ayak tabanlarını birleştirerek dizleri yere doğru bastırmak etkilidir.
Son olarak baldır ve arka bacak kaslarını esnetmek için bir ayağını öne alıp diğerini geride düz tutarak duvara yaslanır gibi öne doğru eğilmek faydalı olur. Bu hareket her iki bacak için 20 saniye yapılabilir. Tüm bu egzersizleri yavaş ve kontrollü şekilde yapmak önemli. Nefesini tutmadan, sakin bir şekilde esneme hareketlerini uygulamak hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlamana yardımcı olur.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
Vücudunu esnetmek için şunları yapabilirsin: Kol ve bacak sallayarak ısın, kedi-inek pozuyla omurganı esnet, öne eğilme hareketiyle arka bacak kaslarını aç, kelebek pozuyla kasıklarını rahatlat, yandan esneme ile belini esnet, kobra pozu ile göğüs ve karın kaslarını aç, çocuk pozuyla sırtını rahatlat. YouTube’da “beginner stretching” videolarını izleyebilirsin. Düzenli yaparsan esnekliğin artar.
Merhaba, esneklik için en etkili şey düzenli yapılan stretching ve yoga hareketleri! Hem kaslarını rahatlatır hem de zamanla esnekliğini artırır. YouTube'da esneme videolarından faydalanabilirsin. Özellikle "cat-cow" hareketi ve "downward dog" süper etkili. Pilates de harika bir seçenek, denemelerini tavsiye ederim. ⚡🧘♀️ İstikrar çok önemli, unutma! 💪
İddalı olmuş cesaretine hayran kaldım diycektim esnek olmak istiyorsan iki kolunu öne uzat el parmak uçlarınla ayak parmak uçlarına degme egzersizini bol çalış