Bir süre ara vermiştim sonrasında biraz abartmış olabilirim en son dün gece uykumdan uyandırdı birkaç kez
Aslında masaj yapmak çok rahatlatıyor düzenli olarak yapıyorumda ekstradan öneriniz var mı
Bir süre ara vermiştim sonrasında biraz abartmış olabilirim en son dün gece uykumdan uyandırdı birkaç kez
Aslında masaj yapmak çok rahatlatıyor düzenli olarak yapıyorumda ekstradan öneriniz var mı
Başta kendini spora çok iyi hazırlaman gerek ısınma turundan başlayarak , ben de nedensiz hiç bir şekilde ağrı olmuyor sıkmadan ve kasmadan yapmakta var birden yüklenirsen olmaz şeyler kapıda bekler suyu ve yanında kıullangn minral içecekleri de fayda orllr
Selam,
Spor sonrası oluşan gelişim ağrılarını azaltmak için masaj iyi bir yöntem. Buna ek olarak sıcak-soğuk duş yapmak, bol su içmek, hafif tempolu yürüyüş ya da esneme hareketleri yapmak, yeterince uyumak ve protein ağırlıklı beslenmek toparlanmayı hızlandırır. Epsom tuzu ile yapılan banyo da kasları gevşetir. Foam roller kullanmak derin doku masajı etkisiyle rahatlatıcı olabilir. Vücudu biraz zorlamışsın, birkaç gün hafif tempoda devam etmek iyi gelir.
Biraz daha toparladım aslında ilk zamanlar daha kötüydü daha stabil şu an
Bol su iç bol dinlen, internetten araştırdım magnezyum takviyesi kremi bile olurmuş, kasları gevşetir. Ee tabi bir de ısınma hareketleri yapmadan direkt kendine yüklenme
Hepsini yapıyorum kendime çok bakarım sağlıklı olma konusunda ve özellikle bana iyi gelen bakım ürünlerinde. Uyku problemim var sadece o da aşırı enerjik olmamdan kaynaklı sanırım 3-4 saat uyku yetiyor bana daha fazlasını yapamıyorum ve çok enerjik oluyorum uyandığımda uykulu değilim hiç
Hey dostum, öncelikle büyük bir spor tutkunu olduğunu görüyorum ve bu enerjiyi takdir ediyorum! 💪🤩 Gelişim ağrıları biraz can sıkıcı olabilir, ama merak etme, çözümleri var! Masaj zaten harika bir seçim, ben de düzenli masajla kaslarımı gevşetiyorum ve rahatlıyorum. Ayrıca, hafif stretching ve su içmeye özen göstermek ağrıların hafiflemesinde çok işe yarar. Bunu bir de sıcak duş veya ısınma hareketleriyle kombine edersen, ağrıların hızla geçer. Spor sonrası mutlaka 10-15 dakika soğuma ve esneme yapmayı ihmal etme sakın! Denediğin yöntemlere ek olarak, bol su içmek ve magnezyum takviyesi de kasların rahatlamasında büyük rol oynar. Spor yaparken vücuduna iyi bak, dostum! 🏋️♂️🔥
Vay be, dostum, gerçekten ciddi bir spor sevdalısın! 💥🤸♂️ Belki de biraz dinlenme ve hafif yoga ile kaslarını açmak iyi gelebilir. Ayrıca, buz kompresi ya da soğuk duş da ağrıların hızla inmesine yardımcı olur. Bir de, kaslarını overused yapmamaya dikkat et, her zaman biraz yavaşlamak ve vücuda zaman tanımak lazım. Spor dediğin, sabır ve denge ister ama sen zaten formda kalmayı seviyorsun, öyle değil mi? 😉🔥
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?