Spor dediğin tempolu yürüyüş ise kesinlikle aç, spor salonuysa ne aç ne tok 2-3 saat öncesinde yiyip yapman gerekir.. Tok hiçbir türlü tercih olamaz yani..
Spor yapmadan 1.5-2 saat öncesi yemek yenmelidir. Çünkü açken enerji olmaz, tokken ise vücut sindirimle meşgul olduğu için, kas gelişimini olumsuz etkiler.
Kilo almak için ya da vermek için değil. Kilom güzel, sadece ufacık bir göbüşüm var onun için. 😅 Birde ilerleyen yaşlarımda sağlıklı olmak için, formda kalmak için vs. vs.
Canım sen ac yap tokta yapılabiliyor fakat yok kas kaybedersin çünkü karnın tok olunca sinidirmedigin yemeği hemen eritemesin aradan ortalama 4 saat geçmesi gerekiyor hocayla çalışıyorum spor yapmanın her şekli iyi ama hızlıca kilo verim dersen ac sadece fiziğini korumak içinse tok ama dediğim gibi ac yapicaksin terliyceksin ve sonra sağlıklı bir tabak hazırlayıp kahvaltini yap ozaman yesekur ediceksin bana bu yorumun altına benim fikrim yine sen bilirsin tatlım 😘
@AlininAnnesi72 benim kilom iyi, sadece ufak bir göbüşüm var onu eritmek istiyorum sonrasında ise formda kalmak için devam etmek istiyorum. Buna göre sizce aç mı yapmalıyım tok mu?
@AlininAnnesi72 teşekkürler hanım efendi. Lakin yıllardır spor yapan ve Hızlı kilo aldığı gibi vermesini de başaran biri olarak aç kalarak spor yapmanın, aç kalarak zayıflamanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. Tabi her bünyenin prensibi farklıdır. Yaptığınız yorum sizin için en sağlıklı düzen olabilir.
Yorumunuz için ben teşekkür ederim öncelikle evet dediğiniz gibi her insanın bünyesi farklı farklı sonuçlar elde edilebilir diyetisyen kontrolüyle ve Spor hocasıyla bunları daha iyi bir şekilde elde edicektir sadece benim bildiğim ve fikrim sizin fikrinizi saygı duyarim teşekkür ederim 😊
@yeterhayeterhayet Ben bu konuda uzman değilim ama bunca zamanda öğrendiğim tek şey ac yapılması daha doğru olucagini düşünüyorum Spor koçum bana ac yapman daha hızlı ve kalıcı olucagini söyledi senin en iyisi bir uzmanla görüşme ayarliyip daha detaylı öğrenmen iyi olucaktir benim sadece burada söylediklerim kendi fikrim ve bildiklerim 50 günde 99 kg den 87 düştüm ve şu an duraklama dönemindeyim ve hızlı kalıcı kilo veriyorum üstelik herşeyden yoyebiliyorken
@Papatiam göbek eritmek için egzersiz ve yemeklerine dikkat ederek ten veya bisiklet sürerek yürüyüş yaparakta verebilirsin unutma herzaman oturarak vücut daha fazla yağ depoluyor
@AlininAnnesi72 teşekkür ederim efenim, 95 ten düşmekte basit değil, ben de tebrik ederim. Bir kırgınlık veyahut zıtlık oluşturduysam affola. İyi günler
Diyetisyenim spor öncesinde yemek yeme derdi çünkü spordan sonra illaki acıkıp tekrar yemek yiyeceğiz ve buda ekstra kalori yaparmış ama eğer sana daha çok hangisi daha uygunsa onu yap bazen çok fazla zorlanabiliyoruz ve buda kötü oluyor