İlk başta dahiliye uzmanına danışmak ve sporcu çekabı yaptırmak bir numaralı iş. Demir eksikliği kadınlarda fazlasıyla olabilir, tedbir alınması gerek. Kalp sağlığı çok önemli. Özellikle enerji içecekleri bağımlılık yapar ve ileri seviyede kalp krizine yol açar. Uyku hassasiyetle alınmalı. Bir de sporcu ahlakını herşeyden üstün tutarak çalışmak şart. Sporcu herkesden daha çok tevazu sahibi ve vicdanlı olur. Vücuduyla kimseye hava basmaz. En ufak bir sakatlıkla gideceğini bilir. Saltanat sürmez, merhametiyle var olur. Tüm insanlara saygılı ve duyarlı olur. Sporu daha çok kadın/erkek arkadaş flört sevgili için bir an bile kullanmaz, net. Ciddi duruşu ve karakterli tavrıyla ilgi alanı olan sporda hep daha iyisini yapmaya mücadele eder..
Asla hocaları dinleyip haftada 3 gün gitmemeli. Haftada en az 4 en fazla 5 gün antreman yapmalı. Spora 3gün üst üste gitmemeli. En fazla 2 gün üst üste gitmeli. Ne kadar çok yaparsan o kadar gelişme olmaz fazlası zarar kası yakarsın. Ayrıca vücudunun istediği proteini karşılayamazsan gelişim göstermez vücudun yerinde sayarsın. Sonra dersin kendine böyle spor mu olur 2 ay gittim 5 ay gittim bir şey olmuyor diye. O yüzden kesinlikle 1:beslenme 2:dinlenme 3:uyku 4:antreman. Bu altın 4 lüye uyarsan harika sonuçlar alırsın.
➡️Ben 16-17 yaşımdan beri spor yapıyorum ama aralıklı aralıklı şuanda 25 yaşındayım ve ideal kilo ve kas var ama normal şartlarda heryerimin kas olması lazımdi.
İlk önce ona hayatın her alanında her işte olduğu gibi bu sporu da iş olarak görmesini zamanla olayı kavrayacağını dolayısıyla ilk başta sabırlı olmasını ve emek vererek acele etmeden bu işi öğreneceğini söylerim