1. Reformer Pilates: Bu çeşit, hareketleri gerçekleştirmek için özel bir cihaz olan reformer üzerinde yapılır. Direnç ve esneklik artışını sağlar.
2. Mat Pilates: Mat üzerinde yapılan pilates egzersizleri, temel güç ve esneklik gelişimine odaklanır.
3. Cadillac Pilates: Bu çeşit, çeşitli aletlerle desteklenen ve genellikle daha ileri düzeyde olan pilates egzersizlerini içerir.
Bu çeşitler, farklı seviyelerdeki katılımcıların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır ve esneklik ve formu artırmaya yardımcı olabilir.
Ama tabii ki bu egzersizleri kafanıza göre değil sağlık durumunuza göre ve bir uzman videosu izleyerek veya birine danışarak yapmanız Bence daha sağlıklı olur.
Aletli pilates yaparak kas kütlelerinizi güçlendirebilir, kısa süre içinde daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Aletli pilates hareketlerinin diğer egzersiz türlerinden farkı, hem küçük hem de büyük kas gruplarını hedef alması, dolayısıyla da tüm vücudu aktif olarak çalıştırması.
Mat pilates biliyorum tamamiyle esnekliğe odaklanıyor. Vücudunuzun esneklik kazanması zor değil ancak ara vermek veya bırakmak gibi durumlarda verimli aldığınız sonuçları kaydedebilirsiniz
Ben pilates bilmiyorum ama taekwondoya giderken baya bı vücudu isindirip her şekilde esneklik yapıyorduk. Hani bacağını aç da ne şekilde açarsan aç her tekniği deniyorduk.
Biliyorum. 12 yaşımda bende Taekwondo'ya gidiyordum. Esnekliğim var ama daha fazla geliştirmek istiyorum. Pilatese başlamadan önce, en doğru seçimi yapmalıyım