Herkese selamlar arkadaşlar.
Başlıkta gördüğünüz gibi spora başlayacak kişi nelere dikkat etmelidir?
Temel bilgilerden biraz bahsedeyim sizin için fikir oluştursun.
- Verimli uyku
- Su tüketimi
- Kalori tüketim

Herkese selamlar arkadaşlar.
Başlıkta gördüğünüz gibi spora başlayacak kişi nelere dikkat etmelidir?
Temel bilgilerden biraz bahsedeyim sizin için fikir oluştursun.

Şimdi aslında insan vücudu doğuştan itibaren spora elverişli bir şekilde yaratılmıştır ama zaman içindeki koşuşturmalar iç seyahatleri veya iş tempolara çalışma ve sürekli hareketsiz yaşamdan kaynaklı olarak vücutta belli alışkanlıkları meydana gelir, Bu da insanda belli bir zaman sonra tembellik kasları kuvvetsizlik kasların hep aynı düzende çalışmaya alışmasından kaynaklı olarak, bir anda değişiklik yapmak istediği zaman vücut bunu adapte olmakta zorlanır.
Ve genel olarak ilk başlarda zorluk çeker hani derler ya uzun süre yürüyüş yapmayan birisi hamladım gibi bir kelime kullanır, O yüzden hafif başlayıp kasları kuvvetlendirmek gerekir Bir anda yüklenmemek gerekir vücudunda bir sınır olduğunu kas kuvvetinin ya da vücut kuvvetinin uzun zamandan sonra çalışmaya başladıktan sonra bir anda yüklenmeyle sakatlanma durumun meydana geleceğini söylemek de doğru olur.
Hemen kendini çok fazla yormamalıdır, yorsun tabi ki ama öyle vücudunu kullanamayacak hale gelmesin hamladığı için kendini toparlaması gerekir bende de oluyor Ramazan ayından beri spor yapmıyorum, Ramazandan sonra da şevval ayı orucunu tutacağım ondan sonra da başlarım
Bence öncelikle kan verip vitaminlerine baktırmalı düşük varsa yerine koymalı.. ondan sonra da spor programı yapmalı.. ve diyet listesi. bir de yavaş ilerlemeli.. başta gelişme göremezse hemen vaz geçmemeli
Yapıyorsun bu işi kral 👑
Eyvallah saolasın
Isınmadan başlama
Başlangıç seviyeyi hafife alma
Uykuna dikkat et
Yağlanmaktan kork, kaslanmaktan değil.
Teşekkür ederim
Cevap
10Cevap
antremandan en az 1 saat önce yemek yemeyi kes
set sayılarını yavaş yavaş arttır
ağırlıklarla birden yüklenme
kendini gereksiz zorlama
antreman arasında çok su içme bulantı yapabilir
salına gidiyorsan o havlunu unutma kimse senin terlerinin yayıldığı yerde çalışmak zorunda değil
Spor sabır ve disiplin ister, salondaki bodycilere aldanıp yüksek ağırlıklarla başlama sakatlanırsın, düşük ağırlıklarla başla zamanla arttır beslenmene dikkat et ve tavsiyem bir antrenörle çalış hareketleri doğru şekilde yapmak adına
Senin için değil zaten okuyacaklar için
Hareketlerine dikkat etmeli kaza yaşamamak için. Fazla kendini zorlamamalı. Kaslarını dinlendirmeyi bilmeli. Düzgün beslenmeli ve özellikle protein içerikli.
Kendine seni motive edecek birini seç onu izle sürekli müziksiz spor yapma gerisi zaten hocan anlatır
Doğru spor dalı seçmeli
Sağlık kontrolünden geçmeli
Düzenlı ısınma hareketleri ve kolaydan zora doğru ilerlemeli Bu kadar
Bol su içmek düzenli uyumak sağlıklı ve dengeli beslenmek
Profesyonel destek alınması şarttır. Spor yaparken mutlaka personel trainer eşliğinde program çıkartılmalı ve ona göre plan yapılmalıdır.
Spor yaparken nefesini tutmamalı 🤣😂
Daha çok yorulursun öyle 😂
Bazıları sıkıyor işte o yüzden öyle dedim 😂
İlk günden yüklenmek yanlış sonra hamlayıp günlerce ağrı çekebilirsiniz. Adım adım ilerleyin.
Kesinlikle verimli uyku zaten uyku olmadan gelişim olmaz ikincisi ise kalori takibi ne yediğini bilmeden ne kadar protein aldığını bilmeden verimli bi spor yapamazsın
Kardiyoyla başlama seans sonunda yaparsın
Lütfen ayna önlerinde değişik triplere girip fotoğraf çekilme edasına kapılma çok saçma görünüyorsunuz çünkü
spora başladım mı devamı gelmiyor
Sağlık besin ve su içmesi dikkat etmeli
Kadınlarla aynı ortamda spor yapmamaya.
Manipüle edecekler başarılı olmayasın diye bunu istemezler çünkü.
beslenme düzeni
uyku
psikoloji
ısınma
cardio
Dengeli beslenme
ısınma ve soğumaya
Kendini zorlamamalı, her şey zamanla.
Herseyine
Düzenli gitmeli hemen pes etmemeli
Ben bir şey sora bilir miyim acaba size?
Kendi salığina
Merdiven altı bir salona kayıt olmalı kesinlikle
Isınmalıdır önce
sağlıklı beslenmeye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?