Öncelikle merhaba 2 gün önce fitness'a başladım başlarkende ilk zamanlarda zorlanıcağımı biliyordum ilk gün hafif ağırlıklarla çalıştım ama bacaklarıma sanırım fazla yüklendim 2 gündür merdiven inip çıkamıyorum yürüken bile zorlanıyorum öğlen yine sporum var acaba bu gün gitmesem mi ya da ağrılarımı hafifleticek neler yapa bilirim gitmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim spordan sonra las gevşetici içsem olur mu?
2 ay
Spor sonrası ağrıları nasıl geçer?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Merhabalar bir beden eğitimi öğretmeni olarak cevap vereyim. Ağrıyan yerlerine buz gezdir masaj yapar gibi bir 15 dakika. Güzel bir stretching. Birde Antreman sonrası magnezyum takviyesi alırsan toparlanman kolay olur. Magnezyum toz şeklinde satılıyor. Ama stretching biraz daha uzun tutmalısın
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için hocam 😇
Ne demek , ağrı varsa doğru çalışıyoruz demektir.. şu an en minimal kuvvet ile çalış. Bi kaç hafta sonra maksimal kuvvete geçersin. Magnezyumu unutma ama çok pahalı bişi değil..
her şey için teşekkür ederim. Peki ben magnezyumu nerden ala bilirim?
Herhangi bir eczaneden. Burada link paylaşabiliyor muyum bilmiyorum ama oluyorsa linkini atayım , ya da takip yollarsan atayım
İnternet üzerinden alışveriş yapmayı sevmiyorum eczacım ile konuşiyim ben 😇
https://www.akademikpersonel.org/magvital/
Markası bu. Zaten eczanede vardır
Teşekkür ederimmmm mutlaka alıcam
Bol şans iyi günler
Başlarda o kadar olur normal, bence git bacak çalışma bugun, yürüyüş yapmak bile hafifletir bu arada o ağrıyı
Evet hareket etmek zor geliyor ama evde yürürken falan yavaş yavaş bacaklarımın açıldığını hissediyorum 5 10 dkk yürüyüş yaparım sanırım sadece kol sırt çalışmayı düşünüyorum belkide 2 set 10 tekrar hafif ağırlıkla bacak çalışırım
Oda olabilir, bir kaç ay sonra özellikle ağrımasını isticeksin, çalıştığını hissetmek için ama o tatlı ağrılar olacak ve bu kadar uzun süren olmayacak, hedef ne kilo vermek mi?
Hedefim kilo alıp kaslarımı güçlendirmek 1 gün dinlendim bu gün acaba ilk günkü gibi aynı tempoda devam etsem mi diye düşünüyorum ama kas yırtılması falan olur diye korkuyorum
Kas yırtılması o kadar kolay olan bişey değil, ama hafif çalış, ısınma gibi geçsin bugun biraz, vücut alışsın, alıştıktan sonra benim gibi haftada 4-5 gün gitsen bile bişey olmaz :)) Hedefte kilo alımıda varsa beslenmede çok önemli
Evet beslenme çok önemli özellikle ağırlık çalışıyorum koşu falan yapmıyorum edindiğim bilgiye göre ağırlık çalışmam lazımmış çok zorlu bir süreç sanırım ilk hafta ağrılarım oldukça dahada fazla kendime yüklenesim geliyor nedense 🤣
Ahaahaha böyle azimli olman güzel :D boy kilo kaç ki?
Boy 1.60 kilo 43 güzelleşmek zor ama finalde çok iyi sonuç olucağını bildiğim için azimliyim :D
50-55 arası olsan yeter sana :)) Yaş kaç ki?
18 yaşındayım şuanda 2 ay sonra 19 oluyorum evet yaşıma boyuma kiloma göre normal olan 50-55 arası bakalım yapıcaz birşeyler 😇
Yaşın daha ufak o kilo artımı ilerde yaştan dolayıda artar zaten
Ben şimdiden en iyi fiziğe sahip olmayı başariyimde ilerleyen yaşlarda fit güzel gözükiyim 🤣
Ahahaha merak ettim nasıl ilerlicen bakalım :D gizli olmasan takip ederdim :D
Takip attım :)
Mesaj attım :)
Ilık bir duş sonrası kas gevşetici krem sürebilirsiniz umarım iyi gelir
Genellikle kendiliğinden geçer dinlenerek.
Teşekkür ederimmm
Rica edeerimmm
Bir haftaya geçer vücut alışır
Spora devam etmeliyim dimi aksatmamalıyım
Evet devam et vücut alışır
Teşekkür ederimmmm
Rica ederim
Bugün gitme kaslarını çok zorlarsan yırtılma olur ve çok zorlamaman lazım
Bacaklarıma yüklenmeyip sadece kol sırt çalışsamı diye düşünüyorum
Vücudun dinlensin bence
Ağrıması iyi bir şey
Evet iyi bir şey