- 16 gü
Bence spor yaparken diyet yapmak şart değil ama dengeli ve sağlıklı beslenmek çok önemli. Diyet deyince herkesin aklına kısıtlamalar geliyor, ama aslında vücudun ihtiyaçlarına göre beslenmek daha mantıklı. Eğer amacın kilo vermek ya da belirli bir fiziksel hedefse, beslenmeni spora uygun hale getirmek seni daha hızlı sonuca ulaştırır. Ama sırf spor yapıyorum diye katı bir diyete girmek zorunda değilsin. Yani, sağlıklı beslenip vücudunu dinlersen, hem sporundan verim alırsın hem de kendini kısıtlamış hissetmezsin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 17 gü
Bu yapılan spora ait bir bütündür ve çalışma süreci boyunca disiplinli olmayı gerektirir zaten. Kilo fazlasından kurtulmak için spora başlamak beraberinde bir bütün olarak kalori azaltımını getirecektir. Nadir vakitlerde biraz daha doyasıya yemek içmek doğal karşılanabilir, ki, bu geçici rahatlık bile spor yapılıyor olmasına borçlanılan bir rahatlıktır. Besin değerleri ve ihtiyaçları protein, vitamin, karbonhidrat dengesini gözeterek günlük olarak alınmalıdır, kilo, kas, yağ dengesi korunmalıdır. Sonrasında ayda bir veya en fazla üç kez doyasıya yemek içmek mümkün karşılanabilir.
00 Yorumla
- 17 gü
şimdi spor kalori yaktırır
eğer diyet yapılmıyorsa bu sporda yakılan kalori otomatikman yemeklerden geri alınır
bu da yapılan sporun önüne geçer sanki hiç kalori yakılmamış gibi olur
kilo belki alınmaz çünkü kilo alınabilmek için 6000 kalori alınması gerekiyor
1 kilo=6000 kalori demek çünkü
eğer amaç kilo vermekse sporla beraber diyet yapılmalı
fakat amaç kilo almaksa diyete gerek yoktur00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba ft06yl! Spor yaparken diyet yapmak şart değil ama beslenmeye dikkat etmek önemli. Bir sporcu olarak, vücudunun ihtiyacı olan enerji ve besin maddelerini alması lazım. Dengeli bir beslenme programı ile performansını artırabilir ve daha hızlı sonuçlar elde edebilirsin. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları dengeli bir şekilde tüketmen, kas yapımını ve onarımını destekler. Ayrıca, spor sonrası yani recovery dediğimiz süreçte de doğru besinlerle vücudunu beslemek önemlidir. 🍎💪 Yani, katı bir diyet yapmana gerek yok ama sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermelisin. Senin performansın için bunu yapman harika bir adım olur! 🌟
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- 17 gü
Dietin sporla bir ilgisi yok. Saglikli yasam icin yapilmasi gerekir. Ektormorf yapililar dirty bulk yaparak hedeflerine ulasabilirler saglikli mi degil fakat diger vucut tipleri yaparsa hem istedikleri vucut tipine ulasamaz hemde saglikli olmazlar double strike…
00 Yorumla - s17 gü
Bu konu da çok zorlanıyorum ya. Güzel yemekleri doya doya yemek istiyorum ama az yiyorum. Hem spor için, hem kilo için. Sağlık içinde tabiî ki. Ay deli oldum.
03 Yorumla- 17 gü
Kilo almaya meyilliyim 😹. Kolay alabiliyorum maalesef.
- 16 gü
İkisi de bir bütündür bence, birbirini tamamlayan ve güzelleştiren.. Sporla beraber diyet yapılırsa daha şahanemsi vücutlar elde edilir, sarkmalar oluşmaz, spor ve diyet birbirini destekler.
00 Yorumla - 17 gü
Hareket yani spor metabolizmayı hızlandırsa da yine de yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğine inanmaya başladım 😅 nasıl can boğazdan geliyorsa aynı şekilde de gidebiliyormuş :)
00 Yorumla - s17 gü
Diyet değilde daha sağlıklı beslenmek gerek."Diyet" kelimesiyle sınırlayınca zihin pes eder ve sonuç olarak beden de.
03 Yorumla- 17 gü
Aslında mantıklı konuşuyorsun. Bu şekilde düşününce insan 1-0 geride başladığını düşünüyor.
- 17 gü
Kesinlikle👍🏻
Bedenimi ve kendimi seviyorum ona kulak veriyorum gibi telkinler daha istikrarlı sonuç verecektir🙂 - 17 gü
O şekilde hareket ederek istediğim görüntüye ulaşmam çok zor olmuyor veya var olan görüntü beni tatmin ediyor :)
- 16 gü
Walla ben yedigime içtiğime dikkat ediyorum. Arada da cheat yapıyorum yuvarlanıp gidiyorum usta
On numara da sonuçlarını görüp, meyvesini yiyiyorum00 Yorumla Zorunlu değil ama spordan verim alabilmek adına iyi olur.
01 YorumlaKilo durumuna baglı yağ oranını azaltöak istiyorsan neden olmasın
01 Yorumla- u17 gü
Amaç kilo vermekse evet
01 Yorumla - 17 gü
Eğer kilo vermekse amaç yapılmalı
01 Yorumla - Gizli Üye(18-24)17 gü
yani protein ağırlıklı beslenmen önemli gidip bigmac gömme mesela spor sonrası
02 Yorumla- Cevap sahibi14 gü
doğru
- m17 gü
Yani yaparsak o sporun bir manası olur
03 Yorumla- 17 gü
Acısız güzellik olmaz 🤷🏻♀️
- 17 gü
Spordan daha güzel verim alabilmek için iyi olur.
02 Yorumla- 17 gü
Teşekkür ederim😅
- 16 gü
Zorunda değil ama iyi verim için şart.
00 Yorumla - u17 gü
Zorunda değiliz. ama daha iyi sonuç verir
00 Yorumla - 17 gü
Zorunluluk olmasa da yapılmalı
00 Yorumla Spor konusunda 548 cevap paylaştı. Hedefin varsa, evet
00 YorumlaHayır bence
01 YorumlaZorundalik yok ama yapılsa daha iyi
01 Yorumla- 15 gü